- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
senzaj
senior tag
válasz
zimi1991 #20699 üzenetére
Akkor tesó a vga.
Az én DC2-esem 24/7 850 mhz-es GPU órajelen megy és a hőmérséklet sosem volt 62 C-nél magasabb.
Azóta csinálja? Elég nagy a hűtője a kártyának, nem feszül be sehova? Amikor én először beszereltem egy kicsit összeértek az alkatrészek és egy perc alatt túlmelegedett.
Ha nincs ilyen, akkor én javasolnék egy újrapasztázást.... de várjuk meg, hogy mit mondanak a nálam okosabbak. -
zimi1991
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni, hogy Az asus gtx 580 am miért csinál olyanokat, hogy BF3 multiba van hogy kikapcsolja játék alatt a képet és van, hogy csak simán kilép, hogy directx error...
Ez mitől lehet?
Win 8.1 nél is és win7 nél is ugyan ezt csinálja. -
GSIfan
csendes tag
válasz
GSIfan #20690 üzenetére
jah, és saját tapasztalatom: a világon semmi szükségét nem láttam eddig bármely paraméter huzigálásának, tuningolásának.. egy jó i5 2500k-val, H77 chipsettel, 8G ddr3 1333-mal is MINDEN A VILÁGON elmegy a cuccon 1920X1080-ban FULL MAX grafikán (minden=Far Cry3, CoD Ghosts, BF4, Metro LL, Max Payne3, Crysis3, Mafia2, szimulátorok hada stb stb).. nem is értem minek kell ennél bárkinek is erősebb cucc jelenleg..
-
GSIfan
csendes tag
Azt az Asus GTX 580 directCU II-t, amit épp használok, valami 2 nappal a meghirdetést követően vettem XD szóval jah.. elég kelendő cucc
-
odorgg
addikt
válasz
Bjørgersson #20681 üzenetére
Inkább a 660:
-
Dot
őstag
Hali!
GTX 580-nal melyik újabb 6 v 7 százas de inkább 7xx GTX van egy szinten?
-
ÁdiBá
veterán
-
Gyula84
veterán
válasz
Bjørgersson #20676 üzenetére
találtam valami vgás topikot feltettem ott is
-
Gyula84
veterán
hali
memóriára lehet pasztát kenni? meg a vrm re?
-
naksys
senior tag
Miért írja az Afterburner a memória sebességére, hogy 2004Mhz?
Úgy tudom gddr5-ös memók vannak az 580-on, akkor vagy 1000-nek vagy 5000-nek kéne ott szerepelnie, nem? -
tlac
nagyúr
Egy gtx580 tulaj tudna nekem egy aida64 gpgpu benchmark tesztet készíteni?
-
naksys
senior tag
Sziasztok!
Most tértem vissza hosszú idő után nvidia-ra..
Régen használtam a Coolbits nevű dolgot, mostanában hogy tudok hozzáférni a GPU órajeléhez? -
Pigyu
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Nemrég vettem egy nVidia Asus GeForce GTX 580-as kártyát (1536 MB, 384 bit)
Nagyon meg vagyok vele elégedve, mert ár-érték arányban az egyik legjobb szerintem és hasít, mint a szél.
A gondom viszont az, hogy az új GeForce 335.23 driverrel a kép gyakran elsötétül, aztán 2 másodperc múlva visszajön. Ezt random csinálja a gép, tehát valamikor 10 percen belül 3-szor is elsötétül a kép, valamikor 1 órán keresztül egyszer sem.
A régebbi driverrel is ezt csinálta, sőt az előző, Sapphire HD 6970-es (2 GB, GDDR5, 256 bit) kártyámmal is.
Már másik monitorral is kipróbáltam, de ugyanez a helyzet.
Kicsit idegesítő a dolog, főleg játékoknál.
Talán az Intel Corei7 3770-es procimnak van ez a bug-ja?
Már szétgoogle-oztam az agyam ez ügyben, de nem találtam semmi hasznos infót.
Ezért szeretném kérni a szíves segítségeteket.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv.!
-
DigitXT
félisten
válasz
Gyula84 #20662 üzenetére
Nekem is pont most 3 éves az első EVGA.
Az SLI párja a nyáron lesz 2 éves... Sajna még az sem volt olcsó anno, de az elsőhöz képest kb. 75% ára volt. UK-ből rendelve is. Ma már a töredéke lenne használtan. Már ha lehetne kapni. Ez van.
(Azért egy időben rendesen ki volt használva, meg mint írtam, jön egy jó játék, - amire időt is szánok - ki is lesz megint.) Persze, a 780 jóval erősebb itt-ott, de azért az SLI az SLI.
Ha működik.
-
DigitXT
félisten
Á, nem hiszem, hogy megbontanám. Azért komoly cucc ez... Még ha nincs
is kihasználva most. Ha egyszer megint jön valami jó játék, akkor ki lesz.kona005: én is csak azért néztem be, mert feljött oldalt. Igazából nincs miről
írni, ha minden rendben van, meg aztán a HC arcok már 780-nal tolják. -
kona005
senior tag
Kár, hogy így kihalt ez a topik
Pár hónapja a 480-as topik jobban pörgött. -
kona005
senior tag
válasz
senzaj #20652 üzenetére
Azért én sem holnap fogom megvenni a másikat az biztos.
Csak most nagyon ráizgultam a témára, meg egyszer kipróbálnám de tényleg.Off-ra: Nem támadom le de amikor keméyn 3-4 hsz-t kellene visszaolvasni a válaszért az idegesít, és még jó hogy nem fogom leírni még egyszer. Mikor én elkezdtem itt fórumozni mindig írták nekem is hogy olvass vissza, olvass vissza. Csak nem 3 hsz-t kellett.
-
senzaj
senior tag
válasz
kona005 #20650 üzenetére
Te döntésed.
Régebben én is gondolkodtam többkártyás rendszeren, de aztán nem volt időm ilyen dolgokkal foglalkozni. Azóta jól elvagyok az egy szem 580dc2-esemmel is. Nekem is kéne konfigot cserélni, de azért, hogy néha leüljek játszogatni, nem fogom lecserélni a jól bevált rendszerem.. már sikerült lebeszélni magam róla.
Kis off: ne támadd le a fórumtársakat, nem akarnak rosszat.
-
-
kona005
senior tag
válasz
senzaj #20648 üzenetére
Tény, de egy 680-nál sokkal erősebb! 1,5 GB VRAM bőven elég még (max. BF3, BF4 multi-nál lehet kevés, sőt ott az is.)
Ezt hiába szépíted, mocskos ár/teljesítményt kapsz(#20649) pmheros: Olvass vissza, ne sokat mert még megárt, kb 4 hsz-t.
Ez meg egy olyan dolog, sokan szidják, sokan nem, én már régóta szeretnék (még 8600GT-nél majdnem össze is jött) , ki akarom próbálni és ehez jelen pillanatban egy 580 nagyon is jó partner -
pmheros
őstag
válasz
kona005 #20647 üzenetére
Az én 570 -emet próbáltam pII X4 -el és i5 -el is. Sehol nem volt az X4 az i5 höz képest. Tehát először cserélj procit a vga alatt, aztán majd később kitalálod a többit. ( Mindenesetre ennek az sli -s dolognak olvasgass utána. Nem véletlen, hogy olyan sokan szüntetik meg az sli -s kiépítésüket. )
-
kona005
senior tag
Jó kihalt ez a hely
Ma lett egy ref. Asus GTX 580-om, jó kis kártya.
Pozitív csalódás volt hogy, elég halk a ref. hűtés, és a hőfokok is jók mondjuk nem használja ki a CPU-m.
De király -
odorgg
addikt
válasz
Bratee #20640 üzenetére
Valószínüleg emelni kellene a VGA alapfeszén, mert nem bírja a gyári órajeleket azon a feszen. Néhány 580-nál is előjött ez a hiba. Ha van Afterburnered, próbáld meg hogy a voltage csúszkán tolsz fejebb mondjuk 0,010mV-ként , vagy a legkisebb lépésenként amit enged. Elöbb utóbb bírni fogja a gyári órajelet is, akkor elmented profilok közé afterben, és kipipálod hogy később azzal a profillal induljon minden win indításkor.
Így is jó ahogy van, de ugye 100Mhz-el, és jó pár + FPS-el is rövidebb vagy.
-
Bratee
csendes tag
válasz
odorgg #20636 üzenetére
Gepem:
Processzor: QuadCore Intel Core i7-2600K, 3600 MHz (36 x 100)
Memória: CORSAIR XMS3 (4X2GB 1600 Mhz)
Videókártya: NVIDIA GeForce Asus ENGTX 570
Alaplap: Asus P8P67 Pro
Merevlemez: Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM
Hangkártya: nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GF110 - High Definition Audio Controller
Optikai meghajtó: Samsung SH-222AB
Ház: Cooler Master Storm Sniper
Tápegység: Chiftec APS1000c (1000W)
Monitor: Samsung SyncMaster 2043SN 20"A hofokok rendben vannak.
Tuning nincs. Minden alapon van. Lentebb vettem az orajelet 100Mhz-vel ahogy mondtad, elkezdtem jatszani, es ket teljes oran keresztul nem kapcsolt ki egyszer sem.
Nem merem elkiabalni hogy most mar jo, de... eddig meg sose ment, volt hogy 2 masodperc utan elhalt a jatek.
Koszonom mindenkinek a segitseget, ha esetleg meg elojon a hiba, akkor irok.
-
senzaj
senior tag
-
Bratee
csendes tag
-
gunyo
tag
válasz
Bratee #20633 üzenetére
Konkretan melyik jatekrol van szo?
Csak megjegyzeskepp mondom, hogy a BF4 -et es a cod ghost -ot en sem tudom jatszani max beallitasokkal sajnos, pedig 770 Lightning -om van, 4770K (4.5GHz) -val.
Szoval vedd meg lejjebb, mert ugy nez ki ezeknel a jatekoknal nagyon elfogy a kartyad.
-
Bratee
csendes tag
Nos, nem nagyon értek ezekhez, nem tudom jó helyen járok e, de ezt találtam:
http://kepfeltoltes.hu/140201/esemeny1_www.kepfeltoltes.hu_.png
Részletekben pedig ez van ( csak így tudtam megnyitni )
http://kepfeltoltes.hu/140201/esemeny2_www.kepfeltoltes.hu_.png
Lehet nem ez kell, meg nem így kell megnézni, de ez az esemény van akkor, amikor kikapcsol a játék.
-
Bratee
csendes tag
Üdvözlet uraim.
Tulajdonomban van egy nVidia Asus ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5 ( sorozatszám: 90 - C C1CQ60 - X0UAY0BZ )típusú videókártya, és problémáim vannak vele. Ugyanis a nem rég megjelent játékokkal nem bírkózik meg. Assassin Creed 4, Call Of Duty Ghost, stb stb, ezek a legújabb nagy gépigényű DX11-es játékok.
A probléma jelenség az lenne, hogy elkezdek játszani, majd pár perc után leáll minden, az játék lerakódik a tálcára, felpörög a videókártya, vissza tenni a játékot nem tudom, feladatkezelőben azt írja hogy "nem válaszol".
Directx a legfrisebb, VGA driver legfrissebb, a gép ( már emiatt ) újratelepítve, szóval minden rendben van, de mégsem jó. A kérdésem az lenne, hogy másnak is voltak/vannak ilyen típusú videókártyával ilyen jellegű gondjai? Mi a megoldás?
-
Dot
őstag
válasz
sid.:Rc211v #20621 üzenetére
(2 monitorom van)
-
FLATRONW
őstag
válasz
Hogyha használsz Msi Afterburnert, akkor a legújabb verziókban már megtalálható a CPU monitorozás lehetősége is. Ebben az esetben pedig nem kell feleslegesen még egy programot futtatni a háttérben.
-
senzaj
senior tag
válasz
sid.:Rc211v #20624 üzenetére
fájl-beállítások-külső alkalmazások(itt kiválasztod, hogy miket akarsz monitorozni)-pipa a rivatuner osd-re és azt is elindítod
-
senzaj
senior tag
válasz
Aida64-be be lehet állítani...
-
Dot
őstag
Nekem minden BF3 ultrán 4x aa 16x af, 1440x900, 50-100FPS, 99-100%GPU, 90-100% CPU kihasználtság, multiba, 20-30 emberrel. GPU 800MHz, CPU i5 2500k @ 4,5GHz.
-
senzaj
senior tag
Mennyire lenne érdemes tuningolni biztonságosan az 580-ast? (Asus DC2)
-
FLATRONW
őstag
Szia.
Igazad van, az Installer mappa tartalmát kell törölni. Ebben az összes addig telepített driver verzió megtalálható. Azonban a legfrissebbeket érdemes meghagyni (Display Control Panel, Display Driver, HDAudio driver stb.), ez kb. 200-250 MB. Hogyha driver telepítésnél tiszta telepítést választasz, akkor ennek a mappának a tartalma automatikusan törlődik, a legfrissebb verzió kivételével. -
Dot
őstag
Hali!
Jobb helyet nem találva itt kérdezem meg:
A C:\Program Files\NVIDIA Corporation\ mappából mi törölhető?Valahogy fusztrál, hogy 2,2GB /ssd-n minden mega jól jön/. Én a C:\Program Files\NVIDIA Corporation\Installer2\ tartalmát kivágnám, mert csak ez 2GB felett van!
Az is segíthet aki megmondja, hol válaszolnak jól gyorsabban, nagyobb eséllyel erre a kérdésre!
-
TechRobot
aktív tag
válasz
#15779328 #20604 üzenetére
sli 580 többet tud de jóval többet is fogyaszt.
bár a többet tud is relatív meg nézőpont kérdése én speciel kísérletező típus vagyok.
volt egy rövid ideig 580sli hez szerencsém (itt szögezném le hogy nem az enyém volt csak a gazdája elment nyaralni és itt hagyta nálam hogy néha sétáltassam meg, meg etessem meg ha nem gond,) és elég korekt volt a cucc olyan soha el nem felejtem élmény xD
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- Tesla topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07.
- SAPPHIRE Radeon RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X PCIE
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest