Aktív témák
-
Pisti27
csendes tag
Nem akarok bunkó lenni, de nem értem, hogy az általad felvázolt összeállításnak mi köze a Geniushoz, ha cseréled a frontokat, a hangszórókat, az erősítőt stb.
Ennek a hangfalszettnek a különlegessége, ami megkülönbözteti a többitől, hogy egy igen jó kompromisszum. A hangszórók, az erősítő önmagában egy vicc és nevetséges, de remekül tudnak együtt dolgozni, valahogy kisegítik egymás hibáit és az eredmény, az egészet egybevéve egy hallgatható nagyon is fülbarát hangkép és nagyon szép dobozkialakítás (bár ez ízlés kérdése), valószínűleg egészséges szépérzékkel megáldott emberek tervezték (sajna manapság ez nem jellemző).
Van egy havercsajszim, aki gyermekkora óta énekel, és nagyon szereti a zenét. Van egy Cserháti koncert felvételem, azt megmutattam egyszer neki...végigbőgte, azt mondta olyan, mintha előtte énekelne, neki még ilyen tapasztalata nem volt. Tény, hogy nagyon szépen szól az a felvétel. Én az emberi beszédre vagyok a legérzékenyebb, nekem az a lényeg, hogy az legyen természetes hatású, hangzású. Nem HIFI a szett hangja, nem torzítatlan hanem természetes hatású, kellemes. Én ezen tvzek, még órák múlva is kedvem van hallgatni és ez a lényeg. És ezt ilyen kis pénzért tudja.
Amúgy meg a hifiben nagyon kevés tuti recept van. Sokszor mondott már csődöt a logikus ész, többek között az ORION HS280ast is többször akarták mod-olni, nem sikerült jobbat csinálni belőle. Azt mondták pld., hogy túl mély frekvenciákat bíztak a középsugárzóra, hát logika szerint feljebb vitték a keresztfrekvenciát. Ekkor viszont elkezdett torzítani, mint a bolond, holott nem ezt várták. Egy pici ORION torony erősítő lepipálta a tesztekben a híres QUADOT, holott a paraméterei nem indokolták ezt, de fül mást mondott...
Egyébként én is mániás átalakító vagyok, mindent átalakítanék - végül is villamosmérnök lennék - de ehhez a szetthez nincs kedvem nyúlni. Akkor már inkább lecserélném az egészet.
Most félre ne érts, nem fikázásképp írtam le ezeket - amelyek ebben a topicban olvashatók nagyrészt mind indokolt átalakítások: kábel, tömítés stb. - de egy szinten túl már szerintem nincs értelme modolni. Szerintem.
Üdv -
MC Pite
veterán
Pff, látszik icsit, hogy fél óra alatt írtam miközben 3 emberrel beszéltem.
HT5xx az Orion szett, nem tudom fejből a pontos típusát. A frontokban dupla szélessávú, és 30Wos (60) a mély. Távirányítós.
Ha merevítem a membránokat, vajon javít a selyemmel való használatos hangzáson is? Nem sok a különbség, de ennélkül szebb, de ha nem tök egyenletesen kenem el, akkor bizony hordani fogja.
Dynaudio-ra fáj a fogam, max DLS-ből nézek körbe, ezeken elég jó tekercsek vannak, ált méretüket meghazudtolóan szólnak.
Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged