-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
#19103744 #5695 üzenetére
koszi a video-t tenyleg szep eredemny
,
amig a legalis szolgaltatok lehuznak 4k csomaggal ugy hogy a tartalom 30% nem elerheto 4kban (max felskalazva) es szerver terheltsegtol fuggoen kapod a leszabalyozott minoseget addig marad a legal mellett a szurkezonasott meg szembe jon neha egy ket ilyen extrem dolog is, ha mar ott van akkor miert ne
egyeblent wifin csstlakozol? -
totopad
senior tag
válasz
Corleone33 #5696 üzenetére
Azért én kiosztanék egy új csatornát a wifinek/új hálózatnevet/jelszót adnék/restartolnám a routert.
Nekem akkor csinált ilyet, amikor még a jó öreg 2,4-es tp link routeremet használtam- Időközben az összes csatorna telitett lett a lakókörnyezetemben, ezzel jelentősen gyengitett a wifin. Egy 5ghz-es router oldotta meg végül. Azóta nincs ilyen gondom.
-
Corleone33
senior tag
Az utóbbi időben a Chromecastem valamiért minden egyes indításkor nyavalyog hogy a megadott wifi hálózatra nem tud csatlakozni, ami csak azért nem picit abszurdum, hogy ez ugyanaz amit az okostévénk is használ, mindenféle gond nélkül (ahogy más eszközünk is)
Factory reset általában ideglenesen megoldja az amnéziáját, de másnap megint kezdődik elölről. Ilyenkor mit érdemes tenni?
*Azt fixen tudom hogy nem a wifi a ludas*
-
törölt tag
válasz
tomigonzo #5694 üzenetére
Köszi. Nem akarok ilyenekkel bajlódni. Ez a szisztéma is csak féligmeddig legális. Nem akarok vpnre előfizetni, se debridre se nagyobb sávszélességre. 50Mbitet használok 20 euróért. Maradok a jó öreg torrentnél
Kipróbáltam egy 4K 60FPS videóval a NAS-ról a ccgtv-t mivel erőssen lehúztad, kíváncsi voltam hogyan bírkózik meg a dolgokkal. Bocs a kamerás felvételért de másképp nem tudtam megoldani a tv-ről rögzítést
40 körül mozogva (a videó elején volt 57-60 is de az pont nem lett felvéve) teljesen hibátlanul ketyeg a ketyere
Nincs szükségem 80Mbps-ra se 100GB-os fájlokra
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
wadamhun #5673 üzenetére
haaat, attol fugg honnan nezzuk
az rp ra kodit irtal csak, mas app nem tudom mi lenne hozza (mondjuk kab minden is megvan mar kodi addon-ban is , de jobb azert a native app)
az rp hez nincs taviranyito, szoval azert van ami a CCGTV mellett szol (meg tobb a fire tv mellett)
-
lumpy95
tag
Sziasztok,
Új chromcast tulaj vagyok. A problémám az lenne, hogy egy ilyen [link] usb hubot használnék (bocsi, magyar mm oldalán nem találtam most meg) webkamera és billentyűzet lenne rákötve.
Megfelelő feszültség megvan, töltőfejen keresztül szépen megy a chromecast, de se a webkamerát, se a billentyűzetet, se az ethernet kábelt nem látja (pedig az elosztóban villog szépen).
Mi lehet a gond, illetve mi a megoldás?Válaszokat előre is köszönöm!
-
wadamhun
újonc
válasz
wadamhun #5673 üzenetére
most olvasom és értelmezem ismét újra amit írtál, hogy CCGTV-n fut egy Kodi is alapból? hiszen azon teljesül a "vágyam", amit már egy kodival teszteltem, hogy NAS-ról képeket/videókat nézek.
akkor a képernyő castolás miatt így a CCGTV-re esik a választás egyértelműen, talán még árban sem nagy az eltérés.de igaz amit írok?
CCGTV-vel itthon megvásárolva nem lehet próbléma? (régió, nyelvezet stb., mert a googlestore adatai alapján magyar piacon még el sem érhető)
köszi -
törölt tag
válasz
Somatom #5679 üzenetére
A wifi továbbítás az pont olyan mint a jelerősítő vagy angolul repeater. Feladata a távolsággal (falvastagság, árnyékolás stb) járó gyengülő jel erősítése, ill. a távolság kitolása. Elméletben akár km-re, akár a holdra is el lehetne vinni így a wifi jelét. Persze csak elméletben mert a csatlakozások száma korlátozott mivel mindegyik eszközt a router osztja ki. De itt most nem ez a lényeg. Mivel a telefon két sávos vifit kezel az egyiken a routerhez kapcsolódik a másikkal hotspotot csinál. Ugyan azzal a tunerrel nem lehet két különböző álomásra csatlakozni, így csak a dual tuneres telefonok képesek erre. Azok se mindegyik. Lásd iphone7. A NAT-nak esetemben ehhez semmi köze. A SIM-et amin mobilnet van cserélgettem a telefonokban, és mint írtam a kapcsolat megmarad internet nélkül is, következésképp megint csak nincs jelentősége annak fajtájának vagy típusának. Érthetőbben a hotspotra csatlakoztatott CCGTV a telefonon lévő tartalommal sem megy zökkenőmentesen, egészen pontosan élvezhetetlen a tartalommegosztás.
-
goran78
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Egy hete használok Chromecastot, tegnap este is filmeztem (Netflix), ma szeretném folytatni de nem látja semmi eszköz sem a Chormecastot pedig a TV-n mennek a színes hátterek, kiírja jobb oldalon felül, hogy "családi szoba" + egy PIN kódot amit nem tudom miért(?), de a Netflix ha a kapcsolódni szeretnék azt írja, hogy "nem található eszköz". Wifi van, mi lehet a gond? Köszönöm
-
Somatom
veterán
válasz
#19103744 #5678 üzenetére
Nem értem ezt a Wifi továbbítást. Az nem dupla/tripla NAT? Tegyél a Samuba egy nem NAT -olt adatkapcsolatos SIM -et, adj róla Hotspotot és úgy teszteld! Pl. a Telenor MyTV hiába castolható, NAT -olt Voda nettel (standardnet.vodafone.net) el sem indul. Internet.vodafone.net APN -nel símán megy.
-
törölt tag
válasz
Somatom #5668 üzenetére
Nos kipróbáltam. Ill. teszteltem vagy 4-5 órán át vagy több is volt. Telefonok: Samsung S20+, iPhone i7. Első körben az s20-al csináltam hotspotot, internet a wifi továbbjátszása. Ehhez kapcsolódtam a gtv-vel, a laptoppal, és az ájfonnal is, (minden esetben csatlakoztam a többi eszközzel) de ezeken nem generáltam forgalamt, csupán a hálózat tulajdonságait néztem meg, Wifi 4, sáv 2,4GHz 144/130Mbps. A telefonról a home-ból okosotthon működött rendesen, lámpák kapcsolhatók, fényerő stb. A gtv-t először nem is látta, majd nagy keservesen megérkezett miután ujraindítottam a home-t, képernyőmegosztás sokadik próbálkozásra. Saját videó lejátszása (FHD) akadt leginkább a hang de a videó is. Érdekes módon 4K és 8K-val is ugyan így, semmivel sem nagyobbak a laggok. Ez igaz a saját készítésű és letöltött tartalmakra is. Nagy valószínűséggel hálózati probléma, (de nem kizárt a codek sem.) Ez lehet a környezetem miatt is ill. sw vagy hw. 10 hónapja van meg az s20+ soha egyetlen alkalommal sem volt hálózati problémám se mobilos se wifi-s, fw tegnap jött, de nem emélkeim szerint sosem érintette egyik sem a hálózatbeállításokat, most sem. Internetről lecsatlakozva a hálózat megmaradt. Következő lépés az 5GHz, vagyis a protokol Wi-Fi 5 (802.11ac) sebesség 866/780 Mbps a le ill. feltöltés a laptop szerint. Meg sem találta a ccgtv. Ha nem tudnám, h. egyébként a routerre az 5G-n kapcsolódik, fel is adtam volna, viszont visszarakva a 2.4-re újra csatlakozva megint látta, módosítottam a telefonon 5G-re és működött. Vagyis nem. A lapos továbbra is 2.4 nek látta, csak ki/be kapcsolás után lesz a hotspot 5GHz amit nem talál sehogyan sem. Mindezt végigzongoráztam mobilinternettel, semmi változás.
Következő lépésként az iPhone-nal hoztam létre hotspotot, ez nem tud átjátszani wifi-t így csak a mobilnet maradt. Lehet, h. az újabbak igen, de a 7, a sávok között sem tud (vagy nem találtam meg) választani, így csak 2.4GHz, sebesség 144/130 Mbps a lehetőség. Továbbra is az s20 maradt a forrás. A probléma ugyan az, csak talán egy picit árnyaltabb, nincs annyi akadás, szaggatás vagy pattogás a hangnál.
Mivel képernyőmegosztás nem lehetséges így csak tartalmakat tudtam átküldeni az ájfonról.
8K-t nem tud lejátszani csak a hang megy át, 4K a kezdeti 1-2 akadástól eltekintve hibátlan. Mobilnetről nem lehet lecsatlakozni mert a hotspot is megszakad, vagyis nem tudtam létrehozni net nélküli castolást.
Konklúzió annyi, h. a samu valamit másképp csinál ami nem tetszik a ccgt-nek. Lehet, h. korábbi samsung telefonokkal vagy más típusokal (ime az ájfon) jól működik a dolog, de ezt csak további eszközökkel és kísérletezgetéssel lehetne kideríteni, vagy kizárni az okokat. Még annyit egyébként az SG S20+ hotspotján nem vettem észre semilyen rendelenességet sem az ájfonnal sem a laptopon. -
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen chromecastet, viszont miután csatlakoztatom a TV-hez, akkor olyan, mint a youtube ingyenes verziója, ha kilépek belőle, akkor a tv-ből is kilép. Hogyan tudom azt megoldani valahogy, ha youtubon elinditok egy videót, s telefonon kilépek, akkor az maradjon úgy?!
-
törölt tag
válasz
Somatom #5668 üzenetére
Hmmm. Az e-sim valamiért nem müxik és lusta voltam átrakni a másik telóból a mobilnetet de holnap kipróbálom. Am. asszem próbáltam a CCGTV-vel és a telóval a másik mobil hotspotjához csatlakozni és nem műxött. A CCGTV mindig visszament a routerre. Megint lustaság, törölni kellett volna a wifi-t hogy maradjon a mobilneten csak kilóméteres a jelszó...
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
wadamhun #5670 üzenetére
a youtube lejatszason mit ertesz? a CCGTV- van gyari aplikacio mukodik rajta nativan a youtube, meg telorol is at tudsz dobni barmit,
kodiban is van youtube addon, nem hasznalom ugyan de kb ugyan za mint a tobbi, teloval parositas kb 2 lepes a beallitasokban, egy kodot feldob es azzal tudod parositani a telodon levo youtuba appal (abban is menjel a beallitasokba),
a CCGT si tud halozati lejatszast, mondjuk VLC-vel vagy egyeb mas halozati elerest biztosito mediappal, ill kodi is fut rajta, rgo mindent ugyan ugy tud mint a kodi altalaban, es teljesen mindegymire feltelepitve -
wadamhun
újonc
sziasztok!
"Chromecast with Google TV" és Kodi (Rb Pi4-re telepítve) között gondolkodok.
amit szeretnék: ősrégi TV-re rákötni, és:
1: youtube-ot lejátszani
2: ezt PC-ről és esetleg android mobilról is irányítani a youtobe kliens/böngészőből
3: teljes PC képernyőt megosztani
4: a hálózaton lévő NAS-omon lévő kép/videó/hang file-okat nézni/lejátszaniegy Kodis cuccot kaptam kölcsön és próbálgatom, de csak az utolsó sort tudja. (a youtube-ot is biztos össze lehet hozni, de nekem nagyon körülményesnek tűnik a sokoldalas leírás meg egyéb fórumban olvasott problémák evvel)
viszont a chromecast google TV-s dolog meg úgy értem a leírásokból, hogy tudja az első hármat, de sehol nem találtam írást a 4. file elérési lehetőségről és lejátszásról.
tudtok segíteni dönteni?
(btw: chromecast google TV-t lehet már itthon kapni?)
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Egy elméleti kérdésem lenne. Soudbar hdmi portjába direktbe bedugva egy Chromecast 3 működhet? Csupán spotify linkre szeretném használni, tv nincs is a szobában.
Köszi! -
-
törölt tag
Google TV
Sziasztok! Karácsonyra megleptem magam egy Chromecast Google TV-vel. Egy régi kb. 9 éves FHD 60Hz-es TV-m van, egyenlőre ezt használom monitornak
(amíg meg nem szülöm végre, h. milyen monitort vegyek.) Nos ez hozta a döntést, mármint a mostani és a jövőbeli állapot okán, mármit, h. nem csak most hanem a jövőben is szükségem lehet egy okosító eszközre, mivel a monitorok állt. csak megjelenítőként funkcionálnak, a régi TV-m meg nem tud semmit a DVBT tunerén kívül. Még csak wifi sincs csak LAN-on lehet kapcsolódni, rég elavult és a samsung álltal már nem fejlesztett szoftverrel meg lehet osztani a PC-ről mappákat tartalmat, de a codek hiányosságok miatt ez elégé leszűkűlt mára vagyis mondhatni már multimediás tartalom fogyasztásra is hasznavehetetlen.
Előrebocsájtom, h. semilyen összehasonlítási alapom nincs, korábban nem volt chromecast vagy hasonló eszköz a birtokomba, se a környezetembe. A telepítés magyar nyelven történt, viszonylag gyorsan egyszerűen, nem voltak fennakadások. Fontos az egy azon fiók használata minden eszközhöz bár gondolom ez mindenkinek világos. Párosítottam hozzá egeret, billentyűzetet, controllert. Nem lett belőle számítógép a fizika jelen van itt is. Az egér sebessége pl. nem állítható, nekem egy G604-esem van annak van memóriája, profilok is, így tudom változtatni a DPI-t, viszont ilyenkor ill. előtte át kell állítani szoftveresen PC-n, szal felejtős. Szoftverek tekintetében elég korlátozottak a lehetőségek. pl.: Chrome egyenlőre nincs a chromecasthoz. Ez vicces, főleg annak fényében, h. külső program van, konkrétan a Puffin TV Browser-t telepítettem a P.Store-ból. Működik. Youtube alapból van, YTMusik-ot telepítettem, ha már prémium előfizető vagyok, kripróbáltam ezt is. Annak ellenére, h. a távirányítója 4 irányú csupán, viszonylag gyorsan lehet navigálni a könyvtárakban, lejátszólistákban. Hasonlóan az okosTV-k hez ha átküldöd a tartalmat PC-ről, mobilról akkor csak a linket használja valójában a telepített app indul el. Lassú. Mármint a folyamat. A teljes telefon képernyőjét át lehet küldeni Google Home-on keresztül, és ez az egyik legfontosabb dolog ami miatt kellett nekem egy ilyen kütyü. Bár a windows összakapcsolásnak köszönhetően a laptopra is át tudom küldeni ugyan így, majd HDMI-n keresztül TV-re, viszont ez gyorsabb és kevésbé körülményes. A videó minősége viszont egyértelműen gyengébb. Az okokra még nem sikerült rájönni, talán a testreszabható HDMI az oka. Számos dolgot pl. nem enged módosítani, miközben PC-n lehet. De van fordítva is, pl nem kell kilépni egy teljesképernyős nézetből csak azért, h. lájkolj valamit vagy elmetsd listába mint pl. PC-n, viszont hiába a prémium előfizetés, az eszközre nem lehet letölteni. Igaz a 4GB-t ami már a programok miatt is csak fele, nem sokra lenne elég. Hangvezérlés, pontosabban a keresés magyar szavakkal is működik, ki, ill. be tudom kapcsolni de pl. a társított tuya támogatású lámpát még nem tudom hogyan kell hangvez. kapcsolni ill. a fényerőt változtatni. Mert egyébként mást nem is támogat a G.home magyar verziója. Pár nap próbálgatás után úgy döntöttem marad. Amiért kellet müxik és jól, a képminőségtől eltekintve, a többi felejtős. Erre viszont jó lett volna egy CC3 is fele ennyiért. Bár bízok a hangvezérlés fejlődésében. -
kzkz
őstag
válasz
tomigonzo #5660 üzenetére
Nem csak a google tv, hanem minden más is élvezik ebben a kategóriában a firetv 4k ellen. Ez az egyetlen ami használható termék 4k-s tartalom hibátlan lejátszására. A xiaomi mi box s egy szoftveres bughalmaz, a google tv meg nem tudom miért nem viszi a már a közepes bitrátás fileokat se.
-
tomigonzo
aktív tag
ma sikerult osszemernem a firestick 4k-t a CCGTV-vel, es azt kell mondjam sulyosan elverzet a CCGTv, megy a levesbe, korulmenyek: Amplifi HD router, mindeket stick kb 1,5 meterre, wifi tokeletes, net 120mbps, Kodi, Exodus addon, debrid szolgaltatassal, a CCGTV mar egy 20GB forrasnal csunyan akadt, 4k tartalommal, a FTV siman elvitte a 80GB forrast, (termeszetesen ugyanazokkal a forasokkal tesztelve), nem a wifin verzett el-mielott meg belekotnenk
az Amplifi app mindeket kutyu eseteben 80mbps sebessegeket produkalt ugyanzon forrasoknal, Tobbszori probaval, kulonbozo anyagokkal (ertsd filmekkel) azonos forrasokkal face to face probalva. Ezen mar sw frissitessel sem fognak segiteni,
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, a cctv milyen hangparancsokat ismer magyarul? Ha keresek, jobbára a youtube jön be,bár netflixes tartalom is megjelenik néha, ma a gyerek szólt neki, hogy" kapcsold le" kikapcsolt a tv és a cctv is.
-
pbando
csendes tag
válasz
tomigonzo #5643 üzenetére
Hát mielőtt sok pénzt költessz rá nézz utána. Mintah mindenki azért rinyalna a forumokban hogy csak fat32-t tud kezelni (nincs exfat) így 4Giganal nem lehet nagyobb a file. Ami ugye kevés. De érdemes jobban ráguglizni. Amúgy szerintem Plex az ami a legjobb megoldás de persze ahhoz kell egy gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Eladó GARANCIÁLIS Audio Technica ATH-M50xSTS USB
- V-Moda Crossfade M-100 Master
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest