- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- Vélemény: érdeklődők lehetnek, de nem valószínű az Intel értékesítése
- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egyre több pletykában merül fel az Intel eladása
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz szazbolha #32241 üzenetére
"a csillapítóanyag mégis hasznos lehet, mert csökkenti a szükséges csőhosszt. Ez is tévedés?"
Nem tévedés, megfelelő belsősúrlódású csillapító anyaggal (vatelin, üveggyapot...) teljesen kitömve a sűrűségtől függően - ahogy mondtad is - növeli a hang hullámhosszát (bónuszként ugye szűri a nemkívánt frekvenciákat), de kétélű fegyver. Nagyon el kell ezt is találni, hogy ne adjon mesterségesség érzetet, és jól megmaradjon a kívánt frekvencia hangnyomása. Ha csillapítóanyaggal akarunk pótolni valódi akusztikai hangolást, nagyon-nagyon el kell találni - ez igaz persze az akusztikai hangolásra is, de azon hallatszik, hogy valódibb, hogy nem pótszer. Ilyesmire mondtam az én leendő bass box példámat, amelybe egyáltalán nem kell majd csillapítóanyag."Pedig erre is van ajánlás, mérésékkel alátámasztva. (...) Ezt sem szabad elhinni?"
A hangszóró elhelyezése rengeteg mindenen módosít. És azt mind figyelembe kell venni. Az ezzel kapcsolatos okos konstrukciós megoldások persze általában vitathatóak, mert semmi sem csak előnnyel jár."belső helmholtz rezonátorokkal"
Azt aztán tényleg nagyon nehéz eltalálni, de nem lehetetlen.Érdemes figyelembevenned, hogy most "nagyságrenddel" kisebb hatású "részleteken" folyik a gondolkodás, mint amekkora hatása például az alkatrészminőségnek van, amelyre ellenben nem fordítasz ekkora figyelmet - tudom, ennek okait elmondtad már, megbeszéltük más konstrukcióknál, de azért csak-csak felelevenítem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Sweet.tv - internetes TV
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H (16 v.mag) RTX A4000 32GB 1TB NVMe gar
- Egyedi! Mercedes CLA 220 CDI d AMG Sport 7G-DCT.
- Fujitsu Lifebook E549, i5-8265U, 8GB RAM ,256GB SSD, FHD, 2 év garancia, számla!
- X1 Carbon 9th 14" 4K+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe magyar vbillujjlolvIR kam gar
- Garis! Sony PlayStation 5 (PS5) Slim 1TB játékkonzol
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest