- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi haladó szinten
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
GâLî
tag
Sziasztok!
Szeretnék zárt szubokat építeni, 2 db mélysugárzóval. Ez egy nagyobb rendszerfejlesztés része lenne, amit csak kisebb lépésekben tudok fianaszírozni. A kérdés az lenne hogy használható-e eredményesen egy olyan doboz ami a két sugárzónak lett mérezetzve úgy hogy kezdetben csak az egyik és egy passzív membrán kerülne bele? (remélem sikerült érthetően megfogalmaznom)Coo?!
-
GâLî
tag
válasz fero02 #17684 üzenetére
Ezt már rég meg akartam kérdezni valakitől... a homokos csillapítás nem veszélyes? Gondolok itt pl arra hogy a légáramlás a hangszóró tekercséhez juttathat porszemeket melyek a súrlódás következtében ledörzsölik a tekercsről a zománcozást ezáltal rövidzárt okozva?
Coo?!
-
GâLî
tag
válasz shalafi66 #10387 üzenetére
Az impedanciáját hogy mérjem? Küldjek rá különböző frekvenciáju teszthangokat, és a feszültségből ill az átfolyó áramból számoljam azt? Ehez egyedül a teszthangok hiányoznak, mert amit találtam tesztcdket azokon jó ha 5hzes lépésekben található meg a most szükséges frekvenciatartomány... gondolom jólenne ha 1esével tudnám mérni...
Merrefele leszel? Szivesen beugrok vele akkor hozzád, csak mondd meg milyen sört / bort szeretsz[ Szerkesztve ]
Coo?!
-
GâLî
tag
válasz shalafi66 #10383 üzenetére
Hát a forgatókönyv sztem nem túl határozott Legalábbis nem vagyok tisztában vele hogy milyen oldalarányokkal játszhatok és hogy amennyiben járható út az oszlop formátumú doboz, azon milyen magasságban lenne célszerű elhelyezni a szubot ill a passzív membránt... (igy látatlanba mind2t középre tenném, az aktívatt előre, másikat hátulra, de ennek csak esztétikai okai vannak )
Közben rájöttem hogy van majdnem egy méter jantzen audio ribbon kábelem, 1,33négyzetmiliméteres. Szerintem ennél nagyobb keresztmetszetre lenne szükség...
Az oszlopos dobozra visszatérve, ha tartom magam a 30*30as alapterülethez, 3centis falvastagsággal és a hangszórókra +1 literrel számolva a következőképp alakulnának a dolgok: nettó 24*24centis alap, és 71centis belső magasság ami állványkét már elég tisztességes. Kérdés hogy a dobozban kialakuló állóhullámok szempontjából milyen az elgondolás?
A váltás aktívan lesz, 80Hzen.Coo?!
-
GâLî
tag
A napokban vásároltam egy Seas L26ROY + SL26R párost.
Sajnos kisméretű szobával rendelkezek 2*4m 3mbelmagasság. Milyen frekvenciára lenne érdemes hangolnom a passzív membránt?
A SEAS oldalán találtam egy leírást, ahol 40literes ládába helyezik a termékeket 220g súly hozzáadásával 20Hzre választva a membrán hangolását. Mivel helyem nem sok van, ezért én szerintem megelégednék egy 20literes bodozzal is, az így kialakuló kocka élhossza 33centi lenne (elleben a 40literes ~ 40centijével) ami sajnos nem sokkal kisebb. Tehát ha hangra jobb eredményt érnék el a 40literrel akkor azt építeném.
Esetleg szóbajöhet más kialakítás? A legjobb lenne egy 30*30centi alapterületű magas doboz, ami a jövőben (amikor meglesz a mélynek a párja) a kisebb frontsugárzók állványaként szolgálhat majd.
A doboz anyagának 15mmes nyír rétegelt lemezt gondoltam, természetesen duplán, dobozt a dobozba, a lapokat csavarozva ill faragasztóval rögzítve. Az lenne a kérdésem hogy kell-e bele még + merevítés? Esetleg valami csillapítóanyag? Illetve hogy a hangszóró ill a membrán hány litert vesz el a térfogatból?
A kábelel szintén bajban vagyok, milyet vegyek hozzá? Banánterminálnak ezt néztem: http://kacsa-audio.hu/webshop/kacsa.b.6/home_audio__video.c.20/csatlakozok.c.152/hangfal_csatlakozok.c.157/banan_aljzat.c.172/bp227g.p.226 De sajnos ennek menetes szára csak 30mm. Tudnátok ajánlani olyat ami átérné a 30as falvastagságot? (esetleg megoldás lehet még az eljaz sűlyesztése kívülről és belülről egyaránt) Ennek az aljzatnak a belsejére gondolom forrasztani kell a kábelt. A hangszórónál a forrasztás vagy a saruzás az ajánlottabb?
A szuflát a HK AVR7000esm egyik végfoka fogja biztosítani, de a közeljövőben szeretnék valami elektronikát tenni az elő és a végfok közé: http://sound.westhost.com/project84.htm vagy egy Linkwitz tr.
Mit gondoltok a dologról?Coo?!
-
GâLî
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy meg lehetne-e valósítani a Peerless XXLS szubjaiból valami olyan szimpla/dupla zárt ládát ami felveszi a versenyt pl a REL vagy MJAcoustics zárt szubjaival? (az se baj ha még jobb is) a válaszokat előre is köszönömCoo?!
-
GâLî
tag
Üdvözletem!
Tervezek beszerezni egy cav av2086os erőlködőt, s ennek a két aktív 100Wos mély kimenetére 2 ládát. Sajna a moziszubok igen nagy százaléka aktív, és szeretném elkerülni a fölösleges pénzkidobást a szubokban található erősítőkre...
A cél minél kisebb alsó határfrekvencia, és 200hzig lineáris átvitel lenne...
A többi sugárzó valószinüleg bassreflex lesz, ez nem tudom milyen hatással van a sub rendszerbe illeszthetőségére... Milyen kialakítással, hangszóróval lenne a legcélszerűbb megvalósítani a tervemet?
Várom az ötleteket, javaslatokat!
UI.: Gondoltatok már betonból öntött, gömb alakú ládikókra? 3 tüskével pont jól el lehetne helyezni. és igy még a sugárzási irány is könnyedén változtatható. Legalábbis szerintem
További kellemes napot mindenkinek![ Szerkesztve ]
Coo?!
-
GâLî
tag
Üdv újra!
Elhatároztam magam, mégiscsak magam építenék mélyládát...
Elolvasgattam a hangszoro.net fórum idevonatkozó részét, és a ha31 kapcsán elég sok pozitív visszajelzés volt. Szerintem énis ezt a konstrukciót választom, hacsak nincs jelenleg valami jobb elgondolás Mondjuk braunból is elégedetten építkeztek a vállalkozószelleműek. Nagy a dilemma... De sajnos a tervek linkjei mind döglöttek voltak Shalafi, tudnál nekem linkelni egy doboztervet hozzá? Előre is köszönöm
A monoblokk meg idővel elkészül, addigis hajtom azzal azmi van...
És a jövőben talán egy 5.0ás szettet is barkácsolnék hozzá... de ez legkorábban talán nyáronCoo?!
-
GâLî
tag
Sokat gondolkodtam ezen a sub építgetésen és most sajnos nemigazán van lehetőségem egy normális nomoblokk összetálolására, ugyh sztem veszek valami házimisubot, jólesz az
Viszont felmerült bennem egy kérdés: milyen minőségű 5.0ás rendszert lehetne összerakni úgy 50k körüli összegből? Milyen komponenseket tudtok ajánlani hozzá? Ugy 60-70Hztől kellene szólnia a hszeknek. Megoldható esetleg csak közép és magashszek felhasználásával? Sajnos nemtudom h közepek meddig mennek le de ha nem eléggé akkor a 2 frontba kell mély is. Közbe lelkesen figyelem az eseményeket a jó 2 ill 3 utas doboztervek miatt Azok jóklennének nekemis Csak a centerhez kell kitalálni valai jó elrendezést, amit még rögzíteni is tudnék valahogy a monitorom fölött És beszerzek egy olyan erőlködőt is ahol csatornánként lehet állítani a vágást (valami régebbi HarmanKardon vagy Denon modell de ez már nemideillő téma)[ Szerkesztve ]
Coo?!
-
GâLî
tag
válasz shalafi66 #3930 üzenetére
Sikeresen leméregettem a dobozt a szabadidőmben... A váltóját nem szedtem szét, a tekercseket amúgysem tudtam volna kimérni itthon...
Megnéztem milyen hangszórók vannak benne, de nekem nemigazán mondanak semmit...
Magas: MT9 316000R ez van középen az előlapon
Mélyközép: 2x MW408 316022R a magas alatt / fölött
Sub: MW804 az oldallapon
a felső légtér térfogata kb 7,9 liter az alsóé pedig 12liter Az előlap 20milis az összes többi oldallap 15mm.
A doboz tervei: [link]
Várom az építő jellegü javaslatokat[ Szerkesztve ]
Coo?!
-
GâLî
tag
Hali!
Szeretném lecserélni a egy magnat monitor 990es szett front sugárzóiban a hangszórókat és a hangváltót. Ezt vajon meglehet oldani jól? lehetőség szerint a dobozt megtartanám eredeti állpotában, esetleg talán egy reflexnyílást vagdosnék rá. Idővel cserélném az összes darabban a hangszórókat...
Várok minden ötletet, javaslatot! Köszi[ Szerkesztve ]
Coo?!
-
GâLî
tag
Lehet, de én elég tapasztalatlannak tartom magam a témával kapcsolatban...
Mennyiben járulhat hozzá a dologhoz hogy nem OFC madzagokat használok az erősítő és a hangfalak között? Vagy nincsen valami evidens dolog amire esetleg nem figyeltem oda? Már próbálkoztam egy pár hellyel de az eredmény változatlan maradt Ezenkivül teljesen jól szól minden most hogy kikerültek a szobámból egy nagyobb térbe, de sajnos ez nem lesz így mindörökre, lassan jönnek haza a szülők és vége a jóvilágnak[ Szerkesztve ]
Coo?!
-
GâLî
tag
Hali!
Beköltöztettem a hangcuccot a nappaliba, de valahogy a szoba közepén nem szól a mély a falaknál viszont határozottan jól szól
Mi lehet a gond? Feljebbi hszben írtam milyen rendszerem van most...
Előre is köszi a segítséget, további kellemes éjszakát![ Szerkesztve ]
Coo?!
-
GâLî
tag
Sziasztok!
A közelmúltban hozzámkerült egy Magnat Monitor 990es 5.0ás rendszer és róla szeretném kikérni a véleményeteket és esetleges javaslatokat várok a jobbá tételéhez (hangszórók kábelezés hangváltó cseréje vagy egyéb 'trükkök')
Pillnanatnyilag a hangfalakat egy Yamaha RX-V359 hajtja, a hangot Foobar2000állítja elő, és egy Creative X-Fi Extreme Music juttatja analóg az erősítőre.
Majd a későbbiek során egy subwoofert épitenék hozzá, de az még sztem nem aktuális
(Mert ami most van az lehet nem a legjobb: SAL SRP 2530-ból tákolt ~38literes zárt ládikó, valami 1000éves kicsit megbütykölt erősítővel)
Előre is kösz[ Szerkesztve ]
Coo?!
-
-
GâLî
tag
Szépnapot mindenkinek!
Szeretnék mélyládát építgetni otthoni felhasználásra házimozihoz.
Pillanatnyi ötletem ez a hangszóró lenne: Rockford Fosgate P112S4
Autóhifi sub, nemtudom mennyire alkalmas a célra, kiváncsi lennék a véleményetekre
Amugy surányinál 22ért mérik párját, vhol máshol meg 12 az 1db. Sajnos még nem talátam hozzá a karakterisztikás és egyéb fontos adatokat tartalmazó adatlapot de folyamatban van... Megéri-e nekem 2vel 'bontani a falat' vagy eléglesz 1 is... Reflex vagy zárt? Meg sok hasonló kérdés...Előre is köszönök minden építő jellegű javaslatot
Coo?!
-
GâLî
tag
Én értem, télleg jólenne, de sajnos nem áll a rendelkezésemre az az elméleti tudás, illetve az az idő ami alatt ezt el tudnám sajátítani. Sok minden mással is foglalkozom amik valljuk be pillanatnyilag jobban lekötnek annál hogy a hangfalépítés lelki világát boncolgassam. De mivel ti már elég régóta foglalkoztok ezzel, reméltem kaphatok valami konkrét javaslatot a tervem megvalósítására.
Coo?!
-
GâLî
tag
Nemgond, tudom h kezdő vagyok, ugyérzem h a technikai felszereltségem alkalmassá tesz valami szebb nagyobb jobb megalkotására amire aztán valóban büszke lehetek Persze nem egyböl a legdurvább bonyolultabb megoldásra gondoltam énse, csak szeretném ha nem tekintetének egy kis senkinek aki semmitse tud megcsinálni... Kész terv alapján nemhiszem h túl bonyolult lenne összerakni egy jó dobozt a hsznek, csak nekem nincsenek terveim, se képességeim arra h elkészítsem őket. A végtermék legyártásához viszont ugyérzem rendelkezésemre áll minden
Coo?!
-
GâLî
tag
Ez a Hangszóró 2000 dolog elég sűrűn előkerül mostanába, érdemes lenne ilyen hsz(ek)ből összeállítanom egy subládát?
Coo?!
-
GâLî
tag
Igen tudom mint írtam ezért is szeretnék váltani És mivel tapasztalatlan vagyok ilyentéren kértem a segítséget.
Coo?!
-
GâLî
tag
Micsoda indulakot szítottam, bár ezzel még mindig nem siekrült semmi számomra hasznos információhoz hozzájutnom...
Én nem akarok high end hangszórót építeni... keresem az optimális kompromisszumot a minőság és a pénztárcám között. Ezért nem is írtam le hogy milyen hangszóróban gondolkozok... én nem értek hozzá gondoltam inkább a 'profikra' bízom
Jelen pillanatban amugy egy 25centis sal subom van... még az ősidőkből (ugy 6-7éves lehet) és szvsz nem szól szarul (bár lehet ti a fejeteket fognátok tőle de én ehez vagyok hozzászokva) Igaz nagyobb hangerőnél már elvesznek belőle a mélyhangok... ezért is váltanék. Egy régi videoton hangfal dobozában van, 52 liter lehet a külső méreteiből következtetve. És őszintén kiváncsi lennék egy általatok jobb minőségűnek vélt hsz hangjára amit még meg is tudnék fizetniCoo?!
-
GâLî
tag
Nos bármi konkrét javaslat az elképzelésemre?
Coo?!
-
GâLî
tag
Erősítő még nincs, de majd lesz... Valsz házilag 'barkácsolt'
A minőség igenis fontos... ha csa a dübörgés érdekelne vonat mellé költöznék Csak sajna nincs rá kessEbböl a 15k/dbos cuccbol nincs valami elérhető áru kifejezetten mélysugárzó?
[ Szerkesztve ]
Coo?!
-
GâLî
tag
Üdvözletem mindenkinek!
Mélyláda építésére adtam a fejem, és segítséget kérnék tőletek Szobába lenne a cuccos ugyh a mérete nem számít... A cél hogy minnél mélyebbre lemenjen minnél kisebb költségvetésből 20-30körül szánnék rá kesst. Szerintetek hogy nézne ki egy jó 'konfiguráció' ? Milyen hangszórót és mennyit célszerű választani ilyen célra? És milyen ládában? Bármilyen elmebeteg de jó és működő dolgot hajlandó vagyok megvalósítani
Coo?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Parfüm topik
- Milyen autót vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Microsoft Excel topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest