- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gejala
őstag
válasz
WonderCSabo #11912 üzenetére
Úristen, ezek a képek iszonyat homályosak, kb. DVD minőség.
Ez az én 720p ~5 gigás ripem (1,5 mbites DTS hang van benne): [link]
A Blu-ray ennél még élesebb...
A másik dolog, hogy állóképekről nem szerencsés megítélni a képminőséget, de a linkelt képek mindenképp harmatgyengék.Egyébként nagyon figyelni kell ezekre a ripekre, mert kevés olyan encoder (mármint személy) van, aki jó minőséget tud csinálni.
-
iMaverick
addikt
válasz
WonderCSabo #11946 üzenetére
Mit értesz RAW video stream alatt? Az eredeti m2ts? Azt írtam hogy viszi, ráadásul DXVA-val normálisan...
-
Valdez
őstag
Az avatar extendedben mi a 3x50gb? az alien sorozat is kijön 110 gigából ha csak a lényeget nézem. A sallang (extrák, sokféle hang, stb..) nagyon sok helyet foglalhat ám feleslegesen.
És bizony a filmek jó része simán ráfér bd25-re, mindenféle tömörítés nélkül, ha megnyirbálnád a sallangot. A többin meg nem nagyon lenne észrevehető ha kicsit tömörítenél rajta. Úgyhogy szvsz a bd25 nagyon is jó megoldás.
-
lean
aktív tag
válasz
iMaverick #11945 üzenetére
25-ös szart sem ér, legtöbb BD 30Gb felett van (van egy pár)...sőt egyre gyakoriak a bővített verziók míg az 50-esek ilyen drágák addig merevlemez a nyerő...nekem 4Tb helyem van, de lassan kell a következő, pl Avatar Extented verzió 3x50 Gb (ez megvan), Alien 1-4 200Gb , Band of Brothers 190Gb szóval... (ez utóbbi MKV-ban 80GB kb)így én is maradok az MKV-nál, már csak azért is mert Csabo tesztjénél nem hallottam markáns különbséget DTS, DD, DTS-HD között, pedig jó a hallásom, + a cuccom se olyan rossz.(persze nem több milla)
-
iMaverick
addikt
válasz
WonderCSabo #11939 üzenetére
Mennyibe kerül egy Blu-ray író, és egy írható lemez?
Most néztem az Aqua-nál (engem is kiváncsivá tett a kolléga)...
LG BD író SATA stb. 29860Ft (br)
TDK BD-R 50GB 5410Ft (br)Szerintem ez kissé még drága...
Valdez: 375Ft? Hol?
-
Valdez
őstag
válasz
WonderCSabo #11939 üzenetére
Ahogy látom most a maxell a legolcsóbb 375-400ft-os áron
Az író meg olyan 22-30 körül.
Nem tudom ezek a maxell lemezek milyenek lehetnek amúgy...
-
iMaverick
addikt
válasz
WonderCSabo #11934 üzenetére
Ezt nem értem, kifejtenéd?
Arra gondolok, hogy ez eredetileg egy sima MKV-nak készülhetett és úgy nyomták át Blu-Ray-es mappastruktúrára (és m2ts-re persze). Szóval nem 23-40GB, hanem simán csak 8 GB...
Viszont az általad említett TSRemux-szal is ugyanaz a hibajelenség: DXVA-san lejátszva kicsit, de folyamatosan szaggat a lejátszás... Ha beletekerek, akkor megszűník. Ha DXVA-t letiltom, akkor meg egyáltalán nem jelentkezik a hiba... Az eredeti m2ts-be belenéztem, azt lejátsza DXVA-val az MPC HC... Egyszerűen nem vágom...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11938 üzenetére
Jah, sajnos a DTS-HD MA is rettentően helypazarló, amint előbb írtam, de sajnos az erősítők nem ismernek jobbat.
Mellesleg az emberek nagyrésze nem rendelkezik olyan rendszerrel, amin hallható a DTS és a DTS-HD MA között a különbség. Persze azért egy drága erősítővel, drága hangfalakkal lehet hallani.
Mennyibe kerül egy Blu-ray író, és egy írható lemez?
-
Valdez
őstag
válasz
WonderCSabo #11937 üzenetére
Tehát dtshdma hanggal mondjuk 10gigával lesz kevesebb a cucc. Mondjuk egy ekkora méretű filmnél már megéri, mert azért a 34gb az sok. Meg így legalább ráfér a bd25-re, már akinek van írója, a lemezek árát nézve egyre többeknek lesz is
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11916 üzenetére
Méretben hogy változik a dolog?
Méret:
Encode: 21.79 GB , ebben audióként egy DTS 5.1 1536 Kbps van
Source: 34.4 GB, ebben audióként egy DTS-HD MA 5.1 ~3.5Mbps vanMozgás közben is teljesen éles marad a kép?
Természetesen, amint mondtam, film lejátszás közben még ennyire se látszik a különbség.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
tdd587 #11935 üzenetére
Jah, nem tudtam, h. már most le akarod játszani. Mert ha csak tárolod, arra tökéletes a FLAC Neked is.
Egyébként az vicces, hogy a gyári cuccok ilyen pazarlók (VC-1 képsáv, PCM hangsáv, de ezek szerint még a DTS-HD/DD True-HD is), miközben az ingyenes cuccok (x264, FLAC) meg odavernek rendesen.
Ez így van, csak ugye a gyári dolgokat a buta BD lejátszók is simán dekódolják, az utóbbiakat meg nem feltétlenül. FLAC-ot sztem ki se lehet küldeni HDMIn, csak ha dekódolod a géppel és PCMként küldöd. Meg sztem FLACos erősítő sincs.
Mellesleg a gyári cuccok mindig is pazarlóak voltak, és azok is lesznek. Gondoljatok csak vissza a sima DVDkre.
-
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #11932 üzenetére
OK, értem. Az a gáz, hogy FLAC-ot HDMI hiányában nem tudom kiküldeni a hifi felé, tehát nálam az is bukó egyelőre.
Egyébként az vicces, hogy a gyári cuccok ilyen pazarlók (VC-1 képsáv, PCM hangsáv, de ezek szerint még a DTS-HD/DD True-HD is), miközben az ingyenes cuccok (x264, FLAC) meg odavernek rendesen.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
iMaverick #11933 üzenetére
szerk.: ha már méretről beszéltek... Mielőtt még valaki belekötne az M2TS miatt: ez valami eleve tömörített cucc lehet, mert a kapott MKV fájl (kép+angol hang) 8GB!!!!!
Ezt nem értem, kifejtenéd?
Azt tudom, hogy a hanggal sz@rozni kell majd, csináltam már pár ilyen "saját release"-t.
jah, okés, ezt nem tudtam.
-
iMaverick
addikt
válasz
WonderCSabo #11908 üzenetére
Köszi, megpróbálom azzal is... Azt tudom, hogy a hanggal sz@rozni kell majd, csináltam már pár ilyen "saját release"-t.
Adalék anyag a problémához: ha kikapcsolom a DXVA-t az MPC HC-ben, akkor már megnyitáskor normálisan játsza le... Ugyanez igaz a VLC-re is (csak ott nem tudom, hogy kell ki-be kapcsolgatni a DXVA-t)
-
WonderCSabo
félisten
válasz
tdd587 #11931 üzenetére
DTS-HD-ra enkódolni körülményes. Ehhez először jó minőségben kéne dekódolni a PCM-be a fizetős TrueHD hivatalos dekóderrel, majd a PCM-et átkódolni DTS-HDba a fizetős hivatalos DTS-HD enkóderrel.
Sokkal egyszerűbb, ha FLACba kódolod át, és sokkal kevesebb helyet foglal. Nemrég kódoltam próbából egy FLAC-ot az Inception Making ofjából (DTS-HD) és 1568Kbps lett!
Az Ac3 mag szerintem meg sem nyikkan AC3 filterrel, de javítsatok ki, ha tévedek.
De igen, az AC3 külön hangsáv, és nem is mag, simán megy AC3Filterrel.
-
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #11914 üzenetére
íKicsit off leszek:
Arra van valami tipp, hogy egy DD True-HD hangsávval megvert remux-ot hogyan tudok átkódolni DTS-HD-ra? Ennek a magját tudnám most csak lejátszani, később viszont még jól jöhet a lossless hang. Ha ez nem megy, legalább DTS-re kódolnám át. Az Ac3 mag szerintem meg sem nyikkan AC3 filterrel, de javítsatok ki, ha tévedek.
Azért lenne pár nagy film, amiért bevállalnám a remux méretet is. Csak amíg lemegy a BD filmek ára...
Amúgy én is nézegettem az avatar-t és egy 20 gigás rippet összevetve a 45 gigás remux verzióval én sem láttam különbséget. Pedig először olyan boldog voltam, amikor sávosodott a ködös erdő felett az ég az elején... na mondom, megvagy. Aztán vettem észre, hogy a remux-ot nézem, tehát csak az LCD monitor szar.
-
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11927 üzenetére
Egyetértünk, én még állóképnél is mellélőttem
-
WonderCSabo
félisten
válasz
nfsu17 #11921 üzenetére
Nem. Az eredeti lemezen nem úgy kódolnak, mint a releaserek. Persze ők se hülyék, más beállításokat használnak, amikkel egyrészt gyorsabb a kódolás, másrészt minden Blu-ray lejátszó viszi simán. A kiadók nem x264-et használnak, hanem vmi más H.264 enkódert, ami fizetős.
_ak_: Sztem próbáld meg egy BD lemezzel, lehet, h. buta a lejátszó és csak lemez esetén küldi a 24fps jelét. (ez csak az én feltételezésem)
stevve: Pontosan, a középső kettőből származik főleg, h. azonos minőséghez magasabb bitráta kell neki, sajna.
madgie: Sullynál az első az eredeti.
Filmnézés közben meg kizárt, h. lássuk a különbséget, ha még így se látjuk, csak nagyon nehezen talán.
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11917 üzenetére
Jake Sully-nál a második az eredeti? A kiálló hajszálak mintha kevésbé lennének azon cikkcakkosak/élesítettek. Aztán persze meglehet, hogy csak beképzelem, vagy pont fordítva van
-
válasz
WonderCSabo #11914 üzenetére
VC-1 témára:
Mindkettő hasonlóan szép eredményt produkál, de a VC-1-nek van pár fájó hátránya:
- nem ingyenes a referencia enkóder
- nincs CABAC (AVLC van helyette)
- 1 P referencia lehet csak
- nincs súlyozott B keret predictionviszont cserébe kevésbé számításigényes és a képminőség mégis magas, illetve IDCT-ből nem csak 8x8 vagy 4x4 lehetséges. A megvalósítás és a forrásanyag határozza meg a kettő között a különbséget, szóval mindkettő egyaránt használható. Persze én is a H.264-et preferálom.
(#11921) nfsu17:
Nem. A gyártók enél a méretnél jóval nagyobb forrásanyagból dolgoznak és nem hasra ütnek, amikor megállapítják a végső bitrátát. Nem látok bele ebbe túl mélyen, de nem tudom elképzelni, hogy feleslegesen pazarolnak helyet._ak_:
A tv biztosan fel tudja ismerni a forrás sebességét. Ez alapvető fontosságú, nem tartom valószínűnek, hogy hibázna. Ripnél is mennie kellene, mivel a sebesség nem függ a forrás típusától. Annyi talán elképzelhető, hogy olyan eljárást választ, aminél szerinte jobb a szinkron, de ha nem látsz akadásokat és hasonlókat vagy éppen elmosódást, akkor mégis jól választ. -
nfsu17
veterán
válasz
Jól megnéztem a képeket, de nem tudom melyik melyik.
Nem lehet, hogy az eredeti lemezen is már túl van néhol méretezve a bitráta, és ezért lehet lejjebb vinni minőségromlás nélkül? Kb ahhoz hasonlóan, mint amit írtatok korábban, hogy attól, hogy én egy mondjuk 5000kbps-os videósávot kézzel feltolok 10.000-re, attól nem lesz benne több információ, csak több helyet foglal. Ez gyárilag nem fordulhat már elő? -
_ak_
addikt
válasz
WonderCSabo #11919 üzenetére
Rip-et.
Complete name : Avatar.2009.1080p.BluRay.HUN.ENG.x264-aNyaM.mkv
Hun Link : http://href.hu/x/ax6q
Eng Link : http://www.imdb.com/title/tt0499549/
High-def Link : http://href.hu/x/c4xm
Format : Matroska
File size : 11.4 GiB
Duration : 2h 41mn
Overall bit rate : 10.1 Mbps
Video:
Format : AVC
Duration : 2h 41mn
Bit rate : 7 964 Kbps
Nominal bit rate : 8 171 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fpsVagy rip esetén nem is kéne működnie?
szerk.: egyébként nem minthogyha bajom lenne a minőséggel, vagy nagyon látnék akadozást, pusztán azt hittem, h ennek így is mennie kell.
-
_ak_
addikt
válasz
stevve #11915 üzenetére
A tv alapból 50hzes [link]. A BD lejátszóban is 24 és 50hz közül lehet választani.
Ez esetben viszont joggal feltételezhető az, h a lejátszó ki tudja olvasni, h mit támogat a tv, viszont ez esetben még nagyobb kérdés, h miért nem vált át a tv. Nincs vmi tuti frankó sample? Legalább az tuti lenne, eddig az avatar és a predators samplet néztem, de egyiknél sem váltott a tv.
FW update megvolt.
-
Valdez
őstag
válasz
Jók a képek, csak tippelni tudok, hogy melyik az eredeti:
1., 1., 2., 2.?Méretben hogy változik a dolog? Mozgás közben is teljesen éles marad a kép?
-
A tv automatikusan felismeri a bejövő jelet és a metaadatok alapján beállítja a frekvenciát. Az 50 Hz azért furcsa, mert a BD lejátszók általában 1080p@60 jelet küldenek ki, amennyiben nem működik a 24p. Meglehet, hogy a lejátszó a bűnös. Firmware-t frissítettél már rajta?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11913 üzenetére
Hát jah. Én a H.264-et preferálom, sok filmem van, nem végtelen tárhellyel, azonos minőséget megtartva kisebb helyen tudom tárolni a filmjeimet. Egyébként ezzel a HD filmezők nagyrésze így van, legalábbis ahogy a snatched értékeket nézem.
Die Hard régi, rengeteg rajta a grain, az akciójelenetek és a sok grain miatt magas bitrátát kíván.
-
Valdez
őstag
válasz
WonderCSabo #11911 üzenetére
A h.264 minden szinten sokkal jobban elterjedt, broadcastra is azt használják. Meg gondolom ehhez vannak megfelelő kódoló programok. De attól még hiszek a saját szememnek, van pár film a legszebbek közül, amik vc1-et használnak és a méretük is "normális" keretek között mozog. Ellenben a legnagyobb filmjeim mind avc-sek és néha mégsem túl jó minőségűek (pl die hard sorozat), persze gondolom sokminden függ a forrástól is.
Úgyhogy nekem mindegy mibe van kódolva, amíg tetszik a látvány. Persze valszeg a vc-1 egyre jobban kezd majd kiszorulni. Az mpeg2-nek meg végképp nem lenne itt helye
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11909 üzenetére
A Blu-rayek nagyobb része jön ki AVC-vel, mint VC-1el. Mivel a Blu-ray lemezen elég sok hely van, ezért a gyártók sokszor a VC-1et választják, mert gyorsabban lehet átkódolni. A beállításokkal így is rengeteg idő megy el. Másrészt ott van a lojalitás és a licenc ára...
Szted ha olyan jó lenne a VC-1, akkor a releasekek nem azt választanák a gyorsaság miatt?...
zoltanz: Hinnéd...
Mindjárt rakok x264 vs gyáris VC-1 képeket.
Egyébként héjj, én elég régóta foglalkozom ezzel, szóval tudom mit beszélek.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
WonderCSabo #11908 üzenetére
Én nem kötöttem bele, de nem hinném, hogy azonos minőségben érezhetően kisebb meretre tömörít egy x264 kódoló. Igaz tesztet nem találtam.
-
Valdez
őstag
Ezzel a cuccal egyszerűen lehet elvégezni a hang nyújtását (framerate konverzió). Persze ha igazítani is kell, akkor már editorral is kell szórakozni, de annyira nem vészes a dolog.
Mondjuk az akkor örök rejtély marad, hogyha a h.264 ennyivel jobb, akkor miért nem az összes bluray avc formátumban jön ki. Meg hogy lehet, hogy a legnagyobb méretű filmek mind avc kódolásúak.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
iMaverick #11904 üzenetére
Demuxold a filmet TsMuxerrel. Aztán először muxolj bele a kívánt hangsávokat MKVba mkvmergeel. A magyar hang viszont valszeg nem fog klappolni, mert sztem az 25fps-hez van. Valszeg a hangot nyújtani és tolni kell, ami rengeteg macera. Nekem egy fél napom is ment el szinkron rárakással, már nem is szarakszom vele.
tdd587: Akkor az a kábel hibás volt.
zoltanz: Nem. A H.264 sokkal hatékonyabban tömörít, azonos minőség akár feleakkora helyen. A VC-1 dekódoláshoz és enkódoláshoz valóban kevesebb eforrás kell. De nem hiszem, h. túl sokan kódolnának itt, a lejátszás meg 95%-ban DXVA, szóval a lejátszásnál is tökmindegy az erőforrás...
Azért nem hittem volna, h. ennyien belekötnek abba a ténybe, h. a H.264 egy hatékonyabb és jobb, fejlettebb szabvány mint a VC-1.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
WonderCSabo #11884 üzenetére
Lehet, hogy több mindent tud kérdés ez jelent-e valamilyen jól kivehető változást. Sztem egyforma hatékonyak, viszont a VC-1 -nek kisebb az erőforrásinye.
-
tdd587
őstag
Nem akarok régi (tegnapi) sebeket felszakítani, de hű fogyasztóként anno én is cseréltem HDMI kábelt az általam preferált márkára. Amit én észrevettem, az állóképen mintha picit nagyobb lenne a kontraszt. Nem jelentős, de a bekötés után azonnal feltűnt. Ami érdekesebb volt, az inkább mozgás közben jelentkezett. Na nem 3 méterről, hanem egészen közelről megnézve a vetített képet csökkent a képpontok egymásra hatása, kevesebb lett a zizegés. Vagy a nyugtalan képpontok száma. Vagy nem tudom, hogyan nevezzem. Mozgóképen persze ez nem látszik a film grain miatt.
Aki nem tudná esetleg: vetítésnél a képpontok közötti terület is látható (közelről), ez gyakran egy rács, amit néhány gyártó össze szokott mosni, így jobban meg lehet figyelni, hogy ha zaj kerül a gépezetbe.
Szerintem egyébként el kellene vonatkoztatni az elméletet a gyakorlattól. Azért mert digitális és 0/1, attól még tudjuk, hogy azt implementálni is kell valahogy. És a makrovilág analóg. És mindig van valami gebasz, zaj, veszeteség, időzítési problémák, jitter, jeltorzulás. De mielőtt valaki a szívéhez kapna, ez az egész témakör az SPDIF-nél volt gázos, a HDMI-nél már gondoltak ezekre is. Pont a napokban olvastam DAC implementációkról és az SPDIF mögött elég szar a helyzet. HDMI esetben csak a marketing bullshit-et ismerem. Pedig így jobban belegondolva a szűrő témakörbe a nagy sávszélesség miatt lehet ott is gáz van. De egy DAC ugye mikor nem gázos...
So szerintem az cseréljen HDMI kábelt, akinél valami gebasz jelentkezik. Ilyet is láttam már egy havernál, egy 5e forintos kábel megoldotta a kérdést. Az ezer forintos meg szar volt. Pedig csak 3 méter.
-
_ak_
addikt
válasz
WonderCSabo #11899 üzenetére
WonderCSabo, zhagyma: Akkor valszeg nálam vmi nem stimmel. Megpróbálkozok még pár másik filmmel, hátha.
-
iMaverick
addikt
Erre tud-e valaki megoldást...
Adott egy film... Eleve csak angol és orosz hangsávok vannak benne. De ráadásul még m2ts-es is... Namost nekem ennek meg van az AVI-s verziója szinkronnal.
A probléma: a Haali demuxoló EXE-jével átalakítattom MKV-ba, úgy hogy csak az angol hangsáv marad benne. Tesztelés végett belenézek és ekkor kezdődnek a bajaim! Valamiért szaggatva játsza le! (Értsd: olyan mintha valami kodek hiba miatt rángatózna a kép. Kicsit mindíg visszaugrik.) A röhej az, hogy ha "beletekerek" egy kicsit is, akkor megjavul...
A videóanyag AVC-s és az MPC HC DXVA-val játsza le. (A hang sima AC3.)
Valakinek tippje volna-e?
(Amit próbáltam: MKVMERGEGUI-val "remuxoltam" a filmet, hátha beleír valamit, amitől ez megjavul.)
szerk.: ha már méretről beszéltek... Mielőtt még valaki belekötne az M2TS miatt: ez valami eleve tömörített cucc lehet, mert a kapott MKV fájl (kép+angol hang) 8GB!!!!!
-
Valdez
őstag
válasz
CPT.Pirk #11902 üzenetére
Nem is én kérdeztem hanem 'the dealer', csak csabo belémkötött, hogy tömöríteni jobb
Nincs olyan túl sok film, ami annyira tetszene, hogy meglegyen fullosan, így ki tudom gazdálkodni hellyel. Amúgy 3 hdd-m van: 1x640 wd black, 1x1000 wd green és 1x1000 wd black. Amúgyis ha leszedem belőlük a sallangot, akkor van, hogy csak a fele lesz a film az eredeti bdiso méretének.
-
Valdez
őstag
válasz
WonderCSabo #11899 üzenetére
"Én elhiszem, hogy nagyon jó az x264, de lehet, hogy őneki nem számít mennyi helyet foglal egy olyan film, ami tetszik neki és a lehető legjobbat akarja."
Lehet itt bizonygatni, hogy milyen hatékonyan tömörít az x264, biztos, hogy nagyon jó is, csak épp nem érdekel. Arra meg végképp nem is lenne türelmem, hogy válogassak az 1001 féle release közül, mert lehet épp olyat szedtem le, aminek fos a kódolása. Leszedem az eredeti anyagot azt kész.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest