Új hozzászólás Aktív témák

• hapakj

őstag

válasz Yutani #80 üzenetére

Hát eléggé furcsállom, amiket GAI leírt. Azt elhiszem hogy nem mindenkit hat meg a magas képfrissítés, bár szerintem a VRR mindenképp hasznos.

De én semmi olyasmivel nem találkoztam, ami ő említett. Nekem két monitor WQHD / 144H és 4k / 60Hz van a gépre kötve (legújabb Win 10) minden probléma nélkül

Nekem sose vált vissza 144Hz-ről a monitor. Ha visszaváltana azonnal észrevenném. Nem tudom mit jelent, hogy szinkronba van kötve a TV-vel, lehet az okoz problémát. Játékoknál sem gond ez a dual setup aktív monitorok mellett is teljesen jól mennek GSynckel a játékok a 144Hz-es monitoron.

Részemről a Windows UI skálázása sem volt sose förtelmes 7 éve használom, azóta valszeg javult (hallottam egyébként olyanokat, hogy Radeonnal szarabb) Ha kell küldök screenshotokat.

Mindkét monitorom 27". Az 1440P-s 100% scalingen van a 4k pedig 175% scalingen. Ebből leginkább azt veszem észre, hogy a 4k monitoron sokkal élesebb és jobban néz ki minden. Annyi van összesen, hogy ha egy ablak egyszerre két monitoron van akkor attól függően melyik irányból huzzúk át vagy nagyobb vagy kisebb lesz, de ekkora monitorok mellett kb sose usecase, hogy egy ablak két monitoron legyen. Régi alkalmazásoknál persze előfordulhatnak minimális anomáliák, de hogy annyira förtermelmes legyen, hogy ne élvezzem emiatt a high DPI-t az túlzás.

Nomeg ahogy láttam 3060Ti-od van. Részemről az közel sem egy FullHD / 60Hz kártya. Persze új játékokban igen, de pár évesekben simán meg tudna hajtani egy WQHD / 144Hz monitort. 1080 Ti-om szerintem hasonló teljesítményű, s ráadásul a tiedben még DLSS is van

Új hozzászólás Aktív témák