Új hozzászólás Aktív témák
-
KisStoti
csendes tag
válasz
villamos #6396 üzenetére
Sajnos szükséges az új hangszóró! (A 3. képen nem az én hangszóróm van! Bárcsak az enyém nézne ki így
Az csak egy netes kép a szemléltetés végett)
Az egyik hangszórómat tényleg csak peremezni kellene de mint azt írtam korábban a másik totál szétszakadt és javíthatatlan. Pont ugyanilyen hangszórót meg nem lehet kapni... ergo ki kell cserélnem mind a kettőt, hogy szimmetrikus legyen. A probléma továbbra is áll
-
villamos
őstag
Mivel nekik is van 18 centis hangszórójuk, gondoltam talán a perem használható...
-
KisStoti
csendes tag
Sziasztok!
Adott kettő Quadral KX-120 típusú, 3 utas hangfalam. Fillérekért vettem őket évekkel ezelőtt, szóval az árukat megszolgálták. Sajnos a mély hangszórók megadták magukat. Mind a kettőnek szétmállott a peremezése és az egyik el is szakadt. Jött is az ötlet, hogy kicsit felújítom őket és veszek bele 2 új hangszórót. Itt a probléma
Sajnos nem vagyok jártas a témában és fogalmam sincs, hogy milyent/melyiket/mekkorát/hol érdemes beszerezni. Ebben kérném a segítségeteket és/vagy pár tanácsot. Mellékelek pár képet az említett hangfaltípusról + néhány adatot.
Hangfal adatai:
(Szélesség x Magasság x Mélység): 28,8 x 45,8 x 23,5
80/120 W
4-8 ohm
frekvencia 28-22 000 HZ
A mélynek kivágott lyuk átmérője 18,5 cmElőre is köszönöm a válaszokat!
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Van egy kis Labtec 2.1 cuccom. Abban, ha kicserélem a hangszórókat, akkor bírni fogja? Gondolom van benne erősítő v. valami.
-
perempe
veterán
-
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz
shalafi66 #6388 üzenetére
Bedugtam így. Valami sercegett, szal valami van. DE
hiányzik 1 biztosíték. Ez miatt lehet h. nem szólal meg, illetve az elején nem világít a power on led? Meg bedugtam ventilátort, 2 helyre is be tudom, de egyik helynél se indult el. Ezt is lehet a biztire fogni? Szerzek ilyet valahol, és kiderül. Remélem olyan kell oda is, mint a másik 2őJVC manual
Itt van a manual, esetleg ha belenéznél, hátha tudsz utána segíteni. -
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz
shalafi66 #6386 üzenetére
Ez egy JVC házimozi rendszerből van. JVC
Sajna csak a DVD lejátszó és ez a mélynyomó van meg.Az a baj, hogy nem tudom, hogy hol kapja az áramot. Összedugtam, a kábellel, ami volt hozzá, de nem szólalt meg, a kis led nem éget (power on)
Nincs hozzá ilyen hangfalam, amit rá tudnák kötni.Lehet, hogy nem is jó a ketyere...
OFF
Durva cucc lehetett ez fénykorában. DVD lejátszóban rádió van (fm-am) stb.. Nem láttam még ilyet..
ON -
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz
A-l-i-e-N #6384 üzenetére
Szétszedtem amennyire tudtam. ás nincs benne, csak a hangszóró.
Remélem van benne az az erősítő-szűrő, mert sztem jó cucc ez. Fa doboz, 110W, nekem tökéletes lenneMég annyi, hogy a hangszóróból kijön egy piros+pirrosfekete kábel, aminek a végén 2 pines csati van, ezzel csatlakozik a panelra.
-
-
:-I
tag
a fusion hangszórókról mi a vélemény?
autóba kellene nekem pár kétutas. vagy akár háromutas.
-
shalafi66
veterán
válasz
lestyanrobi #6371 üzenetére
A bikábelezés nem változtat a leadott/felvett teljesítményen, csak annyi történik, hogy külön madzagon ér el a bemenőjel a mély- és magashangszórók előtti szűrőhöz.
[link] -
villamos
őstag
válasz
dízelracer #6372 üzenetére
"Csináltam somogyi hangszórós hangfalat, kidobott pénz volt. Ennyi erővel nyerőgépbe is dobálhattam volna azt a pénzt. Az is vagy bejön vagy nem. De többnyire inkább a vagy nem érvényesül."
Ezért beszélünk le mindenkit a SAL -ról, főleg hogy van sokkal jobb is, nem túl drágán.
-
dízelracer
őstag
A SAL sem jobb vagy rosszabb mint a többi hasonló árkategóriába eső kínai import hangszóró. Két dolog miatt szopás SAL hangszóróra építeni.
1. a feltüntetett termék paraméterek erősen eltérnek a valóságtól.
2. akkora minőségbeli szórás, hogy nehéz két hasonló adottsággal rendelkező hangszórót találni.Ha valaki veszi a fáradtságot és beméreti akkor olyan nagy csalódás azért nem érheti. Bármilyen hangváltót és erősítőt építtet hozzájuk High-End hangzást ha összefossa magát az ember akkor sem fog tud majd elérni SAL hangszórókkal de véleményem szerint otthonra egyszerűbb elfogadható hangú kétutast össze lehet csapni abból is. Csodát persze nem kell várni.
Még mielőtt úgy tűnne védem a márkát erről szó nincs. Csináltam somogyi hangszórós hangfalat, kidobott pénz volt. Ennyi erővel nyerőgépbe is dobálhattam volna azt a pénzt. Az is vagy bejön vagy nem. De többnyire inkább a vagy nem érvényesül. Pont mint a somogyi hangszóróknál.
-
lestyanrobi
tag
Sziasztok!
Bocsi ha volt már téma csak keresőben nem találtam, az lenne a problémám hogy van egy elromlott proton 520 sztereo erősítőm és nem sikerült megcsináltatnom. Végfok, előerősítő nem ment ki, közötte van valami gubanc. Sajnos hajtva volt az erősítő (kezdő együtteshez ingyen volt egy ilyenünk), valszeg azért purcant ki. Tudnátok valakit ajánlani aki nagyon ért hozzá?
És hogy ne off legyen: ezen az erősítőn hátul van duplakábelezési lehetőség. Egyrészt én úgy tudom hogy ez arra van hogy egy arra alkalmas hangfallal 2x25Wattot tud kiadni hangfalanként, amennyiben 25wattot tud szimpla kábellel, szeretném, ha ebben megerősítenétek.
A kérdés: van itthon két nagyon jó 150wattos (3 utas) ruszki hangfalam, ami ezt nem tudja. mit kell benne ahhoz kicserélni, hogy duplakábelről tudjon jelet fogni, így jobban ki tudjam használni az erejét? És ez mennyibe kerülne átlagosan? Köszönöm előre is! -
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali
Van egy házimoziból szedett subwoofer-em, ezt szeretném életre kelteni a számítógéppel. Megoldható?
-
shalafi66
veterán
válasz
h0o2a7j6 #6365 üzenetére
Azért, mert 5000 alatt elég sok a hallhatóan zavaró tulajdonság ennél a magashangszórónál.
A 13-15 centisek mostanában inkább ilyenek: [link] Szóval ezzel kell tervezni.
Váltásnál optimális esetben kezelni kéne a középtartomány rezonanciát, de ez csak pontos mérésekkel lehetséges, másik, univerzálisabb megoldás egy sima elsőrendű szűrő, némi impedancia-kompenzálással. Akusztikusan 2500-3000 körül kellene lenni a váltásnak.A H2000-nél igazán jó magashangszórók nincsenek, olcsóbb Peerless vagy vifa hszekkel szokták használni a mélyközepeiket.
-
h0o2a7j6
tag
válasz
shalafi66 #6364 üzenetére
Az 5000-25000 Hz frekvenciatartomány miatt?
Helyette ez? Itt már 3000-20000 Hz közt van a tartomány
HG2,5-639A HA13-478-nak 50-6000Hz van megadva, a 2,5-ös dómmal hogy érdemes összehangolni, hol keresztezzen a váltó?
Ahogy olvasgatok, egyre valószínűbb, hogy keresztváltót csinál(tat)nom kell. Találtam egy-két gyárit is pl:
DUO UNI/90 crossover
Kétutas 4-8 ohmos hangváltó, Teljesítmény 90W. Keresztezési frekvencia 4 ohmon 2500 Hz, 8 ohmon 3000 HzDUO 8/70 crossover
Kétutas 8 ohmos hangváltó,Teljesítmény 70W, keresztezési frekvencia 4500 Hz -
h0o2a7j6
tag
-
villamos
őstag
-
h0o2a7j6
tag
Sziasztok!
Kaptam egy pár kétutas hangfaldobozt. 366 x 250 x 137 /mag x szél x mély/= 12,5 liter
Szeretnék új hangszórókat rakni bele.
Anno aki csinálta, nem hiszem, hogy törődött a dobozméretezéssel. Most viszont olyan sugárzókat szeretnék beletenni, amelyek többé-kevésbé passzolnának a doboz méreteihez.
Fordítva teszem fel a kérdést; ezekhez a méretekhez milyen, mekkora hangszórókat kellene beépítenem. A doboz előlapját tudom cserélni, ezért a hangszórók mérete nem kötött.Régi-új Videotonokat terveztem bele, de ha létezik ettől jobb ár-érték arányú (SAL
), akkor szívesen veszem a javaslatot!
köszi
-
Puch
csendes tag
A kép természetesen lemaradt!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest