Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spirit
őstag
válasz Ragnar_ #3068 üzenetére
Látom eladósorba került a Zoom G2-esed. Ha valaki még számítógépen tököl, esetleg kombón pötyörészik clean sávon, mindenképpen ajánlom, 15-ért szerintem ajándék. 3 nap alatt annyit gyakoroltam, hogy már nem tudok fogni, a centi bőrkeményedésemet sikerült "eljátszanom", egyszerűen nem tudom megunni a játékot, annyira brutálul szól
-
Spirit
őstag
válasz Ragnar_ #3071 üzenetére
Én a számítógépes dolgoktól már félek. Próbáltam Sblive-al, sb live24-bittel, X-fi-vel, hozzá Amplitube, guitar rig, a drágább progikkal, de egy nagy nulla volt a kombóhoz+effektprocihoz képest. Egyedül a hangszóróimra nem lehet panasz, Logitech Z-5500, zenét hallgatva nagyszerű, de normális gitárhangot mégsem tudtam belőle kihozni, holott az audio cd gyönyörűen szól.
-
M@trixfan
addikt
válasz Ragnar_ #3078 üzenetére
Az a baj, hogy még nincs rendes hangkártyám, csak a mac alaplapi hangkártyája. A kombó egy Peavey JSX 212. Alaplapit nem merem kikötni, igazából még utána kell néznem a jelszinteknek. Nem akarok semmit sem tönkretenni valami illesztetlenség miatt. Csöves cuccokban jó nagy feszültségek és áramok vannak, úgyhogy óvatosan próbálkoznék. Kötöttél már össze gépet erősítővel így?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
cucka
addikt
válasz Ragnar_ #3093 üzenetére
Azért nem teljesen tömör, hogy elbírd a nyakadban, így is baromi nehezek tudnak lenni. Gondolom a jellegzetes hangjuk a súlynak is köszönhető.
A pickup csere meg szerintem egy bizonyos tudásszintig nem életbevágó. Nyilván, sokkal jobban szólnak a drága pickupok, mint az olcsók, de alapkategóriás 30-50 ezres gitárba kicsit erős lenne 50 ezerért pickupokat venni.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Ragnar_ #3097 üzenetére
LP-ből gitárboltban nézegettem Epiphone-okat. Igazából nem játszottam rajta, mert áruk miatt úgysem lett volna lehetőségem megvenni bármelyik normális modellt, meg nem utolsó sorban, nem igazán tudok gitározni, nemrég kezdtem tanulni, szóval még nagyon kezdő vagyok. A gitárboltba is elsősorban azért mentem, hogy megnézzem élőben a neten kiszemelt Cort gitárt, ami amúgy szintén LP formájúnak tűnik, de csak messziről, mert sokkal modernebb és tetszetősebb számomra (értsd: könnyű, vékony nyakú, van rajta hely a pengető kéznek, fix húrlábas, normális fából van, és még olcsó is).
Ami nem tetszett az LP-kben, hogy nagyon vastag a testük és nehezek, ezen kívül az egész olyan szögletes, nincsenek rajta letörések. Kinézetre persze szépek, azzal nincs baj Amúgy utánanéztem és van könnyített testű LP és teljesen tömör is
.
A tömör testű gitár amúgy azt jelenti, hogy nem üreges (úgy értsd, mint ahogy az akusztikus gitár üreges). Pl. a jazz gitárok számítanak nem tömör testűnek.Pickupból meg egy jobb fajta 25 ezerbe kerül, csak hogy egy gitáron általában 2 pickup van. Mivel most nagyon sok fontosabb dologra tudnék elkölteni 50 ezret, mint a pickupok cseréjére, ezért szerintem várjunk meg valami hozzáértőt, aki megmondja a tutit
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz Ragnar_ #3097 üzenetére
Érezhető a különbség, jobban szólnak a modellezők is. Ezeket próbáltam: Guitar Rig 3, Amplitube 2, Waves GTR Solo, Revalver III. Főleg a felhasználói patch-eknél lehet nagyon érezni, hogy ha gyengébb pick up akkor az effektekkel próbálják megadni a hangkaraktert és a hangkitartást. Előző gitáromat leváltva Ibanez INF1-esről váltottam Dimarzio Fred és Joe párosításra. Lehet felezni őket és olyan Stratocaster hang jön belőlük mintha két gitárom lenne.
Apropó most 1 évre ingyenens a Waves GTR solo plugin! Nekem a Revalver mellett ez tűnik a legérzékenyebbnek a dinamikára. Érdemes megnézni. Amúgy a GR3-nak m eg negyon tetszik a Marshall modellje.
Modellezőkhöz erősen ajánlott regisztrálni a guitarampmodeling oldalra is. Többek közt baromi jó AC/DC patch-et találtam.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Ragnar_ #3100 üzenetére
Nyilván, szemből nézve nem nevezhető szögletesnek, de oldalról nézve igen.
[link] nézd meg itt az alsó képeket, látni fogod, mire gondolok. (Amúgy a telecaster-ek is ilyen "szögletesek", a statocaster viszont nem, az jobban le van gömbölyítve. Egyébként meg ez is csak ízlés kérdése, szóval annyira nincs nagy jelentősége. -
M@trixfan
addikt
válasz Ragnar_ #3101 üzenetére
Érdemes megnézni, hogy kedvenc művészed akinek tetszik a gitárhangja milyen fa+pickup kombót használ. Nekem aktív még sosem volt, első kézből semmi tapasztalatom nincs vele. Azt lehet tudni róluk, hogy nagy jelet adnak és elemről mennek. Metálra használják és van egyfajta akusztikus hangjuk. De meg kell hallgatni mert könnyen lehet, hogy hi-fi-sen sterilnek fogod találni. Én nem is nagyon törekedtem ebbe az irányba, talán ha egyszer lesz egy kifejezetten metálra használt gitárom.
-
mibog
tag
válasz Ragnar_ #3314 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Elég tájékozatlan vagyok, pár napja fogtam gitárt a kezembe először. nem tudom mire való az a bizonyos Asio driver. google is csak olyan infokkal szolgált amiből nem tudtam meg hogy mire, hogyan, mit.. ha volna esetleg valami általános hozzáfűznivalód kiindulópontnak a kereséshez, azt még nagyon köszönném.
Tiszalökön ház eladó, horgásztó, strand közelében http://nyiregyhazanelado.blogspot.com/
-
alienpapa
senior tag
-
alienpapa
senior tag
válasz Ragnar_ #20898 üzenetére
Értem. Ez alapján nekem valamelyik B és A akkord kellene B - A - B - A sorrendben a dal elején. Ennek ellenére a fülemnek sokkal jobban tetszik az Em - Am - Em - Am. Szóval az A az stimmel, de hogy a B-ből hogy lett E az nem értem. Ilyenkor lenne jó, ha lenne valamiféle fogalmam a gitározás elméleti hátteréről.
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
kemotox
addikt
válasz Ragnar_ #20920 üzenetére
Igen elég jól tartják magukat, és hozták a régi doom metálos feelinget az új albummal, pozitív csalódás volt nekem is. Nem egy Metallica
Mindenképpen el fogok menni a koncertre, meg fűzöm haverokat, hogy a prágaira is elmenjünk. Iommi az egyik legnagyobb példaképem, mindenképpen akarom látni élőben. -
csadi0011
őstag
válasz Ragnar_ #20937 üzenetére
Szerintem nincs nagyon messze. Csak azért, mert több hangköz van rajta, esetleg más a hangolása, még nem lesz olyan gitár, amin csak kivételes emberek tudnak játszani. Érteni kell hozzá a 12-nél több hangból álló hangsorokat és tudni fogod, hogy hol van a helyük. Már csak beléd kell rögzülnie.
Attól, hogy különleges egy gitár, nem biztos, hogy újra kéne rajta tanulni játszani: pl1 pl2 -
persil
nagyúr
válasz Ragnar_ #20942 üzenetére
Iced earth szamokat tudom ajanlani, en sokaig csak azt hallgattam/jatszottam es most olyan a pengeto kezem, mint valami istenverte geppuska
Mas kerdes, hogy a dallamozashoz meg gyoker vagyok xDSzrk.: offba tettem.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
válasz Ragnar_ #20947 üzenetére
Az a baj, hogy ritmus buzi vagyok, de már ott tartok, hogy szerintem javíthatatlan a helyzet, whitechapel, meg cannibal corpse szintű darálásokat ránézésre elsőre eljátszom, a legegyszerűbb maiden szólót meg napokig magolom =/
Szarul csináltam, magamtól, tanár nélkül, így évek után meg már képtelen vagyok szakítani a rossz szokásokkal.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
kemotox
addikt
válasz Ragnar_ #21138 üzenetére
Hát igen, a székelykáposzta sem magától készül el! Gondolj bele, akinek bejött a dolog és híres zenész, tehát ebből él.. tulajdonképpen főállásban nyomja. Szerintem nekik a duplája is meg lehet a dolog.
Van ez a nagyon ismeretlen béna gitáros.. valami.. hogy is hívják? Eddie. Vanhélen? Na mindegy néhányan biztos tudjátok kiről van szó, na ő róla olvastam egyszer, hogy olyannyira rá volt kattanva a dologra még ifjúként mikor elkezdte tanulni a szakmát, hogy egész nap a nyakán lógott a gitár, és úgy mászkált a lakásban, mindenféle dolgokat gyakorolva.
-
guitarguy
csendes tag
válasz Ragnar_ #21145 üzenetére
Hát ja, az is igaz. Menjen 1 stílus (ami a legjobban te vagy, szeretsz), de az magas szinten. természetesen ez a fő cél.
Én amúgy pont az ellentéted vagyok. Amióta csak elkezdtem, rabja vagyok a skálázásnak és ezáltal az szóló imprózásnak. Ritmusjátékban meg gyenge vagyok.
-
brickm
őstag
válasz Ragnar_ #21149 üzenetére
Ez igy nem igaz. Van akinek nincs jó érzéke kiséretet játszani, van akinek meg metronóm nélkül is elég pontos a ritmusa...
Az sem igaz,hogy aki jol szolozik, az jol,is ritmusozik. Meg az is hülyeség,hogy a ritmusgitáros alacsonyabb rendű,mint a szológitároa.
A basszusgitáros ezzel az erővel haza is mehet,nem?Van aki szereti a 100perces szolokat,van aki minimalizálja, van aki összetettet csinál, van aki egyszerűt. Ez nem jelent és jellemez semmit kb...
Lehet jó valaki attól függetlenül,hogy 3-4 akkorddal játszik... Lasd cseresznye tcs(pedig nem azeretem a tcs-t)Van akinek meg nincs érzéke,a dallamjátékhoz...ettől nemlesz rossz gitáros,legfeljebb rossz zongorista.
[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz Ragnar_ #21219 üzenetére
A nylon húros gitárok illesztése, ragasztása, anyaga nem alkalmas arra, hogy a fémhúrok által keltett jóval nagyobb feszítő erőt megbírja. Ekkor szokott a húrláb és a nyak elválni a testtől. Javítható, de kellemetlen.
Vannak gitárok amik megbírják ennek ellenére a fém húrt, de nem feltétlen érdemes kísérletezni, mert egy 30ezres gitár törött nyakát sokba kerül javíttatni.[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
-
guitarguy
csendes tag
válasz Ragnar_ #21285 üzenetére
Ja, tévedsz. Pl az abszolút hallást csak nagyon fiatalon lehet elsajátítani. (6-8 év bőven késő, legyen inkább 2-3) Vannak kivételek, de ritka mint a fene.
Nem létszükséglet, de azért jól jön az zenélésben... Mit nem adnék érte ha nem csak a skálát hallanám ki kapásból, de a konkrét alaphangot is.Viszont a C-t felismerem mindig, de a többit nem. érdekes dolgok ezek.
[ Szerkesztve ]
-
guitarguy
csendes tag
válasz Ragnar_ #21289 üzenetére
Nem feltétlenöl örökölt. Csak ugye nem sokan születnek zenész családba,kapnak korai zenei képzést stb. Így nem igazán lehet tudni hogy mennyien rendelkezhetnének ezzel a képességgel.
Persze ez csak az én elméletem.brickm: A relatív hallás más tészta. Az bármely korban fejleszthető és kulcsfontosságú a zenéléshez.
-
nap
addikt
válasz Ragnar_ #21399 üzenetére
Nem értünk egyet a vox-szal kapcsolatban. Egy multi lényegesen több lehetőséget biztosít, mint egy ilyen kis vacak. Én egy darab torzítópedállal kezdtem, volt erősítőm is, mindenhogy szarul szólt. A multi megváltás volt hozzájuk képest. Pedig azt csak fülessel használom.
Mostanában, ha gitárt veszek, viszem magammal a motyót, mert így van mihez viszonyítani a hangját. Többször hagytam már ott gitárt, mert csak valami fostalicska erősítőn lehetett kipróbálni, aminek a hangja elbozasztott, elriasztott.
Azt viszont nem vitatom, hogy számítógépen sokkal többmindent lehet összepakolni ilyen gitar rig jellegű dolgokkal. Csak az eléggé géphez köt.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
félisten
-
Moleman
addikt
válasz Ragnar_ #21464 üzenetére
Ha már multieffekt: tudnátok tanácsot adni midi vezérlőpedál ügyben? A Guitar Rig és az Amplitube vezérléséhez szeretnék egy pedált, tudom, hogy az igazi multieffekt pedálok közül csak a Boss GT-100 és társai rendelkeznek midi kimenettel, de ők kiesnek a körből, mert csak 30 ezret tudok rászánni. Használtan nézegettem Behringer FCB1010-et és Roland FC-200-at, de most egyikből sincs szabad préda, csak Bécsben. Van még más opció, ami megfelelne? Expression pedálra mindenképp szükségem van.
Köszi! -
brickm
őstag
válasz Ragnar_ #21464 üzenetére
Ezt akartam mondani.
azért 15évvel ezelőtt igencsak ámuldoztunk rajta, hogy egy kis pedálban, ami akkora, mint az overdrive, simán lezúzza a haját az embernek....most meg...atidzsiforc
A reapert tudom én is ajánlani, nagyon jó szoftver, az áráról nem is beszélve. Bőven töredéke, a hasonló tudású és összeszedettségű szoftvereknek. Otthonra megkapod 16ezerért áfával együtt.
ASIO4ALL driverrel simán zero latency-ben jön minden az USB-s kártyáról.AMúgy tudtok jó plugineket hozzá?
Nemnagyon használok, csak a saját reaper clippert, compressort, limitert, EQ-t. Kipróbálnék pár bevált cuccot.[ Szerkesztve ]
-
atidzsiforc
őstag
válasz Ragnar_ #21482 üzenetére
egyszeru. berakod a vsti-t es ala rakod a tobbi plugint. legalabbis reaperben, de sztem majd minden daw-ban igy van. a legfolso cucc van a jelut elejen es sorban jon a tobbi, tehat a vstibol kijovo hangra hatassal lesz az osszes tobbi alarendelt plugin amit beteszel, abban a sorrendben, ahogy el vannak rendezve. persze lehet bonyolitani i/o okossagokkal ossze-vissza kuldozgetni a jelet trackek kozott, de alap dolgokhoz folosleges.
[ Szerkesztve ]
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
Ragnar_
addikt
válasz Ragnar_ #21535 üzenetére
Jah most látom, írták előttem, hogy a Washburn u.a mint az OscarSchmidt, én ha most vennék gitárt, valami Ibanezt, vagy Jacksont, Charvelt, esetleg Schectert vennék, igaz nagyon kezdő szintre túl drágát nem érdemes.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Motorola Edge 50 Pro telefon 12/512GB, Garancia ALZA 2026.09.26-ig
- Fanatec ClubSport DD 12nm, garancia, szép állatban
- Jura Impressa C5 automata kávéfőző
- Gigabyte ud1000gm modular power supplay Táp 80+gold
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest