- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
darvinya #19163 üzenetére
Hagyd a szélsőségeket, a 0,16 mm-es vastagsággal a gyakorlatban szinte sehol nem találkozol, egy 5.1-es rendszer is vaskosabb érrel rendelkező kábellel van szerelve.
Erre értettem, hogy ez gyakorlatilag nem szempont. Tacskóban árult kábel is vastagabb. Sokkal. Másrészt ezt így., hogy egy 100 Wattos dobozhoz milyen erejű erősítő kell, s ezt meghajtod....mekkora hangnyomást kéne szerinted kibírni egy átlag méretű szobában órákon át, hogy a vezeték keresztmetszete legyen a szűk kereszt metszet? Ez így szerinted életszerű??
Harmadrészt: Mi az- a vezeték, amit hangszóró vezetékként árulnak és gyakori, napi szinten nem tudom hány órás rezegtetés hatására a szigetelése berepedezik, mert annyira merev, rideg? A LAN kábel szigetelése sem volt eddig hajlandó erre sehol...Ezt így megint nem érzem életszerűnek.
S miféle réz az, amit nem lehet normálisan forrasztani? Mi az a minőség, amit JÓ forrasztani, azaz forraszthatóság miatt melyeket kell keresni, s milyen jellemzők alapján, s mik azok, amik nem jól forraszthatók (gondolom nem tartós a forrasztás) és emiatt elválnak, letörnek a forrasztások? S mennyi idő alatt jelentkezik ez?
Mindez nem kötekedés. Pusztán figyelem felhívás, jó szándékkal, vagy érdeklődés.
Ha tudsz valamit, amit én nem (én azt tudom, hogy sok mindent nem tudok), akkor oszd meg velem, ha szabad kérnem.
Üdv!
U.i: A hangminőség miatt nagyon fontos, mivel forraszt, milyen rezet használ, milyen szigeteléssel. Én ezek miatt tartom fontosnak a vezeték választást. A vezeték keresztmetszete is ezen szempont miatt fontos. A szigetelő anyag fajtája is a hangminőséget befolyásolja. Nem a tartóssága miatt fontos. A merev drótszerű LAN kábel is el van sokáig dobozon belül és kívül egyaránt. A HIFI szemlélet nem osztja a Te néző pontjaid...ezért írtam mindezt
Harsonás: Csak alapok legyen, amit írtam, Giot tanácsait is vedd figyelembe, és sokat olvasgass!Van HIFI fórum itt a Prohardveren, oda is érdemes belátogatnod. Szólj majd vissza, ha lesz eredmény
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Monitor hiba topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest