Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
shalafi66
veterán
Ezt nem gondolom, ez teljesen biztos.
A T-S paramétereket a világnak ezen a táján a nyolvanas évek végétől kezdték használni.
De még a Tesla utód TVM sem igazán volt képben a dolgokkal, lazán írtak 40-45Hz fölötti rezonanciafrekvenciát produkáló hangszórókra 30Hz-eket.
Még tíz évvel ezelőtt is. Mindenféle konzisztencia nélkül.
Én elég gyakran mérek hangszórókat, adatlapokat is készítek, az egyetlen megmaradt magyar hangszórógyár műszaki menedzselését is elvégzem mellete, szóval nagy az esélye, hogy jobban tudjam mint bárki ezen a fórumon.
Ettől függetlenül azok a hangszórók, amiket én készítek, pontosak.
Csak a módszerektől, hozzáállástól függ minden.
(#27849) Mikisys
Persze, rezonált, tudom. Végig az egész középtartományban.Ne értsd féle, ez nem személyes. Csak lehetetlennek tartom. De téged senki nem akar bántani. Amikor a BEAG membrán, amivel javították a hangszóróitokat, mert más nem volt hozzá, az eredeti hardverbe szerelve 40Hz környékén rezonált, nem indokolja semmi, hogy a Tesla kosárban bármivel alacsonyabb fs értéket mutasson.
Ha mégis, akkor ott valami baj van.
De kiszámolom neked.
Ha van egy 40 centis hangszóró, ami 100dB érzékenységű (ahogy az adatlap írja), akkor 1W bemenőteljesítménynél ezt a hangnyomást 25g együttmozgó tömeggel éri el. Ez már eleve lehetetlen. A lengőcséve 5g, az együttmozgó levegő tömege 14g, 25-5-14=6g. Senki nem tud 6g papírból 40 centis membránt csinálni.
De nézzük tovább. Ahhoz, hogy ez a 25g együttmozgó tömeg 24Hz-en rezonáljon, 1,76mm/N engedékenységű felfüggesztésre lenne szükség. Senki nem tud papírból, ilyen engedékenységű membránszélt készíteni. Még gumiból sem. Én tudok, műanyaghabból.
Szóval valahol, valamelyik paraméter nem igaz a rendszerben. Én csak ennyit próbáltam volna megmutatni. -
Mikisys
őstag
válasz
shalafi66 #27837 üzenetére
De, igen, rezonál, mértük.
-
Nos Én belefáradtam, hogy mindig ellenkezésbe torkollik bármilyen hozzászólásom.
Nem akarok senkivel, semmiről sem vitázni itt a továbbiakban.
Ha majd lesz közölnivalód a számomra hangszórókkal kapcsolatban, az E-mail címemen elérhető leszek.Üdv!
-
Ebit
addikt
válasz
shalafi66 #27837 üzenetére
Amikor az ARO 942 gyártásban volt, a Teslánál azt sem tudták, hogy mi az a T-S paraméter.
Ezt maximum , csak te gondolod.
Az adatlapok, bizonyos esetekben, semmit sem érnek, mert a valósághoz, nem sok közük van.
/Gondolom ezt talán te is tudod,/
Ergo , aki hangszórót szeretne vásárolni vegyen többet, mérje meg , és ha utána eléri az általa elvárt szintet.álljon neki az építésnek. -
-
shalafi66
veterán
válasz
Mikisys #27836 üzenetére
Ezt én is láttam, de ez nem adatlap, az egyiket valaki random leírta egy fórumba, a másiknál meg semmi konkrétum, csak annyi, amit én is írtam, idézem magam:
"Az adatlapja sehol nem található meg. Csak a fizikai méreteket lehet megnézni, és egy idealizált rezonanciafrekvenciát-érzékenységet közölnek, ami vagy megvolt, vagy nem. Ezeknek a membránoknak elég nagy a gyártási szórása, és egyetlen papírszélű 40 centis hangszóró sem rezonál ilyen együttmozgó tömeggel 22Hz-en."Ilyen egy adatlap. [link]
Szóval nem, nem találtál adatlapot, és még most sem tudjuk, hogy milyen a hangszóró. Jónak, biztosan nem jó, maximum hangos. Bizonyos frekvenciákon.
Amikor az ARO 942 gyártásban volt, a Teslánál azt sem tudták, hogy mi az a T-S paraméter.
-
Mikisys
őstag
Itt az adatlapja az ARO-942-es hangszórónak:
-
Technické parametry:Označení reproduktoru: ARO 942
Rozměry [mm]: 390
Impedance [ohm]: 30
Maximální standartní příkon [W]: 15
Vlastní rezonance [Hz]: 24
Kmitočtový rozsah [Hz]: 24-4 000
Charakteristická citlivost [dB]: 98
Hmotnost [kg]: 10.20
-
Hmm, tévedtem csak 24Hz-en rezonál, nem 22-őn, de nem mindegy ez?
Másik adatlap és mérési eredmény:
-
Diameter [mm]: 390
Depth [mm]: 231
Impedance [ohm]: 30
Power [W]: 15
Peak power [W]: 30
Fs [Hz]: 24
Frequency range [Hz]: 24- 4000
Efficiency [dB]: 100
Weighy[kg]: 10.50
[Qts]: 0.4
[Vas]: 226
[Xmax +/-]: 4.50 mm
Sd = 860 cm^2
Qes = 0.416
Qms = 10.274
Le = 1.3 mH
-
Szóval ez egy jó hangszóró volt.Üdv!
-
binatone
tag
válasz
attiss66 #27834 üzenetére
Kedves attiss66
Felhívnám szíves figyelmedet a topik címe házi hangfal építés, és nem házi hangfal építtetés. Te azt hiszed az utóbbi. A megszólítást pedig ki kérem magamnak ezt a stílust otthon a ló istállóban erőltesd ne itt. Én nem fogok kiszámolni neked semmit, és hogy egy egyszerű programot nem tudsz használni az téged minősít. Amúgy ha tudnád használni a kereső motort te is megtaláltad volna 1 perc alatt a programot. Én eddig próbáltam neked segíteni ezért is javasoltam korábban hogy olvass minél többet a témáról, de neked csak a Hö- zés megy ennyi. -
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #27832 üzenetére
Na, táblásítom a kőrisdeszkákat. Még van 4 páros, de azt már betáblásítom ma szerintem. Egy asztaloshavertól szereztem 4k-s vízbázisú brutálerős faragasztót. 3-5 percen belül már szorítózni kell/én 2 perc alatt megoldom széles ecsettel/. 3 óra múlva lehet szétszedni úgy megköt.
Van ám dilemma bőven. 3.5 cm vastagra hagyom mindet, mert kiadja a 4 cm-ből. Jó vana, elfér.
A kérdés, hogy az előlapra ilyen vastagságban tegyem e, vagy gyaluljam le 2.5 centire és arra nyírfarétegeltlemez. A táblásító ragasztó brutálerős, sosejönszét, és olyan pontosan fugolom, hogy semmi nem látszik az összetételnél. Ha egy vastagság az egész kevesebb a meló, nem kell venni rétegeltlemezt/nyírfa, tölgy nincs a lapszabászatban/ és keményebb, nehezebb a felület amihez a hangszórókosár lesz odahuzatva.A másik dilemma a ferrites Vifa nagyobb mágnesátmérőjű magas. Neked ezzel egyszerűbb dolgozni/és előnyösebb is hangzásban, ha jól vettem ki a szavaidból/, mint az SB26 neodymiummmal. Az SB nekem egyszerűbb lenne. Kiesztergálni nem lehet a magasnál a műanyagot., mert a csavarkötés máshova esik. Viszont eszembe jutott valami, ha levágom a magasnál a műanyagot pl fűzfából/az van bőven, meg jó kis fa
/ kialakítok egy olyan alakzatot, mint a műanyag, csak a Vifa BC25TG-hez való csavarlyukhelyekhez, akkor oké.
Csak még mindig van egy dilemma. Ha tegyük fel, nem tudom jól megcsinálni a hangváltót, akkor a régi magasat nem tudom visszarakni. Valaki itt írta, hogy ő is csinált mindenféle hangváltót a valdus400-aihoz, aztán csak mindig az eredetit tette vissza, mert sehogy se jött össze neki. Na persze, valószínűsítem, hogy nem voltak olyan mérőműszerei, tapasztalata és profizmusa, amivel a jó hangváltót összepakolhatta volna. -
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #27830 üzenetére
Azt, hogy a Qtc milyen a zárt részben. Úgy olvastam valahol, hogy 0.55-től 0.7-ig oké. Végülis, akkor jó a zárt részének a jósági adata is. Megtudni, hogy ott mit csinál, a reflex úgyis hozzá lett hangolva/fülre
, de jó/ A hangszóró paraméterek, amik be lettek linkelve, akkoriban még állítólag azok. Az újabbaknál már más, néztem azt is. [link]
, teljesen más értékek. Kérdés, hogy amit én vettem akkoriban, azok a paraméterek mennyire egyeztek a leírtakkal. Ezzel. [link] -
shalafi66
veterán
válasz
attiss66 #27828 üzenetére
Igazából csak a zártét lehet. Általában a kérdéseimben ott a válasz. De mivel kettős rezgőkör, ezért hiába számolod ki.
Mit szeretnél ezzel megtudni?
(#27829) attiss66
Én láttam azt a hangszórót, aminek ezek voltak a paraméterei.De a tiédnek nem teljesen biztos, hogy ilyenek a T-S adatai.
-
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #27826 üzenetére
Szerintem arra, ahogy így mondod. Van a reflexnek is jósága és a kettőnek együtt is? Mert gondolom, hogy mivel a reflexbe nyomja a levegőt és nem a szabadba, így nem lehet tisztán a zártnak kiszámolni a jóságát.
binatone: köszi, mire én azt megkerestem volna, szerintem meg se találtam volna
-
Mikisys
őstag
válasz
shalafi66 #27822 üzenetére
Én rákerestem az interneten és megtaláltam a gyári adatait.
A továbbiakban megpróbálok nem belefolyni hasonló hozzászólások keltette bonyodalmas helyzetekbe.
Ha tényleg tudod, hogy mit beszélsz, akkor kapd szét azt a hangszórót és csináld meg, legalább gyári minőségűre. -
attiss66
senior tag
bkercso jól eltünt mostanában, azt írta egy helyütt, hogy linkelt régebben izobar bandpass dobozhoz valami méretező programot. Érdekelt volna, hogy az én Piretféle bandpassizobár sub.-om, HA31-1544-422 hangszórókkal vajon milyen jósági szinten üzemel. Szerintem min. 0.55 Qtc megvan, az meg már elég jó szerintem. Csak leellenőrizném, hogy mi a helyzet.
-
attiss66
senior tag
A wharfedale valdus 400 front és a valdus 200 subcsövén belül mi célt szolgál az a "szunyogháló"? A center subcsövén pl már nincs ilyen. Plusz a két említett hangfal subcső végénél a wharfedale logó nincs útban a hangnak? csak kérdem
-
shalafi66
veterán
válasz
Mikisys #27821 üzenetére
Az adatlapja sehol nem található meg. Csak a fizikai méreteket lehet megnézni, és egy idealizált rezonanciafrekvenciát-érzékenységet közölnek, ami vagy megvolt, vagy nem. Ezeknek a membránoknak elég nagy a gyártási szórása, és egyetlen papírszélű 40 centis hangszóró sem rezonál ilyen együttmozgó tömeggel 22Hz-en.
Felújítani biztos lehet-lehetett, csak nem mindegy, milyenre. A BEAG HX-512, vagy Csigéné Erzsike (RIP) membránjaival meg tudták csinálni akkoriban, de se a hölgy nincs már életben, se a membránjai nem léteznek már. Nincs hozzá való alkatrész ma.
A mágneskörök bontása semmilyen esetben nem jár minőségromlással, ha fizikai sérülés nem történik. Én természetesen tudom, hogy melyik mágnessel, mit lehet csinálni, egy 30-40 év alatt elgyengült öntött mágnessel készült mágneskört, ha most telítésbe viszel, biztos, hogy magasabb légrésindukciót fogsz kapni, mint mágnesezés előtt. És ez valóban mérhető. Amit nem tudunk, hogy eredetileg épp az adott mágnes milyenre sikerült.
Nyilván, ha régen nem volt egyforma a két darab, akkor most sem lesz az, viszont be lehet állítani azonos légrésindukcióra, a kettő közül gyengébbnek a szintjére.
Úgy egy hónappal ezelőtt csináltam ilyet egy ismerős AlNiCo mágnesköreivel.Elég biztos törvényszerűségekről van szó, nem értem, hogy mit kellene hinni, vagy elhinni ezekhez.
Arról viszont, hogy javítás után milyen volt régen, nálatok a hangszóró, tényleg nincs semmilyen mérés.
Hasonló korúak közül, az RFT L3701 jobb alapanyag lenne.
-
Mikisys
őstag
válasz
Coller225 #27813 üzenetére
Nos, Én megírtam, reflex doboz jó hozzá. Sok ilyen hangszórót újíttattunk fel egy jó szakemberrel, még a nyolcvanas években, még ma is sok működik belőlük kiválóan.
Az adatlapja megtalálható az interneten, minden hasonló esetben ott kell először utánanézni.
A mágneskör megbontása mindenképpen a minőség romlásával jár, nem érdekel, hogy mások mást állítanak, ez tény, mérhető, hallható. Soha nem lesz többé olyan, megbontás után, mint újkorában, gyári állapotában volt.
Persze, újra fel lehet mágnesezni a mágneskört, de azt nem sokan tudják megcsinálni és, hogy mennyire lehet felmágnesezni azt a bizonyos mágnest, azt sem tudja még shalafi sem. Úgyhogy jobb nem szétszedni azt a mágnest, ha még abból akarunk valamilyen hangszórót csináltatni.
Egyébként azt teszel, amit akarsz, tudod, hinni a Templomban kell.Üdv!
-
shalafi66
veterán
válasz
Coller225 #27816 üzenetére
Picike a lengőcséve, tehát 40/70W a névleges/zenei terhelhetőség maximuma, több, mint eredetileg volt, mert jobb anyagokból, jobbat tudok most gyártani, mint annakidején a Tesla papír csévetestes játék lengőcsévéi voltak, de ez még így sem sok.
Ha zárt dobozosat csinálok alacsony rezonanciafrekvenciával, akkor marad olyan 89dB@1W érzékenység, és 40Hz-es töréspont, 75 literes zárt dobozban. A terhelhetőség nem sok, a fent említett 40W névleges elektromosan, és +-5mm. Igazából ettől kisebb dobozba nem lehet beszorítani, mivel nem 300, hanem 400mm-es a hangszóró. 90 literben jobb lenne, de nem tudom, mennyire fér el.
(#27819) attiss66
A gyártó mindig drágán ad pótalkatrészt.Ezért a bontottak is drágák, nekik meg lehet, hogy maradt egy-két darab. A különbség a forgami adó miatt lehet, mert azt itthon fizeted meg, amint vámkezelték, és nem Ausztráliában.
-
attiss66
senior tag
Ez akkor most mi? Ausztrálián belül 117 dollár/Aud=204 Ft! 23.800 Ft/ egy 0316 H wharfi magas? Szállítási költség is benne van, napi 3 étkezés teljes ellátással?/nem szándékozok ilyent venni, csak utánanézelődtem. Ausztrálián kívül 106 dollár/hamis állítás, mivel minden 0316 H ami nem Ausztrálián belül van, az mind azon kívül van (esetleg a határvonalon
. Most az a kérdés, hogy a határvonal milyen széles és a külső széle még az országhoz tartozik e, mert a törvényi rendelkezésben nincs erre pontos utalás. Egy határkő kb 30x30 as hasábkő. Na a határvonal a kő belső oldala, a külső oldala, vagy a határkő teljes szélességében, mint egy széles vonal nem számít sehova?! Ha odatesznek Ausztráliánál egy 0316 H magasat, akkor az voltaképpen sehova nem tartozik, voltaképpen nem is létezik és akkor ingyen el lehet hozni?
/ .Európa azon kívül van és sokkal olcsóbban láttam ilyet európai piacon.
/?
-
hugi0
őstag
-
Coller225
tag
válasz
shalafi66 #27815 üzenetére
Egy ebből készített zárt dobozos mélysugárzó mennyire tudna jó lenni?
Milyen erősítővel tudnám ezt meghajtani?
A gitárhangszórónak nem lenne létjogosultsága, nosztalgiafaktor szempontból pedig már az is kielégítő lenne számomra, ha jó kis mélysugárzókat csinálhatnék belőlük. -
shalafi66
veterán
válasz
Két lehetőség van. Vagy gitárhangszóró szerűséget lehet belőle készíteni, papírszélű membránnal,
vagy textil / gumiszéllel, zárt dobozos mélyhangszórót. Egyéb megoldás nem igazán létezik.Ha szereted a nosztalgiafaktort (pl. öntött mágnes), akkor érdemes lehet megcsinálni, de a felhasználás akkor is kérdéses, mert ketutashoz nagy, piszok drága magashangszóró kellene hozzá, vagy három út, de akkor meg nem tudsz váltót készíteni.
-
shalafi66
veterán
válasz
22Hz sosem volt, 40 körül rezonált. Magas jósági tényezőkkel. Érzékenység az van de csak a könnyű membrán miatt. B-reflex dobozban biztosan nem jó. Tölcséresben mindegy, zártban talán használható. Egyébként felújíthatatlan sehol nincs hozzá rendes membrán. Ez még abból a korból származik, amikor azt sem tudták, hogy mi a T-S paraméter, és igazából jó hangszórót nem is tudtak gyártani. Normális mélyhang nem jön ki belőle, csak kiemelős, rezonáns valami.
A jó tulajdonsága az, hogy kis bemenőteljesitmény mellett is hangos, és viszonylag széles sávban szól. Persze nem egy Hi-Fi minőségben. A középtartomány széthullik, meg szólnia sem kell, ha ránézel, kb. már attól is betezonál. Egyszerű, régi, elavult hangosítás. De ilyenre ma már nem lehet megcsinálni. Se magánember, se vállalkozás nem tudja rendesen javítani, eredeti állapot közelébe. Persze ezek a tulajdonságok, ma már nem is lényegesek otthoni felhasználásban. Senkinek sem kell egy ilyen mechanikailag gyenge, pár mm kitérés fölött torzítógéppé váló hangszóró. Az nagy érzékenység sem kiemelkedően fontos, ma már azért nem tizenkét wattos csöves erősítőkkel vagyunk kénytelenek meghajtani a hangszórókat. -
Coller225
tag
válasz
Mikisys #27812 üzenetére
Eredetileg, amíg még azt hittem, hogy ezek "mezei" 30cm körüli mély hangszórók, és akkor valamilyen mélyláda lett volna a terv.
Most, hogy kezd kiderülni, hogy mire is valók ezek, inkább szeretném felmérni, hogy mik a lehetőségek.Valami olyasmire gondolnék elsősorban, amibe nem tudnak beleköltözni a macskáink
Tehát valami zárt, vagy reflex dobozt preferálnék, amiben védve vannak a hangszórók. -
Coller225
tag
válasz
Mikisys #27810 üzenetére
Köszönöm az infókat
Tehát akkor ha jól értem, érdemes velük foglalkozni, de arra semmiképpen nem lehetnek alkalmasak, amire eredetileg gondoltam.(?)
Ezeket csak nyitott dobozba lehet betenni?
A képek alapján meg lehet mondani, hogy havítható állapotban vannak-e? Ha igen, akkor ez kb mekkora költség? -
Mikisys
őstag
válasz
Coller225 #27807 üzenetére
Ezek nagyon jó hangszórók voltak. Érdemes felújíttatni azokat, lehetőleg jobb cég, vagy szakember segítségével.
Mozi-hangsugárzókban alkalmazták, egyenként 30 Ohmos kivitelben, párhuzamosan ment 2db. ezzel 15 Ohm lett az illesztés, ami a csöves és későbbi (jobb) félvezetős erősítőkhöz is passzolt.
Gyári állapotában 22Hz az alap rezonanciája, érzékenységük, kb. 96-98dB/1W/1m, illesztés 30 Ohm.
Felül, kb. 500-800Hz-ig volt használható. Terhelhetősége kb. 15-20W folyamatosan. Többet is ki lehet hozni belőle, ha a mágnesköre ép, nincsen megbontva, vagy széthullva. Szétbontott mágneskör után már selejt, nem lehet rendesen összerakni többet.Üdv!
-
shalafi66
veterán
válasz
Coller225 #27808 üzenetére
Ez inkább vintage hangszóró, mélyládához alkalmas dolog nem lesz belőle, legfeljebb egy hátul nyitott hangsugáróba, vagy lapba építhető mélyközép.
(#27806) magery
Mérésekkel megoldható, közben tudom kitalálni.Egy félóra/óra alatt megvan, de így előre az összes variációt nem írom le. Végigmérni kívül-belül, kritikus pontokon, a feltételezett berezgéseket provizorikusan megszüntetni, és mérni, hogy mi változik. Igazából ennyi.
-
Coller225
tag
Képeket is csináltam, de mobilról vagyok, úgyhogy csak igy sikerült megoldani:
-
attiss66
senior tag
válasz
olajecset #27801 üzenetére
A piros képet ha majdnem olyanra festeném, mint az eredeti, féláron nem lehetne vajon elpasszolni?
Vagy csak annyi a baj, hogy én készítem a képet és nem az a a festő? Na jó, én a tizedéért is eladnám.
A hapsi aki nézi a képet öltönyben a kiállításon, mintha az lenne az arcán, hogy mi a fax kerül ezen 70 millió dollárba.
Vagy az a művész?!
Persze a nagy piros kép 107 millió dollárért, azért az már csak megérheti az árát, úgy ránézésre.
na meg dupla annyi festék kell rá, mint a kékre.
minyimum
Festékesben a művész az eladónak:
-Tudja maga , hogy mennyit keresek én ezzel a 100 dollár értékű festékkel, ha rákenem egy 2x4 m-es vászonra?!
-Hm?!
-Vagy 30 milliárdot.Az eladó hosszan néz az ajtón kilépő fazon után és csak ennyit gondol magában.
-Szegény bolond, biztos most engedték ki gyogyiból./oszt majd amikor olvas az újságban a kiállításról, szájtátva jön rá, hogy nem is az a bolond, hanem ő, aki ott gubbaszt a pénztárnál, meg azok, akik megveszik a képeit.
/
-
hugi0
őstag
Ha feher csikot nem fentrol lefele, hanem lentrol felfele huzod, akkor megjobban fog hasonlitani, es megsem masolat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest