Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szazbolha

addikt

válasz #71562240 #32243 üzenetére

"most "nagyságrenddel" kisebb hatású "részleteken" folyik a gondolkodás, mint amekkora hatása például az alkatrészminőségnek van, amelyre ellenben nem fordítasz ekkora figyelmet "

Ha jól emkéxem, épp a te részedről ért olyan vád, hogy értelmetlenül költöm a pénzt elfuserált hangfalak barkácsolására, meg minek veszek annyi drága alkatrészt a hangváltókhoz (ez utóbbi lehet nem te voltál) . Most hogy 10-20 eFT-s hangszórókból építek nem veszem figyelembe az alkatrészminőséget.

Dehogynem....

Alig 1 hete írtam
    "mi kell ahhoz, hogy kellemes hangélményben legyen részünk nem élő zene esetén.
    - kiváló minőségű forrás 33%
    - kiváló minőségű hangszórók (korrekten tervezett és kivitelezett dobozban) 33%"

Ahogy fejlődik a terv, ahogy készülnek a prototípusok, szinte minden nap próbálom kutatni, főleg netes forrásokból hogy mit lenne érdemes megvegyek.
    De nem akarom ezzel terhelni a fórumot (lehet még fogom), mert ezekből vannak a legnagyobb viták Összecsap a nyers műszaki szakértelem, és a hifi hívők tapasztalatára épülő jobban szól vonal. Ilyen a PMC téma. Én mindkét oldalnak elhiszem amit mond. Rossz tervezés, szubjektíven kimagaslóan jó a hang.
    Hangszóró választásban szintén mindenki a maga nézete szerint halad, mármint a tanácsadók. Lásd. kzoltaan legutóbbi esete.

Nade.. hogy példát is mondjak
    Jelenleg 2 hobbi projektem fut, várhatóan mindkettő elkészül a hétvégén.

1 "Vonalsugárzó" TMMMM
    DX25TG59-04 + 4x Mos.5 // 30%-os esélyt látok a sikerre (márminthogy tetszeni fog az eredmény, ráadásul túl nagy lett a doboz) ez esetben szeretnék a DX25-nél jobb magasat és az autós hangszórókat is lecserélném valamire. De mivel a végső terveben 9 db szerepel oldalanként azért itt vannak anyagi korlátok.

2. MLTL (PMC doboz feljavítva)
    2 utas, DX25TG59-04 + SB17MFC35 . várható siker 66%, ez esetben keresem az utódokat.
    Mélyközépre talán MW16P-4-et.
    De az is lehet, hogy koax lesz belőle T18REX/XFC-rel.

És van egy pót-projektem is TL-re, amiben csak 1 forduló lesz és még nem eldöntött, hogy alul vagy felül lesz a nyilás. Erről beszélgetünk itt a fórumon.
    A hangszóró szélessávú. SPM-32M, it is kétes a siker, mert a mélyek hiányoznak fognak, de ha mégis sikerül, akkor egy Tang-Band szélessávút szánnék a helyére.

Szóval nem érzem annyira hogy elhanyagolnám az alkatrész minőséget.
    Hangváltóba alkatrész... ott is a minőségibb/drágább alkatrészek vannak betárazva.

Új hozzászólás Aktív témák