Új hozzászólás Aktív témák
-
<Tomek>
csendes tag
Figy.
Nekem is volt hasonló a régi Geniusommal. Már azt hittem hogy behalt az erősítő. De újratettem a win-t és jó lett, de lehet hogy csak a drivert is elég újratelepíteni. Érintkezési probléma nem hiszem hogy lehet ha sistereg. De azt is megnézheted nem oxidálodott el a vezeték vége ha rézből van.
Sok sikert. Ha nem válik be ott a gari. -
Calogero
addikt
DVD lejátszó: [link]
Valamivel több mint amit megjelöltél (nem 20 hanem 24)
Van hozzá jó kis fe frissítés, amivel tökéletes DivXes lejátszót kapsz.
Normális felirat méretek (3 közül választhacc)
Lejátszó jól nézki minősegi darab
Van rajta 5,1 analog valamint digitális kimenet is
Ami nagyon jó benne hogy a DTS hangot nem csak digitális kimeneten adja ki, hanem az analógon is. Így a Geniuson is hallgathatol DTS hansgsávval elláttot lemezt.
Lemez típusok: DVD-Video, DVD-Audio, DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW, DVD+R DL, Audio CD,SACD, HDCD, CD-R, CD-RW, VCD, SVCD, MP3 CD, MP3 DVD, Kodak Picture CD
Fájl formátumok: MPEG-1/2, MPEG-4, VCD 1.x / 2.0, SVCD, JPEG, MP3, WMA, DivX, XviD, DivX, VOD, HDCD, SACD
TV rendszer: NTSC, PAL, Multi
Video formátumok: CVBS, RGB over SCART, S-Video, Component-Video, Progressive-Scan
2 év garancia.
Kapható feket vagy ezüst színben
[Szerkesztve] -
-
Calogero
addikt
válasz salieri. #864 üzenetére
Hát igen a Millenium MN 9601 is jó lejátszó, szülőknek azt vettem, nekik megteszi.
Az hogy ki mi ennyit ad érte az attól függ mi a számára fontos. Nekem fontos a jó kép és hanminőség. Én Yamada 6700-ról válltottam CH-ra, de mind a hangminőségben mind a kép minőségbe annyi különbség van a három lejátszó között mint a Trabant és a Mercedes között.
Mindhárom lejátszó ugyaazon a Geniuson lett kipróbálva. A CH sokkal teltebb, tisztább hangokat présel ki magából, mind a másik két játékos.
A váltás fő oka, hogy egyre több DTS hanggal rendelkező DVD került a birtokomba.
Így most vagy veszek egy olyan lejátszót amelyik analógón is kiadja a DTS hangot, vagy a Geniust cserélem le igazi házimozira. Az első megoldás olcsób volt.
A Cyberhome ár/teljesítmény bajnok. Sőt a távírányítója támadó fegyvernek is használható -
Boolash
aktív tag
Halihó!
Ide írok, mert nem találtam jobb topikot. Valamilyen térhangzású hangfalszettet szeretnék venni. Számítógépről játszanék le filmeket (tv-re), melyeknél, Dolbi 5.1, és DTS hangsávok vannak általában. Milyen hanggkártya és és hangfalszett körül érdemes nézelődnöm? Sokat nem akarok rá költeni, nem kell studió minőség, meg az sem, hogy leszedje a fejem, de azért jól szóljon. Köszi! -
djtoomi
addikt
Hali!
Akkor pont a megfelelelő helyre irtál mert mi itt a Genius SW HT 5.1 3600W-os hangfalszettet ajálnjuk mert az 5000-esből sok a hibás drab.Hozzá egy Creative Audigy vagy Creative Sound Blaster Éive 5.1-es karit ajánlok.Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Boolash
aktív tag
Köszi! Egész jónak tűnik. És ez ugye a dts hangsávot is megfelelően(ahogy kell) játssza le mondjuk egy Sound Blaster Audigy 7.1 hangkártyával? (nem értek hozzá) . Vagy ez ebben az esetben a szgépen múlik? Vagy mind1, a lényeg, hogy azt és úgy játsza le, ahogy kell Köszi!
-
djtoomi
addikt
Tudomásom szerint lejátsza ahogy kell bár ahhoz hogy télleg minden hang csilingeljen inkább egy X-Fi XTreme Audio-t vagy Music-ot ajánlok.
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
ToxLee
őstag
Már megint nem szól a bal első hangfal.
-
czanga
őstag
hali!
végre végigolvastam a topikot, és választani nem tudtam, de mégis inkább a 5000-est veszem meg, holnap megyek érte...
viszont egy fontos kérdés még lenne... ki mondja azt h az 5000-es halgabb a 3600-asnál?? Kiváncsi lennék, h mennyi ember állitja ezt, illetve h hányan tapasztaltátok?
majd el felejtettem... olvastam atopikban ilyesmit, de tisztában akarok a hangerővel teljesen lenni, és ez lehet segítene, meg ha irnátok ezügyben tapasztalatot!
nagyon fontos lenne! segítené a választást...
köszi
[Szerkesztve] -
óriás
csendes tag
na figyelj igaz a 3600 hangosab de maxot torzit tom mert haveromnak ojanja van de monjuk neki kicsinél már böböl mert 200watos mélyláda van benne!! a 5000 maxon kicsit torzit de szeben szol és igaz kicsit halkabb de szebb sokal na nekem ez a véleményem
-
törölt tag
Azért az se mindegy, mivel hajtja meg az ember. Hangkártyáról hallgatva nekem jóval hamarabb kezd torzítani, mert 80%-ra kell vennem a master-t, hogy tisztességes dinamikával szólaljanak meg azok a nyüves mp3-ak. Lemezjátszóval hallgatva meg valahol a végefelé talán, bár még nem igazán mertem kipróbálni (de ameddig kipróbáltam úgy 70%-ig, addig nem torzított), mert már volt szerencsém az alsó szomszédhoz a gitárom miatt.
-
czanga
őstag
válasz #56474624 #876 üzenetére
Először is nagyon köszönöm a válaszokat.
Megvan az 5000es...
Hát hogy is mondjam... Még bejáratás alatt van, ezért nem csvarom fel nagyon, de 12 óra tájban a hangerő már elég volt ahhoz h anyám dvd-zős délutánát haza b*ssza, mivel feljött a nappaliból azzal h ''örül h jók a hangfalak'', de ''le kéne halkítsam, mert nem hall semmit a filmből''... Jah és persze muter lent volt a földszenten, én meg az emeleten a szobámban...
Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom! A red tower-ben jutottam hozzá kemény 28600 HUF-ért... Ráadásul helyszinen megengedték h kipróbáljam, ami azért ritka és becsülendő dolog...
Tesztelgetem a cucot, ha bárkinek kérdése van, szivesen válaszolok, és majd megpróbálok egy egyszerűbb értekezést irni a tulajdonságairól... -
oil
tag
üdv! valaki tudna esetleg választ arra hogy mi lett a subwooferrel,mert hallgatás közben egyszer csak megszűnt a mély,és csak recsegés hallatszódott a többi hangfal szól normálisan.viszont a mély csak recseg! 5000 esem van..
-
Tobika1
senior tag
Üdv mindenkinek! 1 kérdésem van. Érdemes e váltani 3600-asról 5000-re? Nekem 1feltuningolt 3600-asom van nagyon szépen is szól, de én elég hangosan szeretem hallgatni és akkor a mély már lemarad a magastól:S az 5000-esnek pedig 75wattos a mélye tehát biztos jobb lenne csak, hogy sokan írták, hogy sok a hibás darab. Milyen hibák szoktak előforduni? és volt -e olyan eset, hogy az illető hazavitte 1 darabig jó is volt és utánna elromlott?
Válaszokat előre is köszönöm!!! -
Tobika1
senior tag
És még 1 kérdés valaki szedte már szét az új 5000-es mélyládáját??? Ezt is el kell tuningolni mint a 3600-ast?? ha valaki esetleg képet is tudni mutatni a belsejéről az nagyon jó lenne
-
baluf1
csendes tag
Sziasztok!
Régóta olvasom ezt a topikot, talán már írtam is ide..
Kb. 1 évig voltam egy 3600-as boldog tulajdonosa, de aztán beleszerettem az 5000-be.
Fájó szívvel, hisz maximálisan meg voltam elégedve a ''kicsi-vel'', megváltam a 3600-tól, és befektettem a nagy testvérbe.
Aztán másnap vissza is vittem, standy állapotban zúgtak a satellitek.. érdekes.A Csere óta nincs igazán gondom, leszámítva hogy 2 alkalommal is ''elhagyta'' a távírányítót - eccerűen nem reagált rá-, most egyenlőre működik.Igazából nem izgatom magam a dolgon, ha vissza is kell vigyen, majd csak hozzájutok egy tökéletes (hosszú távon is) darabhoz.
A lényeg, hogy volt szerencsém egymás mellett kipróbálni a két típust, szeretnék megnyugtatni mindenkit, cseppet sem halkabb az 5000. Kb annyi a különbség, mint a dízel és a benzines autók között A 3600-nak nagy a ''nyomatéka'', alacsony álláson is üvölt mint a sakál.Az 5000 ezzel szemben szolidabban indít, tapasztalatom szerint kb 60-70% hangerő állásnál jut el oda, ahol a 3600 kb 40%-on szólt. 70% felett viszont az 5000-nek nagyon megered a nyelve
Hogy megérte-e a csere, nem tudnám megmondani, de meg semmiképp nem bántam meg.Furcsa módon én nem érzem hogy erősebb lenne a 3600-nál, talán a mélyek szebben betöltik a teret.
Aki nem meri bevállalni a 5000-t, a nagyszámú hibás darabok miatt, szerintem nyugodt szívvel vehet a 3600-at, csaknem ugyanazt kapja.Akinek van egy jól működő 3600, szerintem nem jelent akkora előre lépést az 5000, hogy kockáztasson (ráadásul plusz pénzért).Aki meg bevállalós, és úgy beleszeretett az 5000 csini kis design-jába, az vegye bátran, a 3600 és az 5000 is kategíriájának királya (alápakoltam egy mezei asztali dvd-t, még a vájtfülü házimozi fanatikus haverom is elismerően nyilatkozott)
Volna viszont egy kérdésem:
Okoz vmilyen gondot, ha a mindkét 5.1 bemenet be van kötve?
Egyszerre természetesen nem használom, de én zenét csak 2.1-ben szeretek hallgatni, és ha vmelyik stereo bemenetre kötöm a hangkarit, kikeveri nekem a surroundokra, meg a centerre is a muzsikát.Lehalkítgatni meg semmi kedvem állandóan.
Bocs hogy ennyit írtam, remélem segítettem egy-két bizonytalan személynek, akik vásárlás, vagy csere elött állnak! -
Dictator^
veterán
Ezt én is tapasztaltam.
Én ugy vettem meg az 5000-est, hogy a 3600ost még itt volt nálam.
Teljesen igazad van abban, hogy a 3600os alig feltekerve, kurvajól szól, illetve nem kurvajól, csak hangosan, viszont a 5000-es pedig jobban fel kell tekerni, hogy kiadja magából a cuccost, viszont tiszábban szól magasabb hangerőn is!
Amugy nekem az 5000-es standbyba 11óra állásnál zúg, illetve sisterö hang jön ki.
Mellesleg a mélyládával nem vagyok megelégedve, elvileg hibás rendszerem van de a bolt nem cserélte ki.
Audigy4el faszán felerösitve jó a mélyláda (12dB).És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
baluf1
csendes tag
válasz Dictator^ #882 üzenetére
Talán meg kéne buherálni a cuccodat.Amennyiben persze cseréltetni szeretnéd. Nem nagyon értek ehhez, de biztos galyra lehet benne vágni valamit, hogy tuti garos legyen, persze külsérelmi nyom nélkül. Egyszer volt egy problémás nvidia geforce 5700-am, nem cserélték ki.Nekiálltam biost frissíteni, majd a művelet kellős közepén lereseteltem a gépet. A kártya többet nem szólalt meg.. Tudom durva amit írok, de meg lehet próbálni., főleg hogy amit leírtál, az alapján valóban van vmi gond a méllyel.Mire van kötve? 5.1 vagy sima stereo rca bemenetre? Ha Rca-n megy be a jel, Ő vágja a mélyet, 5.1-nél meg megadhatod neki a cutoff frequency-t.Bár lehet hülyeség amit írok, és nem ettől van.
-
baluf1
csendes tag
Amúgy én még sokallom is a mélyet, de már a 3600-nál is jó sok volt. Ha RCA-n megy be a jel, le kell vegyem a mélyet 1/4-re. Kíváncsi vagyok, hogy fog muszikálni az x-fi extreme music-kal....holnap vagy holnapután érkezik....jujjj de várom!!!!
-
-
törölt tag
válasz Dictator^ #882 üzenetére
Próbáld ki esetleg foobar2000-rel ([link]) a channel mixer pluginnal ([link]).
Nekem sokkal-sokkal hangosabb és tisztább, jóval kevésbé tompa a mély, nem is kell teljesen ráadni. Jó kis progi. Creative CMSS meg Bass Management cuccait el is felejtettem már, nem használom.
mod: Ja és Kernel-plugin hozzá: [link].
[Szerkesztve] -
törölt tag
Annyira azért ne várd, nem fogsz csodát hallani.
Egy jó kis USA nyomású 200 g-os vinyl-től inkább várom a csodát.
De hidd el, nem szólnak annyira nagyon jól ezek a cuccok. Az asztali DVD színvonalát hozzák talán, amelyek szintén nem a legjobbak zenehallgatásra, arra külön cd-lejátszó a legjobb.
[Szerkesztve] -
Tobika1
senior tag
Üdv! volt már olyan, hogy valaki megvette az 5000-est és nem volt semmi baja?
-
Tobika1
senior tag
valaki??????????
-
baluf1
csendes tag
válasz #56474624 #887 üzenetére
Egyik haverem gépében van egy ilyen kis aranyos, bepakoltuk hozzám. Tudom, hogy komolyan megoszlanak a vélemények főleg a creative hangkártyáit illetően, de én már hallottam audigy 2 zs-t édesapám technics erősítőjével két 100W-os magnat hangfallal és odavert apám szintén technics cd-lejátszójának. Természetesen nem állítom, hogy nincs egy audigy vagy X-fi-nél jobb - eretnekség lenne - csak nem nagyon van kedvem kb 160 GB mp3-mat kiírni cd-re. Azért nagyon szépen szól egy ilyen ketyere.Hangsúlyozom, ha nem mp3-mat hallgatnék, eszembe sem jutna nem klasszikus fi-hi berendezésekben gondolkodni, de hát ez van. Főleg ha nem a gagyi gári driverrel használja az ember, hanem a kx-project féle softvert rakod alá. Monnyuk az mp3 sem az az igazán hifi szint.
De hát eleve nem ideális egy 5.1-es cuccal zenét hallgatni
Egy Genius 'színvonalának'' megfelel szerintem. -
baluf1
csendes tag
Tán csak volt. A későbbi példányoknál biztos kevesebb lesz a hibaszázalék. Picit mintha elkapkodták volna... Nemtom a 3600-al volt-e az elején ennyi baj.. Hiába, valahol visszaüt az alacsony ár. 150W-ot hol kapsz ennyiért, ilyen hangminőséggel (persze ezen a szinten), nem hulladék műanyagból?
-
Tobika1
senior tag
Nekem van 1 jól müködő 3600-as szettem már két éve megvan. Feltuningoltam azaz újratömtem, a sateliteket átkábeleztem és a vezetékeket kicseréltem, nagyon jól is zsól eddig minden rendben is volt amig meg nem láttam az 5000-est és most félek, ha azt megveszem akkor hibás lesz vagy roszabb lesz mint a 3600-as :S nagyon sokan írták, hogy hibás meg már visszavitték meg, hogy nem akarják a boltosok kicserélni ........
[Szerkesztve] -
Tobika1
senior tag
jah és az 5000-es alapból olyan minőségű, hogy nem kell hozzányúlni?? azaz mint a 3600-asnál újratömni, szigetelni stb???
-
baluf1
csendes tag
És sohasem hajtottam meg nagyon a mélyet, a 3600-at sem tuningoltam. Szerintem az 5000 nagyon szépen szól, de ha félsz cserélni, maradj a 3600-nál. Főleg ha a 3600 megvan. Ha nem lenne, azt mondanám vedd az 5000-t, lehetőleg olyan helyen ahhol 3 napig cseregar van, és van készleten több darab.
-
czanga
őstag
Csao!
Nos egy kis értekezés az 5000ről!
Búgást én is tapasztaltam standby módban a mélynyomóból, bekapcsolva pedig a hangfalakból, de zene közbe egyáltalán nem hallani, és ha pedig standy-ban van alvás közben sem zavaró... Egyépként ez problémának számít, és ha igen károsíthatja e a hangfalakat most vagy idővel?
Még egy dolog.
Én azt tapasztaltam h a master ''volumét'' tekergetve nullától feltekerve ugy 10 óráig felhangosodik egy állásra, de sztem nem emelkedik a hangerő tovább, viszont 10 óra után egyzser csak durván elkezd erősödni a hangerő... Magyarul ahogy már mások is irták megered a nyelve... Ezzel kapcsolatban a kérdés szintén az mint az előzővel h ez hiba e, problémát okozhat e?!
A hang tisztaságával teljesen meg vagyok elégedve, nekem nagyon teccik! Szép öblös mélyek, azt mondhatom szinte minden tartományban szép hangot nyújt ( magas, mély , közép ). -
Tobika1
senior tag
Neked volt 3600-ad és lecserélted 5000-re?? Jah és ha ki tudom próbálni az üzletben és jó hazaviszem és bedöglik áhhhh nemtudom, de lehet, hogy megkockáztatom. A mély az erősebb minz a 3600-asnál volt??, azt tudom, hogy 30w-al nagyobb teljesítményű, de ez érződik a hangzásban??
[Szerkesztve] -
baluf1
csendes tag
Szeintem mindegyik zúg standby-ban, legfeljebb egyeseket zavar, másokat nem. A hangerő meg azért olyan, mert olyanra csinálták.Én nehezen szoktam meg, de az sem hiba. A hangfalakból bekapcsolt állapotban mindig hallatszik egyfajta ''zaj'', minden hangfalból, még a legjobb cuccokól is, max nem ennyi. Én még a tv-t is hallom benne halkan, pedig össze sincs kötve, pusztán a upc kábeltől 10 cm-re van. Apró áthallás, szerintem ne foglalkozz vele.
-
baluf1
csendes tag
Igen cseréltem, egy haverom megvette tőlem nagyon jó áron. Szerintem Ő is jól járt vele, hisz hibátlan volt, és ismerte az előéletét. Nem merném egyértelműen azt mondani hogy jobb, még azt sem hogy számottevően erősebb lenne. Inkább azt mondanám, tisztábbak a hangok.Dinamikusabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest