Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
A Donlis egész tűrhető pickupokat gyárt, itt szét tudsz nézni. A pickupok kinézete és a paraméterei alapján 99%, hogy a Warman beszállítója. Ajánlom ezt az Invader utánzatot vagy ezt a Ibanez jellegű pickupot. A Fleor pickupok sem rosszak, de szerintem a Donlis jobb azért.
A beszerelésük egyszerű. Általában 4 (+1 test) vezetékesek ezek, de nem kell megijedni, a piros és a fehér gyárilag össze van forrasztva, azt csak leragasztod szigszalaggal, hogy ne érjen hozzá semmihez és nem kell vele törődni. Marad a zöld és a fekete. Amelyikhez gyárilag hozzá van forrasztva a csupasz vezeték, azt hozzáforrasztod a poti testéhez, a másik vezetéket pedig a poti csatlakozójára, és ennyi. Már ha jól emlékszem, hogy egy pickup van a gitárodban és nincs semmilyen kapcsoló.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Egy ötlet, pont most csináltam egy ilyen tuningot az egyik barátomnak, aki szintén úgy szereti a potikat, ahogy te: a volume poti régi helyére betettem egy killswitchet. A legolcsóbb gitáreffekt.

Amúgy ez egy Vorson gitár, ami flokkolva lett, nagyon vicces így. Csak gyakorlásra használja, tettem bele Fleor pickupokat és pont volt itthon egy fölösleges satus kulcskészletem, azt is rádobtam. A killswitchet később kicseréltem egy laposabb fazonú feketére, mert azt mondta, így is zavarja a pengetésben, de arról nem készült már kép.

-
FockeWulf
tag
Fleor hangszedőkkel van valakinek tapasztalata?
-
benvolio
őstag
Hát legközelebb biztos előbb szedem ki, aztán vásárolok. Mikor neten nézegettem, nekem is feltünt, hogy van A meg B jelü. De azt is ha csak min. max. állásba használják teljesen mindegy melyik van benne, èn meg úgy használom. A 250k-st cserèlem 500k-sra, mert a Fleorhoz azt ajánlják, egyèbkènt nem cserèltem volna.
-
Goose-T
veterán
válasz
benvolio
üzenetére
Nekem volt egy olyan Super Distortion T-m. A tapasztalataim vele:
1. Nincs nagy jele, nem alkalmas high gain hangzásokra. Inkább twanges, ízes, de torzítva nem annyira jó. Egy sima telecaster és egy super distortion keveréke. Felezve egész jól hozza a tele hangzást. De ettől még vékony a hangja, rendes metálos torzítással, amivel a rendes humbuckeres gitárjaim jól szólnak, ez leginkább fülsértő.
2. Ha a régi fajtájú ashtray bridge van rajta, akkor felejtsd is el a high gaint, mert a híd mágnesezhető anyagból van, egy oldalon van csak csavarokkal rögzítve, így nagy hangerőn berezonál, és visít, mint az állat, ha torzítva van. Ugyanis a híd rezgését felveszi a pickup. A modern tele hídnak nincs ilyen problémája.
Ha nem akarsz high gainnel játszani, akkor teljesen jó. Ha igen, akkor inkább vegyél egy ütősebb pickupot, ha ragaszkodsz a teléhez. A Kent Armstrong Power Blades vagy a Seymour Duncan STHR1-B jó választás lehet. Ha nem akarsz sokat költeni rá elsőnek, akkor AliExpressről is lehet jókat lőni, a Fleornak is van ilyenje, olyanom is volt. Generikusabban szólt, mint a Super Distortion T, de legalább nem volt annyira fülsértő torzízva. De mindezt csak akkor, ha modern húrláb van a teléden, ha ashtray, akkor felejtsd el a high gaint. Esetleg meg lehet valahogy mókolni, hogy ne rezonáljon be.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Eric Clapton egy élő legenda, aki még pénznek sincs híján. Tényleg vele kell indokolni, hogy egy kezdő/amatőr számára miért nem jó a HB, miért nem jó a Fleor pickup?
-
Goose-T
veterán
A Fleorokat ajánlanám, röhejesen olcsón adnak teljesen jó minőséget. Nemrég vettem egy ilyen szettet a Jackson JS32-mbe, hogy ne a Seymour Duncanekkel kelljen eladnom, a gyárija meg már nem volt meg. Nem azt mondom, hogy nem lehet megkülönböztetni a JB-től vagy a Super Distortiontől, de abszolút használható hangot ad, és hát 10 ezer alatt megkapsz egy alnico szettet nikkel alaplappal. Van belőle kis- és nagyjelű változat is, én a nagyjelűt vettem. Sőt, most már Alnico 2 mágneses változatban is lehet kapni, gondolom azzal ilyen Slash hangzást akarnak sugalmazni. Van több színben is, de az kicsit drágább, nem tudom, mi a különbség.
Én ilyeneket vettem:

Szerintem jól is mutat:
-
Ba cy lus
addikt
Kéne valami olyan humbucker az Ibanez S270-embe a kínai Fleor helyett, ami közelíti egy stratocaster hangzásának definiáltságát, tisztaságát. Nem tudom nem észrevenni, mennyivel gazdagabb, brutálisabb bridge humbuckerrel egy ac/dc-riff, mint a bridge single coillal. Nyilván persze ezeket eleve humbuckeres gitárral játszották.
Viszont a mostani hangszedővel elég tompa az S270 egy strathoz képest. Lehet olyan hangszedőt találni, amivel a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad?
-
Goose-T
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Hát a Fleorok eléggé jellegtelenek. A DiMarzióknál figyelnek bizonyos frekvenciatartományokra, például arra, hogy 3-4 kHz fölött már ne nagyon legyenek magasak, mert akkor zs helyett z hangot fog kiadni torzításkor.
Fleornál nem figyelnek erre, nagyjából az egész tartományban egyenletes a frekvencialeadásuk. Igazából tiszta hangzásnál egész szép hangja tud lenni, torzításnál nem az igazi. -
Goose-T
veterán
Hamarosan összeáll a Gio.

Guyker satus kulcsok, noname CNC-zett rozsdamentes acél babák, Fleor ceramic hot rails pickupok, Fleor full size potik, Ero fóliakondi, Alpha 2502N ötállású kapcsoló, Pure Tone jackaljzat. Már csak össze kéne forrasztgatnom és felhúroznom. Kíváncsi vagyok, milyen lesz ez a best of AliExpress gityó.

-
Goose-T
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
Most csupaszítottam le, hogy megsúroljam egy mosogatószivacs dörzsis részével, ez eltünteti a kifényesedett foltokat. Azt kell mondjam, hogy a test kiváló minőségű, nagyon szép munka a marás rajta, nem nagyon látni szálasodást, sorjákat. A fadarabok is szépen, szimmetrikusan vannak összeillesztve, látszik, hogy van középen egy blokk, és kétoldalt két "szárny", mint az átmenő nyakas gitárokon. Az egész gitár nagyon könnyű, én ezt is pozitívumnak tudom be.
A bundok nem vágnak, bár szerintem ezt utólag megcsinálták rajta. A nyak egyenesnek tűnik úgy, hogy most állítottam rajta a pálcával. A 13-62-es hajóköteleket leszedtem róla, elég magasra voltak állítva, de végignéztem a billegtetős szerszámommal, és csak 3-4 kiálló bundot találtam, azok is nagyon kicsit állnak csak ki, semmi extra. Majd megreszelem őket.
Az elektronika abszolút hulladék kategória. Az egyik potiból kijött a tengely, amikor le akartam róla húzni a tekerőgombot.
Kisméretű legalja potik és gagyi drótok vannak benne. A gyári pickupjai rettentő gyengén szólnak, feleakkora jelet sem adnak le, mint a DiMarzio D Activator X az RG420-amban. Mindent kicserélek benne, ha majd megérkeznek a Fleor pickupok hozzá. -
Goose-T
veterán
Rendeltem ilyen Waah Hot Texas Blues pickupokat, summer sale van az Alin. Legutóbb összehasonlítottam a Fleor vintage staggered alnico szettjét Seymour Duncal SSL-1-esekkel, és hát letaglózó volt a különbség. Nem a Fleor szólt jobban.
Hozza mondjuk egy Squier Standar/CV gyári pickupjainak a szintjét, de az igazi, nagybetűs strat hangzástól még messze van. Majd beszámolok, ha megjött és sikerült is beszerelnem, még egyelőre a DiMarzio D-Activator X-et sem szereltem be az Ibanezembe, amit pár hete vettem. Nem baj, jövő héten már nyári szünet végre. 
Külön jó még ezekben a Hot Texas Blues pickupokban, hogy lehet 48-50-52-es pólustávolságokkal is rendelni, így nem fog a nyaki pickupnál kilógni két oldalra a mágnes.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
A hangszórócsere radikális változást tud hozni, a pickupcsere, ha nem valami extrém szar van benne, akkor nem. Ha azt érezted a gyári pup fleorra cserélésekor, hogy sokkal faszább lett akkor onnan már nem fogsz drasztikus javulást hallani. Más kérdés, hogy a gitáros a szemével meg a pénztárcájával hall, ha beraksz egy 30-60ezres hangszedőt akkor úgy fogod érezni, hogy minden pendítése tüzijáték robban, de ezt rajtad kívül senki nem fogja észrevenni
. Mindenesetre ha veszel valamit (fogsz, mert ha a hangya elkezdet motoszkálni akkor nem lehet megúszni a dolgot) plíz csinálj előtte-utána felvételt ugyanazokkal a beállításokkal. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Egyénként nem tetszik a hangja a fleornak és olyan cuccod van amin kijönnek a finomságok?
Pár hete dobtam fel egy kísérletet occokínai vs. etalon pickup témakörben és a kollégák kapufát lőttek.
-
Ba cy lus
addikt
Most, hogy a gitárom hamarosan "felturbózzák" kicsit (kap egy új és használható tremolo rendszert + kis karbantartás/beállítás), már azon agyalok, hogy nem kellene-e a Fleor Alnico 5 humbucker hangszedőt is cserélni. Csak bevallom, fogalmam sincs, mi az, ami egyértelmű feljebb lépés. Youtube nem sokat segít.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
DrDoktor
üzenetére
Az S270-en nem rendes Floy Rose van, hanem valami egyszerűsített/olcsósított vacak. Tremolóból pedig nekem bőven elég lenne a vintage. A hangszedőkből a két humbucker már nem a gyári, hanem a kínai Fleor. A gyári nem egy nagy eresztés, azt nem volt nehéz felülmúlni.
Elviszem majd a gitárgarázsba, a kis zörgést szerintem könnyedén megoldják. Aztán meglátom, hogyan tovább. -
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Azért azt józan paraszti ésszel is be lehet látni, hogy más hangja lesz egy gitárnak, ha MDF-ből vagy raklaplécből készíted, mintha tíz évig kontrollált raktárban szárított hondurasi mahagóniból készítenéd. Na ugyanígy lesznek különbségek a különböző jobbféle faanyagok között is, csak kisebbek. Régen én sem vettem észre, de az utóbbi pár évben rengeteg gitár megfordult nálam és elkezdtem észrevenni az apró különbségeket.
Valaki linkelt régebben egy szintén hatásvadász videót, amiben az erősítők hangjára épült mítoszt próbálta lerombolni valaki úgy, hogy kicserélgette az elő- és végfokcsöveket, egyenirányítót stb. Mindig csak egy dolgot cserélgetett, aztán nagy csodálkozva megállapította, hogy ő aztán nem hall különbséget. Hát persze, hogy nem hall, mert egy komponens csak minimálisan változtat a hangon, de ha többet egyszerre cserélne, akkor már feltűnőbbek lennének a különbségek.
Ugyanez van a gitárnál is: a test faanyaga csak minimálisat változtat, lehet észre sem venné senki, de ott van még a nyak anyaga, a fogólap anyaga, a bundok anyaga, a felsőnyereg, a húrláb, a húr törési szöge a felsőnyergen és a húrlábon, a festék vastagsága és keménysége, a vezetékezés minősége. Na és persze a pickup. Ezek mind nüansznyi dolgokat változtatnak, de a végén összeadódik a sok kis dolog.
A fizika felől közelítve könnyen belátható, hogy miért befolyásolja a gitár hangját a faanyag és a többi apróság a pickupon kívül is. Amikor megpengeted a húrt, a húr a rezgését átadja a fának, és a fa is elkezd rezegni. Ez nagyon könnyen megtapasztalható, csak pengesd meg jó erősen a gitárodat, és fogd meg a két végét, a fejet és a testet. Érezhető, hogy rezeg. A bundok, a felsőnyereg, a húrláb, de még a hangolókulcsok is ezt a rezgést átadják a testnek, a test pedig ugyanúgy ezeken keresztül visszahat a húrokra. Ahol a test érintkezik a húrral, annak az anyagnak a minősége meghatározza ennek a rezgésátadásnak a minőségét. A gitártest pedig az anyagától függően elnyelhet vagy felerősíthet bizonyos frekvenciákat, amit aztán "visszatáplál" a húrba. Azt hiszem, eddig nem mondtam semmi laposföldes dolgot, amit nem lehetne otthon megtapasztalni és józan ésszel belátni.
Még egy fontos dolog: ne keverjük a rezgést a rezonanciával. Ha valamilyen anyag felé rezgést közvetítünk, az át fogja venni a rezgést akkor is, ha nem a rezonanciafrekvenciáján van.
Na még egy pár mondat a pickupokról. Természetesen az a gitárnak a lelke, és ökölszabály, hogy szar pickup szar hangot fog adni. Ez alakítja át gitárhúr által keltett változó mágneses mezőt változó elektromos mezővé, amiből hangot tudunk csinálni. Marhára nem mindegy, hogy milyen minőségben vesszül fel ezeket a rezgéseket. Szarból nem lehet várat építeni. Amikor próbálni szoktunk, akkor is volt, hogy a gagyi Harley Benton basszusgitárommal játszott a banyós, és akármilyen effektet akárhogy kevertünk rá, sosem volt az igazi. Aztán egyszer elhozta a japán Fender Jazz Basst, és bármire kapcsoltuk, marha jól szólt. Stúdiófelvétellel is jártam úgy, hogy olcsóbb basszusgitárral vettük fel a sávot, és bármit csináltam vele, szarul szólt, nem lehetett mit kezdeni vele. Tudom, ezek sarkított dolgok, de megvannak ezek a különbségek a jóféle PRS SE gyári pickupok és a Seymour Duncanek között is, csak kisebbek, nehezebben észrevehetőek. Itt az a kérdés, hogy kinek hol van az a szint, hogy már elég jól szól.
Amúgy csináltam csak magamnak pár tesztet úgy, hogy gitárokat bedugdostam egymás után a gépbe mindenféle beállítás változtatása nélkül. Amikor a Super Distortionös Jackson után bedugtam a Fleor hot rails tele nagyjelű pickupos gityómat, hát elsírtam magam, annyira szar volt a DiMarzióhoz képest. Rögtön le is csaptam egy DP318-ra gs-en.
Amikor meg a sokat dícsért Fleor vintage alnicós strat szettel szerelt Cort után bedugtam egy másik stratot, amiben Seymour Duncan SSL-1 szett volt, hát az is abszolút ég és föld volt. -
Goose-T
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Járt mostanában nálam néhány alsó kategóriás HB, és némelyiknek ordenáré szar volt a minősége. A fácsés HB csoportban is elég sok panaszkodás van mostanában. Kicsit össze kell kapniuk magukat, mert elszaladt a ló.
Van viszont nálam egy régi logós Harley Benton ST-20 ki tudja, milyen fából, de most visszaraktam az eredeti pickupjait, beállítgattam meg minden, és bakker, teljesen jó gityó. A pickupjainak nagy jele van sok magassal, talán túl harsány is. Rendesen 6,5K-6K-6K-sok a pickupjai, mint egy igazi stratnak. A nyaka is tök egyenes, egész jól le tudtam engedni a húrokat zörgés nélkül, tök kényelmes lett. A teste meg tök rezonáns, olyan hangos beduggatlanul, hogy vissza kellett fognom magam, mert még felkeltem a gyerekeket.
Persze van rajta némi upgrade: Wilkinson kulcsok és tremoló, csontnyereg. Most, hogy szétszedtem, raktam bele egy kis árnyékolást is.Van még a 2018-as deko CST-24 gitárom, ez is igazából tök jól összeállt mostanra, csak már valahogy nem vettem sose elő. Túlzottam rászoktam az Ibanezekre meg a Jacksonokra. És nemsokára érkezik egy Sterling.
Mondjuk ezen is dolgoznom kellett, hogy jó legyen: elektronikája ment a kukába, a húrláb is le lett cserélve állíthatóra, a kulcsok satusra, a felsőnyereg meg Graphtechre. Pickup is volt benne mindenféle: gyári, Donlis Invader-utánzat, Seymour SH4-SH1n, most pedig egy szett Fleor kerámiás zebra humbi került bele, ami meglepően jól szól. Ezt is tök jól be lehetett állítani, aki jött érte vevő, alig tudta letenni, annyira tetszett neki.
Még itt van nálam, lefoglalózta fizetésig.A lényeg az, hogy ha a faanyag jó, akkor néhány apró upgrade-del fel lehet dobni a gityót, és a Harleyk egész jók faanyagban. Egy nagy bajuk van, hogy szinte mindegyik dögnehéz mostanában. Ez a CST-24 nehezebb, mint az Epi LP-m. Na meg a hardver is általában fos minőségű, azért sem ajánlanám annyira egy kezdőnek, mert sokat kell rajta alakítani, hogy igazán jó legyen. Egy X Cort meg szerintem decens metálgitár a dobozból is kivéve, nincsenek rajta fájó részletek.
-
Goose-T
veterán
A PRS annyira nem is metálgitár amúgy sem. Vannak kivételek persze, de a műfajra úgy nagy általánosságban nem jellemző a PRS használata. Van nekem is egy PRS utánzatom (Harley Benton CST24), de amióta rábuzultam az Ibanezekre és a Jacksonokra, már nem nagyon használom. Beletettem korábban egy Seymour Duncan SH4-SH1n szettet, de kivettem belőle, inkább átraktam az Epi LP-mbe, azt nem adom el úgysem, és abban jó helyen van. Most érkezett egy Fleor kerámiamágneses zebra pickupszett, azt belerakom, aztán meghirdetem.
-
bear_
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Én konkrétan nem a hangjára vagyok kíváncsi, hanem a benne lévő csavarokra

Még mindig az invaderbe keresek hernyócsavarokat, és valahol olvastam, hogy a Dimarzio super distortionben is ilyen méretű csavarokat használnak. Mivel ezek nem szabvány méretű hernyócsavarok ezért vásárolni nem tudok sehol, ezért gondoltam ha ez a Fleor 1:1 másolata a Dimarzionak akkor rendelek inkább egy ilyet és kiszedem belőle a csavarokat.Esetleg ha lesz nálad ilyen pickup le tudnád mérni a csavarok átmérőjét?
-
bear_
aktív tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek [ilyen] Fleor pickupja? -
Goose-T
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
Jó cucc a Fleor. Sajnos mostanában eléggé akadoznak az Alis csomagjaim, valamire már másfél hónapja várok, de egy hónapja nem frissültek a követési adatai.
-
Goose-T
veterán
Olcsó, egyszerű, nagyszerű Fleor alnicós pickupszett, próbáltam már, teljesen jó. Vagy van még ez is, ha autentikusabb kinézetre vágysz.
-
Goose-T
veterán
Egy barátom SX stratját ilyenre tuningoltam nemrég:

Fleor alnico 5-ös neck és middle pickupok, Donlis alnico 5-ös humbucker 15K-s tekerccsel. Nagyjából egy Seymour Duncan Red Devil utánzat, még talán annál is forróbb kicsit. Veszettül szól az a kicsi humbucker, abszolút nem vall szégyent a teljes méretűek mellett. A single coilok is szépen hozzák a kötelezőt. Itt prüntyögtem egy kicsit vele, a telefon mikrofonjával vettem fel, ahogy a TH-U plugin szólt a stúdiómonitorokon. -
Goose-T
veterán
válasz
benvolio
üzenetére
Nem kár cserélni, csak ha majd egyszer eladnád, akkor érdemes visszatenni az eredetit, mert úgysem fizetnék meg a drágábbat. Mondjuk a helyedben kísérleteznék kínai hangszedőkkel is, az én KX5-ömbe kínai aktívakat raktam például. Ha tetszik a Super Distortion, akkor érdemes lenne a klónját kipróbálni, jelentősen olcsóbb:

Ez egy minőségi pickupgyártó cég, a drágábbak közül való, többször rendeltem már tőlük. Vagy ez a Fleor sem lehet rossz, innen is vannak pickupjaim:
Azért rakok be képeket is, mert az AliExpress linkek nem működnek túl jól mostanában.
-
Smiley
addikt
Sziasztok,
Tobbszor volt itt mar szo a kinai pickup-okrol... a szitu a kovetkezo: januarban kezdtem el autodidakta modon tanulni es egyre jobban tetszik, es valljuk be ez a Squier Affinity Stratocaster SSS egyszeruen sz@rul szol. Persze csodat nem vartam, mert egy 20-ert vettem. (Nagyon megerte, mert ennel tobbet nem szantam volna olyan dologra, ami lehet hogy nem is erdekel.) Elkezdtem mar keresni az utodjat ami sok evre tervezek megvenni, ezert ez nem egy 5 perces mutatvany lesz szamomra. Addig is ha ezzen lehetne valahogy javitani nagyon boldog lennek. Tegnap csereltem sajat magamnak hurokat eloszor es takaritas kozben ugrott be az otlet, hogy itt mar tobbszor volt szo ezekrol a kinai pickup-okrol. Rakerestem az Alin es talaltam ilyeneket: "Dual Hot Rail Single Coil Humbucker", sot vannak ilyen 3-as szett-ben is ( FLEOR 3pcs Neck/Middle/Bridge Pickup HSH Set Ceramic Magnet Dual Rail Humbucker). Ezek szerintetek javitananak valamit rajta? Meg tudom csinalni magamnak, tehat a forraszgatas egyaltalan nem problema. mondjuk $35-ig meg koltenek is ra.
Elore is koszi a tanacsokat... ugy erzem egyre tobbet fogok ide jarni kerdezni majd

-
Alexios
veterán
válasz
FockeWulf
üzenetére
Szerintem a messze lealázás elég túlzás. Én vettem az egyik gitáromba 90 ezres pickup szettet(fluence modern), és egyáltalán nem bántam meg sőt, de: nem votl 22.5x jobb a 4 ezer ft-os Fleor szettnél. Annak ellenére, hogy nekem a Fleor szett kicsit csalódás volt(kb olyasmi mint a epi lp stanardom pickupja hangra), de messze lealázni nem alázza az biztos.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Harley Benton CST-24 Paradise Flame deko
Ki is bontottam, sokkal rosszabbra számítottam! Néhány minimális esztétikai hibától eltekintve teljesen makulátlan a gitár. A bundok egyenesek és nem zörögnek, minden tökéletesen működik, nagyon jól szól. Az action kicsit magas, a húrok pedig drótkötelek nekem (10-es D'Addario), de mégis kényelmes rajta játszani. A Roswell pickupok szépen szólnak, bár semmi extra, kb. egy szinten van a kínai Fleor pickupokkal, amiket az Epi LP-mbe tettem. A kinézete lélegzetelállító, élőben még szebb, mint képen. A hibákat lefényképeztem, egyáltalán nem zavaróak, ide töltöttem fel a képeket.
Lényeg a lényeg: életem legjobb vétele volt ez összesen 24 ezer forintért szállítással együtt.
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem volt kínai gitárom és pickupom is, hozzászólhatok?

Amúgy szerintem nincs ezzel baj, egyértelműen fejlődött a kínai minőség is, az én 10 éves Harley Bentonom se az a szint gondolom mint a maiak(mai HB nem volt még nálam, csak SX és társai, szóval ezeket veszem alapnak). Ezekből kiindulva a saját véleményem az, hogy kezdőnek sose volt ilyen jó lenni mint ma, mikor megvehetsz egy korrekt alap gitárt(akár Squier, Epi, ezek legolcsóbbjai se ilyen minőségben voltak 10 éve, a korábban említettekről nem is szólva), aztán hozzá egy interface + pluginek, vagy egy Katana 50 szerű kombó, és akkor már mindened megvan akár évekre, anélkül hogy a cuccon múlna a hangzásod.
Az már a személyes problémám, hogy nekem a Harley-Benton olyan mély sebeket ejtett 10 éve, hogy még mindig fintorogva nézek rá
Szóval alapvetően ezek főleg árukhoz képest azért jó dolgok, abszolútértékben azért én még mindig tartom, hogy a Fleor pickup sehol sincs a Dimarzio vagy SD pickupokhoz képest amik nálam vannak, hogy az SX még mindig érezhetően gyengébb egy MIM Fendertől is akár - amivel nincs is baj, mert negyedannyiba ha kerülnek, vagy tán még kevesebb, illetve sokszor egyéni ízlés kérdése is, hogy mennyire van szükséged arra, hogy még kényelmesebb legyen, mennyire szeretnél még jobban szóló pickupokat, stb.Amiben nem értek egyet viszont a húrok. Többször próbálkoztam különböző húrokkal, mert olcsó, és egyszerű, és számomra minden alkalommal érezhetően fos volt a kínai. Konkrétan az alis húrok kivételével sose volt még szakadásom. Másrészt kerül egy daddario szett ~2ezer ft-ba, aztán 2 havonta lecserélem, ebbe szerencsére azért nem halok bele, aztán ez úgy szól, és érződik ahogy én szeretem
-
Alexios
veterán
Na beszereltem én is a Fleor pickupokat, valószínűleg talán irreálisan sokat vártam tőle a pozitív jelzők után, mert elsőre kicsit csalódás volt - aztán összehasonlítottam az epi-vel és igazából 6ezer ft-ért nincs oka szégyenkeznie. Picit magasabb a kimeneti jele, de amúgy kb ugyan olyanok, egyiknek sincs feltétlen nagy dinamika tartománya, és nem tudom hogy megfogalmazni, kicsit tompa a hangja

Annyira sose voltam oda az epi pickupjaiért, nagyjából egyből elkezdtem nézelődni csere iránt(ami még nem történt meg), de csak ismételni tudom magam - 6 ezer ftért abszolút korrekt, egy 30ezres gitárhoz képest abszolút jól szól így már az egész, bőven vannak olyan gitárok amiknél ez jelentősen jobb, de Seymour Duncanéknek talán még nem kell aggódniuk -
Alexios
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Hát, én nem tudom milyen pickupok vannak ebben az SX-ben, de jópár SX stratot hallottam már a tanáromnál, és finoman szólva nem így szóltak

De ha van az embernek kedve kísérletezni nyilván jópofák ezek az alis pickupok, én is várom a fleor humbucker szettet, viszont konkrétan volt stratom Tonerider Surfarikkal és baromi jó hangja volt, ha ez van a cv-kben nekem biztos alacsony prioritás lenne a pickup csere
-
Goose-T
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Milyen színűt vettél bele? Az M600 színéhez szerintem jól menne a zebra.
Más: megérkezett végre az országba a satus kulcskészletem (ez is Fleor
), talán még meg is kapom a héten, és akkor vihetem a Cortot a hangszerészhez. -
Goose-T
veterán
Ma este lemenekültem a család elől a mélygarázsba a gitárommal, néhány szerszámmal, egy kombóval, egy fényképezőgéppel és ezekkel a kínai pickupokkal. Röpke két óra alatt bele is pattintottam az Epi LP-mbe, és csináltam előtte-utána videót a hangzásról.
Most nem tudom, hogy a jól végzett munka öröme dobott fel ennyire, vagy tényleg ennyire atomállatul szólnak az új pickupok, de alig bírtam letenni a gitárt, a videó elkészülte után még zúztam egy csomót, pedig már hajnal egy körül járt az idő. Döntsétek el ti, hogy melyik a jobb, ebben az albumban találjátok a két videót. A rövidebb az Epiphone pickuppal készült, a hosszabb a Fleorral. Bocs a béna gitározásért, már 15 éve nem gyakorlok szinte semmit. El kéne már kezdeni megint. Most is csak a próbákon meg a koncerteken játszok. A videók még vágatlanok, majd lehet felteszem YouTube-ra egy kicsit megszerkesztve és összeillesztve.
Az Epiphone gyári pickupok:
Bridge: HOTHB8B (OPEN) = Alnico Classic Plus Uncovered Eight Bridge
Neck: HB6N (OPEN) = Alnico Classic Uncovered Six NeckA Gibson 490R és 498T kínai verziói ezek, az infókat innen vettem.
A Fleor pickupok adatai pedig itt vannak.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Találtam ebayen olyan pickupokat, amilyenek az enyémben is vannak. Az ára alapján akár jobb is lehet a Fleor, mert nagyjából ugyanannyiba kerül, viszont nincs meg a márkanév árnövelő hatása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest