- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- SSD kibeszélő
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- TrackPoint nélkül jön az új Thinkpad?
- ASUS blog: a színfalak mögött az ExpertBook P1-gyel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Donor
tag
Ez arra való hogy biamplifikáld az az negy erősítő hajt két hangfalat egy csak a magasat és középet , a másik csak a mélyet.
Oka csinálhatsz külömbözö erősítőt / mert van olyan aminek a mélyei tetcenek és van olyan aminek a magasai/ másik ok a mély hangok kiadása leterheli az erősítőt ezért külön választhatod .
Valaki szokta csak szimplán több hangfal öszekötőt használni ,de szerintem értelmesebb egy jobbat mint kető nem olyan jót használni. -
Donor
tag
itt aktivista sub-ról van szó . no közép.
A méretezést pedig a monacor programmal is meg J Martin King Mathcad-ra irt gázrács model progijával is megnézem még a csillapító anyag helyét akusztikai ellenálását is bele irhatod, kiszámolja az Xmaxot mennyire van fázisban a reflex cső és a driver stb . -
Donor
tag
Egyik sem az én izlésem .
Mind a kettő kis drivert használ /mert az olcsó /.
Na néztem neked/nektek/ vifa http://www.avcontrol.hu/vifa/m30wo-49-08.html ez 36200ft/stukli
http://www.avcontrol.hu/vifa/m21wo-39-08.html ez is ugyes csak kisebb de csak 22000ft
És ha valaki zárt dobozt szeretne http://www.avcontrol.hu/peerless/830669.html
perles 23990ft -
Donor
tag
A rexlex dobozok egyik tulajdonsága hogy a mély menetuk hirtelen leesik és a végén van egy kis púpaztán dzsesszel lefelé.A zárt doboz előbb kezd lefélé menni de egy egyenletes mértékben és nem zuhan viszont a -3dB-s pontja magasabban van.
A sugárzó adatait is meg kell vizsgálni mert az egyik zárt dobozba , a másik reflexbe való, és van ami tölcsérbe is.
Én eddig pozdorjábol csináltam mert annak jobbak az akusztikai tulajdonságai agyártók azért haasználnak MDF-et mert azzal könnyebb bánni /Marás stb/ mostanában az új őrület a háromrétegű rétegelt lemez.
Igen már írtam hogy a Khraling Zoli árul hozzá való beépíthető erősítőt
Soner audio 2225 Üllő Gyár utca 4/a 06/29/320243
én most nézem a Monacor gyári tervező progiját de neked nem kell mert aktivista subot akarsz , az erősítőben ott lakik a keresztváltó .
Ui a hang minősége főleg nem a doboz fajtájától függ hanem a sugárzó és erősítő együtesétől. Rosz driver=lötyögős basszus rossz nem megfogot erősítő=lötyögős basszus. Jó minőségű driver+jó erősítő= -
Donor
tag
válasz Fade_Away #613 üzenetére
A kártolt gyapju az nehéz ügy meg én nem is kerestem mert tényleg megeszik a molyok. A vatelint meg a hogy irtam a roltexben pl Fehérvári út Skálától lefelé 50m-re vann egy Rőftex ott árulják. De ha csak azt akarod használni csalódni fogsz bene.Sajnos ahoz hogy eredményt érj el hangszigetelő anyagot kell használni aminek az ára is borsosabb már írtam pár hozzászólással előbb hogy hol.
-
Donor
tag
válasz Fade_Away #609 üzenetére
Fa anyagnak? Elvileg a pozdorja jobb mint a MDF .Tömör fánál már csak nagyon jó minőségü és még azt is száríthatod magadnál pár évig hogy tényleg jó legyen . De ha tömör fából akarod akkor azt táblásítanod kell.Az új őrület a High end vuduisták között a háromrétegű rétegelt lemez az AUDIO consulting-os Serge is azt használja rá ken utánna párezer franknyi Ennemoser lakkot és rámondja hogy tuti. Volt nállam egy doboza Supravoxot használ.
-
Donor
tag
válasz Fade_Away #609 üzenetére
A hangfalakban nem hangszigetelés miatt van ami benne van hanem egy zárt dobozban mindíg kialakulnak bizonyos frekvenciákon /gerjeszt/ . Áló hullám alakul ki. A csillapító anyag módósítja a belső teret mert ahol vastagabb a csillapító anyag ott kvázi nagyobb a doboz mert lessabban terjed benne a hang tehát már nem vis kocka dobozunk van . A szivacsok amik hullámosak is ezt csinálják azért változik a vastagséga minnél bonyolultabb annál tőbbfelé szorja a hang hullámot.
-
Donor
tag
Hát az itt a probléma , hogy aki házi barkácsra adja a fejét elsőre azt hinné hogy
-1.így olcsóbb lessz .
-2. Nem is olyan bonyolult
No tervező program számos van meg még ingyenes is . Zárt és basreflex dobozt tervezni /egyszerübb/ ha eltekintünk atól hogy hol van a sugárzó , a benne lévő csillapító anyag hatásától hol van a reflex csö vagy nyílás. Nem olyan messze ebben a fórumba belinkeltem egy MLTQWT linket azon az oldalon van egy program amivel lehet zárt és basreflex dobozt tervezni csak kell hozzá a MATHCAD nevü program amit /megkell vásárolnod/ hozzá
Mivel én asztalos is vagyok , el kell mondjam ha még soha se barkácsoltál fával akkor nem tudom mire jutsz , szerszám se árt ha van .
Az erősítöt a Kréhling Zoli csináll 06309489268 szép elő lapal álítható kereszt frekivel a hangsugárzóba építhető.
Sugárzót pedig az említet márkákból /van számos más fajta is ami jó/ vásárolhatsz 20e -és sokszázezer között .
Nézd ki magadnak a sugárzót keres rá google-vel találsz egy raklappal . linkeld be és ha akarod méretezek én rá egy dobozt . -
Donor
tag
válasz L@@-Yosh #603 üzenetére
Hát akkor egy jobb minőségü kétutas doboz , lehet zárt vagy baszreflex.Mert szubod úgy is lessz.
Nagyobb mélyel rendelkezö doboz kisseb szobába azért nem jó mert a szoba a mély frekire amúgy is rátol sub van akkor inkább egy ügyes szép felsőbaszusú , és közép hangú doboz kell.
Ha építet dobozt nézel az a jó amibe Pl Seas sugárzók vannak , jó méf a JMlab /Focal/ , B&W , stb
Erősítő höz ebben szerintem a régebi Rotel-ek vagy nem tudom a pénzügyi lehetőségeket meg a házimozi erősítőket nem is ismerem annyira pedig végig csináltam már három Házimozi showt /Low-end show/ -
Donor
tag
válasz L@@-Yosh #595 üzenetére
Mekora a szoba ahova kell tervezni a rendszert?
Most sorolhatnám mik a jók ezért az árért de nem tudnám lefedni a teljes kínálatot .
De ha leírod mekora a hejed , a háziasszony faktor /azaz mit engednek be a lakásba/ és keresgélés közbe belinkeled mik az opciók akkor mindenki elmondaja véleményét tapasztalatait. -
Donor
tag
Én tölcsért csak egyszer méreteztem de az nem egyszerü probléma .
De tudom ajánlani az MLTQWT Elvü azaz negyedhullám on alapuló dobozokat
Keress rá Martin J King Nevére + MLTQWT és megtalálod a programokat is több féle van , de minden ilyen program használata feltételezi hogy tudod mit csinálsz.PDF-ben van némi segédlet hozzá -
Donor
tag
A diffusor az nem tölcsér hanem szoba akusztikai elem.
Töbféle létezik ál menyezetet csinálnak ami valamilyen /nem mindegy milyen/ perforált lemez alata hang elnyelő anyag Helm Holc rezonátornak hívják, a szoba sarkaiba hang elnyelő hengereket raknak.
Ezek arra valók hogy ne alakuljanak ki gerjesztet hullámok reflexiók a szobában .
No most amit én csinálok az nem elnyeli hanem bizonyos frekin asszem ez 350Hz-től a rá verődő /hang/ hullámot / mert ez müködik más hullámra fény , rádió stb / nyolc felé szorja tehát a lesugárzott hang megmarad csak nem gerjed / nem veszik el hang információ/ Meghalgatható lessz az AUDTORIUM új boltjában http://www.auditorium.hu/ -
Donor
tag
-
Donor
tag
-
Donor
tag
Focal audiom 15vx II mélynyomó -
Donor
tag
/IMG http://kepfeltoltes.hu/050115/Bluethunder.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- TCL LCD és LED TV-k
- Politika
- Macrodroid
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- További aktív témák...
- GAMER PC : i7 11700F /// 32 GB DDR4 /// ROG STRIX RTX 2080 Ti 11 GB /// 1 TB SSD
- Cisco ASA 5516 - X v6 tűzfal
- iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue - AKKU 90% - Jótállás 2025.03.-hóig - szép, megkímélt állapotban
- iPhone 12 64GB - kártyafüggetlen - AKKU 80%, karcmentes állapotban
- Hibás geforce gtx 1070 ti
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest