- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Notebook hibák
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
misi021
tag
feltettem 10-es az AutoMotion Plust és olyan folyamatos mint a dmitriRenderrel.
de amúgy jó lenne már egy olyan lejátszó ami támogatja a HDr-t mint a TV saját lejátszója.
PowerDVD 17 nem jó mert csak fekete kép van amikor írja hogy HDR, és úgy meg bekapcsolja a win 10-ben a HDR Speciláis színeket. -
PuMbA
titán
válasz
misi021 #25293 üzenetére
Ne küldj "60 fps"-t a TV-dre, mert akkor a TV beépített képfeldolgozója nem tud jól dolgozni és akadozós képet ad, mert a géped a 23fps-es filmet 60Hz-en úgy fogja kiküldeni, hogy 1 képkocka 2-szer, 1 képkocka 3-szor, majd megint 1 képkocka kétszer. Küldd ki a filmet rendesen és a TV-n beállítod a TruMotion-t vagy Motion Plus-t, hogy 60 fps-t kapj
-
misi021
tag
válasz
LEON_01 #25290 üzenetére
4. Egy videó lejátszás elindítása után a tálcán megtaláljuk a madVR-t, ahol a Devices menüpont alatt az akadásmentes lejátszást támogató kijelzőnk Display modes almenüjére kattintva megjelenő ablakban a List all display modes madVR may switch to szövegdobozba másoljuk be a következőt: 1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60.
Ezt pontosabban hol találom mert ha rá kattintok a madVR-re akkor ezek vannak.
[link] -
PuMbA
titán
-
tammmy
tag
Sziasztok!
Van egy 4k-s Samsung UE43MU6102 tv-m, ez cat5e kábellel van a gigabites routerhez, illetve a számítógéphez csatlakoztatva. Serviio-val full HD filmet tökéletesen tudok a tv-n nézni, azonban 4k-s film már csak akadozva megy. A 4k-s filmem elvileg ~50 mbps, enneh a hálózaton simán át kellene menni.
Mi lehet a problémám? -
misi021
tag
MPC-HC-nál hogyan érhetem azt el hogy HDR-ben tudjak filmet nézni ?
PC-re van kötve HDMI-vel a 4K TV.
Mert olyat tudok hogy pendrivera ráteszem a 4K-s film Samplet és TV-vel lejátszom, úgy nagyon szép a kép ott már HDR-el megy.
Viszont PC-n nem tudom hogyan lehetséges ez. -
vitya81
tag
Változás volt a windows frissítés, és feltelepítettem a GPU-Z programot (utóbbit ki is kapcsoltam videó lejátszás közben, de nem oldotta meg a problémát). Ennyi. uninstallálom....hátha.
huskydog17: fogalmam sincs mi az az interpolációs megoldás, ennyire nem akarok belemerülni. Működött ilyen hókusz-pókuszok nélkül is, inkább arra törekszem, hogy a 'hibát' elhárítsam. Mindenesetre köszönöm a javaslatot, és az időd.
-
misi021
tag
MPC-HC-nál hogyan érhetem azt el hogy HDR-ben tudjak filmet nézni ?
PC-re van kötve HDMI-vel a 4K TV.
Mert olyat tudok hogy pendrivera ráteszem a 4K-s film Samplet és TV-vel lejátszom, úgy nagyon szép a kép ott már HDR-el megy.
Viszont PC-n nem tudom hogyan lehetséges ez. -
vitya81
tag
A youtube-ra feltöltött videó nálad ezek szerint nem volt akadós, döcögős?
Eddig is 24 fps filmeket néztem és hidd el semmi kivetnivaló nem volt benne, folyamatos volt a kép(mozgás), viszont most zavaró és idegesítő... épp yotube videót nézek, ugyanez a helyzet, mintha folyamatosan remegne a kép. Úgy látom nem tudunk pontot rakni az ügy végére, megszokni nem tudom, majd ha már nagyon-nagyon idegesít akkor újrahúzom a windowst (más ötletem nincs). Köszönöm a fáradozást és a segítséget.
Üdv, Viktor
-
PuMbA
titán
válasz
vitya81 #25279 üzenetére
Akkor legyen eredeti edition, az összefoglalóban van a link
A kép szerint minden jó, szerintem most vehetted észre, hogy a filmek 23fps-e nem igazán folyamatos, ami nem gond, mert ilyen. A TV adás például 50fps, tehát az folyamatosabb. Azt azért megpróbálhatod, hogy rákeresel a topikban a "videó átalakító beállítások" kifejezésre és a legutolsó hozzászóláshoz tekerve engedélyezed azt a három opciót.
-
vitya81
tag
válasz
Fandango #25274 üzenetére
rosszul írtam a program nevét 'any mkv player' (gondolom így sem lesz ismerős, de nem is ez a lényeg)
letöltötöttem a javasolt MPC-HC lejátszót. A kép sokkal szebb, színesebb lett,de ugyanúgy akadozikha van még időd (vagy bárki másnak) a problémámmal foglalkozni, akkor tekintsd meg ezt a videót, shadowplay-jel vettem fel, és töltöttem fel youtube-ra. Nagyon jól látszik rajta a 'hiba' (legalábbis nálam. aztán lehet, hogy másnál folyékony lesz a kép, mert ugye nálam minden videó lejátszás ilyen darabos, így nehéz szemléltetni a problémát, de teszek egy kísérletet) Max. telefonnal is felveszem a filmrészletet
Ráérek, még jó hogy szabadságon vagyok ....
-
vitya81
tag
válasz
Fandango #25272 üzenetére
Az a helyzet, hogy mindig, minden típusú videófájl lejátszáshoz mkv playert használtam, próbaként a VLC-t telepítettem, de nem változott a helyzet. Úgy gondolom, hogy a lejátszó hibája kizárható. Nincs ötletem, win10 újratelepítésen gondolkodom, de ahhoz nagyon nincs kedvem... nemrég volt egy nagyobb windows frissítés, kb. azóta ilyen. Okozhatja az a problémát?
-
Fandango
veterán
Kenan ezt neked kell kitapasztalni, hogy neked mi a legjobb, ez függ a forrás anyagtól és az egyéni ízléstől is. Itt egy fullos leírás, ennek alapján próbáld belőni.
tibbike01 Nvidia GTX 950M jobb, beállítani pedig itt tudod:
MPC-HC Options/Internal Filters/Video Decoder/Hardware Acceleration/Hardware Device to use menüből DXVA Copy-back esetén, D3D11 esetén maradjon Automatic (native)vitya81 valóban nem kellenek ma már kodek pakkok. MPC-HC/BE lejátszókat próbáltad? Mondjuk furcsa, hogy YouTube videónál is ez van böngészőből lejátszás alatt, valami más lehet a háttérben.
-
vitya81
tag
Sziasztok!
Pár napja észleltem egy nagyon idegesítő problémát HD (720p, 1080p) filmek lejátszásánál (mkv player, VLC media player): a kép darabos, olyan mintha nem lenne folytonos a mozgás a képek egymás után 'vontatottan' következnek. Így tudom pontosan leírni. Nem megakad, megáll a kép, egyszerűen nem folytonos, 'döcögős'
Már mindennel próbálkoztam, ami (józan, paraszti ésszel) eszembe jutott (több fajta lejátszó, VGA driver frissítve). Háttérben futó adatbányászat (Bitcoin, meg a társai, ami mostanában népszerű) nincs, VGA nem dolgozik feleslegesen sokat (GPU-Z-vel monitorozom), játékok simán, akadás mentesen futnak, ott semmi akadás.Nemrég jelentkezett a probléma, nem tapasztaltam előzőleg hasonlót. Kérlek adjatok tanácsot, hátha ismerős a szitu számotokra. (Vírus okozhatja? De csak videólejátszásnál?) Youtube videóknál (HD) ugyanez a helyzet...
Nem gondolom, hogy manapság kellene még kodek pakkokkal sz@rakodni, mint régen, de ha az a megoldás akkor mondjátok, segítsetek.Köszönöm.
Üdv, Viktor
gépem az adatlapomon -
tibbike01
őstag
Nwidia GTX 950m vs Intel HD Graphics 5500 közül melyiket érdemes használnom MHPC + MadVR páros során?
Hol tudom állítani, hogy milyen hardvert használjon lejátszás során? -
Baky1987
tag
válasz
Fandango #25266 üzenetére
Bocsánat, igen, nem voltam egyértelmű.
Vmiért nekem ez égett bele a tudatomba, hogy ez a neve. Tehát, amit használok: media player classic - home cinema
Nem rég telepítettem újra a gépem, és még az előzményekben is látszik, hogy így kerestem rá a lejátszóra, amikor le szerettem volna tölteni...
Ezt használom, szerintem már min. 6 éve, sose volt vele gondom, a mostanit leszámítva.
A legújabb verzióval (asszem 1.7.13) a pár hozzászólással feljebb leírtakat tapasztalatom, azonban a régebbi (1.7.9) tökéletesen működik.
Köszönöm még1x szer a segítséget, és elnézést, hogy hülyeséget írtam
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy MPC-HC és madVR -ban milyen beállításokat érdemes eszközölni a lehető legjobb képminőség elérésének érdekében?
Azt nem tudom, hogy ez mennyire segít de a gép amin lenne használva abban van egy:
i5 4590, GTX 970, 16 GB RAM, ASUS ROG SWIFT PG258Q és DELL U2414H.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Baky1987
tag
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget végül megoldódott.
Letöröltem minden codecet és felraktam egy régebbi windows media player classicot, konkrétan az 1.7.9-et és tökéletesen megy minden....
Az automata frissítést gyorsan ki is lőttem.
Gondoltam leírom, hátha vkinek még segítségére lehet.
Köszönöm és üdv
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni!
Van nekem egy PANASONIC TX-50EX780E 4k-s TV-m, ami 2.0-s HDMI kábellel van hozzákötve a számítógéphez.
Windows media player classic lejátszót használok és a PC-ről a TV-n szoktam filmet nézni. A 1080p-s filmekkel nincs baj, azonban ha UHD filmet indítok el a gépen és úgy nézem a TV-n, beszaggat a kép, igaz minimálisan, de azért érezhetően. A videó kártyám egy gtx 1060 6 giga, ez biztos, hogy nem lehet szűk keresztmetszet.
Próbálgattam több lejátszót, de a többinél még a 4k lejátszásával is gondok adódtak, így maradtam WMPLC-nél. Érdekes mert, ha a monitoron (ami csak full hd) indítom el a filmet, nincs akadás, csak ha kiteszem a TV-re az uhd filmet.
Próbáltam kodekkeket tölteni, többféle lejátszór, beállításokkal játszani de egyszerűen nem tudom megszüntetni a szaggatást. Ha külső vinyót rakok a tv-re onnan akadás nélkül viszi az UHD filmeket. SZeretnék azonban a pc-nél maradni, nem csak a kényelem miatt, hanem mer a tv nem kezeli a DTS hangot, így a hanggal akkor játszadoznom kéne még a másolgatás mellett pluszba.
Miért akadozik a kép?
Köszönöm szépen a segítségeket.
Gergő -
Unlimited
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lg lh630v tvm. Full hd nagy bitrátájú blueray filmeknél nem folyamatos a kép. Olyan, mint ha minden második képkocka kimaradna. Asztali gép megy a av erősítőbe, onnan a tvbe hdmi kábellel. Lejátszó program a splash player pro. Gépem erős, hd 7870, i5 processzor, 4 giga ram. Mi lehet a gond? Segítsetek!
Köszönöm! -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #25256 üzenetére
Az új Handbrake verzióban (ami egyébként az 1.0.7, szóval gyorsan takarítsd le a gépedről a 0.10-est
) tényleg kivették az AVI-t, mert az már egy tök elavult cucc.
-
Fandango
veterán
válasz
SunMount3r #25258 üzenetére
Pedig nem az. Én is használtam már, és elég régóta létező program.
De ne használd akkor.
-
Fandango
veterán
válasz
SunMount3r #25256 üzenetére
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #25254 üzenetére
Handbrake
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Tudnátok olyan konvertálós programot ajánlani amivel HD .mkv-kat tudok SD .avi-ba konvertálni?
Köszi!
-
ZseF1000
csendes újonc
Sziasztok!
Vki próbálkozott már UHD film (3840x2160) lejátszásával?
Jelen pillanatban a madVR-t próbálgatom. Jelenlegi beállításaim:
- az összefoglaló szerint minden beállítva
Plussz beállítások (laikusként raktam bele
- list all display modes madVR may switch to:
1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60, 2160p23, 2160p24, 2160p50, 2160p59, 2160p60hdr-nél a következő van kiválasztva:
"cobvert HDR contetn to SDR by using pixel shader math"
(ennél már nem kapcsolja be automatikusan a Win10 a "HDR és speciális szín"-t, ami sokkal sötétebbé teszi a TV-n a képet)
Feladatkezeklő szerint:
CPU -> 20-40%, GPU -> 55-60%Konfig:
i5-6600
GTX1060 6GBKöszi előre is az ötleteket!
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok! Érdeklődnék, 4k hdr videókat ki tudnék küldeni (erősítőn keresztül) 4k hdr tv-re az adatlapomon leírt konfiggal gyári minőségben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Telekom mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Motoros topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest