- Amazon Kindle
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Erikszon
senior tag
Ér valamit, ha ennyi hűtőt veszek rá nincs kiszámolva gyárilag, hogy ne melegedjenek fel?
-
RVR400
veterán
válasz RVR400 #10342 üzenetére
Visszatérve az utóbbi problémámra. A ház eleje felé eső helyre elvileg pont be tudok pászítani egy 15 mm vastag ventit.
Meg is találtam, hogy mi kellene, de siralmas, hogy nem kapni sehol.Cooler Master XtraFlo 120 Slim
Ha esetleg valaki tudja, hogy itthon lehet-e kapni, az ne tartsa magában az információt.
-
Hanok
senior tag
Üdv!
Holnap érkezik az Antec solo II-es házam, jelenleg az elődjét váltja az 1-es Solo-t. elől 1db-9es Noctua van hátul egy 800-as S-flex, a procin pedig egy 1000rpm-en üzemelő SlipStream. Jelenlegi zajforrással már meg vagyok elégedve, tűrhető kategória.
Na most a nagy kérdésem az lenne hogy mit érdemes venni mostanság (nem nagyon olvasgattam) 12-es ventiből. Ugye az új házikóban 3db 12-es-nek van helye, viszont zajban semmiképp nem szeretnék feljebb lépni. Nagyon fontos lenne hogy extra halk legyen a dolog.
Amivel szemeztem most a következő: SlipStream 500-as vagy 800-as, esetlegesen ebből 3pwm-es amihez szabályzó is tartozik viszont itt a 3 szabályzó és sok kábel esztétikuma nehezen megoldható,Swif2 800-as, Noctua S12A ULN , Noisblocker M12-1 mondjuk az utolsó 2-ért nem biztos hogy kiadnék ennyi pénzt, olyan 3-4k a max amit szánnék 1 darabra. -
jookomak
őstag
válasz lukaszokni #10391 üzenetére
Tökéletes, nem is nagyon van jobb.
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Leendő procihűtőn tervezek cserélni ventilátort, elsőre egy TR TY-147-re gondoltam.
Kritérium a 140-es méret 120-as lukakkal és fekete-fehér.
Tehát lamellákon kéne átpréselni minél több levegőt. Esetleg ehelyett más, vagy jóra gondoltam?mAtx4ever!
-
Tragger
tag
Erről a venti szabályzóról van valakinek tapasztalata? GEMBIRD FSCP-2
-
batyesz
tag
Láma kérdés következik! Hogyha azt akarom hogy balra fújjon a venti, akkor jobbra kell néznie, ugye?
[ Szerkesztve ]
Minden lehetetlen, de semmi sem az.
-
Drizzt01
őstag
Hali , esetleg erre valaki ?
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
addikt
Egy kis segítség hogy hogyan kell a ventiket levegőáramoltatás szerint beszerelni !
Nekem is így van, és tökéletes.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
krichd1
addikt
válasz Garsza #10378 üzenetére
Ezek közül melyik hangja felel meg ? Szabályzod őket ?
PWM-es ajánlataim: Thermalright TY-141/147, ezek 120mm furatba mennek, de 140mm a venti, nézd meg elfér-e. Drágábban szabvány ventinek, Nanoxia FX EVO 120 mm PWM. Esetleg olyan helyre, ahol 140mm furat van csak, oda Thermalright TY-150, szintén ha elfér.
(#10379) Garsza: Felülre kifújásra tedd mindkét ventit.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
válasz ChRiS_RS #10371 üzenetére
Nem túl nagy a jelenlegi választék, itthoni boltokban ezt találtam. Ha külföldről rendelsz, akkor ezek jöhetnek még szóba. Egyik ventitől se várj túl sok jót. Csak akkor vegyél ilyen méretben, ha nagyon szükségét érzed, de szerintem csak pénzkidobás.
(#10372) Garsza: Árban mennyit szánsz rá ? Nekem így elsőre soknak tűnik az a 8 venti.
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Helló a PC ház hűtésemet szeretném megcsinálni hogy a lehető legjobb teljesítmény el tudjam érni és ne is legyen túlságosan zajos főleg terhelés nélkül. Aerocool Strike-X GT házam van 8 darab ventit lehet bele tenni.
2x120 elöl, 2x120 vagy 140 felül, 1x140 alul, 1x120 hátul és oldalt 2x120 de oldalra csak az alsót tudom berakni mert a CPU hűtőtől nem fér el a fölső. Szeretném ha ajánlanátok nekem ventiket, melyeket vegyek, és hogy kéne elrendeznem a hűtést hogy a lehető legjobb legyen.
Lehet akár mind PWM -es mert az alaplapomon 8 PWM es venti csatlakozás van. A procihűtőmre kettőt tudok tenni de a fújó oldalra csak 12mm vastakot mert nem fér el a ramoktól a 25mm -es.Esetleg ha nem jó helyre írtam akkor bocsánatot kérek. Meg tudnátok mondani hová írjak?
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Pár nappal ezelőtt intéztem hozzátok ezeket a szavakat [link], és egyelőre még nem szóltatok hozzá. Remélem jó helyen próbálok választ találni a problémámra. Előre is köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . ilyen ventit lehet itthon szerezni ?
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
MM
őstag
válasz krichd1 #10362 üzenetére
Mint az alábbi képen, rögzítő drótok vannak.
Most néztem meg közelről, elvileg helye az lenne (pont elfér az első memória előtt), ha ezt a drótot bele tudnám akasztani, akkor talán jó is lenne. Azt már közben megtaláltam külföldi fórumokon, hogy a 212+ -ra nem érdemes 2 ventilátort rakni, inkább egy jót.
Mindenképpen kipróbálom majd.(#10364) jookomak:
Köszönöm az infókat, vezérelhető ventilátorokra lesz szükségem azt hiszem, mert a VGA ha beindul, sajnos befűti az egész házat. A Tricoolok pedig közepes állásban is már hangosak.
Ha sikerül a TY-140-et beszerezni és rátenni a hűtőre, akkor a 212 PWM-es ventilátorát berakom hátra, első körben, és az lesz az egyik szabályozott.[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Keress vissza picit, mintha valaki a múltkor pont ilyen cpu hűtőre akart volna ty-141-et tenni, nem tudom megtörtént-e.
Nálam p183-ban vannak a cuccok, első venti egy scythe s-flex 1200, hátul szintúgy, fölül, meg alul a vinyók előtt egy-egy coolink swif2 120p forog. Procin egy thermalright macho és olyan "hangos" a gépem, hogy hallom a monitor tápját néha
Persze alapból a szélkerekek leszabályozva 5-600 rpm-re. -
krichd1
addikt
válasz GnuShuu #10361 üzenetére
Nézd meg az alaplapodon van-e szabad PWM csatlakozó.
(#10360) MM: Csavarokkal odatudnád rögzíteni, vagy nem jól látom lépeken ? Ilyen proci hűtőm nem volt, tehát nem tudom, csak amit netes képekről látok.
[ Szerkesztve ]
-
GnuShuu
csendes tag
válasz krichd1 #10359 üzenetére
Teljesen láma vagyok a témához, nem tudom egyáltalán milyen lehetőségek vannak a fordulatszám szabályzására. Külön hardver nincs erre a gépben.
Most, hogy utána néztem, hogy mi is az a PWM, úgy sejtem a venti fordulatszámát dinamikusan változtatja az alaplap annak függvényében, hogy milyen meleg a belső. Ez jó, mert akkor nem kell, hogy egyfolytában maxon pörögjön. (Remélem most nem mondtam nagy hülyeséget)
Utána nézek az általad javasolt típusnak. Köszönöm a segítséget. -
MM
őstag
Sziasztok!
Egy Antec P180 házam van, illetve Hyper 212+ hűtő a CPU-n.
(most i5-750, de i7-870 érkezőben)A CPU tuninghoz szeretném kicsit feljavítani a Hypert, meg a ház szellőzését.
Kérdésem, milyen ventilátort ajánlanátok:
- a Hyper-re. Esetleg két kisebb, max 1300 RPM körülit push-pullban, vagy egy jobbat a gyári helyére?
Az javíthat-e, ha pl egy fix 800RPM-eset felraknék a másik oldalára (mondjuk egy Swif2-t), vagy próbált-e esetleg valaki rögzíteni rá egy Ty-141-et? A cél az lenne, hogy 1300RPM körül -ez még nem hallatszik ki a hangszigetelt házból igazán - minél jobban toljon a venti.
- az eredeti, kb 5 éves TriCool házventik helyett is gondoltam Swif2-kre, most "low" állásban mennek, ehhez képest 800RPM-es Swif2-k jobbak lennének, vagy esetleg más?Kinézet nem számít, LED-es ha lehet ne legyen, de végül is nem tragédia, ha az...
u.i.: tudom, vehetnék egy jobb CPU hűtőt, de nem sok kedvem van emiatt a lapot kivenni...
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz GnuShuu #10358 üzenetére
Szerintem egyik se, inkább Bitfenix Spectre LED PWM. A felsoroltak közül szerintem a Coolermaster Sickleflow lehet még jó, de csak akkor, ha tudod szabályozni, mert alapból magas fordulaton üzemel.
Mivel tudnál szabályozni fordulatszámot ?[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz Mr. Erikszon #10355 üzenetére
Gyári 20-as [link], esetleg bitfenix 20, vagy egy thermalright ty-141/147 úgyszintén.
-
Nazara
őstag
Sziasztok!
Néma, olcsó, 8 centis házhűtő ventire lenne szükségem, egy i3-2100, valamint egy radeon 7770 mellé. Tuning nincs, csak hogy a levegőt még is forgassa valami.
Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
jookomak
őstag
válasz Mr. Erikszon #10351 üzenetére
Hova, mekkorát, mennyiért, csend, vagy nagy légszállítás?
-
Mr. Erikszon
senior tag
HAF 912 mellé milyen ventit ajánlotok?
-
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Kérnék segítséget 8cm-s hűtőventilátorhoz. Melyik gyártó csinál 25mm-nél keskenyebbet, aminek kicsi a zajterhelése?
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Asgard pro ház tetejére ti milyen 14cm-es ventit ajánlanátok?
Rakhatnék 2db 12-es vagy 2 db 14-es ventit is de én csak egyet szeretnék és akkor már úgy gondolom hogy egy nagyobbat raknék.Nem szeretnék 4-5k-s ventit, valami best buy dolog érdekelne!
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
jookomak
őstag
válasz RVR400 #10342 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mitől nem fér el a normál venti. Ahogy a tesztekben látom, elfér a dupla radi. Onnantól meg mivel arra megy az adott méretű venti, elvileg van neki helye. Csinálj már egy képet lécci alsó perspektíváról a radiról, hogy mi az ami miatt nem ok.
Dvd-től nem fér el? Tedd lejjebb. -
RVR400
veterán
Üdv!
12 cm-es slim ventit keresnék. Amit találtam az egyedül a Scythe SlipStream Slim lenne, mivel pont ez a 12 mm-es magasság lenne jó. Esetleg tud valaki esetleg még valami más típust, hogy legyen miből válogatni?
-
batyesz
tag
válasz lukaszokni #10337 üzenetére
Igaz,igaz! Bocsánat, mostantól jobban odefigyelek
tornas: Nem rossz! Komolyan elgondolkoztam rajta!
-
tornas
őstag
-
batyesz
tag
válasz lukaszokni #10326 üzenetére
Te a könyvjelzőim között turkálsz? Ezt néztem ki délelőtt Akkor nem keresgélek tovább
-
lukaszokni
aktív tag
válasz batyesz #10325 üzenetére
Nekem Arctic F8 TC-m volt, meg voltam velük elégedve, ellentétben az F12-es tesójukkal.
Amíg a 8 centisek másfél évig halkak voltak, a 12 centis 3 hónap alatt el kezdett rezonálni.
Szal én merem ajánlani az F8-at, ha valakinek volt vele rossz tapasztalata, szólni fog.mAtx4ever!
-
batyesz
tag
Tudtok valami jó 8cm-es ventit? max 4 ezerért? Ami nem mindig max RPM-el forog? PWM
-
Shing
őstag
Sziasztok
Van valamilyen best buy 12cm-es ventillátor max 4000Ft-ért? Nem nagyon értek hozzá... A ház oldalába menne. 3 és 4 tűs is jó, zaj annyira nem számít, csak hatékony legyen. -
-
krichd1
addikt
válasz Tragger #10318 üzenetére
Kinek mi számít hangosnak, elég szubjektív. Nem férne el a 3 TY-147 ? Előlapi panelt érdemes venni szerintem, legalább is én szeretem.
(#10319) eriklambing: Helyette ott a Bitfenix Spectre, vagy a drágább Spectre Pro.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Erikszon
senior tag
Egy haf 912 plus mellé akarok venni egy megaflow 200-at az jó hozzá?Sokan irták a neten hogy nem jó meg minden...
-
Tragger
tag
válasz krichd1 #10316 üzenetére
Értem én, van neki 120-as lyuk oldalt. De akkor már szerintem 3 egyformát fogok venni (Corsair). Azóta találtam tesztet, és valóban, az SP120 jobbnak bizonyult. Csak félek, hogy mivel annak nagyobb a max fordulatszáma, hangosabb is lesz. Szabályozni nem tudom hogyan lehetne, mert eddig még a mostaniakat nem sikerült sehogy (speedfan-nal sem). Külön előlapi panelt meg nem akarnék venni.
-
batyesz
tag
Van valami jó 8-as PWM-el?
-
krichd1
addikt
válasz Tragger #10314 üzenetére
Még egyszer: TY-147 csak 120mm-es furatba szerelhető, 140mm-es furatba a TY-150 megy. PWM-ből olcsóbban 120mm-es szabványméretben Coolink SWIF2 120P, esetleg Bitfenix Spectre PWM. Corsair AF120 helyett SP120-at érdemes venni, én 1000-1100rpm-el használom.
-
Tragger
tag
Ennek (CORSAIR AIR SERIES AF120 QUIET EDITION) teljes fordulaton milyen hangja van, tudja valaki? Csak mert én a gyári adatoknak nem hiszek. Igaz nem PWM-es, de ha max-on is halk akkor nem baj.
-
dauphin
aktív tag
Bocsánat az alaplap típusát elírtam: a pontos megnevezése a "V" nélkül M5A88-M EVO. Csak a békesség végett.
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Előzmény: most egy ASUS TA-582-es házikóban vannak a cuccaim. A napokban szembesültem vele, hogy mennyire nehéz bármit is kicserélni, megreparálni, vagy csak egy kicsit szöszmötölni benne. A napokban lesz egy alaplapcsere nálam (egy mATX kerülne bele - az M5A88-VM EVO), és már most kétségbe vagyok esve, hogyan fogom-fogjuk a haverommal elrendezni a belsőségeket szépen, gusztusosan a belsejében. A kérés: abban kérném a segítségetek, hogy tudnátok-e egy olyan házat ajánlani, amely nem fog az őrületbe kergetni; amiben rendesen elférnek a gépem dolgai és amire úgy 8k-tól 11-12k-ig lenne keretem. A proci marad, arra egy SCYTHE Katana 3 hűtő kerülne, a Chieftec GPS-400AA-101 tápegység, a VGA kártya, a wifi kártya (PCI-e) és az USB 2.0 bővítőkártya megy vissza. Plusz egy SSD és két 250 GB-os Samsung vinyó (az egyik rack). És még egy hátsó (92mm), egy front (80mm) és egy oldalsó venti (120mm). Mit gondoltok? Előre is köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
Beca1990
senior tag
van egy coolink 8cm-es rendszerventim. de állandóan 2300rpm-el forog.
hogy lehet ezt szabályozni? -
krichd1
addikt
válasz Tragger #10304 üzenetére
Thermalright TY-147-et csak 120mm-es furatba lehet tenni. 140mm-eshez átalakítót kell venned. Jó venti, ajánlott, veheted nyugodtan. 140mm-es furatba célszerűbb lenne másikat választani, de 120mm-es furatokba jó lesz a TY-147, ha egyébként elférnek.
"Jól gondolom, hogy a PWM-es ventillátor is elmegy 3 tűs csatlakozóról?"
Igen.
(#10305) batyesz: Mármint miben jobb ? A nagyobb fordulatszámúnak értelemszerűen nagyobb a légszállítása, illetve ebből adódóan a zaja.
[ Szerkesztve ]
-
batyesz
tag
Melyik a jobb? Az 1100 vagy az 1500 RPM-es Coolink swif 2?
-
Tragger
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az első szériás Cooler Master CM690 házam stock ventillátorait, ha teljesítményben nem is nagyobbakra, de mindenképp halkabbakra. Az alap ventik 1200-at forognak maxon, de ilyet még nem sikerült megfigyelnem, ezért ennél nagyobb fordulatszám szerintem felesleges ( a hőfokokkal eddig nem volt gondom). Mind a három jelenlegi ventit lecserélném, amiből egy lehet 140 mm-es (talán ő THERMALRIGHT TY 147 - 140 MM ?), a másik kettő "csak" 120 mm-es. Bár a jelenlegi alaplapomon csak a proci hűtőnek van PWM-es csatija, ettől függetlenül az új jövevények lehetnek PWM-esek, mert a közel jövőben konfig csere lesz és úgy néztem, hogy a jelenlegi jobb alaplapokon is van legalább 3 ilyen csatlakozó, a proci hűtőjét leszámítva.
Észrevételeiteket, segítségeteket előre is köszönöm!
-
Tauren45
aktív tag
válasz krichd1 #10282 üzenetére
Vasinger! + krichd1: Köszi. Igazából minnél halkabb kellene erre a radira és 9x140-es venti tutira hangosabb mint 4 db 220-as. Azért gondotlam a 200-asra mert 220-asból szinte csak 1 van amit találtam: Akasa AK-F2230SM-CB. 230-as meg nem hiszem, hogy ráférne.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Asztalos klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Futás, futópályák
- Ingatlanos topic!