Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #19103744

    törölt tag

    válasz Somatom #5668 üzenetére

    Nos kipróbáltam. Ill. teszteltem vagy 4-5 órán át vagy több is volt. Telefonok: Samsung S20+, iPhone i7. Első körben az s20-al csináltam hotspotot, internet a wifi továbbjátszása. Ehhez kapcsolódtam a gtv-vel, a laptoppal, és az ájfonnal is, (minden esetben csatlakoztam a többi eszközzel) de ezeken nem generáltam forgalamt, csupán a hálózat tulajdonságait néztem meg, Wifi 4, sáv 2,4GHz 144/130Mbps. A telefonról a home-ból okosotthon működött rendesen, lámpák kapcsolhatók, fényerő stb. A gtv-t először nem is látta, majd nagy keservesen megérkezett miután ujraindítottam a home-t, képernyőmegosztás sokadik próbálkozásra. Saját videó lejátszása (FHD) akadt leginkább a hang de a videó is. Érdekes módon 4K és 8K-val is ugyan így, semmivel sem nagyobbak a laggok. Ez igaz a saját készítésű és letöltött tartalmakra is. Nagy valószínűséggel hálózati probléma, (de nem kizárt a codek sem.) Ez lehet a környezetem miatt is ill. sw vagy hw. 10 hónapja van meg az s20+ soha egyetlen alkalommal sem volt hálózati problémám se mobilos se wifi-s, fw tegnap jött, de nem emélkeim szerint sosem érintette egyik sem a hálózatbeállításokat, most sem. Internetről lecsatlakozva a hálózat megmaradt. Következő lépés az 5GHz, vagyis a protokol Wi-Fi 5 (802.11ac) sebesség 866/780 Mbps a le ill. feltöltés a laptop szerint. Meg sem találta a ccgtv. Ha nem tudnám, h. egyébként a routerre az 5G-n kapcsolódik, fel is adtam volna, viszont visszarakva a 2.4-re újra csatlakozva megint látta, módosítottam a telefonon 5G-re és működött. Vagyis nem. A lapos továbbra is 2.4 nek látta, csak ki/be kapcsolás után lesz a hotspot 5GHz amit nem talál sehogyan sem. Mindezt végigzongoráztam mobilinternettel, semmi változás.
    Következő lépésként az iPhone-nal hoztam létre hotspotot, ez nem tud átjátszani wifi-t így csak a mobilnet maradt. Lehet, h. az újabbak igen, de a 7, a sávok között sem tud (vagy nem találtam meg) választani, így csak 2.4GHz, sebesség 144/130 Mbps a lehetőség. Továbbra is az s20 maradt a forrás. A probléma ugyan az, csak talán egy picit árnyaltabb, nincs annyi akadás, szaggatás vagy pattogás a hangnál.
    Mivel képernyőmegosztás nem lehetséges így csak tartalmakat tudtam átküldeni az ájfonról.
    8K-t nem tud lejátszani csak a hang megy át, 4K a kezdeti 1-2 akadástól eltekintve hibátlan. Mobilnetről nem lehet lecsatlakozni mert a hotspot is megszakad, vagyis nem tudtam létrehozni net nélküli castolást.
    Konklúzió annyi, h. a samu valamit másképp csinál ami nem tetszik a ccgt-nek. Lehet, h. korábbi samsung telefonokkal vagy más típusokal (ime az ájfon) jól működik a dolog, de ezt csak további eszközökkel és kísérletezgetéssel lehetne kideríteni, vagy kizárni az okokat. Még annyit egyébként az SG S20+ hotspotján nem vettem észre semilyen rendelenességet sem az ájfonnal sem a laptopon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák