Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee5016
őstag
válasz
Carasc0 #20480 üzenetére
Hello.....nem a tápok rosszak..tényleg jók .csak a V2-esekben a ventik amik lehalnak,ezátal a tápok is megadják magukat...
De ez inkább tápos topic téma...Én is most Vettem 850-es Corsairt....eleve úgy mentem"csak V2-est ne..."
Sokan veszik vették,mert igen jók a tápok,de ők venticserével inditanak nagyobbrészt....aki nem az meg megy gariztatni..... -
kasa85
őstag
válasz
Carasc0 #10572 üzenetére
Feleslegesen drágább
Még a Del IPS monitora is olcsóbb mint egyes TN paneloké.
Amúgy ha be mész egy ilyen szaküzletbe,és össze veted az általad használt TN monitorodat egy IPS el meg tudod mi az a különbség.
TN panel be tekeíntési szöge korlátozott, szín hűségben majd észre veszed a különbséget,és a kijelző sem lesz fakó.
Régebben én is hozzá szoktam a sima TN panelos monitorokhoz,de ha két év IPS használat után már nem igazán tudnák sima TN el játszani a kép fakósága miatt.
Ez olyan mint a trabant és a ferári mind kettő gurul,de akkor veszed észre igazából a különbséget ha össze rakod és össze méred őket.
off részemről be fejezve. -
Gabesz144
senior tag
-
madgie
titán
válasz
Carasc0 #10572 üzenetére
És megmondod, mit jelent a retina kijelző? Mert az csak az apple által kitalált, relatív definiálhatatlan dolog (mellesleg IPS kijelző van az iPhone 4-ben is)
Amíg nem próbáltál egy normális monitort, addig megfelelhet a TN is... de nem véletlen, hogy tévéknél már sehol nincs a TN-Film panel, a legolcsóbb 90 ezres 32" tévék is generációkkal jobb panellel mennek.
Gabesz144: a szín csak kalibrálás kérdése...
-
Cybertrone
veterán
válasz
Carasc0 #10572 üzenetére
Nincs baj a tn panellal... Csak felbontasilag 1920*1200a legtobb ami kihozhato belole, nagyobb felbontas mar markas panelt kivan. Mellesleg ha olyan az IPS mint amiket irnak rola, akkor a tn valoban mas dolog... Az ilyen retinakijelzoket meg haggyuk szerintem, emberi osszegekbe gondolkozzunk, ne millios osszegekben!
-
SimS
senior tag
válasz
Carasc0 #10545 üzenetére
Szia
Nekem is ez a ref. giga van, de azért ilyen meleg nincs. Sőt, első nap "megfurmakoltam" 4 percre kb., mert akkor azt is illett még (azóta se sohatöbbet), 90fok volt.
Azóta ventiprofil van afterburnerben és 71-3 fok max.
Idle 58 most, mert tetű meleg van idebennp.s.: szerintem inkább legyen szélzaja, mint 80+ fok. Mondjuk könnyen beszélek, elég jó helyen van a házam, így hallani se hallom..
SimS
-
kasa85
őstag
válasz
Carasc0 #9155 üzenetére
Én sem bánnám ha végre az állom 4+ghz felett járnák az ujj korajjal,de úgy érzem mikor majdnem tudnák váltani,valami okból kifolyólag oda kerülök ahol elkezdtem
Ezek csak játék tesztek,de ha HT lenen mint a 2600k hülyére alázná a régi Korajokat.
Sok esetben a 6magos intellel is felveszi a versenyt,és sokkal jobban tuningolható darab mint a régi.
A másik ami hasznos,hogy a lábak nem fognak elégni tuning során mint a régebbi lga koraj rendszereken,mivel jobb a fesz vezetése az ujj platformnak.
Gyári hűtővel akár 4.5ghz is lehet tolni Mungen 2 hűtésemmel bele sem mernék gondolni mire lenne képes.
Ha jó ár/értékben lett volna GTX580 3gb os kártya azt szereztem volna SLI be,így valamelyest jobban ki használná az adott procimat,mint az Ait CF-el. -
kranazoli
senior tag
válasz
Carasc0 #9120 üzenetére
Tedd fel a Benchmark-ot. A STALKER COP nagyságrendekkel jobb. STALKER játékok közül a Clear Sky-nak van a legszarabb X-Ray Engine-je. Annyira űber brutál-ul elqrták az Ukránok a DX10.1-es módot, hogy az vmi hihhetetlen. De ennek ellenére hangulatban veri az összes mai játékot (az Én ízlésem szerint)
Töltsd le a Stlaker Clear Sky benchmark-ot, aztán nézd meg.
Természetesen ezt nem úgy értem, hogy Nálad akár ne lenne 40FPS, csak hasonlítsd majd össze pl. egy játékkal amivel játszol.
-
kranazoli
senior tag
válasz
Carasc0 #9085 üzenetére
1.) Ezt Én is láttam, de mi a 280mm?!
Csak Maga a nyák, vagy mindenestül az egész állesz-cuzammen. Így is necces lesz, hogy nem kell-e kiheggesztenem a HDD rack-et. (amit 1ébkét már rég tervezek, hogy az első venti mögött le legyen semmi útban - csak nehezen veszem rá Magam)
2.) Köszi!!!
-
kranazoli
senior tag
válasz
Carasc0 #9083 üzenetére
Szinte 100%-ig biztos voltam benne, hogy az Én gépemen nem kevés játék fog akadni. De tegyük hozzá amiket írtál játékokat 1ik sem arról lett híres, hogy kicsi a gépigény vagy épp túl lennének optimalizálva.
Krájzisz2-re nem tudom mikor fogom már rávenni Magam.
SSD-vel meg úgy voltam nem fogok Én heteken keresztül teszteket nézegetni, melyik-milyen... gondoltam ez annyira kaki azért mégse lehet. Ennek az egész SSD-nek még ki kell forrnia Magát.
Bakker a lényeget meg elfeledtem megkérdezni.
- A Giga kártya milyen hosszú?! (ha nagyon körülményes lemérni, akkor hagyd a csába, de ha nem, akkor nagyon érdekelne)
- Szerinted ehhez is elég lesz a Corsair HX 520W-os tápegység?! (mert látom 6+8 pin-en veszi fel a tápot és Giga min. 600W-os tápegységet ajánl)
- Picivel többet tudnál írni a hőfokokról és a hangról (Én csak Radeon 6950 OC-n tapasztaltam és tetszett nagyon)
- Ill. Neked Rev1-es, vagy Rev2-esed van?! (mert látom a rev1-es van vmi VBIOS a Giga honlapján) Ha Rev1-es, akkor rátoltad-é ezt a VBIOS-t?!Több kérdésem nincs.
-
kranazoli
senior tag
válasz
Carasc0 #9057 üzenetére
Szerintetek Én nem tudom, hogy az marketing?! Dehogynem.
Viszont mi a marketing az érem ezen oldaláról. Hivatkozási alap.- Miért van a cigarettákon, hogy rákot okoz?!
- Mert ha elhalálozol rákban, akkor tudod perelni a cigaretta gyárat?
- Azért, mert ezzel zárják ki a felelősséget.Jelen esetben a felelősség, hogy ki kell cserélniük a VGA-t és a Saját marketing dumájuk a gyenge láncszemük. Amivel sajnos sokan nem élnek, hanem beletörődnek a helyzetükbe.
Részemről téma lezárva!!!
Ez az Én ügyem, majd Én viszem tovább...
Ui.:
Sajnos sok ember azért törődik bele az ilyen szituációkba, mert az 1db VGA-ja van és tök mind1 milyen hibával, kifogásolható működéssel jön vissza a csere termék megtartják, mert használni akarják a gépet és nincs pénzük még 1, vagy 2 VGA-t vásárolni helyette. Mivel Engem az idő nem sürget, más a hozzáállásom is a helyzethez.
-
zack
nagyúr
válasz
Carasc0 #8968 üzenetére
Abu-val értek egyet. Az SSD sokat dob a rendszeren. Viszont azt a hibát ne kövesd el hogy 40Gb veszel. Minimum 64Gb gondolkozz, amit már 27k-tól be tudsz szerezni. Felteszed a Win7-et + a kedvenc játékaidat, és azt fogod tapasztalni, hogy megtáltosodott a rendszered.
Multiban engem rendszeresen mindig elsőnek töltenek be a játékok.
mod:
Intel X25V...Ez az egyik legjobb és legstabilabb SSD de ha már csak simán az Intel mellett döntesz, az is elég lehet. Nekem Kingston van, de Intel chippes. Szted belassul? Pedig volt hogy 1,5 Gb szabad hely volt rajta... -
zack
nagyúr
válasz
Carasc0 #8963 üzenetére
Ezek szinte minimális különbségek. A 256 bit vs. 384 már más tészta lenne. + 250Mb Vram pedig szintén nem fog sokat jelenteni, mert ahova már az 1280Mb kevés valószínű az 1536 is kevés lesz.
Szóval sztem alaptalan érvek ezek, persze nem tudom hogy állsz anyagilag. Ha jól, és nem lenne gond, akkor cseréld le, pláne ha jobban fogod magad érezni tőle. -
Cybertrone
veterán
válasz
Carasc0 #8963 üzenetére
Jah a calssified el is tér az alaptól... de egy sima ref evga 580 semmiben nem tér el más refektől... A minőséget nem értem miért hoztad fel a ref az ott is ref
Mellesleg 2 hónapja kb megdöglött egy EVGA classified E760-as lapom és még most is garizik... ennyit a csodás RMA rendszerről
( Igen magyar garis volt nem amcsi)
-
kranazoli
senior tag
válasz
Carasc0 #8953 üzenetére
Nektek honnan van X-es benchmark?!
Van hozzá okosság?! 1értelmű, ide nem kérek róla részletes infót, csak nagyon nem foglalkoztam vele - ezért gondolom vagy adják esetleg vmelyik VGA-hoz, vagy létezik hozzá vmi okosság féleség. A harmadik variáció, hogy megvettétek, de azt úgysem hiszem el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged