-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
sisi24 #29094 üzenetére
Ha az összefoglalót 1. pontját elolvasod, akkor a videókártyád nem elég teljesen a 4K-hoz, szóval a 0. megoldást kell használnod.
De egyébként mindkét film FullHD-ban készült, ugyanis sok bennük a CGI
Itt láthatod, hogy Digital Intermediate (2K) (master format). Hasonló módon IMDB-n megtalálod más film esetén is ezt.
-
sisi24
tag
Egyenlőre 2 filmet néztem meg.. vagyis próbáltam 4kban, de semmi..
"Captain.Marvel.2019.2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.7.1.HEVC.HuN-No1" 46,5Gb
A másik meg ..
"Avengers.Endgame.2019.2160p.UHD.HDR.Blu-Ray.Remux.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos.HuN-No1" 53,5GbÉs igen HDMI.. egy R7 260x 2gb..
-
Bossp
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #29089 üzenetére
N-el kezdődik, kórral végződik
-
sisi24
tag
Üdv. Érdeklődnék hogy a 4k miért nem 4k letöltött filmeknél? Mintha Full-hd filmet néznék nem 4k-s.. Ez miért van? Ha viszont Tv-ről Youtube videókat nézek 4k-ban ... ég és a főld.
Valami beállítási probléma lehet? Vagy lejátszó?
-
proly01
őstag
Acer Revo RN76 mini pc jó 4K ra?
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy buta kérdésem amire nem találtam még választ! Szóval itt sokan 5ghz-n és serviio-val oldjátok meg az UHD filmek lejátszását a tv-re. Ami engem érdekelne az az, hogy ha a TV-m tudja a HDR10, és HLG, DTS Decoder DTS HD szabványokat és a film ebben is van, akkor a serviio-ba hiába van bekapcsolva a transzkódolás, elméletileg még sem transzkódolja majd? Viszont ha a hang szabvány a filmben Dolby Digital, amit a tv nem tud, azt viszont igen? -
Henker2
addikt
Adott egy Gigabyte 970 G1 Gaming.
DVI-jal rákötve egy FULL HD monitor.
HDMI-vel rákötve egy 4K tv.Kérdésem az lenne, hogy külön a tv felbontását hogy tudnám nagyobbra állítani mint FULL HD!?
-
Henker2
addikt
Üdv!
Megvettük végre a philips 55pus7503 uhd 4k ambilight tv-t. Csak közben kiderült, ahol eddig a 106cm-es volt, oda nagyon nagy. A probléma, hogy ide van kiépítve a beltéri, a hálózati kábel.
Na most. A nappali túlvégébe kellene a tv-t elvinni, de nem akarok oda kábeleket húzgálni.
A legfontosabb, hogy a beltéri és a PC eddig HDMI kábellel volt összekötve a tv-vel.
Mi lenne a legjobb, legköltséghatékonyabb, illetve hogy a minőség rovására se menjen rá.Segítsetek!
-
PapG.
tag
Ezt mondjuk jó hogy mondod. Megnéztem: nincs.
Win7 64bit az uccsó ami van. De szerintem jó lesz az, meg nem is nagyon kell. Persze ez innentől próba-cseresznye. Ez a lap. Talán a win10 a chipset drv felteszi hogy menjenek a sata portok, lan kell még az is menni szokott win 10 installbol, a vga-hoz meg van win10 64bit drv gyárilag.
Hát kényszerhelyzet, rá vagyok utalva hogy lépjek valamerre, aztán majd meglátjuk. Kár hogy nincs win7re olyan uhd player amibe bele van integrálva egy madvr szerű kodek hdr támogatással, gpu hardver dekodolással, mert akkor meg lennék mentve. Pedig elvileg lehetne.. -
PapG.
tag
Köszi a választ! Tudom hogy a win7 gagyi, de ez nem a desktop gamer gépem, ez egy 10éves htpc, ami eddig szuperül kiszolgált. Okés, veszek 2x2gb ddr3at, aztán cserélek rendszert win 10 64bitre. Remélem a gagyi alaplap, meg a gyenge 2x2ghz atom proci elég lesz hogy az uj gt1030-on kijöjjön az uhd hdr. Ha nem, akkor még nem tudom
-
PuMbA
titán
válasz
tupacamaru #29075 üzenetére
64 biten kétszer-háromszor gyorsabb a HEVC dekódolás
(#29073) Henker2: Talán elég. Először próbáld meg szerintem a Serviio-t és a Plex-et, aztán ha nem tetszik vagy problémás, akkor jöhet a gép.
-
PuMbA
titán
Windows 7 nem támogatja rendesen a HDR-t, hiszen amikor a Windows 7 megjelent, arra már senki sem emlékszik. A Windows 7 már 2-3 éve felejtős operációs rendszer médialejátszásra is. Elavult és gagyi. Windows 10 64 bit kell, de a 2GB RAM-mal nem tudsz mit csinálni, az kevés. 4GB minimum.
-
PapG.
tag
HDR lejátszási probléma. Sziasztok! Pár napja jártam erre, upgradeltem az öreg HTPC-met uhd hdr tv vásárlás miatt, egy GT1030-as nvidea kártyával. Szuperül megy, uhd felbontás mellett kb 20% cpu terheléssel stabilan viszi a 40-60gb mkv fájlokat, csak hogy nem hdr-ben. MPC-HC alap beállításokkal van ez. Ha telepítem és beállítom a madvr-t, akkor "nagy nehezen" megjön a hdr-es kép (jelzi a tv is meg látom), de meghal a gép. Ha kell cserélek lapot, ramot, cpu-t, ráférne mert öreg a gép (asrock ion330, 2mag 2GHz. 2GB ddr3, win7 32bit, +új nvidea gt1030). MadVR mellett max a cpu terhelés, kifagy a player fullscreenbe váltásnál, szaggat rajta minden. Mintha nem a gpu-t használná (csak) a rendszer. Ha átváltok az MPC-BE -re és beállítom a madvr-t, meg hogy fullscreenben induljon a lejátszás, akkor valamivel jobb a helyzet. Van olyan ami megy, de a fileok többsége beszaggat, néha kifagy, 50% cpu terhelés. Mit próbálhatnék még ki? Azonnal nem akarok még gépet cserélni, ha valakinek lenne valami ötlete azt megköszönném ...
-
-
Migee
tag
Üdv.
RTX 1060,1070 kártya nyújt előnyt egy GTX 1070-hez képest MADVR kimaxolásnál? -
Henker2
addikt
Üdv!
Most vettünk egy 4K-s TV-t!. A GTX970-es VGA kártyámmal össze van kötve HDMI kábellel. Tudja a HDMI 2.0-át leirás szerint.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami külön beállitási mód, hogy a PC-n lévő 4K-s filmeket le tudjam játszani a TV-n? -
pontyos
senior tag
Feleségem nem szereti a komplett mozit bekapcsolni, ezért én egy 64 GB os pendriveot dugtam a routerbe. Oda másolom neki a filmeket, ami azonnal elérhető az LG tv által. Smart share a funkció a tv ben, az USB drive pedig mediaszerver ként látható. Routerben be kell kapcsolni, másolás után rögtön látja a tv. Persze a tv kapcsolódva van a wi fi re. Ha mégis szeretne hangoskodni, a tv is a rendszerre van kötve, csak az erősítőt tv re váltja és kész!
-
Bossp
addikt
Sziasztok.
Vettem meg egy Samu okos TV-t Plex reppene rajta szülőknek. Hogy tudom megoldani hogy ők egy másik mappát lássanak ne amit én?
-
PapG.
tag
Sziasztok! Kérdeznék:
Vettem új UHD tévét (HDR10+), ezért a régi HTPC-m Mini-ITX-es alaplapját cserélnem kellene egy jobbra, ami megbirkózik a 4K@60Hz, valamint a HEVC H.265 -el, és tudja a HDR-t. Ezek lennének az elvárások.
Csak kicsit belekavarodtam itt a fogalmakba meg hogy mihez mi kell. (igen, az összefoglalókat elolvastam)
Néztem pl az Asrock J4205-ITX lapot (kb 37k) vagy lehet elég lenne egy GT1030 (kb 20k) videokártya? Valaki tegyen mán' rendbe, köszi -
Wucky
senior tag
válasz
kory24 #29061 üzenetére
Nálam egyik sem. Minden ki van kapcsolva. Kifejezetten gyűlölöm. Amit lehet kikapcsolok. Dlna be sincs kapcsolva még a win-be. Plussz én nem ssd-zem. Egy régi Sandy Bridges gépem van. Amire nekünk kell arra nem kell újabb. Win 10 simán megy rajta. Ennyi elég. De előbb utóbb úgy is megoldom.
-
kory24
őstag
Serviio feltelepíted és beállítod melyik mappát osztod meg és ennyi.
Ha újra is indítják gépet serviio automatikusan indul a háttérben.
Ha a mappába új fájl kerül, azt automatikusan megosztja.Nem ismerem lg tv, de ettől egyszerűbb megoldás nembiztos lesz.
Annyi, hogy serviio-ban célszerű beállítani, hogy csak video tartalmat mutassa és azon belül is csal folders (azaza mappákat) többi sallang nélkül.
-
Wucky
senior tag
válasz
kory24 #29057 üzenetére
Köszi, de ezek nélkül. Úgy kell megoldanom, hogy egy nő és egy 10 éves is tudja használni. Lg tv, és ilyen dlna szerű dologra gondoltam. Mint 2 win között amikor a megosztott mappákat látják csak. Tehát gépet bekapcsolom, aztán ott hagyom. Tv-n meg kikeresem a mappát, a filmet aztán nézem. Mintha külső vinyó lenne a tv-re dugva, vagy egy nas. Mikor Nas volt a rendszerbe ez működött minden flik flakk nélkül. De nem tudom mit lehetne kezdeni win alól.
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót, kerestem is, de vagy elsiklottam felette vagy nem is volt ez még kérdés.
Szóval plex, mpc-hc meg minden fitty fene nélkül szeretnék filmet nézni. A tv-re wifin menne a pc-ről a film, de nem a pc játszaná le. Kvázi úgy gondoltam, mintha a oc csak egy külső vinyó volna, és a tv saját lejátszójával menne a film. Ezt egy sima mappa megosztással meg lehet oldani, vagy kell valami trükközés? -
BeLucZ
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #29051 üzenetére
nincs gondom a másolással mert belső SSD-ről külső SSD-re veretem usb 3.0-án, tehát olyan 250-400 MB/seccel másolódik az 50-60 gigás 4k film, hamar megvan relative
meg ugye ott az 1000-es diginet is, gyorsan lecuppan minden a netről
gondoltam először megpróbálom így, így nem kell se médiaszervert vennem, se médialejátszót.
remélem beválik majd ez a plex app a samsung tv-re
tudom hogy elég favágó megoldás
de akkor még be is válhat nemde ?!
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
BeLucZ #29050 üzenetére
Vagy kipróbálhatnál egy médialejátszót ! ?
Nekem ez a variáció jött be.(ZF9 - Himedia q5 pro - Denon 7.1 erősítő )
És nincs gyötrődés ,akadozott lejátszás, ilyen program olyan program stb...
Ellenben van gyönyörű kép,HD hangok / DTS:X,DolbyAtmos stb../
Én is egy 2 TB-os külső vinyóról etetem UHD filmekkel a lejátszót és nincs gond vele
És a gépről a vinyóra történő másolás sem akkora kihívás !
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Bluetooth hangszórók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyaralás topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Megújult a PROHARDVER!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest