- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
Pappsi70 #56613 üzenetére
Csak TV hangját akarom hallani a hangszórókban. Ha van a TV-n hátul OPTIKAI kimenet és az avr-ben meg bemenet (Toslink) akkor azt kötöd össze egy toslink kábellel és aTV hang kimenetnél az optikai kimenetet választod és az AVR-nél meg az optikai bemenetre kapcsolt át a távon. HDMI-n nem megoldható nálad evvel az AVR-rel.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Én nagyjából értem amit akarsz.ARC-től függetlenül azt szeretnéd hogy a tv egyszerűen a HDMI kábelen küldje ki a hangot az erősítőnek. (?) Elviekben lehetséges lehetne, de szerintem ez így nem fog működni.Én direkt kipróbáltam és amint kikapcsolom az ARC-t az erősítőn, a tv-n azonnal eltűnik a HDMI mint hangkimeneti opció.Azt tudod tenni hogy a HDMI kábelt a tv-n az ARC feliratú csatlakozójára kötöd, míg az erősítőn valamelyik másikba (Game, Media stb stb).Ha így ilyen felállással a tv-d kiküldi a hangot a HDMI-n, akkor az erősítőn is szólni fog, ha nem, akkor nem..Ebben az esetben viszont le kell mondanod arról hogy az erősítő menüjét a tv-n lásd, illetve minden az erősítőbe kötött egyéb eszköz sem fog a tvn képet adni, hiszen nem abba a bizonyos "monitor" kimenetre kötötted amiről a képet is linkelted.Jóval egyszerűbb lenne beszerezned egy filléres optikai kábelt ahogy mások is javasolták, azt a tv-ből az erősítőbe kötve megoldódna a kérdés.
-
jambiyya
őstag
válasz
Az a HDMI Monitor az erősítő képét+hangját viszi át a TV-re, egyirányú. Az AVr menüje, illetve a rádugott eszközök kép+hangja fog a TV felé menni. A hangnak nincs sok jelentősége, kivéve ha a TV-d hangja üti az AVR-re kötött hangszórókét.
A TV hangját úgy tudod átvinni az AVR-re, ha összekötöd őket egy optikai kábellel (képen: OPT1-TV). AVR-en beállítod, hogy kiválasztható legyen, érdemes a 'TV AUDIO' bemenetjez rendelni. TV-n (ha kell) beállítod, hogy optikain küldjön ki hangot. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Bármelyik IN portba dughatod hogy halld a tv hangját. A DVR lehet esetedben ki és bemenő jel is, de ha más rákötsz az avr-re nem hiszem, hogy azt a tv-n is akarod hallani.....
De ezt egy sima optikai kábellel is megteheted, ha nem akarsz 7.1 tartalmat kivinni.
A TV Monitor hdmi a képet viszi ki a tv-dhez. -
Pappsi70
csendes újonc
-
-
zsoika
addikt
válasz
Pappsi70 #40389 üzenetére
"A tv menüjében az Anynet+ HDMI csatlakoztatott eszközöknél nem lát csatlakoztatott eszközt még akkor sem amikor tökéletesen működik!" Nekem sem látja a TV de működik a CEC...mert ha kikapcsolom a TV-t akkor kikapcsol az erősítő is.
Csinálj egy resetet az erősítőn, de ezt már írtam. Néha meghülyülnek a gépek.
-
zsoika
addikt
válasz
Pappsi70 #40385 üzenetére
Nekem ilyen van egy 2 méteres és egy 10 méteres de most nem látom elérhetőnek ezekben a hosszúságokban.
Mekkora felbontásra kell és milyen színmélységre? HDR ilyesmi ? Erősítő típusa?(#40386) mpo: Igen túlárazottnak tartom a HAMA HDMI-ket, de legalább tudja ami rá van írva ...ellentétben néhány neve nincs kábellel. Részemről ajánlott .
-
-
zsoika
addikt
válasz
Pappsi70 #39235 üzenetére
Szívesen, de ha van lehetőséged hallgasd meg mindkettőt otthonodban.....ha már otthon vannak jobban szemügyre tudod venni őket és úgy más szempontokat is figyelembe vehetsz( pl. kinézet, távirányító, kezelhetőség stb). Persze szerintem a hang az első és legfontosabb szempont...hiszen erősítőről beszélünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Yettel topik
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest