Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Spec

őstag

válasz Top cat #79693 üzenetére

Ilyen volt rajta, semmit nem ért nagyjából. Még én is majd megfulladtam, pormaszkban, kint az udvaron :)
    Egyébként visszakanyarodva az eredeti problémakörhöz, lehet kapni porszívóhoz szűrővel ellátott ún. hamutartályt, mert van aki porszívóval pucolja a kályháját/kandallóját (ezt nem is értem amúgy :D) , ez lehet köztes megoldás ilyen célra, ha valaki nem akar 100e-kért ipari porszívót venni.
    De hogy hűek legyünk a topikhoz, szerintem akár egy sima acél hordóból is simán lehet ilyet barkácsolni. A lényeg hogy legyen rajta két csonk, az egyikre dugod a porszívót, a másikra meg a szívó csonkot teszed. A porszívó csonkjára teszel valamilyen filtert, akár egy adott pórus méretű fémhálót, szűrő textilt, vagy bármit. Attól függ miylen hatásfokú szűrést akarsz elérni, egészen akár HEPA szintig el lehet menni.
    A hordóba akár egy, vagy több terelőlemezt is be lehet építeni, így az egész hordó egy porkamraként működik, és nem a porszívó nyeli be a teljes mennyiséget.

[ Szerkesztve ]

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Új hozzászólás Aktív témák