- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
Igen, az "ilyet is láttunk már" nagyon sokszor elhangzik. Persze ha már több száz órát zsűriztem volna lehet én is unnám.
Ha Kármán Balázs megvédte a képedet akkor az jelent valamit. (akik nem nézték a videót: neki olyan 2.1 körül lehetett az átlaga)
Amivel őket meg lehet lepni az valószínű világméretű pályázatokon is sikert arat -
total90
Topikgazda
-
Sir Riccio
addikt
Itt most konkrétan nem volt derítés, semmi. Az égből visszahúztam kb 1,5 expót a párra meg ráadtam kb. 1-et. Amúgy ISO 320, 1/400s, 85mm/f2. A 430EXII egyszerűen kevés egy ilyet kideríteni ráadásul még Gary Fong-al is szanszét világít mindent, nem lehet normálisan irányítani a fényét.
-
L4mie
veterán
ehhez, csak nem akartam már trollkodni flickren
nagyon baba, még a kövek is látszanak ^_^
/picit Coxeres a színvilág? csak nem kalibrálta neked is Ropi a monitort?/ -
Sir Riccio
addikt
Változó, most éppen egy Yongnuo YN140 LED videófény segített. Jó volna egy normális átmenetes ND szűrő az ilyen mókákhoz csak ugye azzal is az a gond, hogy rosszabb esetben belelóg a párba/főtémába ráadásul a 82-es átmérővel nem is annyira olcsó.
Köszi, hogy megnézted őket!
-
törölt tag
Szerintem is kicsit eltuloztad a vignett-et, finomabbra kellene venni az atmenetet (feather) meg egy kicsit az amount-bol is mehet vissza, hogy az egesz valamivel diszkretebb legyen, akkor hihetobb lenne talan meg az is, hogy a vignett is maga az ellenfeny okozta fatyol...
-
m3ss
veterán
meg amugy kicsit felrefokuszalt is az ff, de annyira nem veszes ha igy elsore nem szurt szemet nektek sem. azert huztam ilyen koszos, kontrasztos, zajos ff-re, tisztan szinesben jobban latni
mondjuk a hangulata meg bejon igy ff-ben. sajnos sokszor eltalaltam a belogo buzakalaszokat af-el...pedig pont lenne koztuk jo kep. meg nem is kellene kicentiznem a dof-ot ilyenkor mert gyerekfotoknal meg itt is lett par felresikerult, siman lohetnem f5.6 korul is ezeket 2.8-3.2-ok helyett...(sigma 105)
-
Chapel
addikt
-
*Ropi*
félisten
"...d90-en be lehet azt vhogy allitani hogy akkor is allithassak rekeszt mondjuk A-modban a tekerovel amikor nem "aktiv" a gep? mert mindig fel kell ebresztenem az expo gombal, fenyt kell mernem hogy rekeszelhessek es neha lemaradok igy vmirol......"
Tudtommal egyik gépen sem lehet állítani, csak az expógomb félállásba nyomása / onnan felengedése után még pár másodpercig (Canonnál 8 mp).
-
törölt tag
Nikon Canon mind 3:2-ben lo tudomasom szerint, a 4/3-madok es m4/3-madok (Panasonic, talan nehany Oly) kozt van sok, meg a kompaktok kozt amik 4:3-ba lonek. En is alkalmazom a 4:3-mat relative gyakran van ra szuksegem, de a legtobb fotom 3:2 illetve van ujabban eleg sok 16:9 is...
-
-
-
Mhamster
tag
Nem beszólás, csak 1. nagyon zajos 2. nekem életlennek is tűnik, mondjuk nyilván nem bemozdulás/rossz obi, hanem a jpeg csinált valamit amit nem kéne...
_HA_ előfordul hogy hdr-t csinálok, akkor zajszűrés még a kép elkészülte után, és leméretezésA kompó mondjuk igen jó, megnézném talán kicsit föld felé lefelé mozdítva a gépet és többet mutatva az égből
-
spanyoll
addikt
Az nem körpano, hanem valamilyen planet pano vagy mi, más tekknika ha jól tudom. A körpano amennyire én emlékszem egy progival a legjobb és akkor tudod mozgatni magad körül a képet, mert egy képre ráhányva a fenti meg a lenti részek (fölötted, alattad) annyira torzulnak hogy egy egybefüggő mosódás lesz az egész. Szerintem
-
törölt tag
Tetszik ez a foto, illetve kulon kiemelnem, hogy jo latni, hogy az utolso nehany flickr feltoltesed vegre nem makro!
Nagyon tetszenek a repulo ablakabol keszult kepeid is. Probaltam en is mar hasonlot, de a plexi mindig csunya foltokat csinalt a fotokon, mert szerencsetlen szogbol jott a napfeny, de ezek pont jok lettek.
-
kiskornel
addikt
Én még ugyan nem voltam még ott, de még várok tőled egy-pár nagy fotót... Ezek még nem az igaziak. Botcsinálta, automatán fényképező kollégám olyan tájakat fényképezett ott. Hát ha még fényképezni is tudott volna, nemcsak a Panaszarik által beállított képeket nyomatta volna...
Ha érted mire célzok.Furcsa is volt, hogy eltüntél. Szóval ott bújkáltál.
(#3495) Marky21: kicsit messzebb a hátteret, hátha jobb lesz. Ez még olyan, hogy egy jó smink mellett akár egy élményfotós is csinálhatta volna.
-
kiskornel
addikt
Ne viccelj! Az "ez" pillanatok alatt kivakarható a zajból. Ráadásul HD méretben tálalható nagyon faxán. Te már macronál is pixelkukkolni akarsz?
És igen, jó nagy kulcsszámú vakuk kellenek, amolyan "Atomvillanás hátulról" és "Atomvillanás jobbról!"...Én anno a 43-assal próbálkoztam. Az 58-as még nem volt ilyenre használva. De 1x én is belekezdek, csak macro téren túl nagy a lemaradásom, bár témát azért sokkal könnyebb találni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest