Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz Begi #3 üzenetére

Uhh, akkor ezt nem értem...

Ha felteszed az ALSA-t és helyesen beállítod, a hangkeltő programokban be lehet állítani 5.1-es kimenetet is.
    A hangerőszabályzón is lesz külön Center meg LFE csatorna.

Win alatt mit jelent, hogy ezek felcserélése? Mert én úgy gondolom, elég, ha egyszerűen megcseréled a két hangfal dugóját. :)
    (Még ezt a funkciót nem láttam Win alat, csak az első/hátsó csatornák felcserélését, de azt sem a Creative szutyok driverével.)

Esetleg azt meg lehet tenni, hogy - mivel az ALSA programozható - a home könyvtáradban létrehozol egy .asoundrc file-t, és abban létrehozl átirányításokat.
    Ehhez viszont nem értek, de az ALSA oldalán jó doksik vannak róla. Van egy rakat plugin, amivel másolgathatod, route-olhatod az egyes csatornákat ide-oda.

Bővebben: link

U.i.: ide is tartozik, de a Gentoo témát páran (én legalábbis biztosan) minden nap többször is megnézem. Ha csak így beírod külön, hamar eltűnik a szem elől, s mivel ráadásul ez elég spéci kérdés, egy véletlenül ide beeső nem nagyon fog tudni válaszolni.
    Az ominózus témát viszont mivel mindig kukkolja valaki, tutira észreveszik a kérdésed.

Üdv és bocs!

Sipi

[Szerkesztve]

• Sipi

addikt

válasz Begi #1 üzenetére

Please, nem lehetne ezt a Gentoo Linux témában feltenni?!? :O

Fel kell tenni az ALSA hangrendszert. Itt találsz bővebb infót:

Bővebben: link

Lehet, hogy egy kicsit régi, de szerintem még helytálló.
    Az SBLive-edhez majdan az emu10k1 modult kell használnod (teljes neve snd-emu10k1).

Sipi

Új hozzászólás Aktív témák