Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
jaja1981 #3925 üzenetére
Az emberi fül közel sem hall lineárissan. Így amit te fülre belöttél annak közel sem az.
Mély frekvenciákon 60dB el rosszabbul hall mint közép frekin .
Így fülre nem lehet korántsem mérni.Ajánlom figyelmedbe: "P. Nagy József AKUSZTIKA c könyvét (A hangszigetelés elmélete és gyakorlata) nem épp hangfalépítésről szól, de jól leírja az emberi hallást is többek közt.
-
szaszlaci
addikt
válasz
jaja1981 #10072 üzenetére
Ha elektrolit kondik is vannak benne, azokat ki lehet cserélni. Bipolárisra! De csak azokat, a fóliákhoz nem kell nyúlni!
Terhelhetőséget elsősorban a tekercsek határozzák meg. Azok nem bírják a terhelést, így elégnek. De az már régen rossz, ha ennyire a határon van valami.
-
szaszlaci
addikt
válasz
jaja1981 #10067 üzenetére
Olyan nincs, hogy egy idő után legyen más a váltás, akkor ott érintkezési hiba van. Lukas forrasztás pl.
Sőt, a méretlen hangváltónak is egy ismert jelensége ez, az erősítőt túlterheli (alacsony impedancia, fázisgondok), ami recsegéssel válaszol. Míg le nem ég. Impedancia korrekciós tagot illik használni benne, pont ezért.Egyedileg kell megtervezni, de ez csak mérés után megy. Ha lehetne adni kapcsolási rajzot, akkor azzal kezdtem volna. Arról nem beszélve, milyen gyártási szórást produkálnak eme termékek.
Részletezve van ott minden. Külön a háromutas nincs, de az egy sávátersztő szűrővel (alul + felülátersztő) egészül ki a kétutashoz képest, azokról meg van szó. -
szaszlaci
addikt
válasz
jaja1981 #10063 üzenetére
Jól gondoltad, építeni kell. Nem azért, mert a bolti drága, hanem mert használhatatlan.
Első rész,
második rész.Viszont három út nem egyszerű eset. Milyen hangfal ez, milyen hangszórókat tartalmaz?
-
shalafi66
veterán
válasz
jaja1981 #3950 üzenetére
Nem tuodm, nem szoktam autós hszekkel foglalkozni túl gyakran, meg a "minél hangosabb legyen" se az én világom, én biztos, hogy autós szubnak egy érzékeny 250mm-es hszt képzelnék el zárt dobozban, persze ahhoz hogy jó hangos legyen és kiemeljen mélyben, viszont b-reflex doboz kell, és valami gyenge elektromos paraméterű hangszóró.
-
shalafi66
veterán
válasz
jaja1981 #3934 üzenetére
Az olyan hangszórókat, amiknél bizonytalanok a paraméterek, pl. ide tartozik a SAL mellett a monacor és a Visaton is, mérés nélkül nem érdemes felhaználni. A visatonról sincs jó vélményem, túlárazott hangszórók, és a középkategóriától is igen messze vannak ha képességeit nézed. Megoldás: olyan hangszórót venni, amiben biztos lehetsz, de ilyen egye kevesebb létezik, és sajnos az ár még semmire sem garancia. A visaton boltban melózó srác mondatát igazán nem tudom hangszórókra értelmezni, mert valami vagy jó, tuninggal vagy anélkül, vagy nem... és kész.
"lefikázni" ahogy Te írod, nem szoktam.. semmit.
Hja, márkát nem ajánlok, mindig felhasználási cél ismeretében válaszok hangszórót, olyat, amire szükségem van.
-
shalafi66
veterán
válasz
jaja1981 #3931 üzenetére
Az a baj, hogy csak addig tartod jónak, amíg nem hallasz valami olyat ami tényleg hangszórókból készült. Azzal a váltóval meg akkor nem jutsz sokra, legfeljebb az alkatrészek minősége jobb, mint a SAL-nál, de annyit nem hiszem, hogy ér a Visaton név. Az a probléma, hogy mérés nélkül még dobozt sem lehet tervezni azoknak a hszeknek...Sajnos. Az ár kérdéseben nem értünk egyet, ugyanazon az áron, mint a SAL, lehet kapni mást is, valahol a Visaton hszek szintjén.
-
shalafi66
veterán
válasz
jaja1981 #3925 üzenetére
A váltó és a doboz nagyon fontos, de a hangszórók képessségei még így is nagyon-nagyon-nagyon gyengék, főleg az árukhoz képest, sok olyan hibájuk is van, amit váltóval-dobozzal nem lehet kiküszöbölni. Másrészt nincs köztük két egyforma, így nem hagyatkozhatsz a forgalmazó adatlapjaira (azokon eleve hibás a mérések egy része), és elég zavaró szerintem, ha mást hallasz jobbról, és mást balról...
Szabad kérdezni hogy tervezték a Visatonnál azt az "egyedi" hangváltót? Mérések nélkül csak számolgatva? Mert az majdnem olyan rossz, mintha univerzális váltóval próbálkozna valaki, mindegyik hsznek szép anomáliái vannak középen.
Új hozzászólás Aktív témák
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest