- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
Elnézést, hogy beleszólok
pl ez a lila egy hangulatkép számomra, emiatt más kategóriába esik - számomra.
Nem a vágás, meg a többi érdekel, hanem allesz az egész, csak egy benyomás.
Neked nem üti meg a szintet, másnak már igen; van aki már rezonál erre.
Szerintem csupán ezért nem érted, hogy miért találja valaki jónak.
Lehet, Balival mi ilyen kis érzékenyek vagyunk.Én a témanélküli ff street-ekkel vagyok ugyanígy, egyszerűen nem értem, mi tetszik benne másoknak.
De sokat fejlődtem, próbálom már egyáltalán megérteni.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
total90
Topikgazda
Talán nagyon más az ízlésünk egyes fotóhoz/témához és úgy gondolom, hogy az már eleve rossz, hogy ha meg kell magyarázni egy képet.
Pár szóban elmondom azért, ha már kérdezted, hogy mit látok ebben a képben.
Szerintem gyönyörű fények voltak és nagyon adja, ahogy a felhők húzódnak. A háttérben megvillanó városrészlet, az előtérben a sziklás rész, középen a víz... nyaralás érzetet ad... nekem.Egyébként most nem csak a Te hozzászólásodra reagálva, amit ezen a fórumon észrevettem az az, hogy a legtöbb embernek egy fotó akkor jó, ha egy adott témát még soha senki nem fotózott le ugyanúgy és nem szakad el a "fibonaccsi" meg hasonló alap dolgoktól.
Szerintem egy "tucatkép" is lehet jó, sőt... vagy valami ami nagyon más és még ha csak kis réteget is szólít meg.
Pl. (#12267) cOxeR képe szerintem brutálisan jó, bármikor falra tenném, de lehetne rá mondani, hogy csak egy naplemente meg felhők.Amit (#12268) belovary mint stílus, az most nekem pl. nagyon bejön, dark, moody, vintage, folk... ez mind szubjektív dolog.
Minden esetre köszönöm a véleményed, hátha a legközelebbi képem jobban elnyeri a tetszésed.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
*Ropi*
félisten
Mindenki a Zsíros hegyre jár fotózni? Az egyik kedvenc helyünk Ildivel, aztán amikor a vőlegény megjegyezte, hogy neki is gyerekkori kedvence, egyértelmű volt, hogy beillesztjük a kreatívba.
Egyébként alig húzogattam valamit a képen: ilyen színek voltak az égen. Ja, mielőtt valaki lecsapná a labdát: direkt defókuszos a kép.[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
m3ss
veterán
hozok en is egy graduated filterest ha most ugy is ez porog auto mask lightroomban fincsi nagyon, gyorsan lehet igy vegre lr-ban is szelektiven dolgozni. erase tool auto maskkal le lehet torolni mindenrol a graduated filtert, amire nem kell.
a 35mm fan clubbol.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
total90
Topikgazda
Instagramon fent van 1:1-be [link]
A vágáson sokat gondolkodtam, de végül ezt találtam a legjobbnak.
Ami a felhőt és színvilágot illeti, ez most nekem nagyon bejön. Direkt ilyen fakó és a burús ég még borúsabb
Van még pár verzió a helyről... de majd idővelMinden esetre köszi a véleményed
-
veterán
Amit a többiek írnak, az egy másik kategória. Nem azt a személyt-tárgyat fotózni le, aki-ami jön, hanem úgy és az jön, ahogy te akarod.
Hogy írjak is az egyébként jó képekre:
A svenkelésnél nekem a messzebb lévő épület-fa kiesik a svenkelés hatása alól, így nem harmonizál a motorossal, mintha készülne lefejelni az épület szélét vagy a fát.
Az állón meg a tükröt a tető széle vágja. Ha másképp állna a tükör még ütne is, ha pont a tükör alsó része(ami sötétebben tükröződik) "beépülne" a tető széle síkjába és a felső krómosan csillogó rész állna ki. + a lámpa elől én kiretusálnám a függőleges csövet.
Ha már erre járok, tolok én is egyet:http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Fandango
veterán
Azért ne szívd ennyire mellre a dolgot, ne érezd magad leba*va.
Több embernek is ez volt az egyetlen igazi problémája, és csak azon az 1 képen, nem értem minek reagálsz ilyen ellenségesen?
Úgy látom aki már ebből (is) él, az valahogy nehezen viseli a kritikát. Jellemző viselkedési forma itt a haladóban. -
Mercutio_
félisten
Nyilván nagyobb lutri, de 2 mondatot megér. Venni nem fog, de pár kép erejéig esetleg egy haverét kölcsön kéri.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Ha ő kéri a fotózást azt elmondhatod neki, hogy amennyiben a motor korát/stilusát tükröző képeket szeretne hozzá illő ruhát/sisakot is hozhat.
Ez konstruktív, az ő kezébe adja a döntést, nem érzi úgy, hogy bármit ráerőltettek. Ugyanakkor lehet örül majd, mert magától nem jutott volna eszébe.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
torzo
őstag
Ne is mondd!
Ez az iso 800 az agyamra ment. A váz állandóan oda mászott vissza, pedig előző nap biztos, hogy 100-on hagytam. És mire észrevettem, már másik helyszínen jártam. Egy másik helyszínen is kb a huszadik expo után vettem észre, hogy már megint 800. Még nem jöttem rá, hogy miért volt ez, gyanítom én vagyok a pancser.
Másrészt a zajtalanságért végig törekedtem a nativ isora, ami nagy hiba Canonnál, hiába az új szenzor. Hál Istennnek, alulról nagyon frankó már, nincs gond az árnyékos részekkel.
Szóval nem szabad nélkülözni a csúcsfényárnyalati elsőbbséget, mert akkor ilyen f@s az égbolt, bármelyik érzékenységről is legyen szó (100-on is hasonló lett volna).A 15-30-cal kapcsolatban pedig maximálisan egyetértek. Csalódás nekem is. Megy a levesbe. Szűrőzni sem lehet, drabál nagy dög is és nem is elég éles. A N14-24 ehhez képest (meg amúgy is) egy csoda volt.
Majd a 16-35.[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
Hát ja! Ennyi szépséget még Toscanaban sem láttam, pedig oda aztán tényleg szinte hazajárok, annyira szeretem.
És amiért még fotósparadicsom Norvégia, hogy a hajnal is meg a napnyugta is jóval tovább tart, mint mifelénk. 1-1,5 órán át vannak a pazar fények, nem kell úgy kapkodni, mint délebbre.
Viszont eszméletlen drága hely. Az itthoni árak átlag 3x-osát lehet kalkulálni.
Jó, hogy végre kicsit beindult ez a topik!
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
-
Balinov
titán
gorgo es Ropi gondolatmenetet kovetve tegnap a spermabankrol en vigyaznek meg a maszirozas gondolataval is, itt, plane meg ott pacik eseten
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
torzo
őstag
Ezen már jobb a fény/expo a pacikon?
@belovary: A lovak természetesen nem csak úgy maguktól durvultak bele a vízbe. Cigányok élnek ott lovagoltatásból, és ha megfizeted az óradíjukat, behajtják a vízbe is. A fröcsi, meg a közelgő, elég durva vihar miatt nagyon erőteljes fény-árnyék hatások voltak, gondoltam, hogy bw-ben jobban mutat.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
No, no Afrika. Bali ráhibázott. Camargue, Franciaország.
A törülközősek nagyon jók. A másik is, de nekem ott elég nehéz rátalálni a párra, nagyon részletgazdag a környezet. Persze, nyilván ez volt a kérés.
@Bali : Martigues. Elég jó a vizuális memóriád ezek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
tenyleg, m3ss(ter)...jovo heten otthon leszunk, lesz egy delutani csaladi fotozas egy helyi gyori fotos csajjal...mint a tukor (ize, most mar szenzor) masik oldalan allo tudsz adni valami tanacsot, hogy lazuljon el a 2eves kis terrorista, anyuka meg apuka? Gondoltam tolok 2x1deci hazit, de nem opcios, mert nekem kell vezetni akar az off-os topikban is valaszolhatsz
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
kiskami
tag
Nagyon szép képek, kicsit nekem alulexponáltak. Az ilyen képeket nem "fényesebben" szokták csinálni?
Én mint totál amatőr fotós és képzeletbeli "megrendelő" a következőket mondanám:
- Az apukásat újralövettem volna - túl magasra lebben a gyerek szoknyája az én ízlésemnek.
- A mellette lévő futóson kicsit fura a testhelyzet, olyat fotót választottam volna, amin nagyobb a lábak között a távolság vagy mind a kettő a levegőben van ("szökkenőset").
- A bal alsót is újralövetem volna - túl hátrafordult a fej, kevés látszik az arcból. -
*Ropi*
félisten
Ez már a nagyjából végleges (a szemén gondolkoztam még, hogy belenyúlok, csak időm nem volt rá, logikai sorrendben utána jönne a globális bőrkorrekció). A bőrén egyébként sok minden javítva van lokálisan, viszont a tetkók mellett vicces lenne egy Barbie baba, szóval (n)agyon lágyítani amúgy sem fogom. A törölközőt tudatosan áldoztam be, hogy zajmentes maradhasson (ISO 10000, 2+ Fé-et húztam rajta). Küldök majd előtte utána állapotot ha hazakeveredek.
(#10874) aleister: Nem vagyunk egyformák, kinek ez tetszik, kinek az...Mi történt a Gucci bemutatón?
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
aleister
veterán
Nem tudom, hogy számít-e, hogy kezdő vagy profi követi el. Elvileg vakteszten -értsd jelen esetben, nick nélkül- közzétett képeknél nem tudhatod, hogy milyen szinten áll az elkövető. Akkor most jó, vagy sem?
Természetesen abban az esetben direkt áthághatóak ezek a szabályok, ha az összhatást figyelembe véve jobban mutat a kompozíció, vagy van valami célja vele a fotósnak. Ilyet én viszont itt nem fedeztem fel -ami persze nem kizárt, hogy az én hibám. Így maradt az, hogy egész egyszerűen bántja a szemem.
(#10872) *Ropi*
A Gucci bemutatója óta tudott, hogy nem minden esetben célszerű az új divatot követni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
papaya
senior tag
Vagyok úgy, hogy ha nincs kiemelkedő kép, akkor szépen csinálok egy montázst a sorozatból, pláne ha ez megbízás alapból kényszer is. Így talán fel lehet dobni, az amúgy középszerű képeket, vagy jobban vissza lehet adni az esemény hangulatát. Itt maximum ez utóbbit érezteti ez a sorozat. A yuno rgb szavak figyelmen kívül hagyásával, nekem olyan mintha magas iso-val vaku nélkül lövöldöznél az éjszakában. Technikailag biztos kafa, tartalmilag számomra neutrális.
-
Balinov
titán
nem kivallo, na, marajdunk ennyiben. amugy tetszik, az eloteres sziklara suto nap ott van, felhok detto, viszi is a szemet az eloteri szikla a kep kozepere. Talan a vizhez kozelebbrol love adna jobban.. (nafasza, utobbi par turistas tucatkepem utan epp en pofazok )
-
Real_Necro
veterán
-
mumk1
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem erről van szó, de ha bele gondolsz egy vízjeles kép ugyanolyan reklámnak minősül.
Vízjel nélkül már nem lehet képelni? Gondolom nem amiatt van para, hogy az alacsony DPI-s agyontömörített képeket sokszorosítani fogja valaki, hanem hogy az eddig bevált szokáson kicsit változtatni kell(ene).⭐ Stella
-
Real_Necro
veterán
71 tetszik a legjobban.
Egyébként milyen szisztéma szerint váltogatja az oldal a képeket? Néha bosszantó, hogy kiszúrok kicsiben egy képet, elkezdem nézni, aztán mire rá kattintanék már nem az van ott...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
total90
Topikgazda
Ezekre ne mondanam, hogy veszett jok, de meg is kellemes volt megnezni, tobb azert mint turistafoto.
Milyen geppel+uveggel keszultek?Most nagyban agyalok, hogy eladom minden fotos cuccom (D5000, D71000.. obik) es raroppenek egy Nikon D800-ra +24-70 f2.8 +50 f1.8.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest