- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
válasz
Farkas82 #4299 üzenetére
Nekem az is tetszik, hogy az 5050-nél nem bandpass, hanem bass reflex típusú a subwoofer, ami elvileg gyengébb, de szebb mélyeket eredményez. Még a hátsó csipogóknál történt némi változás, de az már nem sok vizet zavar, az 5050 kb. ugyanazt tudja mint az 5005, csak sokkal újabb, és remélhetőleg kevésbé problémás széria.
Írtam a www.geniusnet.com-os support oldalra a stand by-al kapcsolatban, azt a választ azért még megvárom, de valószínű még hónap vége előtt beszerzek egy 5050-et.
-
-
dudika10
veterán
-
Chaser
legenda
Van egy eladó HT3600-om ha érdekelne valakit.
-
Zanik
addikt
Farkas82:
Ha Geniuséknak van egy kis eszük, akkor tanultak a korábbi szériáknál előforduló hibákból, és talán a legújabb 5050-esben már kijavították az összeset. Viszont a hazai disztribútor is csak most kapott belőle, és még nincs infó arról, hogy van-e valami betegsége.
-
Farkas82
tag
Sziasztok.
5.1-es hangfalszett vásárlásán gondolkodok, és arra lennék kíváncsi, hogy a Genius 5050-5100-6000 közül melyikkel van a legkevesebb szervízgond, melyik a legmegbízhatóbb? Mindegyik megfelelne árban és teljesítményben is. -
Adonimus
senior tag
válasz
Donor12 #4279 üzenetére
Az 5005 az egy nagyon jó ki szett. A mély is jobb, mint a 3600-ba. Viszont nekem a 3600 hangja jobban tetszik valahogy. A 3600 mélye zörög sajnos, mert elég gyengus. De kivezettem egy apró kis lyukon egy kábelt rajta egy csatlakozót, aminek a vége a mélynyomó kimenetre van forrasztva. Rádugtam egy 100 wattos házimozi mélyládát és beraktam a sarokba. A Genius mélye és a 100 wattos mély együtt nagyon durva mélyet ad.
Semmi pénzért nem cserélném le így a szettet. Jobban szeretem, mint a Logitech Z2300-at. Csak ajánlani tudom a 3600-at és az 5005-öt is.
-
Tommy7
tag
Üdv, azt szeretném tudni, hogy a Genius SW-5.1 1000-re tudok-e fülhallgatót csatlakoztatni, mert a képeken nem láttam rajta fülhallgató kimenetet.
-
Pero
senior tag
hali,
sikerült elhagynom az SW-HF 5000esem távirányítóját, nincs valakinek 5lete hogyan tudom pótolni, esetleg nem gyárival is.
előre is köszönöm a segítséget. -
Frigetrus
aktív tag
válasz
XP NINJA #4280 üzenetére
Azt a 3D hatást nyilván arra értik, hogy nincs rajta olyan funkció/gomb, mint egyes stereo hangszórókon, amiknél be lehet kapcsolni egy ilyen funkciót, hogy valami térhangzást adjanak, ami szerintem amúgy is teljesen tönkre teszi a hangzást.
Szóval ezeknél az 5.1-es szetteknél a valódi 5.1-es hangsávval igazi térhangzás jön létre, nem holmi 3D-s generált zagyvaság. -
dudika10
veterán
válasz
XP NINJA #4280 üzenetére
Micsoda?
Ez egy normális 5.1 rendszer. Van két front hangszóró ami eléd kerül két oldalra, van egy center ami szembe kerül veled és van két hátsó ami a hátad mögé kerül két oldalra és egy mélyláda.
Ha az 5.1 kimenetre jól kötöd rá akkor minden ott fog szólni ahol kell neki. Szóval nyugodtan megveheted játékhoz, lesz térhangzás. -
XP NINJA
őstag
Hi
Szeretnék venni egy 5005-öst, pc-re, (bővebben:játékra)
és látttam hogy ninncsen 3d hatása, az azt jelenti hogy nem lehet úgy csinálni hogy 3 előre, 2 hátra? Csak mert az nálam életfeltétel
-
Donor12
csendes tag
válasz
Melcsi26 #4277 üzenetére
Üdv
Tudomáso szerint ez inkább Creative-típushiba, ott sokszor előfordul, hogy 1-2-3 hangszóró nem megy, általában a hátsó 2...
Ilyenkor a végfok mondja be az unalmast (csere)Nekem is ilyen rendszerem van (5005). Nagyon remélem, hogy nem lesz vele ilyen gondolom, igaz még garis a kicsike... Esetleg ha valakit érdekel eladó
Egyetlen gondom vele, hogy első hangerőtartomány ( 1/3) a mély már majdnem full erőbedobással dolgozik, így hangosítva zavaró, hogy a magas és közép hangosodik a mély pedig csak alig.....
Ettől függetlenül a rendszer nagyon erős, és tiszta hangzású, csak ajánlani tudom.
Jah és ebben már nem zörög a sub... -
Melcsi26
csendes tag
Hali!Nekem egy Genius 5005-ösöm van,ami egyszer csak úgy döntött,hogy nem kapcsol be.Sajnos már nem volt garis,így elküldtem egy szerelőhöz.Hívott,hogy zárlatot talált benne,kész van.Ma meg is kaptam,gyorsan össze is raktam,de a boldogságom nem sokáig tartott,mivel rá kellett jönnöm,hogy a mélynyomón hátul,2 helyre bármelyik működő hangfalat rakom,meg se mukkan.
Persze ha máshova dugom rögtön jó.Mi lehet a probléma?Előre is köszönöm!
-
Frigetrus
aktív tag
-
Frigetrus
aktív tag
Annak ellenére, hogy ez a Genius topic, azért válaszolok. Szerintem ennyi pénzért megfelelő lehet, de sajna saját tapasztalatom nincs vele. Viszont ránézésre nem nagyon tudsz neki nagy kakaót adni, ahhoz kicsinek tűnik. Persze ezt így az ár, és a kép alapján mondom.
Az analóg bemenet ebben az esetben annyit tesz ki, hogy rca és/vagy jack-es kábelen tudod rákötni a gépre, ami persze tökéletesen megteszi. Bővebben nem fejteném ki a különbségeket az analóg és a digitális csatlakozás között, egyrészt azért mert ennyire nem ástam magam bele a témába, másrészt azért, mert rengeteg írást lehet találni róla a neten.
Dekóder ebbe pedig nem is kell, mert analóg a bemenet. Elég ennyit tudni. -
KillArmy
tag
Sziasztok!
http://images02.olx.hu/ui/3/71/59/56136259_1.jpg Ilyen típusú hangfalam van, régóta nem használtam, annyi érdekelne, hogy hogyan tudnám ezt PC-re rákötni? Biztos tök alap, de én nem értek hozzá, a kimenet bemenet nyilván nem passzol, milyen átalakítókat vegyek, meg ilyesmi? Gondolom a hangfalakat ugyanúgy kell összekötni, csak a gépbe menő kábel lesz más. Na remélem tudtok válaszolni, köszönöm előre is -
saabolcs
csendes tag
válasz
GeniusHU #3604 üzenetére
Szia GeniusHu!
Minap vettem egy (újabb) 5100as rendszert, össze is raktam de alaphangon egy elég erős sípolás jön minden hangszóróból...Kérdésem megszünik ez v ne számitsak jóraGondolom a trafónak van ilyen hangja...
Mellesleg ez a második ilyen szett nálam ami nem muzsikál valami jól (az előzőnek szét volt menve az erősitője és nem adott ki jelett a hátsó csatikon)...de persze nem tágitok ha nem véres a torka...szóval gariban visszavitessem a mélyet h nézzék meg, v az összeset vissza kell vagy mi ilyenkor a teendő?Elég idegesitő az alap sipolás egy idő után
Köszi és üdv:
Szabolcs -
saabolcs
csendes tag
válasz
saabolcs #4267 üzenetére
no, én ész rájöttem a dolgokra...a piros/fekete vezeték szin azt jelenti piros vagy fekete szinü a pirosba...meg van a fekete színű vezeték (ami egy részén picit piros, de az nem számit) az meg megy a fekete aljzatba...
De egy problema azért most télleg van
Össze van dobva a rendszer, de alaphangon az összes hangszóróból, de főleg a középből sípolás hallatszik elég erőteljesen...na ez mi a tosz?
Trafózaj?Lehet vhogy kiiktatni?
-
saabolcs
csendes tag
válasz
dudika10 #4265 üzenetére
Jaja, közben rájöttem meg olvastam máshol is h stereo jelből nem kever ez semmifélée 5.1-et...de találtam itthon 3RCA-JAG kábelt, ugyhogy 5.1 rész megoldva...
A vezetékek szine mizéria...
Az van, h van egy leirás hozzá amiben magyarul leirják (angolul és németül is ugyanaz a szöveg), h a piros/fekete szinü hangszoró vezetéket a mély hátuljában levő piros aljzatba tegyem, a fekete vezetéket pedig a feketébe...ami tök egyszerűnek hangzik, DE a problémám a vezetékek színével van...
A vezetékek színe piros/fekete és piros....szóval akkor mit hova dugjak?
PIROS=FEKETE?VAGY MI?
-
dudika10
veterán
válasz
saabolcs #4264 üzenetére
Ha sztereo jelet kap akkor sztereoban fog szólni a hangfal, hacsak fel nem kevered szoftveresen neki előtte (erre jó pár lejátszó képes), általában youtube videóknál szokott probléma lenni. De ha rendesen bekötöd az 5.1-et a gépre és 5.1 hanganyagot hallgatsz rajta, akkor természetesen tökéletesen fog szólni mind a 6 hangfal.
A kábeles kérdést viszont nem értem.
-
saabolcs
csendes tag
Üdv, sziasztok!
Igen igen láma kérdéseket fogk feltenni, de nézzétek el nekem...csak biztosra akarok ,menni
Vettem minap egy SW 5.1 5100ast és ahogy olvasgatom itt a forumokat, jól látom h PC-re kötve csak 2.1-ben fog üzemelni???Eddig régebbi 4000em volt de annél minden szólt mint a veszedelem...ez az egyik...ill. nem kéne a stereo jelet felkevernie 5.1-re?
A másik pedig, h szeretném összerakni, elő is szedtem mindent, és a használati utiban olvasom, h. a vezetékek használata: "a piros/fekete vezetéket a piros pozitiv, mig a fekete vezetéket a fekete negativ csatlakozóhoz"...na ez mind szép és jo, de a vezetékek szine piros/fekete és piros...akkor most mit hova?Ha rosszul kötöm be erősitőnek/hangfalaknak lehet baja?
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv:
Szabolcs -
Tubica
senior tag
Sziasztok. Én azt szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek erről az 5.1-ről ? Jól szólhat ? Ütősebb zenét szeretnék hallgatni, nem túl nagy hangerőn, de néha szeretnék adni neki egy kis kakaót
.
Ha van valakinek tapasztalata erről a cuccról, kérem írja le.
U.i. Nem tudom jó helyre írtam-e. És mi az hogy nincs dekóder ? ( maga a dekóder mit jelent ) Meg hogy a bemenet analóg ?
üdv. Tibi
-
Tomiiee
csendes tag
Helo!
Én azt szeretném kérdezni h szerintetek melyik lenne a jobb választás?
melyiknek van szebb hangja?
Genius SW-HF 4000 vagy Logitech X-530???
Nincs vmi nagy szobám +tul sokat nem is szeretnék költeni szal szerintetek ez a 2 cucc mennyire ideális 1 kis szobában filmezéshez+zene hallgatáshoz??elöre is köszönöm a válaszokat
-
gainfast
csendes tag
ha valakinek van sw-hf 5.1 6000 árulja már el nekem hogy a kijelző szemből nézve neki sem ad képet mert nekem kb 45 fokos betekintési szög alatt nem látszik a kijelzőn semmi csak kékség...
-
Kouta
csendes tag
válasz
tudesky8686 #4256 üzenetére
Nekem PS3-am van és úgy van hogy a hangot egy RCA kábelen kötöm rá egy SW 5005 -ösre. Sztereo bemenet de szól mind az 5 dolog. Talán segít elvégre konzol - konzol. Szóval ha van RCA kimeneti lehetőséged akkor jó lessz. De ha a TV-dnek van kimenete vagy sima fülhallgató kimenet az is megfelelhet mert a Tv kimenetét is rákötheted a dologra. Kérdés így mást kapsz -e mintha a lejátszó dolog dobja ki magából a hangot. ... remélem nem voltam nqagyon zagyva
-
tudesky8686
csendes tag
Köszönöm Frigetrus...
Várom a többi választ...
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
tudesky8686 #4254 üzenetére
szia!
Optikai egyiken sincs sajna, ez nem az a kategória amiibe ilyet tesznek.
Viszont az xbox-os dologról nem tudok nyilatkozni, mert nem tudom, hogy milyen csatalakozók vannak rajta, de majd más megmondja, hogy hogyan megy.
Én egyébként az 5100-at vettem most, nagyon jó, szimpatikus cuccos, ha minden igaz a napokban lesz róla írás Logout-on. -
tudesky8686
csendes tag
Hali srácok....
Lenne pár kérdésem amire örülnék ha választ tudnék kapni...
Melyik választás lenne a legjobb 3rom közül XBOX 360-hoz:
GENIUS SW-HF 5.1 5050
GENIUS SW-HF 5.1 5100
GENIUS SW-HF 5.1 6000A 3rom közül melyiken van esetleg optikai?
Ha boxhoz akarom használni akkor kell e hozzá erőködő?
És végezetül hogy kell összekötni boxal?Köszönöm előre is a válaszokat....
Békesség..
-
nash1
tag
Sziasztok, melyik genius érdemesebb megvenni?
GENIUS SW-HF 5.1 5050
GENIUS SW-HF 5.1 5100
GENIUS SW-HF 5.1 6000Fontos lenne számomra, hogy minél kevesebb esély legyen arra, hogy valami típushiba előjön rajta.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kouta
csendes tag
válasz
saby8187 #4251 üzenetére
4 csatornás az is igaz?
. Akkor átkapcsolsz másik csatornára amig le nem hallkítod. Amúgy nekem 5005-ös van és nem borzalmas az indító hangerő, de alatzta meg kevés az a hangtartomány amin múködik szal érdemes az eszközt hallkítani ha lehet amit rákötöttél ha mindenképp valamit leszeretnél halkkítani. Az arányokat tekintve azok megmaradnak mert azokat csak kézileg lehet tekergetni.
-
saby8187
csendes tag
Hali mindenkinek!Én is segítséget kérek. Kinéztem Genius SW HF 5.1 -ből a 4000-t. A gondom a bekapcsolás után beáll egy gyárilag beállított hangerőre, nem tartja meg a kikapcsoláskori beállítást és arányokat. Lehet -e változtatni rajta? egyetlen dokumentumban sem található meg.Kicsit idegesitö hogy igy a bekapcsoláskor,majdnem 3/4 hangerön kezdi,ugy hogy megáll az ember szive ha nem számit rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Subaru topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest