- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DDL
őstag
válasz
dark bit #464 üzenetére
Fejezzük be ezt, mert ennek így semmi értelme.
''Nézd, ha valakinek annyira nincs pénze, hogy hangszóró kábel helyett is 220-al van kötve a Hifi azt nem szólom le, mert van ilyen. De egy ilyen tákolt olcsó rendszeren szerintem csak egyvalami tud javítani a hangzáson: A fantázia.''
Szerinted a pénz egyenes mutatója a hangminőségnek? Tehát csak azért mert vmi drága az már biztos jó/jobb? Az nem lehet, hogy vki azért használ 220-as drótot, mert jobb hangja van a rendszerében mint egy drágább hangszórókábelnek? Vagy UTP-t? Nem pedig azért mert nem tudja megvenni a drágábbat? Ne is haragudj, de szaki létedre tudni kellene, hogy éppen egy olcsó és emiatt általában rosszul megépített készülékeken lehet a legegyszerűbben a legnagyobbat javítani. Pl. az erősítőkben a visszacsatolásban lévő elkó cseréje lehetőleg fóliára, vagy jobb minőségű elkóra+fóliára. Vagy amit szinte mindig kispórólnak az olcsóbb cuccok tápjából a 47nF÷100nF kerámiakondi a nagy pufferelkókkal párhuzamosan (ne adj isten a dióda híddal párhuzamosan). Ezek 300-400,-Ft-os költségek és esetleg több kategóriát is ugorhat a hangja. Ugyanakkor lehet olcsón igen jó dolgokat barkácsolni elektronikában is viszonylag könnyen.
''Rengeteg mindent be tudnék bizonyítani neked, de sajons nem mindig vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy egy linkel letudjam, úgyhogy elégedj meg azzal, hogy szerintem még sokmindenben tévedtél, és hülyéztél le az ellenkező véleményem miatt, de ezentúl azt megtartom magamnak, hogy téged ne sértsen''
Biztos, hogy általánosságban sokmindenben tévedek. De itt konkrétumok hangoztak el. Egyelőre csak pro (tőlem), de nem jött rá kontra (tőled). Sehol nem cáfoltál tételesen engem (meg sem próbáltad, csak kiröhögtél, meg gúnyolódtál). Pl. miért nem számít a tekercs anyaga és kivitelezése (semelyik paraméterére nincsenek ezek hatással?)? Miért nincs igazam a csöves erősítők tekintetében? Miért nem lehet jó hangszórókábelnek a 220-as tömör vezetőjű kábel (mely elektromos paramében)? Vagy a tekercselő huzal? Az UTP kábel? Netán a keresztváltó nem csinál olyanokat, hogy fázistolás? Ezekre az egyszerű kérdések cáfolatára nem kellenek linkek. Néhány mondattal el lehetne indítani a beszélgetést. De érvekkel és nem lenézéssel, gúnyolódással. Esetleg egy másik topicban. Látod, ha vki ugyanúgy visekedik veled ismeretlenül, mint Te másokkal mennyire rosszul esik? Ezért én itt most befejezésül, bocsánatot kérek tőled a hangnem miatt.
Üdv: DDL
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest