Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szazbolha #32241 üzenetére
"a csillapítóanyag mégis hasznos lehet, mert csökkenti a szükséges csőhosszt. Ez is tévedés?"
Nem tévedés, megfelelő belsősúrlódású csillapító anyaggal (vatelin, üveggyapot...) teljesen kitömve a sűrűségtől függően - ahogy mondtad is - növeli a hang hullámhosszát (bónuszként ugye szűri a nemkívánt frekvenciákat), de kétélű fegyver. Nagyon el kell ezt is találni, hogy ne adjon mesterségesség érzetet, és jól megmaradjon a kívánt frekvencia hangnyomása. Ha csillapítóanyaggal akarunk pótolni valódi akusztikai hangolást, nagyon-nagyon el kell találni - ez igaz persze az akusztikai hangolásra is, de azon hallatszik, hogy valódibb, hogy nem pótszer. Ilyesmire mondtam az én leendő bass box példámat, amelybe egyáltalán nem kell majd csillapítóanyag."Pedig erre is van ajánlás, mérésékkel alátámasztva. (...) Ezt sem szabad elhinni?"
A hangszóró elhelyezése rengeteg mindenen módosít. És azt mind figyelembe kell venni. Az ezzel kapcsolatos okos konstrukciós megoldások persze általában vitathatóak, mert semmi sem csak előnnyel jár."belső helmholtz rezonátorokkal"
Azt aztán tényleg nagyon nehéz eltalálni, de nem lehetetlen.Érdemes figyelembevenned, hogy most "nagyságrenddel" kisebb hatású "részleteken" folyik a gondolkodás, mint amekkora hatása például az alkatrészminőségnek van, amelyre ellenben nem fordítasz ekkora figyelmet - tudom, ennek okait elmondtad már, megbeszéltük más konstrukcióknál, de azért csak-csak felelevenítem.
Új hozzászólás Aktív témák
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX131
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest