- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RI/OS
addikt
Ja, egyébként:
A 480-al a konfig idle 235W-t eszik, játék alatt 450-et.
Simán elvinné a 850Tx a 2 480-at is...a 3 már lehet picit necces lenne -
Black Dragon
addikt
válasz
cowboy_bebop #3698 üzenetére
AMD je van.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Black Dragon #3697 üzenetére
Vagy vesz egy AMD-t, ami tudja h. munka <> tornádó.
-
-
A jatek zaja mellett ennyire zavart?
Biztos remegett a kezed a core voltage csuszkan es azert suvitett annyira szerencsetlen.
Hallgatnad meg a ket 480-at vantage new calicoban mikor 1.1volton 800/4000-en a szart is kitoljak magukbol.
szerk: nem olyan veszelyes, a winamp megoldja azt is.
-
HSM
félisten
Passz, de határozottan emlékszem, mikor Dirt2-ből azért léptem ki bosszankodva, mert már elegem lett belőle, hogy süvít a 4890 a gépben... Akkor csináltam neki az új beállítást, hogy kussba legyen (magához képest). Utána már élvezhető volt.
Nyilván vannak, akiknek ez nem fontos, és vannak olyanok is, akiknek egy refi 5850 is halál zajos. Igaz utóbbiak emiatt alapból vízzel tolják...
Én valahol e kétféle embertípus között vagyok...
(#3694) Lauda: Ez full alapon volt... Utána lett visszavéve a fesz 1,312V-ról 1,18V-ra és az órajel is 850-ről 775-re...
Meg akarsz ölni a két OC 480-al? Kajak a fejem belefájdulna...
-
HSM
félisten
válasz
Black Dragon #3690 üzenetére
Én cseréljem le a jó kis 5.1 hangcuccomat egy sima sztereó fülesre csak azért, mert a videókari nem képes kussban végezni a dolgát???
Szerintem az már régen rossz, ha a farok csóválja a kutyát...
-
HSM
félisten
"Nem zavaró. Játék közben meg kit érdekel?
"
Engem pl. igencsak.... A 4890-em ezért kellett visszavennem 850/975 1,312V-ról 775/925 1,18V-ra, mert már túl hangos volt, zavart. Hát, igazából azt kell, hogy mondjam, ilyen téren telitalálat volt az 5850, mert halk, és még az a halk szélzaj is a kevésbé zavaró hangszínből való... És nem azért, mert másokat zavar, hanem engem. Nem szeretem feltekerni a hangerőt, normális hangerő mellett meg simán kihallani a gépből egy hangosabb motyót, pláne egy halkabb jelenet/pályarész mellett... Ja, 5.1-ben használom, nem fülessel. (De a 4890 még fülessel is zavart.) Nem tehetek róla, elég jó a hallásom, szerencsére.
(#3687) Lauda:
-
9950es
aktív tag
Hát ez csont nélkül viszi a 3d-t 720p-be
...iz3d-ben is! Ugye 5970en nem megy is megy az iz3d. Meg crossfirebe egyáltalán.
-
Def26
félisten
Nem zavaró. Játék közben meg kit érdekel?
Ha meg az a baj, hogy anyu már alszik és ott fekszik a géptől 2 méterre akkor vegyél PS3 -at.
cowboy_bebop: Igen, ez lesz.
Ha ilyen szar kártyát veszel, legyen mindig nálad a gép mellett egy vizes lavor amivel még időben le tudod önteni a gépet, ha jön az olvadás.
-
fsb1000
nagyúr
"Érdekes, itt a fórumban én nem 82 fokokról olvastam, hanem masszívan 90-95-ről.... "
Rosszul olvastad. 197.41-ig a venti vezérlés töréspontja 91-92 foknál van.
Tehát ezen a hőfokon tartja úgy, hogy a venti 70% feletti.Akinek feljebb megy az elérte a következő töréspontot.
Nekem csak akkor sikerült túllépni ezt a határt amikor társkártya volt a 470 meleltt és meleg levegőt szívott be. Úgyanez elérhető rosszul szellöző és felmelegedett házzal.Az új driverekkel valamivel jobb a helyzet, de a leadott hömennyiségen azok sem javítanak szerintem.
Akit zavar a 92 fok (13-val a max alatt!) az beállíthat magának saját ventivezérlést és nyerhet 5-10 fokot a zaj rovására. -
Dashes
őstag
-
Megneztem a furmarkot, nativban (1680*1050), kb 2-3 perc alatt beall 90 fokra es mindezt ugy, hogy szepen emelgeti a fordulatszamot, majd eleri a 94 fokot, ekkor megint emel kicsit, ezutan visszahul 90 fokra es utana nem valtozik semmi. Se a fordulatszam, se a hofok, stabilan tartja a 90 fokot.
-
HSM
félisten
CSináltam én is Stalker COP tesztet 5850-el. Minden effektet bekapcsoltam, DX11, HBAO, Ultra, 1680*1050. Itt vannak a hőfok, és venti diagrammok [link]. Ez alapján nem kicsit halkabb, hűvösebb, mint a 470... Ha valaki vállalkozókedvű, és van rá szabad fél órája, csinálhat hasonlót GTX470-el is. GPU-Z senzor log+excel kell csak hozzá... A szoba nálam 23 fokos volt, normál, halk szellőzésre voltak a ventijeim belőve.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem a GF104 is a 40 nm-re volt tervezve csak év elejei starttal. Azzal, hogy problémák adódtak a gyártással a teljes ütemterv felborult. 32 nm-re valószínűleg egy GF102 volt betervezve, ami a GF100-at váltotta volna kb. most ősszel. Nyilván olcsóbban gyártható és ez jó a haszonnak.
A TSMC természetesen sok rosszat csinált azzal, hogy törölte a 32 nm-es Node-ot. Az AMD-t és az NV-t is komolyan érintette ez. Azt nem tudni, hogy az NV mihez kezd, de lényegében neki egy kiút van. Várni a 28 nm-re és a piaci réseket betömné néhány jó kártyával. A GF104 jó lehet erre. Persze ha az AMD árat csökkent, akkor nyilván megint baj van.
Az AMD a Northern Islands családot tervezte 32 nm-re, de az új shader core még nem áll készen, és időközben a Node is törölve lett. Ebből jött elő a vészforgatókönyv, ami a Southern Islands. Ez az Evergreen shader blokkjának és a Northern Islands egyéb részeinek vegyítése. A három legkisebb lapka a TSMC 40 nm-es gyártósorán készül, míg a legnagyobb már 28 nm-es lesz. Ebből szerintem lesz TSMC-s és a GlobalFoundries-es verzió is. Persze ennek megjelenése még odébb van, szerintem idén ez lehetetlen, maximum egy kis mennyiségű start, vagy paper launch. Inkább jövőre érdemes várni a 28 nm-es lapkákat március-április felé. Nyilván az AMD azt játssza el, mint az RV740-nél. Egy tesztchip a gyártástechnológia problémáinak felderítésére, az a célja, hogy jó legyen a Northern Islands generációs, ami majd 2011 őszén esedékes.
A GlobalFoundries egyébként be lesz vonva a GPU gyártásba, de a TSMC-nek nagyobb a gyártókapacitása. A GPU vonalon inkább a TSMC a fontosabb, de ha a 28 nm-ert is elcseszik, akkor nyilván van egy alternatíva. Ideális esetben a chipeket megosztva gyártják majd a GloFo-nál és a TSMC-nél.
Az NV terveiről sokat nem lehet tudni, mert az eredeti forgatókönyv már nem él. Nekik is alkalmazkodni kell a helyzethez. Rövidtávon valószínű, hogy a GF104 nyáron megérkezik, ha jó fogyasztási paramétereket szabnak meg, akkor a gyártással sem lehet probléma, ezt majd ők látják. Gyorsan kivitelezhető egy Dual GF104-es GeForce, ami leválthatja a GF100-at. Várhatóan teljesítményben is jobb lesz a két lapka, de fontosabb szempont, hogy tömeggyártásra alkalmas legyen. A kisebb kártyáknál nem hiszem, hogy lenne bármi probléma. A 28 nm-es átállás nyilván tervben van, már bőven dolgoznak rajta. A start itt is március-április lehet, de kisebb mennyiségben hamarabb is megejthető.Med1on: Csak azért tűnik gyorsnak a váltás, mert késett a Fermi. Ellenben a HD5000 már öregnek tekinthető, és egy év szokott lenni a generáció frissítése.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #3644 üzenetére
Már jó ideje megmondta Huang, hogy a Quadro-ból és a Teslaból jön a nyereség.
Jen-Hsun Huang: ... 2/3 of our revenue come from games but 2/3 of our profit comes from Quadro workstations, you know NVIDIA is the words largest workstation technology provider, our market share is about 95% in this market, every single company, every single country, every single car, oil, plane, train, shoes, etc… uses Quadro technology, this is the highest market share of any workstation company in the history of making but the workstation is not very large but is very important.
Most is mondták, hogy a negyedéves eredmény a Quadro és a Tesla rendszereknek köszönhető. -
SSJPeter
őstag
Na jó persze de sebesség különbség is van a 470 javára.
Átlagban min.+10%, a minimum. FPS-ben meg +15%.
AA-val ez nő!
Sőt amilyen felbontásban és beállítással én játszani fogok az az 1680x1050 4X AA-val és ebben +16% és +21% a különbség a 470 javára!
A Hardware Canucks sem elég jó oldal?
Mindegyik elfogult NV párti?
Csak a PH! nem?
Na ne már.Azt meg se említem,hogy a GURU3D-s tesztben mi a helyzet...mert tudom mit szoktak arra mondani.
-
loree69
aktív tag
nem leugatlak csak leirtam én mit tapasztaltam és gondoltam.. ne vedd sértésnek
[fogyasztas] -
HSM
félisten
válasz
loree69 #3665 üzenetére
Mostani bolti árakat néztem, nem 1 hónaposakat...
Az a 250 vs 320 az egészen pontosan 28% plusszban.... De ebben benne van az egész gép fogyasztása... És üresben is jobb a radeon, úgy elég sokat megy a gép....A hőfokokról nem tudok nyilatkozni, nem volt GTX-em, mint íram is.
De amúgy nem igazán értem, miért kell leugatni a szempontjaim...
A semmiért miért fogyasszak több áramot és termeljek plusszhőt?
-
-
Sárpac
nagyúr
válasz
SSJPeter #3660 üzenetére
Argép:
Ati HD 5850 64K a legolcsóbb
Nvidia GTX 470 84k a legolcsóbbTehát azért 20k különbség megvan a kettő között!
-
SSJPeter
őstag
Na 6 perc kombustor után beállt 80 fokra ami 7 fokkal melegebb mint amit én valaha játékban láttam.
Bár DX11-ben értelem szerűen nem játszottam még.HSM: "hivatalos forrás"...ez alatt még is mit értesz?
Aki számlával adja az mind ugyanolyan "hivatalos forrás" szvsz.
Szerintem az Ipon meg épphogy most lehúz,több helyen sokkal olcsóbban,ugyanolyan kisker feltételek mellett! -
HSM
félisten
válasz
SSJPeter #3660 üzenetére
Többek közt Ipon-ban néztem meg, az szvsz elég normális árú cég, viszonlyag széles palettával, és hivatalos forrás.
Ennyi erővel én meg 57K-ért vettem az 5850-em, 3 év papíros garival, 1 hónaposan....
Én nem mondom, hogy rossz kártya lenne a 470-es, sőt.... Bár az én szempontjaim mellett az 5850 számomra sokkal jobb alternatíva volt.
Nekem pedig a 470-ről nincs tapasztalatom, csak ha már szóbakerült, gondoltam megírom, én miért tartottam szimpatikusabbnak az 5850-t a 470-el szemben .
(Vagyis, hogy mint semleges user, miért nem favorizáltam a 470-et.)
-
RI/OS
addikt
Egyébként ez honnan pattant ki, hogy a 480 hangosabb/melegebb, mint a 470?
Volt 470-em is, most meg 480-am van, és semmivel nem hangosabb/melegebb, sőt...
Mindenesetre az 5970-nek is kb ilyen hangja volt terhelés alatt.
Mindhárom elviselhető szint...Furmark alatt 92 fok, 2 óra bad company alatt meg 87 húzva (800/1600/2000)
-
SSJPeter
őstag
Jó én tényleg abbahagyom mert nincs tapasztalatom és lehet,hogy még igazad is lesz ha így lesz megkövetlek,de egy dolog baromság.
EZ: "Ár/érték arány.... 5850 ~70-85K GTX470 90-105K nagyjából azonos forrásból."
470 is van 78-80-ért itt az apróban.
85-ért már új van!Na akkor jövök vissza ha meglesz a kari.
-
HSM
félisten
válasz
SSJPeter #3651 üzenetére
Óóó, b+... Jó hogy nem húzott le mindent mediumra dirt2-ben... Pfff... Medium post processing, semmi ultrán, az csodaszép, úgy nekem is megvan a 75-85 Fps alapórajeles 5850-el..
Nem is mutatta túl sokáig, hogy volt beállítva, "szokásos"... Jó duma...
Érdekes, itt a fórumban én nem 82 fokokról olvastam, hanem masszívan 90-95-ről.... És az 5850-em is alapórajelen, ~2650rpm-es venti mellett tudja tartani a 80 fokot, nekem ez az eredmény is kicsit bűzlik, megmondom a frankót.... (És nekem is eléggé jól szellőzik a CM Centurion 590-em, 3db 12cm és 1db 14cm-s ventivel....)
A fogyasztásról pedig... Nem ott a gond, hogy a táp nem bírja el (625W-os enermaxom vígan elvinne egy 480-at is húzott I7-el), hanem hogy mennyi lesz a villanyszámlád.... Nekem nem mindegy, hogy 3D-ben 250W-ot eszik a gépem vagy 325W-öt.... És üresben is sokkal jobb az 5850.
És mégegy pont, melegedés... Nekem az se mindegy, mennyire melegíti pl. a lapom az adott VGA. Itt egy elég jó teszt: [link] A 470-es jóval melegebb, és a lapot is jobban melegítette!
Ár/érték arány.... 5850 ~70-85K GTX470 90-105K nagyjából azonos forrásból. Sebességben alig van a radeon lemaradva.
-
-
SSJPeter
őstag
Neked sincs ilyen kártyád.
Def26-nak van,ő első kézből beszél.
Én neki hiszek.
Ha esetleg tényleg meleg lenne kézbe veszem afterburner-el.
De tessék itt van egy youtube-os teszt ahol be van szerelve és megküldik 6 perc Kombustor-ral ami sokkal jobban melegíti mint bármilyen játék és igaz itt 92 fokos ,de ez is auto-n szarul szellőző házban.
Biztos kelleni fog alá a jól szellőző ház de az nekem meg van.
A hang meg szintén nem vészes egyáltalán.
Mellesleg a házam még hangszigetelt is tehát játék alatt alig hallok valamit a ventilátorból,tehát engem nem fogsz meggyőzni. -
Sárpac
nagyúr
válasz
SSJPeter #3651 üzenetére
Kb 30másodpercet ment a furmark lehetett látni a képen alig indult el a folyamatábra 10perc kell, hogy be álljon a hőfok, 90fok felett van házban szerelve ez biztos és az is, hogy egy bizonyos hőfok után hangos lesz a kari, mondjuk messze nem gtx480 szint de, hogy halk lenne furmark alatt szerintem ebben a tulajok is meg fognak cáfolni!
A vantage tesztben is ott a 44000es cpu pont azaz ment a fizix is tehát, hogy egálba lenne a 13,5k gpu eredmény a 17,7k-s ati 5870-el megint erős túlzás. -
SSJPeter
őstag
Hát ha neked 80-82fok ami egyáltalán nem vészes akkor afterburner-es vezérléssel leszorítható lenne ez akár 75-76 fokra is...
Mondjuk a HAF szerintem nem egy rosszul szellőző ház azért...
Az enyém sem lesz jobb akkor kb. ilyenre számíthatok én is.Én is olvasgattam a ezt a topic-ot és én is láttam,hogy gyíkabb-nál gyíkabb Ati-s arcok írkáltak ide és úgy szólták le ezt a kártyát,hogy semmi konkrét infót nem tudtak róla(de nem is akartak) csak fikázták.
Az a teszt videó amit belinkeltem nagyon korrekt és nem elfogult...mert a kártya magáért beszél.
Ezt most csak azoknak írom aki vásárlás előtt áll és vacilál az Ati és a 470 között...nézzék meg. -
Def26
félisten
válasz
SSJPeter #3651 üzenetére
Nekem 470 van és játék közben gyári venti vezérkéssel 80-82 fokon van a gpu. 2200 körül megy a veti fordulatszáma, ezt sem mondanám vészesnek. A kártya zárt házban van (CoolerMaster HAF)Szvsz ezt a melegedési gondod, csak a gyíkarcok gerjesztették fel ennyire.
-
SSJPeter
őstag
"ár/fogyasztás/hőfok/zajszint miatt"
Na most nincs még 470-em így még nem tudok első kézből beszélni de szerintem ez a melegedés-zajszint dolog szerintem a kamu a 470 esetében.
[ltt van egy tesztvideó] amin gyári biosvezérelt ventilátorral leteszteltek egy 470-es kártyát...engem ez győzött meg arról,hogy ennek se hangja nem lesz se nem lesz probléma melegedés dolog.Igaz,hogy nincs beépítve házba de furmark alatt 82 fokos...hát könyörgöm mi az?
Semmi.
A mikrofont meg odatartják a ventije mellé...a hangja is semmi...
Hát ha én Afterburnerben beállítom a ventivezérlést és berakom a faszán szellőző Cosmos házamba olyan max. 80 fokra fogom saccolni halkan.
Köztudott ,hogy a karikon úgy van beállítva a ventivezérlés,hogy halk legyen...ezért szokott forró lenni a kártya de hát ezen lehet változtatni.Na meg ár/fogyasztás-ról annyit,hogy a második dolog nem érdekel az 850-es tápomnak nem lesz probléma és hát nem 100-ért fogom venni az is biztos hanem 85-ért....egyből jobb lesz az ár/érték arány is....
Persze sajnos még nincs ilyen karim tehát az elképzeléseim spekulácók egyenlőre.
Mellesleg jók ezek a videós tesztek..több infóhoz jutsz általuk mint a sima grafikonosokból.
-
Def26
félisten
Hátha valaki még nem olvasta.
-
HSM
félisten
válasz
SSJPeter #3626 üzenetére
Mint semleges vásárló 5850-et vettem GTX470 helyett (direkt megvártam a Fermiket) a kedvezőbb ár/fogyasztás/hőfok/zajszint és hasonló teljesítmény miatt. A néhány játékban tapasztalható stuttering meg engem nem zavar túlzottan és úgyis előbb-utóbb orvosolva lesz driveresen....
Szerinem sokak számára ez már épp elég... Viszont bizosan sokan vannak, akik nem akarnak Ati-t venni, vagy akiket a stuttering zavar, azoknak azért elég jó alternatíva egy 470, esetleg 480....(#3627) Sárpac: Csak ne tűnnének el mindig egy idő után a refikarik, miután kijöttek a nem-refik....
Aztán egy idő után az ember nem győz utánajárni meg típusok altípusait bogarászni, ha véletlen refit akar a sok egyedi motyó között....
-
SSJPeter
őstag
válasz
joshua7 #3623 üzenetére
Én már így látatlanban is ajánlom,hogy ne a bios-ra bízd a ventilátor vezérlést.
Afterburner-ben 1 perc beállítani az automata vezérlést,nagyon szép görbét lehet "rajzolni", milyen hőfokon mennyin tekerjen a venti.
Ha nekem meg lesz a karim én biztos nem bízom majd ezt a bios-ra,(ahogy most sem teszem)nem is lesz 90fokos a gpu az biztos,játék közben meg úgyse hallani nagyon a hangot...remélem.
Legalább is engem a mostani karim hangja nem zavar pedig ez is teker rendesen de nem engedem 70 fok fölé,valószínű a 470-nél a 80 fokot fogom megcélozni. -
|nsane
tag
Sziasztok ez az első kommentárom itt a ph!-n, vagyis inkább ebben a topikban
Nvidia-nak még mindig az a lényeg, hogy harcoljon a AMD ATI-val, mert akkor nem késett volna Fermi CsUDA cucc fél évet.
Viszont a GF 104-et az Nvidia szerintem! a TSMC 32nm-es csíkszélességű gyártástechnológiájára szánta volna, mert így 32nm-en jött volna ki a HD 6xxx és a GF 104 (meg a GF 106 vagy 108 vagy mi lesz a neve) és így megint meglett volna a válasz vagyis inkább ugyanabban az időben kiadhatta volna az Nvidia is a kártyáit és így már nem lett volna "lemaradás", csakhogy jött a hír, gondok vannak és inkább a 28nm-re helyezik a hangsúlyt és ebből következik az is, hogy csúszás lesz.AMD HD 6xxx a Lazarus-t már nem a TSMC-nél, hanem a GlobalFoundries készítteti el?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali!
Q9550-es (3,4ghz) kihajtja a 480-as kártyát? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #3639 üzenetére
A kereskedőktől származott az első batch-re vonatkozik a 10000-es adat. Ennyit kaptak első körben. Most olyan 40000-nél járhat a leszállított kártyák száma.
Az NV szerintem úgy számolt, hogy a GTX 465-re is leszállítottnak tekintette a chipeket. Nyilván a gyártás feltételezett 20-30%-os kihozatalával számolva, olyan 120000 jelenleg eladhatatlan lapka van, amik csonkítva ott lesznek GTX 465-ön.
Persze ez csak feltételezés. A másik lehetőség, hogy hazudnak, de általában a cégek inkább csak kozmetikáznak. Elfogadható az az álláspont is, hogy az érkező termékekre is eladottnak minősítik a lapkákat. -
fsb1000
nagyúr
„Több százezer Fermi processzort forgalmaztunk az erős fogyasztói keresletnek köszönhetően. A munkaállomásokba szánt Quadro termékvonalunk erőteljesen növekedett, és a felső kategóriás szerverekbe szánt Tesla chipekből is rekordbevételre tettünk szert” – beszélt Huang a sikerekről.
[link]na... ez már megint füllent.
Itt a PH!-n azt hallottam, hogy csak 10.000 fermit tudtak gyártani. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #3637 üzenetére
Most is aktiválhatnák a GF100 letiltott részeit, de lassan fontosabb szempont lesz a gyárthatóság, mint a harc az AMD-vel. Őszre úgyis itt az új generációs AMD HD 6000 ... a Lazarus leváltja a Cypresst. Ez ellen már a GF100-nak sincs esélye, hiába nagyobb nála a lapka. A GF104-re kell koncentrálni, és valahogy rá kell venni az AMD-t, hogy ne csökkentsen árakat. Kis susmus, egy kis kartell.
-
fsb1000
nagyúr
Ez igaz... de hátha beaktíválják a maradék lapkarészt, vagy lejön a sorról olyan amit lehet magasabb órajelen hajtani, vagy ahogy mondtátok, kihagyják/letiltják az oda nem kellő alkatrészeket. (bár ez utóbbiban nem hiszek...)
A 9800GTX és GTS250 között sem volt sok különbség.... -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
SSJPeter
őstag
válasz
deicide #3617 üzenetére
Hát azért csak egy min. 90K körüli kártyáról beszélünk,Magyarországon ez nagyon sok pénz kevés ember szán rá ennyit + akinek van ennyije ekkora összegről már jól esik ha van számla is amit itt a PH!-n kevesen tudnak produkálni.
A harmadik dolog meg azért akkora választék nincs a márkákból...
Nézegettem az ipon weboldalát és azt néztem,hogy onnan inkább elvitték 100K-ért,itt meg tényleg van már 80-ért is és nem viszi senki de most már ott sincs mozgás.
Akinek sürgős volt és nem számított neki a pénz az már vett.Ha magamból indulok ki akkor nekem is sajnos gyűjtenem kell rá de ha jövő hónapban veszek akkor 1.újat fogok venni,2.áfás számlával fogom venni,3.egy bizonyos márkát akarok venni,4.várom,hogy kicsit lejjebb menjen az ára(szerintem ezzel nem vagyok egyedül)
Ilyen szemszögből nézve nem lesz egyszerű a vásárlás.Sajnos elég negatív reklámot kapott,biztos vagyok benne,hogy nem szolgál rá,de talán ez is közrejátszik,hogy semleges user-ek nem favorizálják?
Ez is elképzelhető. -
fsb1000
nagyúr
válasz
joshua7 #3623 üzenetére
Szerintem mindenkié 40%-on megy, mig el nem éri a GPU hőfok az első töréspontot.
(talán 70 fok körül?)Nincs mellette másik kártya hogy ilyen meleg?
Vagy nem megy valami internetes játék, flashes hülyeség a háttérben?Szerintem ellenörizd a GPU feszt meg a frekiket, hogy 2D-ben vannak vagy sem.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
deicide #3619 üzenetére
ja... tele az apró is az árusokkal.
Kiváncsi leszek, ha meghírdetem a 470-et BESZÁMÍTÁSSAL, mennyivel leszek előnyben.
(lehet az első héten kiírom, hogy csak ATI-t számítok be - legyen már egy kis öröm)Gondolom országos szinten a saccolt 100db körül lehet az eladások száma.
A következő 100 meg nyárig elfogy..... kicsit erősödik a forint... jön az új modell, stb. -
deicide
veterán
válasz
partyphoto #3618 üzenetére
Annyira nem, gondoltam, hogy a fanatikusok megvették az első körben, a többieknek meg nem kell.
-
deicide
veterán
No, viszonylag hamar eljutottunk oda, hogy bőven van készleten FERMI és a kutyának nem kell...
-
joshua7
veterán
válasz
Highend55 #3608 üzenetére
Max nálunk ritka az eVGA, usákiában egyik csak a sok gyártó közül.
Egyébként én is bepattintottam egy GTX470-et tegnap este. Sajna csak egy 3dmark Vantage-re volt időm, de pozitív csalódás egyelőre. 2d-ben csendes, terhelésre megjön a hangja, de semmi extra. Egy HD4850 GS GLH mondjuk sokkal hangosabb nála, de egy ref HD4870 is. 2d-ben 60 fokos nálam, ugyanitt egy ref HD4870 67 fok volt, egy HD5770 (Giga batmobil) 39.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Highend55 #3608 üzenetére
Jól döntöttél szerintem, az EVGA nagyon jó ha nem a legjobb márka überelhetetlen tech. supporttal,a BFG is elit de az XFX-et ebből a körből már kivenném,teljesen átálltak az Ati-hoz lásd. fermiük sincs és már a minőség sem a régi.(tapasztalat)
De mivel én nem fontban kapom a fizetésem (sajnos) jobban meg kell gondolnom,hogy honnan veszem a kártyát és mennyiért.
-
T.Krisz
csendes tag
válasz
amper zoli #3605 üzenetére
hello
nekem befért ugy hogy kivetem a vinyo lefogato részét és pont befért a gtx280 -
Highend55
tag
válasz
SSJPeter #3607 üzenetére
Énis azert dontottem az EVGA mellett mert regota szeretnek mar egy ien ritka VGA-t vagy (XFX,BFG-t) tudnam meg ide sorolni gari meg nem gáz ahogy fentebb irtak vissza kell postazni EVGA nak de legalabb nem szarakodnak mit legtobb ceg itthon (persze van kivetel is !) igaz en nem Mo-n elek,es a fizetesem se forint ba kapom, 290 font volt a kártya ennyiért jo vétel volt szerintem.
-
SSJPeter
őstag
válasz
joshua7 #3600 üzenetére
Az esztétikai élményt.
Az tetszik a legjobban.Abu:
Lehet,hogy mindegyik referencia de mégis valamiért kialakult,hogy a kik a népszerű,keresett gyártók és kik nem a azok.
Bizonyos gyártókban az ember jobban megbízik mint másokban...talán mert már régóta vannak a piacon...
Nem tudom nekem egy amerikai cég szimpatikusabb mint egy kínai vagy egy taiwani.
De M.O.-n úgy nézem amit most lehet kapni az kb. Gainward,Gigabyte,Palit,esetleg Zotac...ezek az olcsóbb márkák. -
Highend55
tag
Egy kerdesem lenne :
Full Hd be mennyire szamithatok szurokkel e5200 @ 4,0ghz es cpu val processzor limit be (szurokkel) tudom nem mai darab ,hamarosan lecserelem. ( GTX 470-el)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest