- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #20888 üzenetére
Tehát hogy jól érts: a tévé saját lejátszójából és a tunerből kimegy az 5.1 de minden més rácsatlekoztatott készülék csak sztereóban továbbitódik az optikain (hogy félreértés ne essék).
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #20883 üzenetére
Béci tesztelte anno, és a V20-at is:: sztereó megy ki...
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #20885 üzenetére
Elirták.. tuti 2011-es modell, 2010 évvégén már létezhetett belőle de 2010 3. hónapban tuti nem tesztelhették...
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #20879 üzenetére
2011-es az 5405 és a 309 is.
-
törölt tag
6 éves modell. Idézet a használatiból:
"A TX-SR 506 készülék automatikusan kiadja a HDMI kimenetén a hangjelet
ami a HDMI bemenetére érkezik. Csak a HDMI bemenetére érkező jeleket
képes kiadni a HDMI kimenetén, konverziót nem végez." Az audio tv out menüben tudod engedélyezni, és akkor megy a hang a tévére,de csak HDMI-ről mert ez a modell még nem végez konverziót..
Gombinyó: leszedi a jelet csak még HDMI 1.1 verziójú. -
törölt tag
válasz
maxika2004 #20869 üzenetére
Amit nem tudsz jöhet nekem is...
Jcage-vel egyetértek. -
törölt tag
válasz
maxika2004 #20864 üzenetére
Emiatt nem kell aggódnod!!!!! Az elődmodellek is leszedték!
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #20855 üzenetére
Ne a G20 optikai kimenetét használd más készülékek erősitőre való küldsére, mert akkor csak sztereót kapsz. Inkábbb HDMI-n mindent az erősitőbe, onnan egy HDMI mehet a tévébe ARC-t engedélyezve még a tévé hangja is megszólal rajta. Ha van ARC akkor nem kell optikai. És a lámább kérdésekkel is bombázhatsz/bombázhatod a forumot is.
-
törölt tag
válasz
M@trixfan #20471 üzenetére
Onkyo mozisabb karakter a Maranztznál, magasabbra is van kategorizálva erősebb tápja is van. De létezik még a 6006 is (6007 elődje) ami árát tekintve jobb vétel a 6007-től. Ennek fényében már több mint 100 ezerrel a Marantz 6006 jobb vétel. Multi eqXt ill eq XT32: különbség a számitásokban és a töb szüröben rejlik. THX select: minősités mely re equalizációt és pár egyéb szolgáltatást tartalmaz: lényegtelen.. ISF: videoszekció kalibrálható vele, kimenő képet lehet beállitani rajta.
Tehát: nagyobb szobába és több mozira Onkyo nyerőbb, mig Marantz 6006 költséghatékonyebb, zenére és kisebb szobába jobban helytáll. -
törölt tag
válasz
Pendragon911 #20834 üzenetére
Eszembe se jut még csak hasonló sem. Követni szoktam ha lehet a "legrövidebb jelút" elvét...
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #20820 üzenetére
Igen. Mondjuk ehelyett jobb a Dorian által ajánlott Heco.
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #20777 üzenetére
Szóval ha rányomok hdmi-n egy mediaplayert és egy pc-t,
az erősitőt pedig egy hdmi vel összekötöm a tv-vel, akkor igy okés ?
Igen.akkor minden nemü hang (dts, anyámfüle stb )
Minden megszólal.megszólal a hangfalakon ugyi ?ami a pc-ből illetve mediaplayerből jön..??
A hangfalakon..Annyi a dogod hogy az Onkyót a megfelelő programforrásra kapcsolod.
nincs semmi korlátozás hogy valmi nem megy át ?
Ami szokványos és szabvány kép-hang az mind átmegy.
Ha nem akkor optikaival kösd be.
De nézelődhez mást is, hangszórók a gyenge láncszem, nem az erősitő.Erősitőt Onkyo HT-R548 néven is megkapod.Wharfedale, Sal és Jamo kivételével hangfalakat is nézegethetsz hozzá.
-
törölt tag
"Második megoldás, hogy a tv-t kötöd optikával az erősítőbe. Ekkor a BD-ről érkező hangot a tv továbbküldi optikán az erősítőbe. Ezzel a megoldással a tv adást is hallgathatod az erősítőn."
Így sztereót fog csak kapni.
Az az LG modell csak kivétel lehet..(ha visszaolvastál..)Közben látom olvastad. Szerintem is LG "hiba"... próbáltam én is egy-kétszer, mindig sztereó jöt ki. Onkyo itt nem szól bele: azt irja ki amit kap.... És a volt Sonym is így jelezte a tuti 5.1-et. Szerintem azért mert az erősitő 6.1-es, Turbo73 javits ki ha tévedek de sztem a tied is 6.1-es. -
törölt tag
válasz
maxika2004 #20743 üzenetére
Muszáj ezt vedd a költségvetésbe vagy vesd el az egészet: mert gyenguszok azok az egyutas 8 centis hangszórók.
-
törölt tag
válasz
hami85 #20672 üzenetére
Ha van helyed, akkor 20nm.-re már elmuzsikál az álló hangsugárzó is. Én ha nem kell álló akkor Proson event vagy Polk TSI200 polk centerrel vagy ha jöhet az álló,akkor Dynavoice magix EX szettet hallgatnám meg.
Hallgsd meg a H/k-t más egyebekkel együtt továbbra is javasom. Ez nem lebeszélés részemről ha tetszik vedd meg. Viszont a H/K avr156 nem véletlenül nincs az ajánlott készülékek listáján. -
törölt tag
válasz
maxika2004 #20601 üzenetére
Ha ezek közül kell választani akkor Onkyo HT-S5405.
Hangfal upgarde később.
Ha növelni tudod az összeget: Onkyo 308/309 és Proson event vagy ha még kapható: Mission MV8 szett (Audiomekkában nem tul rég 90-ért rendelhető volt..)Jhonny82: van házimozi beárazós topik, ott érdeklődj, vagy Zolaas foglalkozik régi cuccokkal.
-
törölt tag
Nekem is van olyan haverom aki azt mondta még Denonos korszakomban: az ő eldzsí 100 wattos erősitője (mini-hifi) bármikor agyonveri a denonom, ráadásul ugyangy leadja az 5.1-et a két hangfalon.
Mondta ezt ugy, hogy nem is hallotta a Denont.... . És az LG-je 50 wattot vesz fel max.
Természetesen azóta se tudom az ellenkezőjéről meggyőzni. Mármint hogy nem adja le az eldzsí az 5.1-et. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
malagutif122 #20393 üzenetére
Drót is elég, de legjonn ha veszel egy 2,5 m. hosszu 1 mm. vagymásfeles dupla drótot és azt egy méterig egybehagyod, és RF-mama ,FM-hez illeszkedő tip csatlakozóba forasztod az egybevégét, egyiket egyikre, másikat testnek(külső) És kétfelé választott végét széthuzod kb.másfél méterre. Igy szobába is megfelel. De a legjob egy külső kördipól, ha költeni akarsz rá (5-10 ezer ft.)
-
törölt tag
válasz
szabjan #20360 üzenetére
például Denon 380x, vagy nagy Onkyókon is van LP, de létezik előerősitő is.
-
törölt tag
válasz
malagutif122 #20390 üzenetére
Antenna kell bele, de minimum másfél méteres drót is megteszi egyelőre: aztán tuning/preset gombbal hangolj, addig nm lesz hang, utána ha megvannak az adók, mentsd el állomásonként a csatornákat.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #20239 üzenetére
Való igaz.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
cintula187 #20206 üzenetére
Böven, még tul is teljesitené.
Simán elfogadnám magamnak de az enyémek se akarnak elkelni
-
törölt tag
válasz
z123456789 #20202 üzenetére
De kint is nézhetsz erősitőt, mert pl. a denonok olcsóbbak mint itthon.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #20201 üzenetére
Az..
de épp nem arra kel menni hanem hogy halkabban is szebben szóljon. Arra jók a jobb minőségű(nem méretű) hangfalak.
-
törölt tag
válasz
z123456789 #20195 üzenetére
Nagy kép: joban ámuló barcs nő
És áll-leeső fater/após
Müssen nicht sein audiophile, müssen nicht sein audiophile.
(nem kell audiofilnek lenni, halod azt akkor is). És ne feled a nagy klasszikust: nem gyors, hanem méltó áldozattal tudsz az istenek közébe férkőzni -
törölt tag
válasz
z123456789 #20191 üzenetére
Kicsik a menbránjai.
Nagy hangerőn széteshet, ordithat. Mélyei kevesek lehetnek.. -
törölt tag
válasz
z123456789 #20188 üzenetére
Nagy erőt nem várj.
-
törölt tag
válasz
z123456789 #20162 üzenetére
Pc-s dolgot nem értem..
Engem hidegen hagy, mit kötsz rá, mit veszel, csak a meglévők és tervezendők érdekelnek.
15nm.-re viszont jó a szett,erre voltam kiváncsi. -
törölt tag
válasz
z123456789 #20156 üzenetére
Igen jó a hangfalszett de mekkora szobába??? 25 nm-re szerinrem kicsi. Valamint iunkább a Harmann/Kardonn mint a Pio. Egyidősek, de 2 kategóriával feljeb van és jobb hangja is van.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #20152 üzenetére
Nem gyengiti, de sub-ot már nem kötnék rá, 100 wattig oké...
-
törölt tag
válasz
cintula187 #20142 üzenetére
"Pio hangfalszettet eléggé ki fogják itt alázni "
Hát kezdem én.
Miért ne, vagy szerinted jól szól? -
törölt tag
válasz
z123456789 #20139 üzenetére
Tévé ezerszer inkább Pana UX30,de menj az 50-re sokkal job szerintem.
A Pioneer 520-as jó, másik csatlakozóilag sem elég neked, és főleg az olcsó Pioner hangfalak felejtősek. -
törölt tag
válasz
z123456789 #20126 üzenetére
Hát a tv maga betakarja ezt az összeget, 50UT50 se rossz választás, vagy Samsung plazma is jó ötlet.
Médiajátszó kijöhet még mellé.
Házimozira is (sajnos de ez van) legalább annyit kell költened mint képre, igy max hasznát jöhet szóba. Erősitők kaphatók tavalyi és régebbi modellek HDMI-vel (ha nem szükséges a 3D) és sokhoz kapható 20-40 ezerért dokkoló, ezt régi modelhez, utólag is megveheted. De ha nem pont Iphone, akkor is médiajátszó is felismeri és lejátsza usb-n a médiatartalmakat. -
törölt tag
válasz
z123456789 #20118 üzenetére
Mennyit szánsz a projektre?
Mekkora szoba?
Médiajátszód van vagy arra is ötleteket vársz? (Részemről Dune, Popcorn vagy Egreat, de van külön médaijátszós topik is.)
Használt szóba jöhet? Ha igen akkor keress vagy a hardveraprón, vagy az avx.hu -n készülékeket, hangdobozokat ami szimpatikus neked azt ird ide, és azt véleményezzük.
Összeköttetés HDMI-vel történjen.És nem a médiajátszóba hanem az erősitőbe kell csatlakotóztatnod, onnan mehet a tévébe. Vagy az is lehetséges egyes készülékeknél hogy HDMI a tévébe,optikai az erősitőbe. Ha a tv vagy erősit nem ARC képes akkor optikai menjen vissza a tévéből, ere is ügyelj választáskor.
Rádiózni tudsz HM erősitőn is, és pl. jobb Denon, Onkyo modelleken már interneten keresztüli rádiózás is mehet. -
törölt tag
válasz
malagutif122 #20039 üzenetére
Nincs se digitális, se 5.1 analóg bemenete. Nem ajánlom ezért, pedig egész jó hangja lenne.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#48613632 #19882 üzenetére
Én is nyugis vagyok..
De miért nem érted hogy basszreflex dobozokat -akár normál, akár mélynyomó- a basszuscsővel lehet hangolni?. Már harmadszor irom neked.... söt már ott járnak vele hogy a dobozméret töbszörösét képesek velük leadni akár töbtiz literrel megnövelhetik vele a virtuális köbtartalmat. Ezért mehet le a focal 39 Hz-ig és szólhat 200 Hz tartományban, ezért szólhatnak jól vele a kis dobozok is, minden lyuk nélkül. -
törölt tag
válasz
Dorian #19866 üzenetére
Igy is próbáltam értelmezni.. de hát gondolom se a Bose, se Focal nem fogja alultervezni a sub-ot. Más gyártóról nem volt szó, mert pl.geniusnál ugyan valóban igy van... de arról van szerinte szó hogy a kis dobozok nem szólhatnak jól.De ha a subot letekeri, azon hogy veszi észre hogy nem ér fel odáig a sub, miért lesz igazibb a hangkép??
Ed Parker: én is erre gondoltam: egy focal nem hiszem hogy kihagyná..
-
törölt tag
válasz
#48613632 #19863 üzenetére
"Az ok, hogy összkép, meg minden, de abban a hangtartományban, ahol a satok szólnak, a sub nem rúg labdába, tehát azt hallod, amit valójában szól, nem a felspécizett összképet"
Megint én....
Látom nem figyelsz/nem fogod fel/átsiklasz rajta..
Sat-ok 150Hz alá csak nehezen vagy egyáltalán nem mennek le..
tehát semmiféle összképet nem hallhatsz, pont hiányos lesz a hangkép.Nem azt hallod ami valóban hanem csak kb. mélyközép elejétől mélyhiányosan hallod.Messze nem az élő igazi hangkép pláne nem "spécizett". Eleve "felspácizett összképre" itt a forumon kevesen kiváncsiak mivel a felspécizett az már egy DSP által módositott hangkép lenne, ezt a fogalmat szerintem kevered. Tehát: nincs mit cáfoljak, ha letekerem a subot pont nem fog jól szólni. Igaz a Focal XS-nek és majdnem mindegyik Bose-nak van subja,épp azért (is) szólnak/szólhatnak jól, de mi a ráknak tekergessem...? -
törölt tag
válasz
_atis_ #19839 üzenetére
Sajna jelemnleg melóhelyen vagyok, rövd az időm igy nem tudok hirttelen használtpiacon körrbenézni. Azért hallgasd mega JBL-eket és pl egy másikat mellé hogy leyen viszonyitási alapod. A netdeponál vagy hasoló boltokban megteheted.1513 lehet olyaan jó mint a 1612, de még nem hallottam.
Méretre ne inkább a hangjára (és a kategóriára is) adj. Minél jobb rendszered van annál jobban szól halkabban Ezért is terellek a használt felé. -
törölt tag
válasz
#48613632 #19838 üzenetére
A béke részemről is megvan.. még akár hallgatásra is szivesen látnálak csak a érveiddel nem értek egyet mert egyszerüen minden általlam hallott ,látot olvasott dolog ellentt mond neki.
Oké maradjunk a dobozméretnél:
tehát azt mondod: ahoz hogy minél jobban szóljon elegendő azokat egész nagyrra tervezni (mos tekintsünk el minden mástól:vegyük adottnak a többi tényezőt) Akkor a JBL Sinthezis viszi a pálmátteszem fel a Focal ellen mert nagyobb.(valóban kiváló hangfal a JBL), Tehát nincs más dolguk a hangdoboz készitőineek hogy minél nagyobbra készitsék a dobozt! De akkor nem lenne különbség szerinte két azonos doboz köött? Akor ha jó hangot akarok elmegyeek egy moziba ahol sztobányi JBL-ek 38" és 30"-os membrránnal nyomatják. Akkor kérdem én: mi a fenének a házimozi? 2 milláért lehet egy felsőkategóriás rendszert összedobni, annyiért 1400x meheteek moziba.Béci,Dorian XT bajnokpiityu, Tonyo de még Ed Parkernek sem kell költenie sok pénzt. De itt fordul a kocka: 2 milláért öszerrakott mozi simán leveri a jóval nagyobb hangszóródobozokkal megáldott mozitermeket! Ez szerinted hogy lehet? Emlitettek bármelyike szivesebben mozizik otthon mint mondjuk a Lurdyban.Pedig 6-ból 3 nak 2 milllán alatti rendszerük van!!( Bajnokpityu ugytudom jelenleg sztereózik.) Tehát ajánlom hallgass megy egy kissebb dobozokból álló jó rendszet és elámulhatsz. Ja és azt mondod hogy egy jamo S506 jobban szól mint egy Dalli Mentor 2? A méret miat??Eláámulnál szerintem... legalábbis elvetnéd a "minél nagyobb annál jobban szól" elvet. -
törölt tag
válasz
#48613632 #19825 üzenetére
Most ahogy így beleolvasok te az interferenciát taglalod épp,
Igen az elv az interferencia, a jelenség a rövidzár..
Pont azt mondom, nagyon is függ a doboztól a hangja, épp ezért baromság belerakni egy pöttömnyi kis dobozba. A hangfalak nem véletlenül akkorák, amekkorák. Én ezt állítottam eddig is és ezután is ezt fogom. Mondom, hogy ugyanazt mondjuk, csak pepitába
két példa:
1: Bose, és focal xs? nem nagy méretőek de sokminden mást lepipálnak,
2: Focal se a mérete miat szól jól, vannak nagyobbak is (Dali Helicon, de még Magnat is van nagyobb!!) És ugyancsak ott van a Martin Logan: nincs negyedakkora médig ott van a topon.
Tehát még egyszer: dobozméret csak egy tulajdonság, végtelen fal lenne ideális. Ez csak 1 tényező a sok közül, fontosabbak közül mondhatom kapásból pl. a mágnesezhetőség, membrán jósága, rugalmassága, tekercs kitérésének mérete, hűtésének hatásfoka, többutas rendszer elosztásának mutatói, hangváltó alkatrészeinek minősége,tűrésük, dobozban levő szigetelés....... -
törölt tag
válasz
zolyka1205 #19826 üzenetére
Ha van okostelefonod, tölts le egy hangerősségmérő/hangnyomásmérő alkalmazást, és jobb front hangfalat a mérőjellel hangosits 75 dB-re és utána hozzá szintezheted a többit (természetesen a hallgatási ponton tedd!!!)
Eqalizációnál hagyj mindent 0-án. -
törölt tag
válasz
#48613632 #19825 üzenetére
Azért a Focal Grande Utopia se piskóta: világ 10 legjob hangfala között jegyzik. és szerintem az esők között van ott is.
#19824 Szabjan: igazad van,a végtelen falat direkt nem irtam a jó érthetőség miatt. Valóban az lenne a legjobb, de kivitelezhetetlen... jó szigetelésel is csak közelithető
És ez csak 1 paraméter/tulajdonság.
-
törölt tag
válasz
#48613632 #19820 üzenetére
Látom nem néztél utána..
teljesen másról van szó. kicsit tanitanom kell:
Akusztikai rövidzár nem füg dobozmérettől egyáltalán semi köze hozzá(vagy csak kismértékben) mert az azt takarja amikor hullámhegy/itt sürüsödés/ találkozik vele egy amplitúdóban lévő hullámvölgyel/ritkulással, igy kioltják egymást.Ha mindkét oldalon nyitott a memnrán akkor a szétterjedő hullámok már a peremet elhagyva találkoznak és megsemmisülnek, ezért kell a menbrán egyik felét lehetőleg elszigetelni pneumatikailag a másiktól ráadásul csillapitani a benne levő közeget pl. vattával vagy kőzetgyapottal (ezért lehetnek lukacsosak a szgépes kis dobozok), mivel MINDEN doboz erősitőként fogható fel: a saját ürtartalmához rendelhető hullámot erősitő akár végtelen decibellel is (állóhullám). Ezért is tudnak jól szólni-természetesen jó kialakitás és egyéb feltételek megléte mellett- a falba épitett sugárzók: nem egy (értsd: nem homogén) a két közeg igy teljesen el vannak egymástól szigetelve a membrán egyik-másik oldala.
Doboz mérete: van egy határ minden méretű doboznál, amihez határfrekvencia rendelhető, aminél alacsonyabb frekvenciát már nem tud kisugározni (egyszerűen mert nem fér bele), és ezt basszuscsővel lehet hangolni, hogy minél alacsonyabb legyen a még kibocsátható frekvencia. Ennek a határértékét jelölik is a jobb dobozgyártók. Igy a PC-s kis dobozokba nem fér el kb.150Hz-nél kissebb freki, igy nem is adhatják azt le! Attól még lehet jó hangja, ez meghajtó erősitő és a mellérendelt mélynyomó mellett kialakitástól, anyagtól, szigeteléstől, TS paramétertől, stb. függ.Ha kérdésed van ez irányban válaszolok szinte bármire de többet ne ird légyszi: nem függ a doboztól a hangja.
-
törölt tag
válasz
#48613632 #19817 üzenetére
Autókban nem vagyok otthon, de azért van különbség egy pc-s szett és egy házimozi között, természetesen elismerve hogy vannak jó pc-s szettek, lehet olcsóban is mint a focal. De Londonban is vanak házimozi és hifi szakboltok, ott kezdj hallgatolózni. Hangerő: minél jobb gép, annál szebben és dinamikusaban szól halk hangerőn, és ha erősitőt tesztelek boltban vagy havernál de nálam is járt egy-kettő,bevallom: mindig meghallgatom halkan is (sok eladó csodálkozik is rajta
). Éjszakai mozizáshoz vagy zenehalgatáshoz jól jön az a plusz.
Ezért kissé gázos szvsz, ha valakit le IQ zéróznak az ellenvéleménye miatt.
Az nem ellenvélemény volt hanem finoman szólva is marhaság. Anélkül irtad hogy átgondoltad, de legalábbis utánanéztél volna.Más reakciót nem is várhatnál rá, erre rájössz ha megérted legalább az elvet hogy mükszik.Egyszerüen nem szól és nem szólhat jól: akusztikai rövidzár nem engedi. Se dinamika, se mély és középhangok.... erejét is elveszti ráadásul (mintha nem lenne elég baja).El kell szigetelni a hangszóró membrán egyik felét a másiktól és nem is mindegy hogyan. Ezért is mondjuk: tapasztalj.
-
törölt tag
válasz
#48613632 #19813 üzenetére
A PC-s cucc és a házimozi erősitő más-más ág: egyiknek is másak a követelményei és a másiknak is, mégha vannak közös nevezők e téren. Tanulj, hallgas ilyen-olyan rendszereket itt is ott is. utána ha bölcsebb leszel beszélhetünk, vitázhatunk.
De ha házimozit akarsz, és hogy jól szoljon, ne csak az legyen az egyetlen előnye hogy 100akárhány dB-t legyen képes kipréselni magából ahhoz a pc-s hangdoboz ismeretek szvsz nem elegendőek. Ezért is lett jó az Ed Parker által megvásárolt Focal szett.
Utolsó hozzászólásodhoz: Jobban kivánom, hogy inkább aktív hallgató légy, és valós tapasztalatokat szerezz: menj el forumtársakhoz, vagy olyan helyekre ahol zavartalanul hallgatózhatsz (nem hipermarketekre gondolok) és talán megérted, felfogod miről beszélgetünk Utána bátrabban vallhatod okosnak magad.. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #19811 üzenetére
Remélem nem én..
mert én azért nem vagyok ezen a téren teljesen White only, szerintem. és nem is hagyom el magam.
-
törölt tag
válasz
#48613632 #19803 üzenetére
"Szvsz az a doboz azért van, hogy megtartsa a hangszórókat, nem pedig azért, hogy az akusztikáját javítsa. Szvsz nincs is akusztikája, LOL, megkockáztatom, ha kiveszem a dobozából, a hangszóró kábé ugyanazt mutatja, mint a dobozban bent "
Gondolkodtam hogy ekkor sületlenséget hol szedhettél össze... Végül ugy döntöttem nem vágok gorombaságot a fejedhez... de azért 10-ig kellett számolnom... Az rendben van hogy nem vagy tisztában a müködésével, de nem hiszem el hogy fiatalkorodban nem szedtél szét rádót vagy magnót és nem nézted meg hogy szól ugy.. de elárulom neked hogy a doboz létszükséglet egy hangszóró működéséhez mivel nélküle akusztikai rövidzár jön létre (juszt se árulom el mi az, keress rá google-n és a thielle-small paraméterekre is: tanulj!) Doboz méretezése,felépitése, szigetelése megint külön tudomány,baszzreflex cső hangolása ugyancsak. Ezért is helyezzükk előtérbe, hogy hangsugárzót csak kizárólagos hangsugárzót gyártó cégtől vegyünk illeve azt preferáljuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Energiaital topic
- Path of Exile (ARPG)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- További aktív témák...
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest