- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
-szabi- #11599 üzenetére
Még annyi jutott eszembe, hogy a Scythe Slip Stream 140-nek van utódja, a Slip Stream 140XT, illetve egy új széria, a Glide Stream, nem volt hozzájuk szerencsém, tesztek sincsenek nagyon róluk, de ígéretesnek néznek ki. Ha bátor vagy, kipróbálhatnád vmelyiket.
Illetve elérhető a Scythe új 120mm-es Grand Flex ventije, ezt is kipróbálhatná vki, bár erről nem sok jót írnak.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
-szabi-
addikt
Rendben, köszönöm a segítséget a választáshoz.
Már csak találnom kell egy boltot Veszprémben ahol kapható.üdv
szabiChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
-
-szabi-
addikt
válasz
and1ao #11595 üzenetére
Értem.
Közben ráleltem BitFenix Spectre PRO PWM Black 140mm drágább mint a többiek.
Sima BitFenix Spectre PWM 140mm 1/3-addal olcsóbb.üdv
-
and1ao
őstag
válasz
-szabi- #11594 üzenetére
Kevés volt MO az elérhető kínálat, sok féle fajta venti ér be kishazánkba is mármost, az AC hozott egy szintet néhány éve ott meg is ragadt, mások meg ugyanazért vagy közelazért a pénzért hoznak többet ennyi történt.
Szerk.: én sose voltam odáig az AC ventikért régebben se voltak olyan jók, csak ez volt elérhető megfizethető áron.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
-szabi-
addikt
Nanoxia Deep Silence PWM 140 nem vészes, BitFenix Spectre Pro PWM 140 is jónak tűnik. Mindkettő 4pin csatis, utóbbi minimális fordulatszáma 500 ami megint csak jó.
Korábban AC venti jó volt, leadta a minőséget?üdv
-
-szabi-
addikt
Néztem Thermalright TY 147 - 140 mm hűtőt, de elvetettem a túl magas minimális fordulatszám és a felfogatás miatt.
üdv
-
krichd1
addikt
-
and1ao
őstag
válasz
-szabi- #11585 üzenetére
AC esélytelen 2k körül kapsz TR TY-147-et ami még jobb is nála. Vagy Bitfenix Spectre is van közel ennyiért vagy ott Nanoxia Deep Silence. A scythe-ot megmondom nem ismerem mit tud 14-be de az Asura-n lévő megnem mondom mi az jó ha nagyon érdekel utánna lesek az elég jó bár házba nem biztos bordára tuti.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
krichd1
addikt
válasz
AxBattler #11579 üzenetére
Érdemesebb lenne hátra tenni az erősebbet, de próbáld ki hogy a jobb. Swif2 helyett nézd meg a Thermalright TY-147 (ez picit nagyobb, nem biztos hogy elfér), X-Silent, Bitfenix Spectre ventiket.
(#11585) -szabi-: AC-t ne vegyél, hamar tönkremegy. Inkább a Scythe vagy egy Thermalright X-Silent, Bitfenix Spectre.
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz
krichd1 #11584 üzenetére
Typhoon kilőve a csapágy miatt, SP120-at meglestem, az meg gyengének tűnik bordára. Bár nem sűrű lamellás a borda.
Valami még?Az EVO-t én is házba szánom de nem tudom milyenek, azt tudtam hogy nálad volt már Nanoxia csak nem tudtam melyik. Jó volt az a Deep Silence?
Guild Wars2!
-
-szabi-
addikt
Sziasztok
14cm PWM 4pin ventik közül ezt néztem ki: Arctic F14 PWM FAN
Néztem még ezt Scythe Slip Stream 140 PWM Adjustable VR, de nem tudom eldönteni, használható e a hozzáadott potméter nélkül, alaplapról szabályozva?Ezen felül van ami ajánlott ebben az árban?
üdv
-
-
-
válasz
AxBattler #11544 üzenetére
Üdv!
Szóval a biztonság kedvéért még egyszer megkérdezném: nem gond, ha előre erősebb ventilátor kerül (SWIF2 1201 és 1200)?
A két venti légszállítása 94, ill. 60 m3/h, és egy matx házban egy 100W-os AMD cpu-t kellene lehűteniük (+ később még egy vga-t). A ház oldalán van még szellőzőrács + a táp is fúj kifelé.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
neko18
senior tag
válasz
HydrogenFox #11573 üzenetére
Ilyen:
Használtan 2-3ezer körül mozog, újan 5< attól függ miylet szeretnél. Van olyan ami digitális teljesen és mindent mutat. Belehet építeni a számítógép elejéreEgyszerű, hasznos és pofás kis szerkezet, így manuálisan is tudod állítani a ventiket
[ Szerkesztve ]
kdxsv
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Mivel annyira nem tom kiszámolni mekkora elenállás kell így megkérdem....
Szóval:Adott egy 92mm-es házhűtő venti ami Adda márkájú(~3500Rpm)
Mivel 12Volton iszonyat hangos így szeretném egy ellenállással korlátozni a feszültségét.
A kérdés:Mekkora ellenállást kell beiktatnom hogy:a.,7V-ra szabályozzon
b.,5V-ra szabályozzon
AdatokC 12V;0.25A
Előre is köszönöm.Samsung Galaxy S10+
-
neko18
senior tag
válasz
HydrogenFox #11567 üzenetére
Csak akkor oldható meg ha a case fan is 4pines. Ám meglehet oldani hogy egy Y kábellel a cpu fanra kötöd a ház ventiket is de akkor a cpu szerint korrigál. Ha 4pines a case fan akkor csak egy Y elosztó kell. Ha ez nincs akkor szabályzót ajálok ha mindenképpen vezéreltet szeretnél. Esetleg láttam már 3pinesből 4pinesbe átalakítót, nem próbáltam még, de egy próbát talán megér
kdxsv
-
do3om
addikt
Hi
Tudna valaki ajánlani nekem egy jó ventit?
Ami kel:
2x14cm -es lenne a ház elejében, mivel elöl van ezért viszonylag halk legyen de azért szabályzóra lesz kötve.
Nem lesz előtte semmilyen rács, szűrő ezért jól is nézzen ki.
A házban zöld világítás van de fekete a ház, szóval ehhez illően kel a színe is.
Világítós nem kel csak ha van normális ami meg ritka (halk, jó légszállítással), és a ledek külön kapcsolhatók, vagy nem világítósból fekete, vagy zöld lapátos-fekete kerettel.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
HydrogenFox
csendes tag
válasz
HydrogenFox #11567 üzenetére
lenne -
HydrogenFox
csendes tag
Kinéztem egy új alaplapot, Gigabyte GA-78LMT-S2 (Rev. 1.1)
Link: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4311#sp
A házban két ventilátornak van hely, és szeretném ha mind a kettő alaplapvezérélt, lenne PWM lenne.
Megoldható ez evvel az alaplappal??
-
neko18
senior tag
válasz
thefreeman #11564 üzenetére
Oldalt alulra beszívó, a másik 2helyre fújó ventit raknék. Szerintem ekkor a legjobb a szélcsatorna
kdxsv
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
thefreeman #11564 üzenetére
Akkor: oldalt alul be, többi ki fújjon, amíg nincs meg a 3. addig a kifújót hátra tenném
-
thefreeman
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #11562 üzenetére
A gép elején nincs szellőző nyilas. Az oldalon egy van alul és egy középen. Majd később talán lesz még egy venti de most csak kettőt vettem. De egyelőre jó úgy ahogy leírtam?
-
neko18
senior tag
válasz
thefreeman #11560 üzenetére
Szerintem 2 kifújó és 1 szívó ventit rakj bele.
A lényeg hogy legyen egy kis szélmozgás a házban, ami majdnem hogy állandó. Akkor lesz igazán jó
Hátulra mindeképpen kifújó ventit rakj szerintem. Felül nincsen ventihely esetleg? Meg a 2 oldalt lévő ventihely hogy van? egyik alsó részen a másik középen?Ha igen akkor esetleg felülre szívót, alulra kifújót szerintem. Hátulra is kifújót
kdxsv
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
thefreeman #11560 üzenetére
elöl is legyen egy befúvós, az az alap
-
tornas
őstag
válasz
XtremLor #11559 üzenetére
Hi!
Ha siklócsapágyas az a venti, akkor lehet érdemesebb lenne először a csapágyát újrazsírozni, hátha segít. Néha megoldás szokott ez lenni akkor, amikor zörög a venti. Viszont ha golyóscsapágyas, akkor nem éri meg kicserélni benne, hanem inkább újat kell venni!
Itt van is olyan ami esetleg neked kellhet...
thefreeman:
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Van 2db 12cm-s ventilátorom. A házamon 3 helyre lehet beszerelni ezeket egyet hátulra és 2-t oldalra. Úgy gondoltam hogy egyet beteszek oldalra az alsó helyre ami befúja a levegőt és egyet hátulra ami ki. Jó ez így? -
XtremLor
őstag
Hi
60mm ventikkel van valakinek tapasztalata?
60x60x10mm 12v 0,17a van most benne, ezt kellene cserelni zorognek rendesen mar"Legen...Wait for it...Dary"
-
neko18
senior tag
válasz
HydrogenFox #11557 üzenetére
Nem mindegyik, de a többségük már igen
De pl hallod is hogy elindítod akkor felpörög aztán ahogy jönnek be a dolgok úgy csendesedik
Lehet venni PWM-es szabályzót is amin van 3-4-5...4pines csatlakozó, csak egy molexet rádugsz és már mehetnek is a pwm ventik. Az előlapon pedig egy potival szabályozhatod hogy miylen fordulaton mennyenek
kdxsv
-
neko18
senior tag
válasz
HydrogenFox #11555 üzenetére
Amikor 4tűs, pwmet hallazs jusson eszedbe a legtöbb cpu hűtő. Majdnem mind 4pines
Annak pedig kell hogy pl netezés közben ne zajongjon, játék közben pedig hűtsön rendesen
kdxsv
-
neko18
senior tag
-
HydrogenFox
csendes tag
válasz
HydrogenFox #11552 üzenetére
Akkor jól értem azt, hogy ha 4 tűs a csatlakozó akkor az alaplap szabályozza a fordulatszámot?
-
HydrogenFox
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #11551 üzenetére
Köszi!! Meg is találtam :-)
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
HydrogenFox #11550 üzenetére
Alaplapi szabályzás jobb, célszerűbb, egyszerűbb, kezelhető.
Megnézed a lapod, és látod rajta a 2/3/4pin-es csatlakozókhoz írva, hogy xxx_FAN
[ Szerkesztve ]
-
HydrogenFox
csendes tag
Sziasztok!
Èn még elég kezdő vagyok a témában, ezért lehet hogy nektek amiker kérdezek elég kézenfekvőek
Első kerdésem az lenne, hogy melyik a hatékonyabb hűtőventillátor, az amelyiknek saját hőérzékelője van, vagy az amelyiket az alaplap szabályozza ?
Másik kérdés pedig hogy honnan tudom, hogy egy alaplapon van a ventillátornak ilyen csatlakozó?
-
válasz
CoolBoy323 #11545 üzenetére
Én az alaplapi szabályozásra nem hagyatkoznék, egyszer már megszívtam vele, és nem akarom még egyszer ugyanazt (nem működött).
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
válasz
Most nézem, hogy az 1201 helyett inkább egy Enermax Silence UCTB12-est veszek.
-
Frod
addikt
válasz
Akkor CPU hűtő jó ár/érték arányban, esetleg megbízható garanciával (legalább 2-3 év)? (És ilyen 5ezer a lélektani, esetleg nagyon max 7, de többet tényleg nem)
Nyitott vagyok én a tanácsokra![ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
CoolBoy323
nagyúr
pedig a gyáriak már kis terhelésre is olyan hangosak, h fujjjj
de hát Te tudod
egyéb:
Ma vettem egy Swif2-t, az 1200rpm-eset, és nagyon meglepődtem, h sokkal halkabb, mint a Xigmatek Midgard II házamban lévő gyári. Szinte néma még fullon is, de 10V-on már tényleg totál kussol, és mégis hűsítVeszek majd még, mert ár/érték arányban szerintem bestbuy, főleg 5 év garral!!
@AxBattler: hátra is mehet a gyorsabb, ha hangosnak találod akkor kösd alaplapra, és onnan elvileg fogod tudni feszültséggel szabályozni
[ Szerkesztve ]
-
Üdv!
Felsőtápos matx ház hűtését szeretném megoldani, 100W-os AMD APU lesz benne (zéró tuning), meg 1-2 év múlva egy középkategóriás vga. A terv:
- elöl Coolink SWIF2-1201
- hátul Coolink SWIF2-1200Jó lesz így, vagy legyen máshogy?
-
Frod
addikt
válasz
neko18 #11542 üzenetére
Hát egyrészt semmi tuningot nem tervezek rajta, és azt mondták, hogy akkor a gyári is el tudja vinni lazán, másrészt elfogyott a keret, és hát ugye minden alkatrész valahogy fontosabb volt
Ha vennék is valamikor, kb 5 ezerig szánnék rá, viszont úgy tudom ilyen árkategóriában nincs valami jó választék.Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Na végre elkészült az új házikó, és szeretném a véleményetek kikérni, hogy jól helyeztem-e el a ventiket, hogy meglegyen a jó kis kereszthuzat.
CoolerMaster HAF 912-es kuckó (zárójelben, hogy mennyin mennek a ventik)
Elől: gyári 20 cm-es CM venti (~700)
Hátul: gyári 12 cm-es CM venti (~960)
Felül: Coolink SWIF 800 rpm-es (~650)
Oldal: Coolink SWIF 1200rpm-es (Vga-ra fúj rá) (~860)
CPU: gyári (1200)Az ssd 25, a hdd 35, a vga és a proci nagyjából 40 fokon pörög. Ez így jó lesz, vagy a hátsót is cseréljem ki esetleg valami megbízhatóra? (Plusz felül van hely még egy 12 centisnek, ha esetleg...)
[ Szerkesztve ]
-
Kreash
aktív tag
válasz
krichd1 #11535 üzenetére
És akkor mégis , hogy válasszak ?
Valamilyen támpontot csak ad .
Van egy ilyen bitfenix spectre pro ledes ventim, és szeretnék valamit a procihűtőre is,Cooler Master Hyper 212+ gyári ventijét lecserélni.
Bitfenix halkabb és több levegőt is mozgat meg mint a cooler masteres, csak nem nagyon találtam boltot ahol lenne raktáron. -
LonGleY
veterán
válasz
krichd1 #11531 üzenetére
Meg persze függ attól is, hogy milyen felületre applikálják... De valószínű az F12 lesz, és ha mégsem válnának be annyira házhűtőként, legfeljebb kicserélem a beszerezni kívánt Noctua CPU hűtőn találhatókkal (bár az inkább 14-es lesz)... Na, mindegy. :]
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
Killer01 #11530 üzenetére
Létezik több féle mérés, eltérő eredményekkel, kérdés hogy melyiket hiszed el. Itt egy mérés, ahol SP120 a legjobb.
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani 12 cm-es kéken világitós ventit vagy átlátszót, ami 20dB(A) -nél nem hangosabb és a légszállítása 85 m3/h -től több ? -
Gallac
senior tag
sziasztok!
80-90 mm-es házthűtőben melyik a legjobb hatásfokú (légszálítású) modell ? halk változat érdekelene (~ max 17-19 dbel)
köszi
[ Szerkesztve ]
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
LonGleY
veterán
válasz
krichd1 #11520 üzenetére
Köszönöm! Az, hogy nem éri az árát, az azt jelenti, hogy nem is túlzottan jó, vagy simán csak azt, hogy drága? Mert az, hogy 4 vagy 5 ezer, annyira nem zavar már, főleg, ha később jön elő idegesítő hang belőlük a minőségük miatt (a mostani Noctuáim is egész sokáig húzzák). Az F12 nagyon úgy néz ki, hogy elsősorban lamellák fölé készült, ezért nem abban gindolkodtam. Annyira azért nincs elöl leárnyalva a terep, mint egy bordánál. :]
Amúgy csak 12 centisek férnek a felső fertályra is.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
LonGleY #11517 üzenetére
Előre egy Corsair SP120, hátra/felülre Nanoxia EVO. Ha fér hátra/felülre, akkor Corsair AF140. AF120 nem éri az árát, Noctua P12 még annyira sem, ha Noctuát szeretnél, akkor F12. Az F12 egy szint az SP120-al és Evoval, csak jóval drágább. Amúgy SP120-nak is nagy a légszállítása, nekem elég a Quiet Edition is.
[ Szerkesztve ]
-
-
LonGleY
veterán
Reccs!
Az Antec P280-as házamba keresek (12 centis) ventiket. Egy videóban az ürge azt taglalja, hogy a ház elején érdemes high static pressure ventiket pakolni (nem pedig high airflow variációkat). Ezt a két típust a Corsair-éknél világosan különválasztják, ezeken belül is különbséget téve a gyorsabb és halkabb megoldások közt (performance- és quiet edition).
Felül és hátul még az eredeti ventik húzzák a levegőt, viszont azokat is szeretném idővel lecserélni. A házon kívülre azért nem pakolnék extra darabokat, mint ahogy a videóban látható. :] A mostani hűtéssel majdnem elégedett vagyok, pedig az első két helyre még nem került semmi (mondjuk az nem fog ártani, mert a winyóim kicsit melegebbek az indokoltnál). Az elsődleges cél mindenképp a zaj alacsony szinten tartása, főleg úgy, hogy összesen ugye 5 házventi fog berregni. Ezek alapján a kérdéseim:
- A Corsair-ekből milyen fajtákat javasolnátok előre, illetve felülre/hátulra a fent vázolt típusokból? Rámehetek a quiet edition-ökre, vagy inkább maradjak a sebesebb verzióknál? Egyébként most is low-n használom az Antec-eket, és nem igazán fogok tuningolni. A tervezett CPU egyébként az i4770K.
- Ha a Corsair annyira nem játszik, akkor mit nézzek még előre, illetve milyet felülre/hátulra?
- A Noctua-nál vagy más márkánál különbséget tesznek az inkább befújásra, illetve a kiszívásra használatos ventilátorok között?
Darabonként a 4-5 ezer belefér. Köszönöm előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
sziasztok
jól értelmezem az új corsair hűtőknél, hogy az sp120 az PWM-s, az af120 pedig 3pin-s? Az sp-ből van performace és quite edition, de ez csak a max fordulatban tér el ugye? h100i-re szeretnék venni ventit, fontos a csend, a nagy nyomás és a fekete szín
igazából a noctua lenne a legjobb, csak hát a színe ugye...
elvileg ebből is lesz majd fekete lapátos kiadás ha jól tudom, már be is mutatták őket
-
bosi84
tag
válasz
pcgamer01 #11483 üzenetére
Mert 7 db venti van benne és az előlapi panelen 4db vezérlő. A ventik kettesével vannak összedugva, egy külön, így jön ki, hogy négy tápcsatlakozóhoz csatolódnak, amit az előlapi panel ad, ami a gép tápjából csak egyet kap.
Ergó, ha másmilyen csatlakozójú ventit rakok bele, az előlapi panellel nem fog működni, ezért kéne valami eredeti szerű megoldás, vagy moddolás.
MyRig: Gigabyte Z68XP-UD3, i5 2500k@4,3Ghz, Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz, Gigabyte GTX 1070 Gaming G1.
-
Frod
addikt
válasz
jookomak #11501 üzenetére
Az utánam szóló fórumtárs nagyjából leírta, egyrészt ha adott egy minőségi venti amit szinte minden hozzáértő kivétel nélkül ajánl + ehhez társul egy baráti 5 év gari, akkor miért ne pont ezt vegyem?
Másrészt 5 év alatt azért lehetnek csapágygondok, és nem tudom - nincs is közöm senki anyagi helyzetéhez - de közszférás fizetés mellett hidd el a 2500-as venti az nekem "tétel"
-
jookomak
őstag
válasz
luckyboi82 #11497 üzenetére
Keress rá, abba asszem belefér 14-es venti is előre, oda meg a hülye alakú thermalright ty-141/147 a legjobb. De csak ha befér.
Frod: Ezt soha nem fogom megérteni. Egy 2 ezer forintos ventire, vagy egy hűtőre minek 5 év gari?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Óra topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Microsoft Excel topic
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Jövedelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kedvező áron eladó!
- Gamdias RGB új beépíthető ventillátor 6hó jótállással!
- Kolink RGB ventilátor szett (4db venti) (vezérlővel, távirányítóval)
- Scythe Kaze Flex QUIET 800rpm 120mm 5db
- Lian Li UNI FAN AL120 ventilátor szett, újszerű állapotban! UTOLSÓ DARAB!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest