Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Goose-T

veterán

Nagyon leült a topik, ezért feldobom a legutóbbi csereberém sztorijával. Volt nekem egy ilyen telém, egyedi relicelt cucc, egy Squier Affinity volt az alapja. Tök jó kis tele volt, de nem állt szándékomban megtartani, nem azért került hozzám. Sajnos a kutyának sem kellett, pedig elég sokáig hirdettem.

Felajánlottak érte cserébe egy Ortega rezonátoros gitárt, el is cseréltem két napja. Addig volt meg. :D Nem kenyerem semmilyen akusztikus gitár.

A mai napon pedig ezt cseréltem el egy ilyen Harley Bentonra, erre már rá kellett fizetnem egy keveset, de ez talán eladhatóbb lesz. :DDD

Első benyomásaim róla: nagyon jó kidolgozás, szuper hardver. Sajnos ultrafosul van beállítva, valaki 9-42-es húrszettet rakott rá a gyári 10-46-os helyett, aztán jó felemelte, hogy ne zörögjenek gondolom. Majd talán holnap lehajintom, teszek rá rendes húrokat, aztán megnézem, meddig tudom leereszteni.

A pickupjai nagyon vérszegények, de hát csak PAF jellegűek, valaki ezt szereti. Van itthon egy szett Donlis Invader-utánzatom, majd beleteszem, azzal talán megjön a hangja. Ha lentebb lesznek a húrok, akkor talán a jele is nagyobb lesz. A testhez rögzített pickupok miatt nincs olyan nagy mozgástér, így is eléggé kiállnak már a testből, könnyen mozgathatóak, nem elég feszesek. A preseteim nem ilyen pickupokhoz vannak belőve. A high gain torzított presetemmel úgy szól, mintha egy erősebb crunch lenne. A crunch presettel éppen csak koszol egy kicsit, szinte clean. Mindezek mellé nagyon vékony, nincs alja.

A tremoló tényleg frankón Floyd Rose 1000, ott van a szeren. A legjobb cucc az egész gitáron. A bundok érezhetően rozsdamentes acélból vannak, jobban siklanak rajta a húrok.

A gitár maga elég nehéz, a hangkitartása tök jó, valószínűleg a minőségi floyd miatt. A nyakprofil elég primitív, modern C. Nyilván nem egy Super Wizard. Ha beállítom rendesen, akkor majd jobban megérzem, milyen is igazából. Most nem egy nagy szám.

Mindent összegezve egy jól összerakott cucc, a FR1000 és az acélbundok miatt komoly gitár érzetét kelti, amikor kézbe veszi az ember.

Új hozzászólás Aktív témák