- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NiMH akkumulátor
- HTPC (házimozi PC) topik
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
redraven85 #734 üzenetére
Amire Te gondolsz ("membrán szélső anyaga") azt habszél-nek hívják. Ez egy szivacshoz hasonló anyagból sajtolják össze hő segítségével. A polopropilén csak a membrán alapanyaga.
Bali27: veszel P@lmatex ragasztót, szépen egyenletesen felhordod a felületre és rányomod a csillapító anyagot. Az Isten nem szedi le onnan azt garantálom.
Spirit: a visszacsinálós dolgot nem Neked mondtam. Viszont nem tudom, h mennyire vagy tisztában azzal, h ha lágyítod a felfüggesztést, akkor sok más mechanikai paramétert módosítasz, ami lehet h fülre jónak tűnk, de lehet, h a hangsugárzónak ezzel csak ártasz.
Viszont a szilikon spray-t nem ajánlom, az ugyanis rettentően vonzza a port, de ráadásul hő segítségével képes berepszteni az anyagot. Namármost ez a habszélnél egyenlő a halálos ítélettel.
-
fero02
nagyúr
válasz
AlexDaywalkr #703 üzenetére
Az nagyon sok lenne. Árat csak azután tud bárki is mondani, h vagy egy típus számot vagy esetleg feszültség értékeket közölsz.
-
fero02
nagyúr
Igen, tapasztalat is. Persze vannak ennél jobb anyagok is erre a célra, de a gyurma a legolcsóbb megoldás ehhez és sztem király.
Csinálsz ilyen kis vékonyka csíkokat, azt lazán rányomkodod 1-2 helyen a hangszóró kosarára h ne essen le, berakod a helyére és csavart neki. A gyurma za meg gyönyörűen kilapul kitöltve a hézagokat.Kell ettől több?
Viszont azzal az ellenállásal csak óvatosan! -
fero02
nagyúr
válasz
frankie! #663 üzenetére
Az Ozaki soha nem volt (legjobb tudomásom szerint) jelen a Hi-Fi dolgokban, hanem célirányosan a Pc hangtecnika a szakterületük.
[link]
És a B5: [link]. Mondjuk ezzel kapcsolatban is hallottam már furcsaságokról, de azok simán kiküszöbölhetőek. Nekem nagyon bejön a desing-ja (jobban, mint a geniusé) és hát...hallani kell.
[Szerkesztve] -
fero02
nagyúr
válasz
frankie! #658 üzenetére
Hát azért én erre nem mernék megesküdni.
Meg ez a genius téma...zsákbamacska az egész és nekem ez az egy nem tetszik benne. Szép küllem, belsőre sem olyan ratyi, de sok szerencse kell hozzá.
Amugy a minap ajánlottak egy rendszer 15e-ért, de vannak apróbb bibik vele. Pl a srác muterja letakarította az egyik satellitet a falról (LOL), állítólag a center egyik hsz-e sérült...
Majd ha ad képeket feldobom -
fero02
nagyúr
Hi!
Zavarni ugyan nem zavartál, csak nem értem, h miért nekem irtad le mindezeket. Eddig sem én tettem fel a kérdéseket. Én mindössze megpróbáltam helyesen megválaszolni a feltett kérdéseket a legjobb tudásom szerint.
De akkor vegyük újra elő a dolgokat, hiszen erre való a fórum!
Én annyira nem hiszek ebben. Nagyon sok cumót csináltam már magamnak is és másoknak is. Ezek full maszek dolgok. De ugynakkor rengeteg házi-mozi rendszert is összekötözgettem már, volt akinek toldó kábeleket kellett csinálnom, volt akinek kompletten újravezetékeltem az egész mindenséget, volt akinek mikrofonkábelt készítettem, stb...de soha nem találkoztam ilyennel. Akkor itt van ez a Te házi-mozi vezetékcserélésed is. 2 hetes a system. Még a hangszórók be sem járatódtak rendesen, az ilyet még egyenlőre csak mérni szokták és jegyzik, h hol és mennyivel és milyen értékek változnak a bejáratás ideje alatt. Ha ezek megvoltak, csak utána lehet bármiféle konklúziókat levonni. Addig felesleges. Amit nem írtál, h milyen rendszered van? Mert ha vmilyen műanyagdobozos, akkor viszont sztem kár az egészről beszélni is (ezt nem sértésnek vagy fikázásnak szántam!)
Az alaptételeddel annyiban értek eggyet, h minél rövidebb legyen és a hossza kb-re megegyezzen. Viszont azzal, h minél vastagabb legyen az sztem nemhogy fölösleges sok esetben, hanem butaság is.
Az pedig, h a CAT5-ös LAN kábeleket fonják vagy sodorják v nem tudom én, h mit csinálnak vele, azt inkább nevetségesnek tartom. Ez is kezd túlzásba menni. Ilyet még az audiofilok körében is ritkán látni.
Remélem sikerült mindenre válaszolni, amire akartam reagálni.
Üdv! -
fero02
nagyúr
Azért mondtam, h elég csak a subnak a 1.5-es kábel, mert annak már a forrfüle is nagyobb, mint a kis 10 cm-es hsz-eknek.
Mellesleg én nem szoktam átfűzni a vezetéket a lyukakon. Befuttatom cuccossal, a vezetéket is, ráteszem a kábelt kis stuffot felviszek a pákával és gyönyörűen befolyik a kábel és a csatlakozó közé. Leszakítani se nagyon lehet, ha jön, akkor meg hozza magával inkább az egész forrlécet.
MOD:
A vezetékekre: a KL-es az csak sima piros-fekete szigetelésű kábel, a KLS meg átlátszó műanyag szigetelésű transzparent hangfalkábel. Én az utóbbiakat használom előszerettel.
[link]
[Szerkesztve] -
fero02
nagyúr
Tudom, nem is azért mondtam.
Sztem ennél a minőségnél nem kell még foglalkozni a kábel átmérőjével. Tedd fel nyugodtan az 1-es, de ha Neked jobban tetszik a 1.5-ös, akkor azt. Mondjuk én inkább a szubba tenném a 1.5-est, a többibe meg az 1-est.
Minőség tekintetében nekem nagyon bejön a kábel, csak ilyet használok. Jó a szigetelése, kellően merev, de ugyanakkor hajlik is rendesen, jó vele dolgozni, stb... -
-
fero02
nagyúr
Ennyi pénzért nem szabad ettől többet elvárni. Ha ugy lenne megoldva, h egyidőben mind2 működhessen, az sokkal bonyolultabb kapcsolás kellene, az meg ugye drágítja az egészet.
Sztem a mérnökök amikor tervezték ugy gondolkoztak, h ha PC-hez van csatlakoztatva azkkor az ''x'' csatlakozáson menjen, de ha pl asztali dvd lejátszóval használja, akkor menjen az ''y'' csatlakozóról.
Nem tudom (mert nem láttam még ilyen subot hátulról), hogy a pc milyen csatlakozón adja a jelet, de ha nem tévedek RCA az tuti van.De a másik az mi? Jack? -
fero02
nagyúr
válasz
frankie! #601 üzenetére
A kellő mennyiségű csillapítóanyag rendkívül jó hatással van a hangsugárzó hangjára, ugyanis a csillapítóanyag szálszerkezete ún. térfogatnövekedést idéz elő. Ez persze fizikailag nem igaz, de mégis úgy hat. A másik 2 végletről nem kívánok szólni.
Viszont reflex ládáknál (gondolok itt a szubra) nem szokás csillapító anyagot alkalmazni (vagy csak nagyon minimálisat az oldalfalakra ragasztani), mert nem jönnek létre az állóhullámok.
Belső kábelezés cseréjével egyetértek, az sokat dobhat a rendszer végső hangján, de azért ezt a tápkábelcserét már túlzásnak tartom (sz@rból nem lehet várat építeni). Ezt ''csak'' audiofil körökben szokás csinálni... -
fero02
nagyúr
-
fero02
nagyúr
válasz
Bazsee71 #577 üzenetére
Most idejöttél, és 4 hsz-ben minden ''okosságot'' elmondtál, aminek csak néhány esetben van gyakorlatilag is igaza. Sztem Te csak azt mondod, amit a haveroktól hallottál, meg innen onnan...
Sal-nak is vannak jó cuccai, csak tudni kell, h melyik...Minden gyártónak vannak szar, elmegy, jó és kiváló minőségű terméke...mindenbe bele lehet kötni a BW től a SALig az MNCvel bezárólag. De ha szerinted szar a Somogyi, akkor légy OY! kedves és indokold meg konkrét dolgokkal, h miért!
Mellesleg gondolj bele abbi is, ha akik itt vannak és ilyen Genius cuccot vettek, azok közül sztem senkinek nem tellene Harman/Kadron vagy Marantz cuccokra, így ergo minek vegyenek bele 60e ft-os hangszórót? Kb mindenkinek annyi az erre a célra szánt anyagi kerete, amely a SAL, MNC vagy a H2000 termékeinek az árát fedi le. Aztán már csak tanakodni kell, h abban a ládában melyik teszi leggjobban a dolgát, ez pedig már egyéni elbírálás alapján történik, tehát erről mindig is ''vita'' lesz, h melyik a legjobb...
Na most ennyire futotta.
[Szerkesztve] -
fero02
nagyúr
válasz
frankie! #565 üzenetére
Meg az illesztésnek sem mind1, h mekkora ellenállással van tehelve...
Sztem a csatolókondi cserélye megoldást adhat, h kisebb frekit engedjen ki magából. TDA végfokoknál ez jellemző volt. A nagyobb teljesítményhez meg meg kellene próbálni nagyobb tápfezsról hajtani (persze ésszerű határok között). -
fero02
nagyúr
-
fero02
nagyúr
Tudom, h nem kapcsolódik a fóum témájához, de akkor is!
Közérdekű közlemény!!!!
Aki rendelkezik ilyen műanyag kerettel (20 cm-es hsz-ra való) és fölösleges számára, vagy tud olyan emberkét, akinek van ilyenje és hajlandó lenne megválni tőle, akkor kérem feltétlen keressen meg!
Elfelejtettem OFF-ba rakni
[Szerkesztve] -
fero02
nagyúr
válasz
frankie! #537 üzenetére
Natürlich!
Persze azért a Hi-Fi rendszert nem kell belekeverni, mert az teljesen más kategória (mind árban, mind minőségban, mind felhasználási területet tekintve).
Az előző hsz-em kicsit félreérthető volt. Nekem nincs bajom a SAL és MNC cuccokkal, meg úgy az összes japán cuccra vonatkozik ez. Ami zavar az a nap / legyártott db hangsugárzó.Ettől függetlenül japánban is készülnek jó minőségű hsz-ek.
-
fero02
nagyúr
-
fero02
nagyúr
Nem.
Adott példának kedvéért egy hangsugárzó, amire az van irva, h 8 Ohm 100 Watt.
Ez nem azt jelenti, h 100W-al van hajtva, hanem ez az a ZENEI teljesítmény, amit a hangsugárzó károsodás nélkül képes elviselni hosszútávon. Ettől függetlenül lehet, h csak 25 vagy 50 Wattal van hajtva. (Viszont a 8 ohmos terhelés az folyomatosnak mondható.)
Azután vannak az ún. zenei csúcsok. Ezt pl. olyankor lehet tapasztalni, amikor pl. be van kapcsolva vmi EQ féle pl. a winamp-ban, vagy a hangkártya szoftverében mélyhangkiemelés. Ilyenkor bizonyos frekvenciákon kiemelés történik és ezt az erősítő úgy ''reagálja'' le, h sokkal nagyobb teljesítményt ad ki magából (ezt ki is lehet mérni). Persze ez csak 1 pillanatig áll fennt és ettől a hsz-nak semmi baja nem lesz. Vannak olyan sugárzók, amik 1000W-ot is el tudnak viselni töredék idő alatt. Az viszont már nézőpont kérdése, h mennyit árt a hsz-nak. Persze ezek rengeteg esetben fennállnak (nem is tudunk róla), szal természetes dolognak számít.
Így már érted?
De ha nagyon megszeretnéd tudni, h kb mennyi Wattal van kergetve a hsz, akkor add meg a végfok IC tipusát (pl.: TDA2030) és akkor tudok mondani egy kb-elüli teljesítmény adatot. Persze ez csak megközelítőleges adat, mert nagyon sok múlik az erősítő kapcsolástechnikáján!
Üdv! -
fero02
nagyúr
Az, h a hangsugárzóra 12-25 W van felírva, az nem jelenti azt, h annyival is van terhelve. Sőt. A hangfalakat túl is kell tervezni (teljesítmény szempontjából, ugyanis az a 15 W sok esetben jóval több is lehet...
Volt az előbb itt egy kollega, aki azt irta, h ki akarja próbálni a 16 cm-es hsz helyett a 20-asat. Na, Neki csak annyit akarok mondani, h az úgy tuti nem lesz jó, ugyanis a ládák komoly számításokkal vannak méretezve az adott hsz-hoz (ez band-pass ládákra különösen vonatkozik!!!!). Ha ő ezt kicseréli egy másikra, akkor tuti sokkal rosszabb lesz a hangzásképe, mint az eredeti.
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Mini-ITX
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Synology NAS
- Xbox Series X|S
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest