Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szazbolha

addikt

válasz shalafi66 #30659 üzenetére

Hát... az eddigi gyakorlatomban minden hangszóró jól illeszkedett az előlaphoz vagy a süllyesztékbe. De nem vetem el a szigetelő gondolatát, mert kifújhatnak, akkor is ha nem látom/hallom.

Ragasztás. Kezdetben ragasztottam a prototípus hangdobozokat. De ez olyan erős kötés volt, hogy akadályozta az újrahasznosítást, mert szétszedéskor levált az MDF fényes felülelete. Most vagy nem ragasztok vagy gyenge és jól bontható barkács ragasztóval ami térkitöltő is. Lehet ez jó lenne a hangszórók alá? vagy inkább szilikon fbs? Az is oldható valamennyire.
    Illetve lehet kapni öntapadós habot(?), de az megint nem teljesen összenyomható.

Tudom szerinted, nem kéne a belső falakra semmit sem ragasztani mert nincs értelme azon a ponton. Én mégis megtettem... na az sem jön le, kivéve, ha barkács ragasztós, kicsit vakargatni kell utólag.
    Vettem tűző gépet majd azzal is kipróbálom.
    Kártolt gyapjúval nem töltöm fel az egész dobozt, és ahol nincs, ott úgy érzem cseng-bong a doboz fala, az oldalfalra ragasztott anyag ezt a hatást tompítja.
    Egyébként szinte minden tervben, szinte minden bontott gyári hangfalban látni oldalfalra ragasztott csillapítót.
    Bithument, gyapjút... egyebeket,.

Új hozzászólás Aktív témák