- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz kiskornel #11352 üzenetére
Köszi! Színt az 5.-en direkt hagytam kicsit kékesebbre, valahogy jobban bejött. Témánál a parlament lett volna a fő lényeg egy kis Híddal, látom az U formát amit mondtál. Hmm na majd legközelebb panozok.
(#11354) torzo: fantasztikusak a képek, minden elismerésem!
[ Szerkesztve ]
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
m3ss
veterán
válasz kiskornel #10124 üzenetére
"Majd a madaras totyikba dobj be egy leírást, hogy mit-hol-hogyan csináltál."
beült a lesbe es fotozott
sajnos 400 fixekkel apscn eleg kozel voltak a beszalloagak, tul szuk volt leszallo kepeket loni. azt kellett volna csinalnunk, hogy rafokuszalunk vmelyik cinkere, lock, rekeszelni, jo rovid zarido es elkezdeni sorozatot nyomni..masik ember meg dobbant egyet a lesben es rogton elrepulnek...lesz szarnymozgos, felszallos kep..na majd legkozelebb. majd vmikor en is hozok par madaras kepet, bar ugyanolyanok lesznek mint chapele kb, csak szarabb minosegbenkeresztelo fotozas? vegre sigma
50 art foleg+par 85mm, nagy resze 1.4. brutal eles ez az obi. kontrasztot visszafele kell huznom nnnajtvizson 6dvel. mondjuk en a hattermosasatol nem vagyok elajulva...rekeszelve legalabb eleg szep.de elozo sigma meg az 50L sztem kremesebb. legalabb baromi eles, jok a szinei, kontrasztos, dokkolhato...
valogatnom kellene meg, ez a kepmennyiseg tul sok, nem? igy kulso szemlelonek, honlapra...mennyit tennetek ki, fele ennyit?[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
torzo
őstag
-
Chapel
addikt
válasz kiskornel #9238 üzenetére
Sétáltam be az erdőbe, van egy kb. 1km-es út, onnan ágazik szét az út sok felé.
Még kb. fél úton jártam mikor láttam, hogy jön fel egy kisebb példány az útra, letérdeltem gép/állvány "mögé" bújok ilyenkor és várok, kattintgatok. Semmi mozgás persze.
Jött még egy, meg még egy...a végén egy 8 fős csapat jött felém. Persze hogy bennem van a félsz, de a képeim fele ilyen "felémsétálós, látnak engem" helyzetben készül. Ésszel kell velük bánni, még is csak vadállatok.
Mint már írtam többször mindenki saját felelősségére csinálja ezt és jó erdő és állat ismeret elengedhetetlen!Jól ismerem a terepet, tudom hol vannak a vackaik; hol vannak az állandó és hogy ismerem fel az ideiglenes alvó helyeket. Hang nélkül osonok, ennek ellenére minden alkalommal belefutok olyanba, hogy pár méterre tőlem áll egy nagyobb példány és szemezünk egy ideig. Aztán mindig Ő megy el,én nem mozdulok; vagy csak elcammog mert nem parázik,vagy néha teljes gőzzel mindent szétrombolva keresztűl robog az erdőn. Ez mondjuk azért jó, mert legalább letudom követni merre, hova megy.
Szóval persze van félsz, de nekem ez a becserkészős, kúszós/mászós, vad keresős fotózás jön be.
Lesben kuksolva ez nem jön vissza nekemFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
D4rkm4n
őstag
válasz kiskornel #9238 üzenetére
Egy kis süldőtől azért nem kell megijedni. A kocák tudnak agresszívek lenni, ha a malacaikat védik, de ez ugye majd csak tavasszal lesz aktuális. A kanok veszélyesek még búgási időben. Annak pedig kb. most lesz vége.
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
m3ss
veterán
válasz kiskornel #8768 üzenetére
jah, most 5 nap alatt jo ha 20 kepet sikerult naplementekor megloni. napfelkeltekor meg egyet se. nem is orultem utolag neki hogy nem keltem koran, pl transzfogarasin masnap ilyen idot fogtunk ki. azert fotozgattam, de eleg idegesito volt 15-30-at folyamatosan torolgethettem, napellenzoje nem vedi meg az esocseppektol. de felhos kepek lesznek meg
ez a 17-55 canon uveg eleg jol rajzol...jo ez a kep, de kicsit sok nekem a bal oldal, es talan kicsit keves a patak, a kep lenti resze. nincs allo? vagy esetleg ebbol egy szukebb kivagas? pl 4:3? nagyon szep hely amugy, es en semmikepp sem morcositanek rajta, pont jo igy.
lesz nekem is par patakos kepem, de valahogy mindig azt erzem, hogy mind ugy lenne a legjobb, ha bemennek a vizbe es kozeprol lonem partrol nehez...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
arn
félisten
válasz kiskornel #8764 üzenetére
Az utolso nem resze a sorozatnak, csak tetszett a mennyezet nem kell minden kepnek jol sikerulni, en meg szeretek sokat kiserletezgetni, es neha nem tudom, hogy most atleptem e a hatart, vagy nem. Ezert kell a visszajelzes, de igy tanul az ember.
Spanyoll: ez egy manual fix, ra kell csak keszulni a temara.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Karima
őstag
válasz kiskornel #8452 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de ez már egy kicsit (nagyon) belemagyarázás szerintem, annak érdekében, hogy bizonygasd az igazadat. "Ne mond, hogy nem voltál felkészülve rá, hogy elkészítsd a pillanatot. Hogy nem készenlétben levő géppel járkáltál az utcán." Ezek szerint több száz millió fotós szaladgál az utcán megtervezett kompozícióval a fejében, mert van nála akár egy bekapcsolt mobil, azaz "készenlétben lévő gép"? Szerintem nem.
Ha Zoli példájánál maradunk, akkor a jegyes fotóik megtervezettek, vagy egy ételfotós is több óráig tervezi, készül a fotózásra, vagy egy reklámfotós is, stb, de az, hogy - bocs Zoli - meglátta a szobrot (amiről ha nem tévedek nem is tudta, hogy ott van), és ott a helyszínen lőtt egy jó képet, az nem tervezés. Ha pl egy épületről akarsz csinálni egy jó képet, és már el is gondoltad előtte, hogy honnan, milyen szögből, milyen napszakban fogod csinálni, és már úgy mész oda, hogy nem kell keresgélni a legjobb pozíciót, az tervezett fotózás, de az, hogy meglátsz valamit, és ott helyezkedsz és komponálsz, azt én nem tervezésnek hívnám, hanem kísérletezésnek.
"Fel vagy rá készülve minden eszközzel, hogy megörökítsd a pillanatot. Vagyis mégis csak tervezett. Nem?" - Szerintem nem. Attól, hogy a technika az ember kezében van, attól még lehet készíthet olyan céltalan fotókat, digitális szemetet, hogy ihaj!
No offense, ez csak az én véleményem[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
válasz kiskornel #8432 üzenetére
Őszintén, a kezdőben sok-sok véleményt látok, a haladóban pedig főleg megosztást. Ezzel semmi baj nincs, ennek pont a haladó mivolt az oka. Én például nem igazán szeretem a szaturációt az egekben, de nem fogom forcebergnek azt írni, hogy megint megszaladt a csúszka haver! Tudja, hogy mit csinál, és ő így szereti, ez oké, sőt, így tökéletes. (Bocsika, hogy belerángattalak forceberg. )
Nem fogom magyarázni a bizonyítványom úgymond.. És tényleg nem bánt, hogy nem tetszik neked/nem látsz benne semmit. Viszont a hangnemed egyre jobban zavar, felsőbbséges, negatív és lehúzó. Kicsit azokra az emberekre emlékeztet, akik indulatosan a földbe döngölik az absztrakt festőket például, ilyet én is tudnék felkiáltással. Például KÖZLÖD, hogy ebből a 4 képből mit érdemes megtartani, a többi kuka. Szinte minden mondatod elé oda kell képzelnem a "szerintem" szócskát, hogy elvegyem az élét.
Ui.: És most komolyan, mennyi értékes időt vettem el azoktól akik érdektelenség híján átgörgették? Főleg ha nem érdekel senkit?
Ui2.: És csak hogy kötekedjek kicsit, az előre megtervezett majd gondosan kivitelezett kép fine art kategóriába esik. Ref: [link]
Miért ne jöhetne a haladóba más?
"such as photojournalism, which provides a documentary visual account of specific subjects and events,"
Miben kevesebb egy elkapott pillanat, mint egy 2 napja tervezett kép? (Félreértések elkerülése végett nem a meggy a fán az elkapott pillanat, a mondandód elejére reagáltam. )Feltételezem inkább arra gondoltál, hogy aki ide tölt, tudja, mit csinál. Nem most látsz először, szerinted nem tudom?
-
Balinov
titán
válasz kiskornel #8432 üzenetére
Erdekes, mert nekem meg epp a saras tetszik mind kozul a legjobban. Persze izlesek es fotonok, nameg en a kezdoben kepelve csak tanulok,tanulok, de az konkretan tetszik. Es nem hinnem, de ez is szigoruan SZVSZ csak, nem felperces kep kategoria (aka filoz***i)
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Cassidey
senior tag
válasz kiskornel #8408 üzenetére
Csak most van időm válaszolni, mert a hétvége elég sűrűre sikeredett.
Haladjunk szépen sorban..
"Szokás mondani, ha nincs mondanivalód, akkor inkább ne... de legalább is ide ne publikálj ilyet."
Miért ne lenne mondanivalóm? Miért, ez egy elit csoport? Nagyon szívesen átmegyek a kezdőbe, tele van lelkes és kreatív emberrel, nekem nem probléma.Tudom értékelni, hogy Tilt-Shift hatás van a képekben, de ezen kívül nincs témája. Meg hát ennél azért jobban ki kell dolgozni egy témát, ha ilyen fórumra szeretnéd felrakni.
Nincs semmin TS hatás. Van téma, mégpedig amit lefotóztam.Most mit szóljon hozzá a többi ember, akik főzőcskéztek, állítgatták a kompót, jó sok energiát belefektetve, vagy akik egzotikus szigetekre utaztak, vagy Izlandra, nyaktörő egyensúlyozással képeket készítenek a sziklák közt. Vagy akik szúnyogáradatban mocsárban cserkelik a vaddisznókat, kúszva-mászva a madarakat. Vagy akik tűző napon várják az autóversenyeken, hogy egy-egy jó pillanatot elkapjanak. Akik hajnalban kelnek, hogy ne maradjanak le a napkeltéről...
Ezt nem egészen értem, mit kellene szólniuk? Párat én is megtettem nem egyszer, most nem. Felháborító, hogy valaki a hétköznapokban talál valamit, ami számára inspiráló, és lefotózza? Ha én Legot akarok fotózni valamilyen oknál fogva, az milyen szinten érinti azt aki vaddisznót akar? Én speciel soha nem mennék ilyesmit fotózni, mert a legkevésbé sem mozgat meg, és? Egyik alma, másik körte, de inkább uborka. Mit szólna Rembrandt ha meglátná Matisse munkáját? Vagy Malevichét?Szóltak már sokan, hogy legalább HD felbontást használj. Még jobb lenne FullHD-ban. A telefonom felbontása 1920x1080... a kor szellemének a bélyegképek nem felelnek meg.
Nem akarok. Nem töltöm rettegéssel a napjaim, hogy pont az én képeim fogják "ellopni", de webre részemről ez elég. Ha nem nézitek meg, akkor nem.A citrom beállításainál hiányzik a kompozíció, a meggyfáról hiányzik a madár, a virágcsokrosból naponta több tonnányi készül, a legóson esetleg elmosolyodik az ember, de aztán 5 másodperc és érdekvesztés miatt skippeli mindenki.
Nekem ezek nem hiányoznak. Neked igen, oké. Ha pedig számba vennénk, hogy milyen kép készült már el, lassan abba is lehetne hagyni a fotózást, még a vaddisznókét is. EZ a kép nem készült el korábban. Ez a kép abban a másodpercben készülhetett el, sem előtte, sem utána.Szvsz rossz felé mész. Senki nem szól, ha legalább azt látjuk erőlködsz a képeiden, de még nem olyan jók. De ezek most kattintgatós képeknek tűnnek, amit itt nem hagynak szó nélkül!
Rendben. Én pedig csak annyit mondok, hogy a fotózás elsősorban művészet, és nem technikai sport. Épp ezért borzasztó nehéz normál esetben kritizálni a másik munkáját, ha továbblépünk azon, hogy helyesen exponál az illető. Mert fogalmad sincs, mi volt az ő víziója. Cole Thompsonnak nagyon igaza van ezzel kapcsolatban, érdemes elolvasni: [link]Én szeretem a képeim, ezeket is, attól függetlenül, hogy számodra szemét. Nem haragszom, tényleg. Az utam pedig épp tökéletes.
Pár kép búcsúzóul.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cassidey
senior tag
válasz kiskornel #8199 üzenetére
Köszi, hogy írtál. Igazából én szeretem a fekvőt.. Szerintem ha állóban fotózom ezeket teljesen más hangulata lenne. Megnéztem úgy is utólag, de valahogy nem jött be.
#8217 m3ss jaja, végre vettem egy normálisat, ezzel már lehet szórakozni.
Nekem a háttér az epres képeden elviszi a tekintetem, én jobban szeretem a szórt fényt az ilyesminél, de ez határozottan ízlés kérdése.#8216 Bahama egyszerű oka van, én nagyon sokszor vágok így. A fejtető nekem nem ad hozzá a képhez, és koncentráltabb érzése van a portréknak így szerintem, jobban az arcodban van, közvetlenebb, közelebbi érzést ad. Persze nem skalpolok mindent és mindenkit, csak amikor úgy érzem felesleges az is oda.
-
m3ss
veterán
válasz kiskornel #7915 üzenetére
"A gond egyébként ott van, hogy az eredeti látvány 180°-os, és azt hiába sűríted össze egy monitornyi méretre, az már nem lesz ugyanaz."
tenyleg vmi hasonloval probalkozok"Tipp: foltozd be a lyukacsos koronát klónozó eszközzel. "
ja ez jo otlet."Vagy fényképezz 20-25-30mm-es gyútávval messzebbre, ahol összefüggő lombkoronát tudsz megörökíteni. Minél messzebb van, annál zártabb lesz a lombkorona."
lehet itt azert meg sok fele kepet loni, csak ido legyen ra...torzsek is jol neznek ki televel. vagy kocsibol kifotozni menet kozben, elblurolni az erdot...
azert van ott sok tema. amugy osszel lehet igazan szep.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz kiskornel #7886 üzenetére
klassz ez is, meg a pano is. bar a panobol megneznek egy olyan verziot ahol fent tobbet mutatsz.
hetvegen mi is jartunk paradsasvaron hasonlo helyen, majd hozok 1-2 kepet lehet...fizik: ja, igaz. de nem annyira zavar, van eleg kozeli kep is. meg nem veletlen ezeket lottem tavolrol, itt-ott kicsit levegos a csoki es kozeliben eleg sokat retusalhattam volna...de majd lehet neha csinalok tobb kepet is egy temarol...
ez a montazs felejtos ilyen formaban sztetek
-
Larry303
addikt
válasz kiskornel #7869 üzenetére
tényleg jó így szűkebben, bár én nem értem, hogy miért minden képen a fibonacci spirált "erőlteted"
sztem sok komponál, vannak sokkal jobb elrendezések-arányok, de tőled mindig ezt látom.
megkérdezhetem miért ezt használod minden eseteben? -vagy ez csak a véletlenek műve, hogy mindig ebbe botlok?https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
m3ss
veterán
válasz kiskornel #7859 üzenetére
a kek eloterre gondolsz? nem terito az. lehet jobb lett volna ha teljesen sikba forditom a bonbont, akkor nem kellett volna ennyire rekeszelni...igy is f10 volt es nem volt eleg sem.
nem tudom az ilyen eletlenitos maszatolas mennyire vezet jo eredmenyre
te keped jofele, de megneznem zoldbenspanyoll: jo loves
-
-
Chapel
addikt
válasz kiskornel #7555 üzenetére
Azért nem kezdőként csinálom, gondoltam ez már lejött. Ez egy etetős hely közelében van amúgy, 2 vadász les van pár méterre tőlem mindkét irányban, meg persze hogy fán van fél szemem mindig!
Ismerem már annyira az erdő rezdüléseit, hogy figyeljek, de ha lehetőségem lesz egy jó képre, némi veszély árán, hát akkor simán lehet hogy a kép fog győzni. (Normális kereteken belül.)
Szó szerint lélegzetvisszafolytva megy ez, annyira már ismerem így 30-on túl, hogy mit szabad és mit csak óvatosan.[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
törölt tag
-
*Ropi*
félisten
válasz kiskornel #7142 üzenetére
Azért csalóka mert ott tényleg valószerűtlenül kék az ég: az ember utólag megpróbálja visszaadni, csak digitálisan már nem olyan lesz. Még analógon vannak arról a vidékről képeim, be kellene szkennelni őket. Egyébként olyan tiszta a levegő, hogy a tengerpartról átlátsz Afrikába.
(#7139) Balinov: A többiek összefoglalták a lényeget.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Larry303
addikt
válasz kiskornel #7071 üzenetére
kössz mindenkinek a véleményt!
nem a wb van elcseszve azt belőttem, hanem utólag dobtam rá split toningal azt az árnyalatot, de akkor úgy látszik kár volt. -javítom dobok fel egy v2-t
amúgy ezekkel a melegebb színekkel-fényekkel valahogy meg vagyok fertőzve...akkor is használom amikor nem kéne...majd dobok be képet tiszta időben lőtt havas csúcsról természetesen az is kapott kicsitchapel: elég sokat bajlódtam a vágással, hogy azért egyensúlyba kerüljön...próbáltam hasonló mértékben elosztani a sötét-világos részeket
fizik: annyi ilyen varjú él ott, hogy kb nehezebb nélkülük képet csinálni, mint velük
majd dobok még róluk, van pár közeli is[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Chapel
addikt
válasz kiskornel #7042 üzenetére
"Megvárja, míg felemeled a fényképezőt, még vár míg belövöd a gépet, vár, míg a fókuszt tökély, és mikor lenyomnád a gombot, a kereső üres."
True story Hányszor megvolt ez a helyzet, hihetetlen. Szerintem valami expógomb érzékelőjük van
Amúgy ha lenne időm és nem csak pár hetente jutnék haza, akkor csinálnék egy ponyvás lest és akkor tényleg mehetne a 150-essel is.Fejo: Hát az valszeg nem, mert ahogy meséltem, félek a leharcoltságától. De már van más kilátásban. Meglátjuk
[ Szerkesztve ]
-
End-ru
aktív tag
válasz kiskornel #7037 üzenetére
Karvalyhoz nem kellett etetni. Az énekesek etetőjére szállt le a les elé, ide vonzották a kis madarak. Itt is volt a kertben, ahol lakom. Hozzám a kertbe járnak még verebek, tengelicek, zöldik.
Mintás háttérre mire gondolsz? Pl. piros bogyók, mint a cinkéknél?(#7040) Chapel: 300 mm apsc-n cinkére 2,5 m-ről ad jó kivágást, ahogy nézem az exifemet.
[ Szerkesztve ]
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
Chapel
addikt
A cinke az ágon, az tudatos volt, kb. 3 méterre voltam tőlük, mozdulatlanul. Kell nekik ugye egy kis idő míg a mozgás után újra jönnek. Rengeteg etető van kint Gemencben, kukorica és szalma főleg. Így etetnem nem kell, csak várakozok...más kérdés hogy a 150mm ennyire elég. (semmire)
Ez a gond meg lesz oldva nem sokáraA korábbi 3-as képekből nekem a vaddisznó a kedvenc, tudod hogy van ez. Szabadban vadakat fotózni eszméletlen élmény A ködös erdőről van pár verzió, ez lett a kedvenc
-
Balinov
titán
Koszi, kiskornel. Elso tudatos pano probam, igy tudom, hogy boven lenne meg mit faragni rajta. Koszonom szepen az iranymutatast
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
veterán
válasz kiskornel #6676 üzenetére
Hát nem épp szezonja van, az biztos, és mégis.
Valahogy egy kicsit laposnak érzem ezt a képed, meg ugye a szokatlan álló 16/9-es vágás. Tavasszal napfénnyel szebb lesz, vagy még előbb, ha sikerül elkapni rajta a havat, ha lesz.Én meg madaras képet tolok be, igaz nem olyan közelieket, mint pl. Te szoktál
Egy dolog mégis hasonló, hogy magas ISO-n készültVándorok a város felett.
[FHD][ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Chapel
addikt
válasz kiskornel #6676 üzenetére
Igen ez olyan off-os, de (céges monitoron) kicsit alexpós, mehetne még rá pár csúszka.
Amúgy nagyon nem lesz ez így jó...már megint az lesz hogy kivirágoznak a gyümölcsfák, aztán meg jól lefagynak. Tavaly rengeteg gyümölcsfánk megszenvedte
Indíthatunk egy rovatot :"Még baromira nem kéne virágoznia/előbújnia" címmelFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
m3ss
veterán
válasz kiskornel #6674 üzenetére
koszi
"A tetejéből vágnék annyit, hogy 2/3-ados arányú kép legyen. Miért lett most 3/4-es? Picit erősítsd a zöld színt a tűzijátékon."
ja en is igy lattam, fb-ra vegul ezt a 3:2-es verziot raktam fel..."A tányér alakjával együtt olyan "óriás" hatást fejt ki. Mintha két nagy troll lenne a képernyőn. Szerintem a hátsót el kellett volna hagyni, és az elülsőt kellett volna jobban elhelyezni. Első látásra olyan érzése támad a nézőnek, mintha a képébe tolnák a jelenetet. Mintha a képen levő elemek nagyobbak lennének, mint valóságban."
amugy van benne vmi. valszeg 35mm torzit is mar kozelponton, azert tunik ilyen nagynak a bonbon meg a tal."próbálsz ráilleszteni, egyik szerint sincs harmóniába. Az egész feszültséget kelt. Próbálj meg kinyomtatni egy aranymetszés spirált, vagy egyéb arányossági ábrát, és úgy berendezni a képet, hogy minél több elem jusson, érintkezzen a formáival. Ez így, hogy ilyesmi elrendezésbe raksz két bonbont, biztos nem harmonikus... "
majd kiprobalom a spiralosdit. eleg nehezen rakom ossze ezeket a kompokat is, valami lakberendezonek vagy vkinek nagyobb adag szeperzekkel biztos jobban menne ez az egesz. de amugy igazad van, eleg random kompokat csinalok. majd megprobalok mar "lebontani" par etelfoto kompot hogy miert is jo...mert igy alapjaraton nem igazan megy. idaig probaltam az elemek metszespontjait is kerulni, aztan rajottem hogy ez hiba volt.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
m3ss
veterán
válasz kiskornel #6659 üzenetére
kicsit nehezen bogoztam ki a hozzaszolasodat, de rajottem hogy a suti szo a joker, tetszolegesen helyettesitheto csillaganizsra, bonbonra
sztem kell a sargabol 2 bonbon, amugy ures lenne.konyvet ha kozepen valasztottam el, akkor nem fert bele a kepbe a felso iv..csesze fulevel meg morzsakkal kapcsolatban igazad van. hany bonbont raknal a konyves kepre?
amugy "regies" utomunka van rajta, csak nem akartam tulzasba vinni...de amugy nekem is jobban tetszett meg +szemcsesseggel is.(#6655) cOxeR grat. nem gyenge kepek vannak benne...
(#6658) fi:zi'k polikarbonat formak. mintazottak meg magneses polikarbonat+transzferfolia?
-
Schuby
aktív tag
válasz kiskornel #6576 üzenetére
Akkor 2 dolog is problémás lehet. Egyrészt nagyon nyílt helyen van, és egy sima madáretető aminek semmilyen oldalfala nincs. Az a baj, hogyha becsinálom mondjuk 2 falát akkor lehet kevés lesz a fény. Szotyiban nem hibáztam, vettem héjasat meg héj nélkülit is.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Schuby
aktív tag
válasz kiskornel #6562 üzenetére
Ha már itt tartunk, én még ősszel beindítottam az etető projektet hasonló célzattal. Jöttek is a cinkék amig nem voltam rest napi szinten diót törni. Aztán beruháztam egy kis szotyiba, meg kölesbe, szezámmagba, és azóta felém se nézett egy se. Most egy hete gyártottam gombócot mint amit az üzletben is lehet kapni de egy csőrvágás nem sok annyi se történt. Mit rontottam el?
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
veterán
válasz kiskornel #6020 üzenetére
Köszi a kommentet.
10mm volt ez, a peremsötétedés gyári, nagylátón az ND-k is vignettát okoznak.
Ami fix, és Te is így látod, a tetejéből nem akartam vágni, de még volt olyan elképzelésem, hogy 16/9-re vágom, hogy a fasor tetejéből alig maradjon.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
b.vr
őstag
válasz kiskornel #6043 üzenetére
Régebben olvastam erről egy Máté Bence interjúban:
"Viszont a képkészítési sebesség jelenleg 10 kép/másodpercnél megáll, ez pedig hihetetlenül kevés. Volt alkalmam belekóstolni természetfilmezésbe is, ott high-speed kamerát használtunk, ami 1000 képet csinált másodpercenként. Ott erősödött fel bennem a gyanú, hogy a 8-10 kép/másodperces sebességnél hihetetlen érdekes képekről csúszunk le. Amikor sorozatfotózunk, két egymást követő kép között is nagyon nagy a különbség: ez rossz esetben úgy néz ki, hogy az egyik képen csak a madár csőre van rajta, a másikon meg csak a farka. Vagy minden képen felfelé áll a szárnya, és nem azért, mert vitorlázott, hanem mert minden szárnycsapásra csak egy képkocka jutott. Ugyanakkor nincs messze az, hogy a filmezéshez hasonló technológia hamarosan a fotósok számára is elérhető legyen. Ha nem is több ezer képkocka, de néhány száz – ezzel már nagyon komoly eredményeket lehetne elérni. A jelenlegihez képest azonban még ez is tízszeres gyorsulást jelentene. (...)
Milyen lesz a jövő technológiája?
Folyamatos képet fogunk tudni készíteni – egy tájfotósnak ez nem lesz nagy segítség, de egy akciófotósnak a kezében lesz egy olyan eszköz, ami mindent rögzít, amit látsz. Természetesen ezt a gép nem fogja tudni tárolni, de ki lehet majd jelölni azokat a részeket, amik téged érdekelnek – ekkor ezeket a gép lementi. A videós technika, amit mi használtunk, öt másodpercet tudott rögzíteni – ha ez így működne, az hatalmas előrelépés lenne. Ahhoz, hogy most egy tökéletes képet készítsek egy fajról, lehet, hogy évekre van szükség, míg ha lefilmezem az akciót tízszer, tizenötször, akkor abból már ki tudok választani olyan képet, aminél élőben sem láttam jobbat.""Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
*Ropi*
félisten
válasz kiskornel #6037 üzenetére
Persze, csak azért írtam, hogy nem eszik olyan forrón a kását: egyrészt drága, másrészt ez sem mindenható. Szóval nem kell a körmünket rágni, hogy vajon mikor tör be az átlagos fotósok piacára. Mondjuk egy csokordobást így is le tudok fotózni 6 FPS-sel, az nekem bőven elég. Nem akarok öngyilkos lenni, hogy még meg sem melegedett az 5D3 a kezemben, de már 1Dc-re meg RED-re vágyok...
-
Mészike
aktív tag
válasz kiskornel #6025 üzenetére
http://www.flickr.com/photos/108128267@N08/10758279663/
Ilyesmire gondoltál?
Igazából eddig kb 45º-os szögből csináltam a képeket, csak újabban ennyire laposan, hogy legyen kis változatosság
Vicces lehetett a lelátóról, mikor mélyebbről készítettem a képeket. Már majdnem feküdtem a medence szélén
Meg pont azért voltak a laposabb képek, hogy a többi versenyző is beférjen, és érzékelhető legyen a verseny maga.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz kiskornel #5784 üzenetére
de amugy ja, csonakos kepet pl lehetett volna jobban exponalni. +0.5-1 fe mehetett volna ra, csak viz alatti tokban volt meg a gep. ilyenkor beallitok iso 400-800-at, +0.3 expokorrekciot, szuk rekeszt es csak expogombot meg zoomot tudom hasznalni kb.
kis alexpo miatt, vagas miatt (viz alatti tok szele belogott jobb oldalon), utomunka miatt ilyen lett. annyira nem erdekel, jo ez igy webre. annyira ugy sem jo h falra akarnam rakni(#5798) Chapel ahh. en felmaszok a nyakadba inkabb. vmi massziv vazat/obit kell majd venni es azzal csapkodom majd
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz kiskornel #5791 üzenetére
"Hmm... kíváncsi lennék, hogy egy 1x.com-on mit írnának egy ilyen képre. Szerintem a tájképeknél nincs kompromisszum, és tudod, hogy könyörtelenül visszamondják a hibákat."
1x.com-on el sem jutnanak odaig, hogy pixelszinten nezegessek, mert oda ez keves minden teren szerintem. nem eleg kulonleges, nem omg kompo stb...ezert sem valogattam ki oket elsore."A táj nem fut el, általában nem rohan, így aki nem a tökéletességre törekszik..."
ez igaz. mondjuk ezen a nyaralason 2x fel orat toltottem direktben fotozassal. nagy tarsasaggal voltam, amig bementek a boltba elovettem a fenykepezogepet..
ezeket pl fel napos kirandulason lottem. nem fotozni mentunk..latod elso kepen az ismerosoket. setaltunk, lemaradtam 10 metert, kattintottam parat, mentem is utanuk...ezt csak a tobbiek gondoljak h en egesz nap fotozgatok
persze nem kifogaskent mondom, ettol meg johetnek a kritikak, mert attol hogy nincs sok idom nyilvan meg a leheto legjobb kepet akarom megloni...
de nem tudom hogy mire gondolsz hogy kellene ezt kiexponalni. megmutathatom neked az alap expot. ha ala lovom 1-2 fe-vel, akkor alexpos lesz az eloter meg a sziget, csucsfenyekkel is problema lesz. ha igy lovom, akkor meg utolag le kell sotetiteni ezt-azt, pl az eget.
lehet tenyleg valtanom kellene canonra ha ezt ott meg lehet oldani eroteljes huzogatas nelkul
btw gondolkodok a valtasonforceberg: f@sza kepek.
elesitest hogy oldod meg fullhd-ra? en altalaban pixelszinten elesitek, de nem torexek arra hogy teljesen zajmentes legyen, inkabb legyen eles. meg max felbontasban exportalok.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
veterán
+ Chapel: THX! Kár, hogy nem volt nálam legalább a 250 végű megazoom-om. Bár ki tudja, lehet, hogy az 250mm-en kevesebb részletet adott volna, mint a 150-es 150/F4-en.
Azért távolra a 150-es is jobban érzi magát F4 felettMinőségileg: tájképeket, sőt kb. egy ideje mindent én nem is teljes méretben dolgozok ki, hanem Full HD-ra cél a zajmentes kép. Nem is olyan egyszerű az, mint gondolnák néhányan. Pedig a D7k ISO100-on nagyon jó!
A sasod meg sajnos max. 1024-re jó.
Ezt az 1X-et meg jó, hogy megemlítetted, lehet ,hogy meglátogatom, rég jártam arra!http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Chapel
addikt
Hujjuj, ez már nagyon szétesett, gondolom csak a faj miatt tartottad meg ezt a képet eleve, mert amúgy (hozzád képest) ez nagyon nem "kornélos" kép.
(#5790) forceberg: Ez szép! Jók a színek is én spec megtükrözném horizontálisan, de ízlés kérdése.
Sigma ismét bizonyítFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
*Ropi*
félisten
Nem kötözködésből, de a kép dinamikája kiesett a karmai közül és elmaradt a kanyarban? Nagyon hiányoznak a csúcsfények, mert így szinte elvész a madár a háttéren. Az odáig rendben, hogy kevés volt a fény, de a LR-ban azért vannak a csúszkák, hogy csinálj velük! Szinte alexpós a kép...
-
m3ss
veterán
ok majd legkozelebb spot meteringel fogok tajkepet loni, foleg ha semmi nem indokolja. nd1000-nel is, aztan szepen precizen kiszamolom. viz alatti tokomban is, ahol meg a tarcsat sem tudom eltekerni nem hogy a gombokat nyomogatni.
elore tervezetten lojjem meg? ez nem egy highkey vagy lowkey kep. mit tervezzek rajta? vhol be lehet adni a vaznak hogy eleve meghdrezett, szejjelkontrasztozott, dinamikus ugyanakkor zajmentes kepet csinaljon?tied meg remek fenyhiany ellenere, de egy kis +white mehetne ra sztem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest