Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Vastagabb húrokkal lehet rajta egyenlíteni (némileg), de alapból a rövid menzúra miatt van. Vegyél egy 7 húrost, vagy egy baritone-t.
-
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Fémhúrosról után ki akarom próbálni a klasszikust is, lehet a puhább húrok miatt az (még
) jobban menne...Elektro-akusztikusra gondoltam, későbbi felvételek miatt. A Cort AC120CE jó gitár ennyiért? Vagy esetleg valamelyik Yamaha jobb lenne? 40K környékén gondolkodom.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kenyocsaba23
üzenetére
Régebben én is szemeztem valami belépős Spider-el, de van egy külföldi gitáros fórum, ahol egybehangzóan óvnak tőle mint a tűztől...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Humbucker
üzenetére
EMG-ből az X-végűeket keresd, ha metal és passzív közeliség a cél...
Én ilyen keretből amúgy egy jó kis baritone LTD supertrat-on gondolkodnék, még ha nem is EMG-kkel, de később arra bővíted amire karod... Akár passzív SD-kre, vagy BK-kra is... (No az pöffentene oda...)

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kenyocsaba23
üzenetére
Pedig nem olyan nagy újdonság azért. Ez a másik.-> AXE FX.
Van jó pár összevető vidi róla yt-on, hogy néha jobb a hangja, mint az "eredetinek".
Ha tehetném én is ilyet vennék, persze az ára az nem éppen az én kategóriám. De majd egy szép napon...
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Ritmus-riffelgetéshez a híd-közép álláson kívül az én fülemnek más nem igen volt jó. De a felső 3 húron játszott inkább emelt közepet és mélyet igénylő kb. akármihez is ez helyzet. Az also 3 húr bevonásával már bonyolódik a helyzet, de ha főleg azokon játszottam valamit, akkor (ha nem tévednek az emlékeim) a neck-only hangzott a legjobban.
De az is lehet, hogy a közép-nyak felállás, ezért is feltételezem, hogy inkább lennék boldogabb egy 2x humbis gitárral. De a "tökéletes" persze a full passzív H-S-H felállást lenne, 7-utas kapcsolóval, bár ez nem kicsit túllő a célon (beérném 5 állásúval is
). -
SunMount3r
nagyúr
Jó nektek, hogy már csak "úri-muriból is" egy strato single-coil hangját muherálgatjátok össze a jó kis humbis gitárjaitokon. Én örültem, ha valamelyest a közelébe kerülhetek egy kis humbis hangzásnak, ha 2-es állásba raktam a kis olcsó strato-m pickup váltóját.
Gyak. ezen használtam végig, kivéve a clean lead-eknél, akkor ment a "neck only"-ra a váltó. De más beállításnak pl. bridge only-nak nem sok értelmét hallottam ki...Szóval nekem kb. ennyi a tapasztalatom: kell egy humbi a hídhoz és mehet egy single a nyakhoz, ha szereted azt a szofisztikált finomságot a szólóknál, de leginkább lassabb, dallamosabb és clean-közeli dolgokhoz való az is....
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Moleman
üzenetére
Össze lehet vele hozni érdekes dolgokat, de én is kb. csak egy fix kombinációra beállítva használtam végig, néha kicsit finomítva rajta. Akkor azt hittem a gyenge erősítőm és a pickupok miatt van, hogy pl. extra mélyre tekerve vagy amolyan "Death-Doom" metálosra belőve nem volt az igazi, bár ez továbbra sincs kizárva.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
InHell
üzenetére
Azzal a patent Halo-val nem csodálom, hogy jól szól...

Nekem egy MT-2-őm van, amit egyesek a neten a legrosszabb torzító pedálnak tartanak.
Bennem soha fel sem merült, hogy ez olyan rossz lenne , sőt. A boltos is ezt ajánlotta, mikor vettem, hogy "ennél már csak a Marhsall a dögösebb", gondolom a a Jackhammer-re gondolt... De ez a TS-t is ajánlották most nemrég modern extrém metálhoz is.De mondjuk akkor inkább már egy multit veszek...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Nem vagyok nagy LP fanatic, de ez esetben tényleg el kell ismernem, hogy... Szép a tokja...

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Kell a frásznak valami idegen, elektronikus test az ember bőre alatt... Én hús-vér ember vagyok, normális, egészséges én és testképpel magamról. Mint szubjektum, nem pedig robot vagy valami korcs hybrid, így is definiálom és fogom fel magam. Számomra minden technikai kütyü a külvilág része, arra való, hogy használjam, nem pedig, hogy a részemmé váljon és átdefiniálja bármilyen szinten is az énképemet. Pláne nem önként és "dalolva" választva azt. Számomra élet, test és "ember" idegen és még az elképzelés is és egy elég borzongató disztópikus jövőképet pedzeget.
Aki akarja, mert nincs megelégedve valamilyen képességével, aggassa csak tele magát mindenféle trendi szuper ember augmentátumokkal, de engem egy "hangoló lesz kézfejedben" hívószóval nem lehet befírőlni és ennél sokkal "többel" sem. (Ez esetben minél "több", annál "kevesebb" az eredmény...)
Az egész valamiféle groteszk neo-gnoszticizmusnak tűnik nekem, ami az emberi testet is leértékeli és szembe fordul annak természetes fizikai létezésének és paramétereinek "hatályosságával" és valami más, extrém "kiutat" keres (voltaképpen csak saját ideológiai zagyvaságából), ezúttal a technológia felsőbbrendűségének -kezdetben- bújtatott ideológizálásával. De az ilyesmi hosszú távon nem sok jóval kecsegtet.
(A fogyatékkal élők esetén tudom egyedül megérteni és elfogadni az érvényességét és a célzott alkalmazását.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Balumacikaa
üzenetére
"Esse csúnya"
... De nekem meg Superstrat és variánsai jönnek be leginkább. Ezt pl. még így feketében is nagyon vonzó: [link]-> De lehet belejátszik az ESP/LTD preferenciám is. 
Vagy a másik kedvenc: [link]
-> "Ha majd egyszer sok pénzem lesz..."Összességében a Les Paul-al sincs semmi bajom (azt az előbb linkeltet fali dísznek simán elfogadnám
, olyan kellemes a színkombója) de kinézetre, formára nálam a legelterjedtebb formák közül valahogy a sor végén kullog... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Moleman
üzenetére
Első gitárom (még nagyon kis gyerekként) egy zsibis (de külsőre nem rossz) nylon húros volt, csak úgy prüntyögni, ismerkedni vele. Aztán mikor koptak már a húrok, gondoltam teszek rá fémhúrokat ("úgyis egyre megy", semmit nem konyítottam akkor még ehhez, nem is volt ismerős se, vagy bármi infó forrás), kipróbáljuk úgy is. Egy ideig bírta (talán évekig is), aztán "szépen" beroppant tőle a test teteje. Először csak kicsit, és még úgy is behangolt maradt, lehetett rajta játszani (egy darabig). Aztán az egész nyak elvált a testtől és pá-pá...
(#27978) Panzermeyer: Már észrevettem egy ideje, de mi itt a topic-ban ez a nagy Les Paul fétis?!
Szinte mindig csak ilyeneket linkeltek. (Mondjuk ez tényleg szép darab, pedig alapból nem vagyok nagy Les Paul fan...) -
SunMount3r
nagyúr
Szerintem a minőség ellenőrzés sokat nyom a latba, afelől, hogy lehet sokkal több hibás darabot engednek át a taiwani meg a kínai gyárakból, amik USA-Japán-Korea szinten már nem mennének át a rostán. Elég csak "kishibás" dolgokra gondolni (sőt, ez a gyakori), amikkel egy szintem még "együtt is lehet élni", vagy amiket jobb eséllyel még korrigálhat egy lokál hangszerész is. Persze még sok összetevője van, de ez az utolsó lépcső, amin végül is a lényeg múlik.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Tipikus "6-er only" demagógia...

Most írjam rá azt, hogy "az ukuleléből már kinőttem"?!

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Az nagy élmény, ha böngészés közben ráakadsz a fejedben létező és abszurdnak tűnő álomkonstrukcióra.-> Az igaz lehet, csak mivel nekem ez alapból egy 8 húros, így kb. egy a kismillióhoz az esélyem pl. a gsfanatic-on kifogni egyáltalán egy olyat, ami "megfelel"...

A rondo-n meg csak úgy csemegézne az ember a jobbnál jobbak közül... Ráadásul néha olyan árakon, amiért itthon annak az egy-két nagyobb gyártónak a belépő szintű stock modelljeit kapni.
-
SunMount3r
nagyúr
Fajsúlyos progresszív, modern metálhoz melyik Boss GT vagy Line 6 POD (esetleg Zoom) multieffekt lenne a jobb?
A legolcsóbb kategóriát kérdezem persze. Max 40 ameddig elmennék majd (pedig még a gitár sincs meg, csak puhatolózom jó előre
)...Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Köszi, az jó, de sajna ott pont nincs abban a színben ami nekem kellene.
Andertons-tól vagy mondjuk a Gear4Muisc-tól rendelni nagyon necces szerintetek?
Mind kettő Britt ugyebár...

Ui.: ezt ismeritek amúgy?
-
SunMount3r
nagyúr
A Muziker-el van valakinek tapasztalata? Azt tudom, hogy nem magyar székhelyű, ezért és a garancia miatt kérdem.
Sajnos ami gitárt kinéztem az nincs egyik magyar webshop-ban sem. A másik lehetőség szintén külföld, csak még messzebb az Andertons vagy a Thomann lenne.

-
SunMount3r
nagyúr
Schecter C-8 Deluxe (gyak. a belépő) széria valamelyike volt már a kezeitek közt? Minőségérzet, hangzás, ilyesmikre lennék kíváncsi... Meg, hogy hogy állják meg a helyüket az Ibanez RG szériával szemben...

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Moleman
üzenetére
Akkor most ha jól értem "rendes", fizikai effekteket kötsz elé?
És ha a gépen futtatod keresztül, úgy milyen volt élő gyakorlásra (mondjuk ha rádobtál valamilyen gitárszoft-ban egy-két effektet stb...)? Érezni valami késleltetést, ahhoz képest, ha mondjuk erősítőre lenne kötve a gitár? (Ha van erről közvetlen összehasonlítási alapod...)

-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Moleman
üzenetére
Köszi!
Gondoltam, ha zenehallgatáshoz is használnám, akkor csak jobb minőséget ad, ha a két hátsó kimenetet használom, nem pedig a fejhallgatóét...?

A TRS aljzatnak nem lesz baja attól, hogy TS dugót dugsz bele, olyan, mintha egy sztereó aljzatba monot dugnál.-> Akkor oké, csak mert a DAC-os Topic-ban, mikor rákérdeztem, nem voltak 100% biztos benne, hogy nem e lehet baja tőle...
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van itt valakinek tapasztalata DAC/interface-ekkel?
Elektromos gitárhoz lesz majd később (addig is zenehallgatásra). Fontos a felvétel és a direct monitoring is (tehát, hogy erősítő helyett lesz használva, élő gyakorlásra) és fontos, hogy ne peak-eljen.
Roland Duo-Capture EX
Steinberg UR22mkII
Fucusrite Scarlett 2i4 (2nd Gen)
-ezekről mi a vélemény?! Melyik lenne a jobb/ajánlottabb?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Nem szoktam ilyeneket nézni, de ez most valahogy nem olyan rossz.:->[link]
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem a sima Tuna-ban az akkordokat rendesen felismeri (lefele pengetéssel), mondom, még próbáltam is becsapni, hogy mennyire pontos, de nem lehetett. Olyanokat sem tapasztaltam, amiket írtál. 900Ft a teles app, szerintem (nekem) ennyit meg fog érni. Rég nem volt kezemben a gitár, de most már kb. 10 perc alatt megtanultam megint 4 akkordot vele, úgy hogy berögzült (nagyjából
). Nekem bejön. -
SunMount3r
nagyúr
Amúgy fémhúros akusztikra milyen húrokat használtok?
Sok helyen olvasom, hogy a Daddario Phosphor Bronze a legjobb, abból is a 10-47-es. De írtak olyat is, hogy 12-47, meg 12-53...?! Persze egyéni preferencia tudom, de biztos van egy "ajánlott" típus, azoknak akik még nem sokat cserélgettek és nincs lehetőségük sokat kipróbálni...

Lassan illene cserélni a húrokat a Fender-emen...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
[link] Pár akkordig ingyenesek benne a játékok, a többiért fizetni kell.
Ez meg elvileg a direkt tanulásra kifejlesztett app-juk. Ezt még nem próbáltam, hasonló dolgok lehetnek ebben is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A tuner csak egy része az app-nak, vannak benne ilyenek is, amit írtam (akkordtanuló játékok lényegében). Direkt próbáltam "becsapni" és más akkordot meg hibásan játszani és nekem úgy tűnt, hogy hiteles a dolog.
-
SunMount3r
nagyúr
Feltettem a Tablet-emre a Guitar Tuna-t (mer kellett egy jó hangoló és ez volt az első a sorban) és meglepődtem, hogy azokra az akkordokra, amikre én azt képzeltem, hogy nem játszom őket még teljesen tisztán, azokra azt jelezte, hogy tökéletesen játszom őket.
Jó kis önbizalom-booster app... -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Tudtok olyan app-ot Android-ra, ami segít a gitár tanulásban (főleg ugye kottákra és akkordokra gondolok), vagy ezek csak olyan placebo app-ok?!

És egy jófajta Tuner app-ot is ajánlhatnátok.
Köszi!

(Amúgy az összefoglaló linkje nem működik...
) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Humbucker
üzenetére
Én pár éve rendeltem a Fender-emet a Mezzoforte-tól. Gyány, beállítatlan nyakkal, berezonáló húrokkal jött. Egy lokál hangszerboltba vittem később, ahol a nyakbeállítással kicsit javítottak a helyzeten, de még mindig rezonál. Gondolom valami kiállított vagy a raktárban senyvedő darab lehetett (inkább az előbbi, majd az utóbbi), mert a koptató már karcos volt egy kicsit és a húrokon is látszott a használat. Vedd számításba, hogy ha nem vállalják, hogy patentul leellenőrzik és beállítják neked előtte, akkor kifoghatsz ilyet is. És ekkor a visszaküldés már eléggé necces dolog. Ekkor erről még nem tudtam, mert pl. a webshop-ok tájékoztatójában is rendszerint jogszabályellenesen van ez megadva, de ilyenkor a visszapostázás költségét is nekik kell állniuk, ha elállás van (legalábbis én így tudom). Kérdezz rá mindenre inkább telefonon előtte.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Bezzeg van singiture 29.4"-os 8 húrosuk is egy bridge hangszedővel...->Így helyes az állítás...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
üzenetére
Azt mondják 28" még épp elfogadható kompromisszum az alsó húrokhoz is, de lehet aki sokat szólózik és nagyon érzékeny/megszokta a rövidebb scale-t, annak már ez is sok lesz. Egyébként 8 húroshoz 29.5" se lenne sok (mondjuk a két plusz húrhoz ideális), de ehhez már lehet tényleg fanned kellene.
A sorozat gyártott "casual" 8 húrosok szinte mind 27"-esek, ami vajmi kevés, bár van akit nem "zavar", de ha összehasonlítod egy 28"-assal akkor kijön a különbség az utóbbi javára, kevésbé lesz "muddy" meg tompa az plusz két húr. Sajnos a gitárgyártók még nem eszméltek, hogy ezen a téren mi is lenne a reális igény. Az Ibanez 8 húros multiscale-je is hiába fanned, ha top csak 27.2", ami alig több, mint a sima 8 húrosaiké. Bezzeg van singiture 29.4"-os 8 húrosuk is egy nyaki hangszedővel, ami így sokaknak eléggé felejtős. A vicc, hogy a 9 húrosaikat is csak 28"-ban nyomják, amit ha összevetsz az eddig leírtakkal akkor kész kabaré. Egyszerűen vagy nem értenek hozzá (még annyit se mint én), vagy nem akarnak kihozni egy normális 8 húrost.
A Schecter viszont tolja(ta) a 28"-et, igaz az meg nem fanned, de én speciel inkább mégis arra hajlanék.
Ja: ezt 8 húrossal "darába tolja csak" meglátáson meg szerintem túl lehetne lépni már...
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Arra gondoltam, hogy azért ezek a csiptetősök, mégiscsak erre vannak kitalálva "hardverileg" is és pontosabbak, mint egy ilyen szoftveres tuner, ahol függ az eszköz (nekem egy noti) mikrofonjától is, hogy hogy érzékeli a hangokat. Meg aztán kényelmesebb is, ha folyton ott van a gitár fején, nem kell a telefonhoz/ notebook-hoz közel tartani stb...
De te milyen hangolót használsz mobilon?
És az első kérdésemre lenne valakinek javaslata?!

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Erről még támpontotok sincs?!

-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Cort AC120CE NAT [ACC11ME] vagy Yamaha CX 40?!
Illetve: fémhúros akusztikus gitár nyak állításához milyen méretű imbuszkulcs való?!

Illetve: erről a Tuner-ről mi a véleményetek elég pontos?! Vagy muszáj lesz venni egy kis csíptetős fizikai tunert?!
Köszi!

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
guitarguy
üzenetére
Gyakorolni jó lehet ilyen kategóriában is, nekem is egy kb. 21K-s Hohner Rockwood Pro-m van a mai napig és évekig használtam. Ha a kedvenc riff-jeided, témáidat akarod csak gyakorolni, betanulni, magadnak pengetni egy kicsit arra elmennek. Persze egy bizonyos határig. Pl. a Teen Spirit szerű akkordos riffek szörnyen (gyak sehogy) nem szóltak rajta (ehhez hozzá tett még a nagyon amatőr láncom is). Szal. az se mindegy milyen zenéhez kell. Kíváncsi lennék hogyan szólhat egy normális erősítővel, vagy most majd interface-el PC-re kötve, de már egy jobb 60K-s gitár is nyilván sokkal tisztábban szól, mint ezek... De vannak idők, amikor az ember nem bírja ki és kell neki egy gitár, pedig lehet elég lenne csak a 2 hónap utáni fizuig kihúzni és jöhet egy petánsabb darab...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem még midig ott pihen a pincében az MT-2 és igen jó kis pedál volt az annak idején. Mondták róla, hogy csak valamelyik Marhsall erősítő éri útól torzított gain-ben. Szerintem még mindig simán el lennék vele (ha jó lenne a gitárom és lenne még erősítőm) egy darabig. Ami még érdekelt annak idején az a Mega Distorsion, ma már csak próbaként, de anno nálam ez is kiszemelt volt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BluEyes
üzenetére
Ok, THX, de akkor arra van 5-let, hogy akkor ezek a régi mini vagy az új micro verziók lényegében? Vagy én értettem félre eddig valamit (pontosabban "ők") és a mini=micro, mert az álltald linkelt oldalon is "mini"-ként van feltüntetve, de elvileg ezt már nem is gyártják...?!

Amúgy: láttam egy összehasonlító videót ahol Fishman, (talán) Boss vagy Korg, és ezt a PW-t mérik össze rekció idejűket és pontosságukat takintve, és elég egyértelmű volt a videóból a PW fölénye és, hogy marhára nem "mindegy" melyik "olcsó" tunert válassza az ember, szinte ég és föld volt a különbség...

-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nekem ez meg ez lenne a dilemmám, összehasonlítva ezzel.
A lényeg, hogy ennek a Planet Waves tunernek létezik egy ma is gyártott, fejlettebb "micro" változata és egy régebbi amit "mini"-nek hívtak...
Amint látható mind két esetben mini és nem micro tuner-nek vannak feltüntetve, de míg az arzenálos képen a "régi" mini van (amin nincsenek funkció gombok felül és a tipuszáma a webshop szerint pw-ct-12 NS), addig a diszkontos képen már az "új" micro-ról van kép berakva (típus száma pw-ct-12) . Ráadásul van egy jócska 1K+-os árkülönbség is köztük...
Nem tudok dűlőre jutni, bár gondolom ti se nagyon, de hátha van itt aki tőlük rendelt már ilyet (vagy ott dolgozik
), mert a régi "mini"-t, nem szeretném kifogni, bár a gyártói honlap szerint azt már nem is gyártják, úgyhogy nem tudom, hogy ez anomália e a honlapon és elírás ("jólesszazúgy"), vagy tényleg még a rég verziót árulják (mindkét helyen)?! 
Ha van ötlet, akkor köszi! (Tudom, kérdezzek rá e-mail-ben, csak hátha van ennek is egy egyértelműsítő Wikipédia oldala, amiről még eddig nem tudtam...
)(Azért azt a 5,7K-t kicsit sokallom értem, nem azért...)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
brickm
üzenetére
Ok, csak kíváncsiságból: mondanál egy-két ilyen modellt 30-40K körül ami hangkártyaként is megállja a helyét és lehet venne mikrofonról is fölvenni?
sza.sa: Igen most, hogy a Line 6-ek is kiestek, már én is csak ezen a hárman gondolkodok: Roland Duo Capture EX vagy UR22 vagy Focusrite Solo+DI-Box...(A stúdiós topic-ban ez utóbbit ajánlották, egyelőre azonban még gyűjtöm az infókat...)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kemotox
üzenetére
Pont most kapom az infókat a Stúdiós topic-ban, hogy a sem a PAD, sem a hangerőpoti lenémítása nem jó megoldás a hangminőség szempontjából (amit alapból gondoltam is). Mivel alapból egy jól használható szettet szeretnék, erre is gondolok és szeretném a maximumot kihozni ezért a "kis" pénzért. A gond nem a "beépített védelem", hanem, hogy kevés a "mozgástere" a gitárjelnek és túl kevés gain-nél is clippel az interface.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy nem marad más alternatíva. Alapból ezeknél kezdtem a nézelődést, de úgy tűnt eleinte, hogy olcsóbban kapok egy "jobb alternatívát" pl. a Focusrite Solo-t, ami mindezt tudja, csak a szoftveres körítés nélkül (már úgy tűnik ez téves)... Amúgy a Line-6 Studio-UX1 jöhetne csak szóba, mivel éneket is akarok rögzíteni később, ezért kell a mikrofon bemenet is, csak ugye ezen nincs fantom táp, ami a Solo-n pl. lenne... És az UX2 már jócskán kilóg a keretből, amin lenne fantom táp is...
Úgyhogy még megfontolom, ha nem jön jobb javaslat...
Amúgy ezek a Line 6 interface-ek mennyire állják meg a helyüket "hangkártyaként" pl. zenehallgatásra milyen minőségű hangot produkálnak?

És, hogy ezeknél egyáltalán nincs jelen ilyen "clipping" vagy túlvezérléses jelenség a gitár bemeneten?
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Egy USB-s DAC/Interface-t keresek otthoni gyakorláshoz/felvételhez elektromos gitárhoz (főként), 40K környékén.
Eddigi internetes kutakodásom során arra jutottam, hogy egy hangkártya hiába van ellátva instrument/mic/line váltóval a bemenetek terén, az olcsóbb kategóriában gyakori, hogy a bemenet erősen túlvezérelt lesz még alacsony gain-en is, ha elektromos gitárral akarjuk használni. Gyak. erre a célra alkalmatlanok.

Így a következő elvárások merültek fel:
-vagy legyen rajta PAD funkció kapcsoló (amivel redukálódik a jelszint)
-vagy legyen rajta Hi-Z bemenet (tk. a legjobb opció)Eddig ezeket a variációkat találtam:
Behringer UMC202 vagy UMC204 (PAD funkció, kevés review-t lehet róla találni)M-Audio M-Track Plus (nincs PAD, de valamilyen "guitar switch" van rajta, ami lehet megfelelne a célnak, de ezt se tudni, hogy gyakorlatban mit jelent. Sajnos kifutó darab, de lehet még el csíphetnék majd egyet és sajnos az M-Trac Plus II-őn már nincs ilyen funkció).
Focusrite Solo + Behringer: ULTRA-DI DI400P DI-Box (A review-öket olvasgatva az Amazon-on, a Solo magában alapból alkalmatlan elektromos gitárokhoz, de ezen állítólag segít ez a DI-Box, ami lekezeli a magas gain-t. A kérdés csak az, hogy mennyire kapnék így jó minőségű gitárjelet.
)A legközelebbi "normális" Focusrite termék amin lenne PAD funkció az a 2i4 és ez már jóval kilóg a keretből. De a legjobb persze alapból mégis csak a Hi-Z bemenet lenne...
Kérném, hogy ha van tapasztalatotok a fentiekben ill. ha tudtok javasoljatok valami megoldást!
Köszönöm!

-
SunMount3r
nagyúr
De még mindig: ezek mind szólógitárosok.

Amúgy nekem inkább amolyan "hosszú és vastag" ujjaim vannak.
Mindenesetre eszemben sincs feladni vagy ilyesmi, csak érdekelne, hogy mennyire szokott előfordulni mondjuk a nem "full profi" de gyakorlott gitárosokkal, hogy viszonyag rendszeresen nem pengetik ki az összes húrt amit kéne elvileg egy akkordnál. Gondolom ez egy stúdiófelvétel esetén nem annyira megengedhető, mint pl. élőben. De szokott ilyen lenni? Mert pl az akkordváltás már egész jól megy (viszonylag
), ritmus, jobb kéz nem probléma, csak hát hiába tanulom be profin a kedvenc akusztikus dalaimat, ha a hiányzó hangok miatt nem is úgy szólnak az akkordok ahogy kéne.De nem csinálok kardinális problémát belőle, remélem a beállítás után ez részben megoldódik...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Vegyél super stratot vagy bariton gitárt. Ha nem opció, gyakorolj tovább
Most minden bizonnyal elektromos szólógitárra gondolsz, de itt kifejezetten akusztikusról van szó.
Elektromoson minden könnyebb egy picit, tudom. A gitárom "action"-jén is van mit állítani, szerintem túl magasan vannak a húrok, de ez majd a hangszerésznél kiderül/megoldódik. De nekem ez a probléma nem gyakorlásfüggőnek tűnik, pozicionálhatom én az ujjamat fél óráig is ugyan azon az akkordon, ha egyszer mindig hozzáér az új begyem valamelyik alsóbb húrhoz...Kíváncsi lennék ezekre a crossover classzikus gitárokra, elvileg szélesebb a fogólapjuk és így talán nagyobb a húrtávolság is. Meg egyébként is van egy olyan érzésem, hogy még egy sima nylon húroson is jobban menne ez mint a fémhúroson. Igazán csinálhatnának crossover western gitárokat is, vagy hogy legalább lenne olyan modell/opció, hogy a nem átlagos kezűeknek is kényelmes/játszható lenne, pár gityó szélesebb fogólappal pl.. Vagy marad a jelenleg elérhetetlen opció: a custom gitár csináltatás, erre jelenleg messze nincs keret.

Csak érdekelne, hogy vékonyabb/átlagosabb ujjúak is belefutnak e ebbe a problémába?
-
SunMount3r
nagyúr
Most tanulok újra akusztikuson és van egy kis problémám. Eddig se a C se a G se a D akkordot nem sikerült maradéktalanul lefognom. Pontosabban lefogni sikerül, csak hát elég nagy kezem van, vastagok az újaim és az új begyeim elég vastagon domborúak (főleg ott ahol az új lenyomat "közepe van") és így minden lefogáskor a lentebb lévő húrokhoz hozzáérek és gyak. elnémítom. Szóval ezekből a full akkordokból nem szól 1-2 húr amikor kipengetem őket. Próbálom megoldani, néha a 2 húr helyett már csak egyet némítok el, de ez komoly erőfeszítésembe kerül, nem "jön természetesen", de pl. a D-nél az alsó E húrt egyszerűen lehetetlennek tűnik kipengetni, mert nem tudom úgy helyezni az újaim, hogy ne érne hozzá gyűrűs ujjam begye. Lehet hogy még sok gyakorlásra van szükségem, de ez egy ettől független dolognak tűnik. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Egyszerűen túl vastagok az új begyeim és törődjek bele? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Természetesen ez nem "3000e" hanem 3000 körül értendő, mindenféle "e" nélkül, THX...

-
SunMount3r
nagyúr
Úgy tűnik jövő héten tudom hangszerészhez vinni a western gitáromat és egyben újra húrozás is lesz, úgyhogy most keresgélnék egy jó .009-es vagy .010-es szett után (még "újrakezdő" szinten vagyok) ebben a webshopban: [link]
3000e Ft környékén gondoltam a max határt, gondolom ennyiért már lehet egy jó minőségű szettet kapni, csak annyira elvesztem a sok márka meg típus között
, hogy tapasztalat híján itt érdeklődnék, hogy tudtok e a fenti választékból valami tutit ajánlani nekem.Csak az az elvárásom, hogy jó hangzása legyen és bírja azért a strapát egy ideig.
Elsősorban a D'addario-ról hallottam jókat, de ebből is annyi féle-fajta van, hogy nem igazán tudnám magamtól kiválasztani melyik lehet a jó választás. De más márkát is ajánlhattok a választékból, ha az jobban megéri.
(Sajnos a sokak által favorizált Elixir-t itt nem találni meg
).Az ajánlásokat köszönöm!

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Ezt az esős dolgot tapasztalatból írod? Mondjuk fenn áll a gyanúm, hogy biztos van olyan puhatok ami nem 100% esőálló, de ha oda írják, hogy vízhatlan, akkor elvileg annak kéne lennie, nem? Vagy ez a "nem esőbiztos" dolog a puhatokokról általánosságban is elmondható?

(Más tapasztalatait is szívesen olvasnám a témában!
) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Tulajdonképpen nekem csak arra kellene per pillanat, hogy el tudjam valamiben vinni a hangszerészhez oda-vissza és egy esetleges zuhét is kibírjon. Bár lehet gondolnék a jövőre is és akkor inkább valami minőségibb kellene, de gondolom nem nagy elvárás, hogy legyen ilyen az 5-6k-s kategóriában. (Kemény tokot most inkább nem akarok, nem is hiszem, hogy találnék normálisat ennyiért.).
Webshop-ból ezeket néztem:
Rockbag-basic-puha-gitartok [link] 5K
Cort-cgb18-puhatok [link] 3900.-
Soundsation-sbg10-gitarhuzat [link] 2900.-Pillanatnyi igényemnek a Soundstation gitárhuzat is megfelelne, de nem tudom ez vízálló e, ennyiért...
A Cort vászon anyagú, ami nem tudom, hogy garantálja a vízállóságot (csak mert már volt egy pár vászon hátizsákom ami nagyobb eső esetén teljesen beázott)...
A Rockbag szállítással együtt még beleférne az árba, de nem tudom, hogy ez jó minőség e ennyiért (ha már a drágábbat veszem), egyedül ennél írják, hogy vízálló, aztán meg kitudja...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Valamint, hogy tudja e valaki, hogy ehhez a gitárhoz milyen méretű tok a megfelelő: Fender CD 140s [link]
4/4-es?

-
SunMount3r
nagyúr
Akusztikus, western, puha gitártokot szeretnék venni, sajnos a buget eléggé szűkös és ebben az áruházban ez a legolcsóbb:Stagg STB-10C [link] 5e Ft. E felé nem szívesen mennék és nincs nagy választék és instant megoldás kéne, mert valamiben hordoznom kéne a hangszert egy párszor. A Stagg gitárokról eddig nem sok jót hallottam, de nem tudom ez érvényes e egyéb cuccaikra pl. a gitártokokra, vagy nyugodtan megvehetem? (Nem akarok feleslegesen kidobni pénzt egy gyagyi tokra aminek leszakad a füle, szétmegy a cipzárja, elázik benne a gitár stb...)

Mi a véleményetek róla? Vagy inkább rendeljek webshop-ból valami mást kb. ugyan ennyiért, esetleg tudnátok ajánlani valami jó minőségűt?!
Fontos, hogy esőálló legyen...A válaszokat köszi!

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
brickm
üzenetére
Nem ismerem ugyan a hazai hangszerkészítők tarifáit, de erre gondolom az 5-ös Lottó megnyerése után lehet reális esélyem...
(Túlzás persze, csak a helyzetem érzékeltetése képpen.)Szerk.: Amúgy a jelenlegi tapasztalatom által felvetített helyzetet figyelembe véve, ha még a webshop kis is esett, az még mindig egy reális 5-let, hogy csak helyi boltba bemenve, kipróbálva, átfürkészve veszem meg a bizonyos hangszert... Csak hát így a kínálat is jelentősen szűkül és lehet árban is kompromisszumot kell kötni. A másik építő jellegűnek szánt ötletem, hogy webshopos vásárlás előtt (ha már más alternatíva nincs a nagyon áhított hangszer tekintetében) az ember telefonáljon és érdeklődjön a kiszemelt hangszer felől és próbáljon meg azzal a jogával élni, hogy megkéri a kedves boltosokat, hogy ugyan végezzék el a szükséges ellenőrzéseket/beállításokat a hangszeren mielőtt csomagküldik, mert bizony senki sem szeretne Horse Lemon-ba nyúlni...(Ez az aminek egyébként magától értetődőnek kellene lennie alapból, a vevő bármilyen intervenciója nélkül.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Én nem rühellek senkit, csak azt mondtam, hogy tőlük többet nem rendelek. Amúgy szerintem az lenne a minimum, hogy egy beérkezett rendelés után leellenőrzik a gitárt, ha pedig kell akkor igenis beállítják és nem egy e nélkül gyak. használhatatlan hangszert küldenek a kedves vevőnek. Ha pedig igazán profik akkor ezt még az előtt megteszik az összes általuk árusított hangszerrel mielőtt bárki megrendelné. Szerintem ez az ő jól felfogott érdekük is lenne hosszútávon. (A hangszer egyébként nem volt "szűz", lelehetett szűrni az apró nyomokból, hogy ezt bizony már próbálgatták azért és valszeg. bemutatótermi darab volt régebben, ami alapból még nem baj, de így meg külön is zavaró, hogy nem állították be).
A raktározás kérdése szintén az ő dolguk kell hogy legyen és nem pedig a vevő problémája, hogy utána mi szívjuk a fogunkat miatta. Nehogy már valami "hű de nagy extra" elvárás legyen az a vevő részéről, hogy ha kifizetek egy relatíve borsos árat egy hangszerért (de tk. az ár itt mindegy), akkor azzal ne nekem keljen már külön bíbelődnöm, várakoznom és ráfizetnem, hogy egyáltalán játszani lehessen rajta. Had tartsam fenn már magamnak a jogot ebben az esetben, hogy a probléma valahol nem az én, hanem a bolt hozzáállásában van.Ja és amúgy a tip-top beállítás nálad nem tudom mit jelent, de ez a gitár még annyira se volt beállítva, hogy semennyire, egyszerűen szörnyű a hang amit kiad, élvezhetetlen, játszhatatlan. A tip-top-ról csak ennyit, ja és igen, szerintem teljesen jogos lenne vevői részről, hogy akár még azt is elvárnám, már megbocsásson!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Bobrooney
üzenetére
Jaja, az enyémnél is ez a gond, került kb. 70e-be újonnan a Mezzo-tól
és akár hol fogom le zizeg mint az az őrült. Húrláb+nyakbeállítás lesz és ha szerencsém van megúszom max 5e-ből, de ez már más helyen. Én a Mezzo-tól soha többet! Nagyon meg kell nézni, hallgatni a gitárt, még ha újonnan veszi az ember akkor is, akusztikusat pedig webshop-ból, látatlanba senkinek se ajánlom! 
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek a Cort középkategóriás klasszikus gitárjai is olyan jók mint a fémhúros akusztikusaik?
Erről érdekelne vélemény: CORT ACC-11ME NAT [link]Fontos lenne az elektronika, pickup minősége is, hogy lehessen vele otthon normális felvételeket készíteni.
Mi a véleményetek?

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BluEyes
üzenetére
A neten olvastam és igen, tudom, hogy ez is csak egy elmélet. Nyilván egy jobb Bolt-On is jobban szól mint egy gagyi Set-Through, csak gondoltam hátha van itt ilyen tapasztalat. Világos, hogy nem ez a döntő faktor, de ez is egy olyan részlet amiről azt gondoltam, hogy valamennyire befolyásolhatja egy picikét a hangzást.
Az ember (pláne, ha relatíve olyan laikus mint én), ha új gitárt keres, akkor próbálja megtalálni a legjobb ár/érték arányú választást (mint minden egyébben), de akkor inkább én sem veszek el annyira a részletekben...
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek melyik a jobb, a Bolt-On (csavarozott), a Set-In vagy a Set-through nyak?
Elvileg ugye a Set-through adja át a legtöbb rezonanciát a gitár testnek, tehát bizonyos szempontból jobb mint a többi?!

-
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek mennyire jó 5-let az UK-ból rendelni gitárt?
Tudom kicsit elvakult ötletnek tűnik, de itthoni boltban nem lehet kapni a gitárt és ennek a boltnak a szállítási árai is jók: [link]Amennyire tapasztalatból tudom még a hazai webshop-os rendelésnek is megvannak a kockázatai (már jártam balul a Mezzofote-val), de ez a bolt elég normálisnak tűnik (talán van esély rá, hogy nem megint egy beállítatlan gitárt kapok).?!
Szóval meredek vagy sem, mit javasoltok?!

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Igen, közben ráeszméltem, hogy kicsit félre értelmezem ez a "Thin neck" kérdést.
És, hogy ami engem érdekelne inkább az a nyakforma (a nyak hátulja). Az Ibyknek 'D', a Schecternek 'C', az ESP-nek meg 'U' forma szokott lenni (meg még van ritkán az SLS (aszt se tudom milyen igazán)), ahogy írtad. A gitáros fórumokon dicsérik az új Schecter nyakakat, hogy sokkal jobbak mint 2014 előtt, de amíg nem fogok meg párat és össze nem tudom hasonlítani, addig marad a kérdezősködés. A széles húrközök engem nem zavarnának, sőt, elég nagy kezem van, inkább a ritka húrközzel küzdenék inkább, bár ezt se próbáltam, csak az avarage Strato nyakon, ami nekem lehetne szélesebb, riffelketés még ok, de a gyors chord váltásokhoz már kicsit szenvedős (bár lehet mert még nem gyakoroltam eleget.)Szóval tényleg a nyakak hátsó formája és vastagsága itt a kérdés nekem...
-
SunMount3r
nagyúr
Hali!
Van itt olyan aki tudna véleményt mondani a Schecter új (2014-2015)-ös "Ultra Thin-C" típusu gitárnyakokról?!
Igazábol olyan véleménye érdekelne a legjobban aki próbálta a Schecter-t is meg az Ibanez Wizard nyakat is és össze tudná hasonlítani röviden: melyik mennyire vékony/kényelmes és mennyire gyors/könnyű rajta játszani... De bármilyen tapasztalat érdekelne!
A válaszokat köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
brickm
üzenetére
Hiába bátorítasz,
nekem maxi para még a mostani 21K-s Hohner Strato-mat is szétkapni, nemhogy majd egy 250-300K-s gitárral csináljam...
Addig jó amíg nem babrálom szét
, hogy azért legyen min játszani.
De ha meg lesz az új gityóm, lehet a Hohner-en fogom gyakorolni a szétszedést/összeszerelést...A témához kapcsolódva: szerinted egy akusztikus western gitár nyakát is be lehet állítani hangszerész gyakorlat nélkül, úgy, hogy patent legyen? Annak az lenne a baja, hogy "berezegnek" a húrok az alsóbb bund-oknál (hozzáérnek pengetés után) és állítani kellene a nyakon valószínűleg. Ilyen házilag megoldható/érdemes belevágni akusztikuson is, gondolom csak egy imbuszkulcs kellene hozzá...?!
A hangszerésznél kb. 5K-t mondtak egy teljes beállításra... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
brickm
üzenetére
Szétszedni a gitárt minden tapasztalat nélkül? Hmmm... A hardware-t még csak-csak, de mi lesz a nyakkal? Azt vissza is kell rakni, én pl. nem merném, ehhez nem egy gyakorlott hangszerész kéne?
Azért azt be is kell állítani, hogy normálisan szóljon, sokan csak direkt ezért viszik hangszerészhez a cumót, hogy a nyak/pickupok/húrlábak rendesen be legyenek állítva... Persze lehet én vagyok elmaradva valamitől... -
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek a gitár átfestése nagyon macerás dolog? Lenne olyan Ibanez modell ami tetszene, de itthon nem lehet csak a fekete verziót kapni és nekem jobban tetszene fehéren. Gondolom vannak szakemberek akik ezzel foglalkozzak (házilag nem is érdemes próbálkozni?
), hangszerboltok esetleg?! És kb. milyen árban jön ki, ha egyáltalán érdemes, hogy minőségi legyen a végeredmény?!A válaszokat köszi!
(Szerk.: elég szívás, hogy ilyen korlátozott a hazai boltok kínálata...
) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Chesterfield
üzenetére
Csak azért gondolkodom rajta, mert egyszer már megjártam: a Mezzoforte-től rendeltem egy nem is olcsó Fender western gitárt és enyhe kifejezés rá, hogy beállításra szorul (nyak, de lehet még a bundok is), ezért érdekelne kinek mi a tapasztalata, nem akarok még 1x így járni. A Szentanna meg a Hangszerarzenál is alternatíva, de van ami máshol olcsóbb, néha egy 20-as-al is.
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek webshop-ból mennyire jó ötlet elektromos gitárt rendelni? Debreceni vagyok és a legtöbb webshop BP-i...

-
SunMount3r
nagyúr
Értem köszi a válaszokat, még nem nagyon értek ehhez. Csak az is furcsa, hogy mintha több baja is lenne, mintha "overload"-olná az adapter a pedált, pl. a led-je is sokkal erősebben világít ilyenkor (amikor csak elem, halványabban). És a hangja is olyan fura, nem is tudom. Lehet több kakaót ad le neki mint kellene?
Bocs amúgy, mert ez nem aktuális probléma, a pedál lent van a pincében már vagy 6 éve, de melékszem, hogy ilyen gondok voltak vele. Lehet ezek a pedálok jóval érzékenyebb ketyerék, mint pl. a nagyi konyharádiója és nem komálja ezt az egyébként (ha nem is zsibis, de) olcsóbb adaptert. ( A pedált szándékozom azért leporolni, ha megjön a húrláb a gitáromhoz, hátha).
Még lesz egyébként vele kapcsolatba egy kérdésem, de most vissza kell még emlékeznem, hogy pontosan hogy-mi volt és leírom. De köszi az infókat!

-
SunMount3r
nagyúr
Bocs, de még 1 kérdés: az mitől lehet, hogy ha egy BOSS torzító pedál elemmel tökéletesen működik, de ha hálózatra dugom akkor zajol. (jó, jó gondolom attól, hogy nem gyári a trafó, de elvileg az is 9V-os-ra van állítva. Vagy a BOSS-nál direkt megbuherálták, hogy a pont 9V még véletlenül se legyen jó, csak a gyárival?).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Bocs szóval ez egy választó kérdés lett volna.
Vagy-vagy, szóval melyiket? 
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Villanyszerelés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Bittorrent topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- 10 db egyben : Cisco AIR-CAP3602I-E-K9 - Access point , Jelerősitő -
- Ruckus ZoneFlex R310 - Beltéri Access point - Több db - Hozzáférési pont
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- iPhone 13 128GB gyári független gyári 94% akku számlával
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) jobban menne...

-> "Ha majd egyszer sok pénzem lesz..."

... (Please...) (Amúgy a zene nem annyira rossz éppen...)

és akár hol fogom le zizeg mint az az őrült. Húrláb+nyakbeállítás lesz és ha szerencsém van megúszom max 5e-ből, de ez már más helyen. Én a Mezzo-tól soha többet! Nagyon meg kell nézni, hallgatni a gitárt, még ha újonnan veszi az ember akkor is, akusztikusat pedig webshop-ból, látatlanba senkinek se ajánlom!