-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Boldog tulaja lettem egy ASUS GTX 670 DCII-nek
Tuningot ma már nem nézek, de leszomorító hogy 56.5 az ASIC quality... Nem fog sokat menni szerintem...
-
Archeres
tag
Köszönöm a válaszokat, akkor ez szerintem kimarad. Max később eladom a 770-et rádobok valamennyit és veszek egy 780ti-t ha nagyon kellene.
-
válasz
Archeres #29139 üzenetére
bizonyos szintet kell elérnie. a Kepler chipes VGA-k jók PhysX társkártyának, akár egy GTX 650 Ti elég lehet. ez a teszt azt mutatja, hogy a Maxwell chipek is jók, tehát a 750 jó választás lehet.
-
vakond5
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #29141 üzenetére
Ott a pont! Nehogy már csúcs Nv kártyák mellé PhysX-re külön kártya kelljen.... AMD-hez, na ott van értelme, csak azt összehozni kicsit kacifántos.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Archeres #29139 üzenetére
Hát szerintem külön physX karit nem érdemes használni.
Pont a múltkor próbáltuk ki haverral, hogy a 780-a mellé betettük az én 670-met.
Metro Last Light Benchmarkal teszteltük, minden fullon. Ugyan olyan beállítások mellett mindössze +4 fps-t dobott. A max gpu kihasználtság a 670-nél 30% volt.
Most nem tudom,hogy más játéknál is így van-e,nekem ennyi a tapasztalatom,ami szerintem nem meggyőző. -
Archeres
tag
Sziasztok, ha szeretnék csak Physix-re használni egy vga-t egy gtx 770 mellé mit ajánlanátok? Itt is számít, hogy minél erősebb annál jobb vagy csak egy bizonyos szintet kell elérnie? SLI-be kell kötni őket vagy csak berakom a másik slotba és beállítom a kártyát physix-re? Én egy gtx 750-et néztem ki erre a célra nem tudom jó választás lenne-e.
Köszi a segítséget!
-
Stonerice
őstag
válasz
equinox #29133 üzenetére
De hiszen tegnap írtam is
Mind1 Lényeg hogy működik.
-
Grazroz
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget ma megérkezett az új tápegység, és most már minden rendben
-
equinox
csendes tag
Kedves Mindenki, de legfőképpen Loha!
Végül kínomban letöltöttem az alaplap 10b verziójú biosát, és frissítettem a lapot. Ugyan nagy piros betűkkel ott van mellette, hogy beta, viszont az is, hogy support secure boot option, szóval valószínűleg olyan dolgokat turkáltak meg benne, ami nekem most nagyon hiányzott. Végül Loha kollégának lett igaza, valóban bios probléma volt, de szerintem nem a régi biosos kártyának volt az uefi lappal baja, hanem inkább fordítva, az alaplap nem tudta kezelni az újabb uefi biosos kártyát.
A konklúzió: A béta bios verzió amit felraktam 2012 november végi. Ha egy bios verzió két éve béta állapotban van, akkor azt ezek szerint de facto tekinthetjük stabilnak is, hogy hullott volna le a p.cse az összes Gigabájtos gyíkarcnak mikor b@sztak a bios support szekciót frissíteni...
Maximális riszpekt a segítségért! Hálámat szavakkal képtelenség kifejezni!
-
Loha
veterán
válasz
equinox #29131 üzenetére
Lehet fel kellene tenni azt a béta BIOS-t, mert e szerint lesznek extra opciók:
GA-Z77X-UP4 TH 10b BIOS screenshot.
Olyan nagyon már nem lehet béta, mert lassan 2 éves lesz. -
Shifty01
aktív tag
válasz
sinick #29128 üzenetére
Köszönöm a segitséget, megcsináltam mindkettőt amit ott irtak. Átirtam 128MB-ra a másikat meg lefutattam ahogy mondta.
Közeben észre vettem h a cFosSpeeed nem akar müködni és a Gamefirst II.
+ jött még 1 uj fajta hiba üzenet a kikapcsolás után:A(z) 0.0.0.0 DHCP-kiszolgáló elutasította a(z) 0xE03F49B6468A hálózati című hálózati kártya 192.168.0.11 IP-címbérletét (a DHCP-kiszolgáló DHCPNACK üzenetet küldött).
Kikapcsoltam az automata inditást, nem is indul el, de naplózza a hibát. Jó lenne ezt megcsinálni, de ötletem nincs nagyon. Melyik topicban kellene körül néznem, ahol tudnak ilyesmiben segiteni? Asus exlusive ez a cucc.
Háló kártya integrált Intel.
Alap lap: Asus B85 PRO Gamer (Ami gyakorlatilag ugyan mint a B85 PRO csak ROG kiadásban és pár extra cuccal és jobb hangkártyával van szerelve.A ready boot meg majd elválik h javult-e eddig 3x ujra inditottam a gépet próba képp nem jegyzett be hibát. Eddig minden oké vele.
-
sinick
senior tag
válasz
Shifty01 #29119 üzenetére
Nálam is volt mindkettő, az 1. ma reggel, a 2. kb. múlt héten lett rendberakva, így az 1. megoldás tutira jó, a 2. nem tudom, nem emlékszem, de ismerős.
1. Session "ReadyBoot" stopped due to the following error: 0xC0000188
-
Loha
veterán
válasz
Imre921 #29125 üzenetére
Sokkal valószínűbb, hogy a VGA-nak semmi baja, csak az alaplap UEFI BIOS-a nem szereti a 770 hagyományos BIOS-át:
When installing an after-market graphics card into a certified Windows 8 PC with UEFI enabled, the system may not boot.Pár hasonló eset:
Yet another victim of gtx 770 not booting windows
-
Loha
veterán
válasz
equinox #29122 üzenetére
Itt kellene lennie, de ha nincs, akkor keresd Boot Mode Selectionként a CSM support alatt, és tegyed vmi Legacyra.
-
equinox
csendes tag
válasz
Imre921 #29118 üzenetére
A táp moduláris, van egy dedikált ág csak a vga-nak két 6+2 pines csatlakozóval. Ha a 6 és 2 pin részt összeillesztem akkor pont egy (killetve két) olyan 8 pines tápcsatlakozót kapok ami tökéletesen illeszkedik a kártyába. A táp oldalán pedig még színkód is van, hogy hová kell dugni. Nehéz lenne elb..ni. ☺
A táp nálam is dilemma volt, mert csendes minőségi tápot akartam, és a megfelelő minőség alacsony zajszint, normális ár hármast nem egyszerű egy tápban egyszerre megtalálni. Egy Enermaxot néztem ki, de az meg hangos volt. De ez is 80+ gold, (a doboz szerint up to 93%) szóval a hatásfoka jó kell legyen.
-
Loha
veterán
válasz
equinox #29115 üzenetére
Ezt próbáld még ki mielőtt visszaviszed:
PCI ROM Priority -t tegyed Legacy ROM -ra. -
Shifty01
aktív tag
Esemény naplóban különféle hibák fordulnak elő. Sorolom.
Game First II (Asus cucca) Kilőttem, mert amugy sem vettem észre h annyit javitana... Csak reklámozzák, de sokra nem jó.
A másik 1 bizonyos Readyboot az ami hibát okoz.A(z) ReadyBoot munkamenet a következő hiba miatt leállt: 0xC0000188
A(z) ReadyBoot munkamenet elérte a maximális fájlméretet, így a(z) C:\Windows\Prefetch\ReadyBoot\ReadyBoot.etl fájlba naplózott események elveszhetnek (nem lesznek naplózva). A fájlok maximális mérete 20971520 bájt.
Ez valami nem tudom micsoda.
Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.Game first:
A hibát okozó alkalmazás neve: spd.exe, verzió: 9.5.2096.0, időbélyeg: 0x52efa9b0
A hibát okozó modul neve: speedsrv.dll, verzió: 9.5.2096.0, időbélyeg: 0x52efa9a4
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x0000000000048a3a
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0xa30
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01cfc0996ce00688
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files\ASUS\ROG GameFirst II\spd.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Program Files\ASUS\ROG GameFirst II\speedsrv.dll
Jelentés azonosítója: b3c978ca-2c8c-11e4-8534-e03f49b6468aA(z) cFosSpeed System Service szolgáltatás váratlanul leállt. Ez a(z) 1. alkalommal fordult elő.
Ez elvileg hozz átartozik ehhez, a Gamefirst cucchoz.A kiemelt cucc lenne a fontosabb, mivel a game first cuccát kikapcsoltam msconfigban, de ha valakinek ilyen lapja van és tudja, mi a baja neki akkor segithet. (Ártani nem árt, de nem lett sokkal jobb a pingem se tőle)
Más hibákat nem talált.
A ready boot-al mit kellene kezdjek?
Amugy attól, hogy online játék mind, nem feltétlen jelenti azt h laggol. Régebben laptoprol játszottam(hd 7730m i7) és nem laggolt semmi sem.(kisebb beállitáson mentek a cuccok, de stabilan birta nem droppolt, és nem fagyott mint ez.
Ez a readyboot elvileg a prefetch-el áll kapcsolatban. Viszont akkor nem értem, mi a baja mikor azt kikapcsoltam a Samsung programjával(samsung SSD magician)
Találtam még 1 ilyet is.
Az illesztőprogram azt találta, hogy az eszköz (\Device\Harddisk0\DR0) gyorsírótára engedélyezett. Adatsérülés következhet be. -
Imre921
tag
válasz
equinox #29117 üzenetére
Szerintem vidd vissza. 460asnak semmi baja, annak is mennie kellene mint a huzat. Pláne olyan deszkában mint amilyen neked van.
DE ELŐBB!
Még annyit nézzél meg hogy jól dugtad e rá a tápcsatikat. Én anno az új gtx760asomra először rosszul dugtam rá véletlenül, mert a gyári betoldással próbáltam(ami volt a karihoz a dobozban) nem a táp 12v-s ágán lévőkkel. Mondjuk nekem kiírta hogy connect pci-e cable O.o Aztán jó lett
Mondjuk azóta is a gyári kábellel használom, csak kiderült az egyiket rossz helyre dugtam(nem a kariba azt nem lehet eltéveszteni, a táp 4pines ágába)
Ja meg próbáld ki közvetlenül a táp kábeleivel a 12es ágon(ha esetleg te is elkötötted a gyárit)
Amúgy a Be Quiet tápokról nem hallottam sok jót, bár a tied bármilyen szar hatásfokú is, 680as létére csak meg kéne etetnie rendesen egy 770est.
-
equinox
csendes tag
Annak mekkora az esélye, hogy a kártya szar? Mert akkor holnap visszaballagok vele a bótba.
-
equinox
csendes tag
Windows 7-et használok. Normál esetben kevesebb mint 10 másodperc alatt töltene be. (SSD van a gépben) Ennél biztosan többet vártam. UEFI bios van a lapon egyébként (AMI). A bios verzió F9, ami a Gigabyte oldalán az utolsó stabil, az egyetlen ennél újabb az beta:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4280&dl=1&RWD=0#biosA dátum alapján a bios nem egy mai darab, de a 770 GTX sem, szóval szerintem mennie kéne...
Ha az iGPU az integrált VGA, akkor az le van tiltva. Utolsó reményként ezt a windows 8 featurest megnézem, bár nem w8-at használok...
Köszi a rengeteg ötletet!
-
Loha
veterán
válasz
equinox #29107 üzenetére
Szerintem ez egy UEFI vs. sima BIOS probléma lesz. Milyen windowst akarsz bootolni?
Ha elindítod a gépet és nem nyomsz semmit, nem jön be a windows 2-3 perc múlva?
Legfrissebb BIOS van az alaplapon? Ha nem, tegyél fel egy frissebbet, az iGPU-t tiltsd le.
Ha a BIOS frissítés nem segít, BIOS-ban a Windows 8 Features tegyed other OS-re. -
equinox
csendes tag
válasz
Stonerice #29111 üzenetére
biosba nem tudok belépni, a kurzor megjelenik, de nem villog, csak az egy vizszintes vonal látszik és a gép semmire nem reagál. 2 pci slot van, de a másik csak 8x-os. tehetem oda is a kártyát? a primary vga autora van állítva a biosban, a régi kártyának ez nem volt gond. ezt még megpróbálhatom átállítani pcire. köszi!
-
Stonerice
őstag
válasz
equinox #29107 üzenetére
Nvidia drivert töröld le DDU nevű programmal amíg benne a gépben a gtx 460. Restart, után kikapcsolod a gépet és ezután rakd bele a 770-et.
-
equinox
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon vettem egy MSI 770GTX kártyát amit nem igazán sikerül beüzemelni. A konfig egy Gigabyte Z77X alaplap, i5 3570K proci, Be Quiet 680W táp. Ha beteszem az új kártyát, akkor a kártyán a ventillátorok mennek, a monitoron viszont csak egy fehér kurzor jelenik meg és ennyi. A gép nem indul el. Ha visszarakom a régi kártyát (MSI 460GTX) akkor meg azonnal megy minden mint az ágybasz..ás. A táp tuti jó, 2 hetes vadi új, táp csatlakozók feldugva rendesen, próbáltam egy párszor ki be pakolni, az eredmény mindig ugyanez. Van valakinek valami ötlete amit kipróbálhatnék, még mielőtt falhoz b-szom az egészet?
Előre is köszi a segítséget...
-
biacsia
tag
válasz
Shifty01 #29103 üzenetére
Amiket írtál játékokat, nem mind online játék véletlen? Mert azoknál nem lehet mit csinálni a laggok egy részével. Egyszerűen nem a gépeden múlik.
Nem tudom mond e neked valamit a cg_drawlaggometer 1 cod2 ben, de pl ott volt, hogy laggolt a szerver bármit csináltál.
Eseménynapló->egyéni nézetek->felügyeleti események. -
Loha
veterán
válasz
traktorgumi #29100 üzenetére
TDR Manipulator
TDR levelt tegyed disabledre, és nem lesz többet TDR, viszont ha nem ok nélkül TDRezett a géped, akkor TDRezés helyett csontra fog fagyni.
Letöltés -
Shifty01
aktív tag
válasz
traktorgumi #29100 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest