- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
Új hozzászólás Aktív témák
-
CYBERIA
senior tag
Milyen különbséget?
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
shalafi66
veterán
Én tudom.. de tudodmit? Lépj SPafi nyomaiba, és próbáld ki. ;) Ha szeretnéd. Én most is azt írtam, mint az elején, semmiben sem visszakoztam, amit meg magyarázkodásnak nézel, az utalás a valós használati körülményekre.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
shalafi66
veterán
Aham. Ez a 20V nem 45, hanem 50W lenne. Viszont az 50W-os erőlködő (amiben előzőleg megállapodtunk) nem tud csúcsban 28,8V-ot, tehát itt akkor megint van egy kis gond.. A 40Hz pedig már nincs benne a tartományban.
Egyébként a szinuszos tesztelgetés nem túlzottan életszerű dolog. A valóságban kicsit másféle jeleket kap a hsz.
Nyugodtan hallgathatsz vele orgonát, de 15Hz 20V-os szinuszjelet természetesen nem. Fölösleges is lenne, a 15Hz már igen halkan szól, ráadásul nem is hallod, és 50W-on már az átlag hangnyomás 107dB körül van, ami jóval több, mint a szobahangerő...
A szabvány mérés ügyben világosan rendelkezik. Adott tartományon belül 24dB/oktáv vágással 6dB crest faktorú jellel, zajjal kell mérni a hszeket.12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
shalafi66
veterán
Ok, tőlem... de legyen inkább 50Hz, megfelelő dobozba építve persze.. Ez ugye mégsem gitárhangszóró, és a freki tartomány is 45-6000-ig szól, szóval ne lőjünk túl a célon. Ez az 50W akkor csúcsban 20V-os szinuszjel lesz.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
shalafi66
veterán
De közben nézd a jelet szkópon, mikor kezd torzítani az erőlködő. Az a cséve több, mint száz Wattot is képes kezelni.
-
shalafi66
veterán
Előfordulhat. De úgyis csak a példa kedvéért linkeltem be a hangszórót, és már rég megjegyeztem még vifa hszekkel kapcs, h. 2,83V-on adják meg az érzékenység adatokat, szóval nekem eszembe sem jutott, hogy valaki ezt félreértheti. Nagyon felületesnek kell lenni hozzá azért...
-
shalafi66
veterán
Szerintem ez egyértelmű, de szólj, ha mégsem: ''Sensitivity (2.83V/1m) 83dB'' Most akkor figyelmetlen vagy, vagy csak kötözködsz? Vagy valami más.
-
CYBERIA
senior tag
Még azt sem hinném, hogy lesz lyuk. Vagy ha igen, akkor az sem nagyobb, mint ami a frekigörbén amúgy is van pár helyen.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Donor
tag
itt aktivista sub-ról van szó . no közép.
A méretezést pedig a monacor programmal is meg J Martin King Mathcad-ra irt gázrács model progijával is megnézem még a csillapító anyag helyét akusztikai ellenálását is bele irhatod, kiszámolja az Xmaxot mennyire van fázisban a reflex cső és a driver stb . -
Thauglor
aktív tag
-
Thauglor
aktív tag
ahhu, az mégjobb! (+200 km) De legalább Szegedet is ismerem!
Hmm, a potot azért zárom ki, mert most már ha hozzá sem érek is sívít... vagy ha kimegy az járhat ezzel? Ha ennyire ismered a ''fiatal'' csöveseket akkor gart! nekem is van egy ismerősöm aki azt mondta hogy sokkal jobbak... talán el is hiszem.
Epként a lemezlejátszó része működik még... -
Thauglor
aktív tag
HMM.
Ha tudsz segíteni akkor én nagyon happy leszek!
Szerintem a végfoka mehetett ki, ugyanis ha bekapcsolom akkor a hangfalak ''kicsit'' recsegnek... (rettentően) Nomeg ezelött az volt a fiygelmem középpontjában hogy ha hangerőt álítok az erősítőn akkor recsegett. Ha ez végfok akkor ennyi lenne a baja...
egypként egy Tesla 420 high Fidely stereo az erősítő (asszem, de ezt most fejböl)
nos, ha te tudsz segítni akkor lehet h felviszem BP-re a cuccost
(lakhelyem messzécske van BP-től) -
Thauglor
aktív tag
Hi!
node ahhoz a végfokot szinte lehetetlen beszerezni! kiment sajnos a divatbol
Azt tudom hogy nem olcsó, nekem most k.b. 60k-m van rá + a 2 hangfalat vagy beépítem (2 db 12 cm-es középnyomó) avagy eladom... én az erősítő árát nem tudom... max 80k?
Jó hallani hogy a tesla még megvan... de szerintem normálisabb név mint a TVM
[Szerkesztve] -
félisten
Engem is erdekel. Foleg azert - elso projektent jo lehet - mert otthon all ket, mar osszeszerelt es elesztett erositopanel bordakkal, nem nagy cucc, TDA7294-esek vannak rajta. Megvan ezen kivul az eloerosito-takolmany, NE3255 asszem, vagy mar nem emlekszem milyen IC, vannak pufferkondik, van egy 550W-os EI trafo. Dobozom meg nincs.
while (!sleep) sheep++;
-
dark bit
tag
Számokkal lehet bűvészkedni, DE ha kettőhúsz kábelt hasonlítassz, gondolom olcsó kábellel méred össze, és ha 300 Ft-os méterárat mondassz az még messze meg se közelíti a 20x-os szorzót, de mondom, ocsóbb helyeken 50Ft-ért is lehet venni vagy nagtételben még ennél is olcsóbban.
Ami itthon volt UTP, az csak 1 hangszóróra lett elég, kifogytam a kábelből és időből, de a fonási technika megvan. Ha lesz időm veszek minőségibb kábelt és kipróbálom, sokkal jobban néz ki (viszont sokkal drágább is) mint a hagyományos, hangzásban nem várok el semmit tőle... meglátjuk.
Nézd, ha valakinek annyira nincs pénze, hogy hangszóró kábel helyett is 220-al van kötve a Hifi azt nem szólom le, mert van ilyen. De egy ilyen tákolt olcsó rendszeren szerintem csak egyvalami tud javítani a hangzáson: A fantázia.
Az ''idézek tőled'' c. sárral dobálózásra nem vagyok vevő. Rengeteg mindent be tudnék bizonyítani neked, de sajons nem mindig vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy egy linkel letudjam, úgyhogy elégedj meg azzal, hogy szerintem még sokmindenben tévedtél, és hülyéztél le az ellenkező véleményem miatt, de ezentúl azt megtartom magamnak, hogy téged ne sértsen.d[-_-]b Cool Walley
-
dark bit
tag
Ecsém, te idegbeteg vagy.
Tudom, ezt azért szántad, hogy most leüvölts és elszégyeljem magamat, de fetrengtem a röhögéstől...
Nem fogom neked kiollózni a sületlenségeid, mert gusztustalan, mert túl sok van, mert túl nagy az adathalmaz. Értelmes ember ilyen bunkó módon nem viselkedik, kíváncsi vagyok ki ad ezekután a szavadra. Legközelebb ha jópofizásból anyázol offold (az egészet).
Bővebben: link
Ezt így csak hirtelen, tudok sokkal olcsóbb helyet is, de ha jó a szemed láthatod, hogy amit 300 Ft-nak tartassz az itt 97 Ft. Nem várom el, hogy ismerd be, hogy (ezzel is) nagyon nagyot bakiztál, és ezekután még anyáztál 3 oldalt, csak ne okíts butaságokat továbbiakban.d[-_-]b Cool Walley
-
-
dark bit
tag
fú erre valami hozzád hasonlóan bunkót kéne válaszolni...
de cáfolom azt a tényt, hogy egy olcsó hangszórókábel 10x esetleg 20x drágább lenne egy villanydrótnál, mindenesetre kedvedért legyen így. újságpapírba tekerni...na ja, ne rakjuk előtte hűtőbe aztán vigyük el és mutassuk meg neki a kilátást a kékesről, vagy áldozzuk körbe kakasvérrel? Röhejes? Az újságpapír is
220 kábelt sztem nem arra való, hogy teljes skálában átvigye a hangot, de ez csak az én véleményem. Ha jobb lenne és ez tény lenne akkor minden gyár már rég olyat adna el és nem foglalkozna szar ''hagyományos'' hangátvitelre szántal.
Különben is vizet prédikálsz, mert igaz rábeszéled, hogy mekkora frankó de neked isten őrizz, hogy olyan legyen.
Bárki kijelentheti itt, hogy HÉ kicseréltem forrasztóónra a kábeleimet és most már kihallom a játékosságát és a színpad is megemelkedett 1.67 méterrel de aki ezt beveszi az suta. Támasszátok alá, bizonyítsátok be, mutassátok meg, szabadalmaztassátok, áruljátok csak 5x annyiért mint amenyiért a ''gagyi'' minőségű kábeleket árulják, és gazdagodjatok meg, és csak aztán röhögjetek rajtam.d[-_-]b Cool Walley
-
szasza_1
senior tag
Na, bekötöttem tömör réz vezetékkel, és sokkal jobban szól, mint az eddigi hangszorókábelemmel. Főleg a magasok. Viszont a közép kevesebb lett, de ez pont így jó. A régi kábelemmel a közép mintha egy picit el lett volna tolva felső frekitartomány felé. (Vagy valami ilyesmi )
-
addikt
tehát akkor a 8 érből csak 6-ot használok. vágom
de mit zavar az a plusz 1-1 erecske. én bekötném
jah, még annyit hogy vajon az interkonnektnek mennyire számit a hossza? mert én minnél rövidebbet terveztem. nem akarok nagy kábeldzsungelt. az már van a sz.gépem mögött
[Szerkesztve]:)
-
dark bit
tag
Nem muszáj leszólni azokat akiknek nem olyan élénk a fantáziájuk mint neked.
Szerintem ordasul eltévettél itt a PH-n, mert a topic címe az, hogy HÁZI HANGFAL ÉPÍTÉS és nem az, hogy High-end elméletek. Úgyhogy én azt javaslom nyiss egy ilyet, és ott kiélheted magadat, meg oszthatod az észt a 10 év High-end kiállításokról.
A kábeles dolog érdekesnek tűnik mert ez pl éppenséggel témába vág, bár nem értem, hogy mik azok a ''zajok'' amiktől félted a max 2 m-es kábeldarabodat, de ezt én nem tudhatom, mert lehet a trafóház a nappalitokban van.
Mindegy, fonok egyet, és kipróbálom azért, bár nekem soha nem volt dolgom CAT7-es kábellel mert asszem itthon is mindenhova 3assal vagy max 4essel visszük a jelet és megy 100Mbit/seccel. A fehér kábelek az árnyékolók ha jól veszem ki?d[-_-]b Cool Walley
-
dark bit
tag
Látszik, hogy nem tudsz olvasni a sorok között.
Az első bekezdést ironikusan mondta, mert ezen nagyon sokat viccelődünk, amikoris elemzik a kábel játékosságát különbőző ''szak'' lapok.
Igen, sajnos abban én is biztos vagyok, hogy magyarázat nincs, csak fantáziálás a dolog mögött. Mindenesetre a dolgon sokat dob a link amit bemutattál, mert így már kezd derengeni előttem ez az egész UTP amit csak úgy pongyolán fogalmaztál meg. Merthogy itt nem 1 kábelről van szó, hanem 6-ról.
Még emésztem ezt a cikket, mert kézimunkában nem vagyok jó, úgyhogy ez a fonás kicsit megakaszt
De megér egy misét.
Örülnék, ha kifejtenéd, hogy ennek az UTP fonásnak mik is az előnyei?d[-_-]b Cool Walley
-
dark bit
tag
Körbeküldtem e-mailben ezt az UTP kábelezést a kollégáknak
Egy levelet kiemelnék:
''Hm, szerintem az lehet a dologban, hogy az utp sodrott, és emiatt a dobseprű valóüszínűleg k***ajól érvényesül, és a kábel játékos (milliók játszanak UTP-n keresztül..), és mégsem harsány, nem színezi túl, emellett igen jó lehet a részletező képessége is. Ráadásul az UTP-ről már a pattintott kőkorszak óta
tudják - és ez a legfontosabb - NEM ÉRDEKES A KÁBEL IRÁNYA!!!
Hát nem tudom, szerintem mindössze annyi történt, hogy a tag kipróbálta, hogy vajon elmegy-e a hang egy utp kábelen keresztül is... és nicsak, ba**ki fémből van,
és vezet, mik vannak....
Mellesleg nekem évekig telefonzsinóron ment a nagyszobában a hifinek a
hangszóróihoz a jel. Igaz, ott tényleg lehetett érezni a különbséget amikor lecseréltem (220-as kábelre), de ez főleg annak tudható be, hogy a telefonvezeték
nagyon vékony, és így elég nagy ellenállása van 5 méter alatt. De én azt mondom, ha lehetne a vezetékekkel a hangtartományban hangot bármilyen módon is módosítani, befolyásolni, színezni, akkor ba**ki már rég használnák. És a highend fanok ráfognák hogy ez mért is sokkal jobb mint a hagyományos kondenzátoros
szűrés... (De ami miatt ez pláne használva lenne, most gondolj bele mennyi különbség van árban egy egyszerű vezetékdarab meg jópár kondi és plusz még aktív elem között) De érdekes módon ilyenről még csak a több száz mega és a gigahertzes tarományban hallottam, ott fasza szűrőket csinálnak egyszerű pár centis koaxal. De ott már azt használják ki, hogy a jel hullámhossza összemérhető a kábeldarab hosszával. De még a 20Khz-es hangnak is több száz km a hullámhossza...'' [/]
Elnézést a terjedelemért.
Viszont beleültetted a fülembe a bogarat, úgyhogy elkezdtem mérni a dolgokat.
[Szerkesztve]d[-_-]b Cool Walley
-
Szél
tag
Köszi szépen, hogy utána nézel. Tudom nincs sok esélyem a tuninggal kapcsolatban, de ötleteim azért vannak: az oldalakat megerősítem Dynamat rezgéscsillapítokkal, belső kábelezés csere (megnéztem és kb a lámpában alkalmazott vezetékkel van egyszinten ), plusz szivacs, új tüskék.
Hát a váltót szerintem csak akkor tudom majd kiszedni, ha kiszedem a hangszórókat, mert a dobozt nem szeretném ill. nem tudom szétszedni.
Üdv: Szél -
Szél
tag
Megpróbálkoztam vele, de nem találtam meg. Teljesen meg nem akartam szétszedni, azt majd nyáron amikor nincs vizsgaidőszak.
A 16cm-es hangszórótípus viszon megvan, de nem tudom mond-e valamit: Magnat W170 CP 880 Art. Nr. 310325 impregnált cellulóz membrános, inverz porvédőkuppal. (300 üzenet) Ugyanaz mint amit az Acustics Research-ben használnak és az nagyon jó minősítéseket kapott.
Tudsz esetleg ajánlani valamilyen könyvet, ahol a hangfal tuningnak utána lehet nézni? -
Flameus
aktív tag
A képeket megoldom jővő hét elejére; legyel rajta a bakter is, vagy elég csak a váltó! sorry
OFF
Szél: beszéltem G.-vel - kedden mentek. Én lehet, hogy vasárnap leugrom
a vincsimmel - tarts velem, megbeszélem Bolhással!
ON
Én már nem lettem úttörő, a 79-es korosztály lemaradt róla (sajnos)None of Ain't - Ni Lovagjai CS-S FUN Clan - www.nilovagjai.hu
-
Szél
tag
Egyet értek a kábelek sűrgős cserére szórulnak. A többiben is igazad van szerintem. Na az utolsó két kérdés megfogott. Én csak néhány dologban vagyok otthon és ez nem az! Nem szedtem még soha szét a hangfalat, mert ugrott volna a garancia. De ha látnám, akkor sem tudnám szakszerű módon lerajzolni, ennyire nem ástam bele magam a témába. Szóval én vagyok a szűk keresztmetszet.
Viszont, ha egyszer szétkapom, tudnál majd esetleg segíteni? -
Szél
tag
Persze, mert a nagy vita közben egy fontos dolgot kihagytunk.
Ez pedig a hang, ahogy az adott hifi lánc megszólal. Mindenkinek más és mást jelent a jó hangzás, attól függően, hogy ki milyen zenét hallgat, milyen az izlése stb. A tannoy-oknak szerintem túl precíz és száraz a hangjuk, nincs benne érzelem, pedig a kiállításon marantz elektronikák volt a körítés. A KEF se rossz darab a tesztek alapján, hallani még nem hallottam. -
-
Szél
tag
Ja és a rendszer (még csak félig van készen, mert folyamatosan építem):
Házi mozi lesz belőle, ha elkészül :
Magnat vektor 77, vector 13 center és vektor dipol hátul.
Az erősítő egy Pioneer AX3-as 7.1 csatornás.
A kábelek egyenlőre: Gale XL189 és Neotech KS1007 csak, hogy megszólaljon. Egyszerű 2x2,5mm2 OFC rézkábelek.
A végleges valószínű, hogy Kimber TC4-es vagy Nordost flatline esetleg Van den Hul D352-es lesz, attól függ melyikkel szól jobban. -
Szél
tag
Teljesen gyári minden. 3 utas hangfal, 3db 16cm-es impregnált celuloz membránnal, 28mm-es kerámia magas. A váltó is valószínű teljes egyszerű költségkímélő változat lehet. (A képet nem tudtam beszúrni)
Az előlap 28mm-es MDF, az oldalak 10mm-es MDF-ből készültek.
Bassreflex elvű doboz, két hátrafelé néző 5cm-es reflexcsővel. Kettőskábelezésre előkészített.
System: 3 way floorstanding speaker
Nominal/musical power handling
180/300 Watt
Frequency spectrum
20-35000 Hz
Crossover frequencies
300/3500 Hz
Recommended amplifier output power
> 70 Watt
Impedance
4 Ohm
Dimensions (W/H/D)
220/1120/295 mm
[Szerkesztve] -
Szél
tag
Csak annyit tennék hozzá, hogy napjainkban a kábelekkel általában a rendszert szokták hangolni. Tehát az összmegszólalásban óriási szerepe van. Van viszont olyan kábel, amelyik már majdnem a ''nincs is drót'' kategóriába tartozik. Pl: Nordost és Van den Hul felsőkategóriájú kábelei, de annyiba is kerülnek.
-
dark bit
tag
''Bár én nem is vagyok szakmabeli, de nem vállalkoznék otthon egy 3 utas 24dB/oktávos váltó készítésére. A kétutassal is rengeteg bajom volt.''
Különbség ott van, hogy én meg ilyet építek. nem vagyok vallásos, hagyjuk az imát vannak paraméterek amiket be kell tartani, épp úgy mint ha egy házat szarul építessz összedől.d[-_-]b Cool Walley
-
dark bit
tag
Túl misztifikálod ezeket a dolgokat. A szakszavaktól nem fogok hasra esni, talán azoknak hat ledöbbentően akiknek semmi áhnungjuk. A fáziseltolódást soha nem fogod hallani, ha egysíkba van rakva az összes hangszóród már van fáziseltolódás, és azt se hallod. Pedig lemerem fogadni, hogy olyan hangfalad van. (ha nem, bebuktam, de persze erre a szövegre bármit írhatsz).
Te a hangszóró építést egy ilyen ''mission impossible'' akcióként írod le, pedig ez közel sem így van. Jó alapanyagok, kelló körültekintés, kézügyesség, ennyi. Aki dellás az vesz egy szobadíszt milliókért, és biztos, hogy jobban fog szólni mint a házibarkács amit otthon készítessz, de az a sajátod, és ez teljesen más feeling. Ott lehet, hogy ügyelnek a hangszóró paramétereire, ahogyan változtatja a freki és a ráadott elektromos jel függvényében, de én ajánlanám az ilyen kis grafikonokat amik ezt leírják, bőven elég infó.d[-_-]b Cool Walley
-
veterán
-
-
Szél
tag
Köszi szépen, tényleg!
A Hifi Piac szerintem azért jó, mert bizonyos esetekben az egyes márkákra jellemző hangzásvilág után könnyebb lehet döntenünk az egyes márkák között.
A hátránya pedig, hogy általában high-endet tesztelnek, ami az átlag embernek elérhetetlen. A technikával valóban nem foglalkoznak eleget. -
klepto
addikt
Tudom, ott is kérdezgettem már őket, de iszonyatosan lassan válaszolnak, pl. az utolsó kérdésemre ami ugyanaz volt, mint amit itt feltettem, még senki nem válaszolt, és már pár napja nem is írt senki a fórumba; sőt én voltam az utolsó 12-én reggel 7-kor.
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
klepto
addikt
Melyik másik fórumon
Egyébként a kétutas rendszer nem főhangszóró lenne, hanem egy házi-mozi rendszerben center, és háttér. A frontoknál lenne egy 25, vagy 31cm-es mélynyomó is, az 3 utas rendszer lesz.Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
TitiRii
senior tag
nem hagyományos szivacsra gondoltam
somogyi is árulja csak drágán, autos boltokban is kapni(pl nekem a peugom motorház tetején gyárilag ilyen van)
olyan mintha egy tojástartó lenne
szvsz ezzel szebben szolt mint az 1-2 cm vastag bélelő anyaggal
de ha valakinek ez a szive vágya akkor se a ssl tol vegye olcsobban kijön ha megveszi méterárú boltbanAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
almásrétes
tag
-
@aMoRF
tag
Akinek csak azért kell mélynyomó, hogy dübörögjön valami a gép melett az jobban jár ha vesz egy 30-40e es PC-s térhangzású Set-et. Felesleges ugyan enyit egy Subra kiadni és az még csak egy aktiv sub. Mert akkor még kell + erösitö + front hangfal 2db... (Stereohoz) ez igy már 100e veri....
A cél szentesíti az eszközt, de csak úgy, ha elérik.
-
félisten
(Üdv köreinkben, DDL, ha az vagy, akire gondolok - hwsw)
Srácok, vegyetek mosfetet. De tényleg, akár házilag is össze lehet barkácsolni egy elfogadható, olcsó erőlködőt mosfet icvel. a tda7294 pl. jó lehet, de rendes tápot kell elérakni. mindez persze akkor jó, ha nincs pénzed jobbra, de pl. otthoni elszállt erősítő helyett szép hangot lehet produkálni egy primitív ne5532es előfokozattal, 7294es ickkel, meg mellé egy 500w körüli trafóval. lényeg, hogy a megadott tápfeszhatárok legmagasabbikát adjátok neki - 35-45 V elvileg, 45-48 körül a legjobb a hangja. szűrésre odafigyelni, legalább 2x20000 uF.
Ezzel kb. 20kból össze lehet dobni egy működő erősítőt.while (!sleep) sheep++;
-
gesuz
senior tag
Hm csöves elsőre saját készítésű hangfalhoz?
A ''digitális'' D osztályú erősítővel semmi baj sincs csak nehéz volt megcsinálni, nagy teljesítményre most is az, de kapható hozzá IC azzal egyszerűbb a téma. Könyörgöm ne tegyünk teljesítmény erősítőhöz stabilizátor ic-t és főlegne 723
Amit ajánlokelső erősítőnek Urbán elektronika 2*40 wattos erősítője, de ehez érteni kell egy kicsit az elektronikához, a siker élmény garantált.(Volt ismerősöm úgy gondolta ez majd el megy adapterről )Kötelemfakasztó - A könyvek legnagyobb hibája, hogy nincs bennük CTRL+F. ''Or do something that's never been done''
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM