Új hozzászólás Aktív témák
-
Madn!ght
addikt
válasz
menalcas #23094 üzenetére
Egyébként egy kis kábelmenedzsmenttel (ha más nem, legalább kötegelővel összefogva), 1-2 dizájnos ventivel (mondjuk a tiedhez vmi AC vagy Noiseblocker), színes folyadékkal teljesen ízlésessé lehetne tenni a belsejét. Csak hogy másnak ne tűnjön kókánynak, illetve elsősorban magadnak.
-
vakond5
őstag
válasz
menalcas #23094 üzenetére
Persze, az a legjobb. Egy éve, mikor lanparty-n voltam, akkor még a 480-nal, odajön hozzám egy tag, kérdezi hogy milyen kártya van a gépben. Mondom neki hogy egy 480, erre visszakérdez, hogy "dehát nem régi kártya az már?". Elindítottam neki GTA 4-et (rajta EnB és textúra csomag), aztán kicsit mélyre zuhant az álla.
Halkan jegyzem meg, hogy a legjobb gép is valami retek 4 magos, egy 560Ti-vel volt, összes többi a FlatOut, CS1.6, COD2, meg hasonlók kaliber volt. Nem tudom elmegyek következő összejövetelre, mit szólnának
-
Speed®
titán
válasz
vakond5 #23080 üzenetére
Sajnos asztali fronton nem megoldott a dolog..pedig tényleg jó lenne, ha le tudná lőni magát a dVGA, ha nem kell (akár szoftverből kézzel is) és mehetne a GPU. Intel fronton nagyon bíztam benne, hogy a Virtuval meg lehet majd oldani, de nem..evvan.
APU téren a friss 7850Kt nézegettem, egész korrekt. Igaz, hogy CPU terén nem egy állat, még mindig inkább az i3makkal versenyez, mintsem a felsőházzal, de az IGPje már egész korrekt, ~HDra kocajátékosoknak ideális. -
Speed®
titán
válasz
vakond5 #23078 üzenetére
Az a legtrébb, mikor nem tudod eldönteni, nyugi van-e végre vagy még mindig kell a baj
Felváltva jönnek a rohamok, adjam el a gépet a picsbe és rakjak össze egy APUs kocagémert, vagy vegyek egy 680-DC2t és tépjem szét
Szerencsére jelenleg kényszerpihi van, mire kimászok belőle, talán eldöntöm. -
-
Speed®
titán
válasz
vakond5 #23072 üzenetére
Na ja. Leírni is fáj kb., de 25 és alatt tartom az értékét az ilyeneknek..van azért már alternatíva bőven a piacon, jobb fogyasztással stb. 30 körül. Gariról nem beszélve..nem mindenkinek fontos, de pl. én hiába rizikózok, amikor rendelnek tőlem valami konfigot, ez elsődleges szempont kb..így lett cimbinek is 7790e. Persze az sem úszta meg, tettem rá egy Alpenföhn Heidit, hogy kussoljon
-
menalcas
őstag
Összeállt a rendszer, persze nem ment egyáltalán zökkenőmentesen
és ez is csak ideglenes megoldás mert cső és 90 fokos csatik hiányában csak hétvégéig marad így. Pár kép, itt még csak a csövezés és feltöltés volt meg, de természetesen be lett fejezve és ki is lett próbálva (még csak alapórajelen), szőrös fánk alatt 50fok
-
baboss
őstag
válasz
Robi BALBOA #23058 üzenetére
Köszi az infót.
-
baboss
őstag
válasz
Robi BALBOA #23056 üzenetére
-
baboss
őstag
Egyébként milyen szerepet tölt be a backplate, merevíti a kártyát-dizájn ?
-
baboss
őstag
Novemberben és December elején még rengeteg 480-as volt eladó 28-35 e-ig voltak beárazva.Az ünnepek előtt rengeteget megvettek vagy jegeltették.Az ebay-on még kilehet fogni jó áron 2 ünnep közt ment el egy 22 ért postával.
Én szeptemberben fogtam ki itt e Hardver aprón egy jó vételt.ASUS GeForce GTX 480, Koolance VID-NX480 vízhűtőblokkal szerelve 34 ért.SLI-ben megy nálam 2 link és még a mai napig is megállják a helyüket.Múltkor elakartam adni de a kollégák lebeszéltek róla,még jó,hogy hallgattam rájuk. -
kaszas19
senior tag
válasz
vakond5 #23047 üzenetére
Nézegettem a 660TI-t meg a 760-t mindenképp a zöld vonalon akarnék/akartam maradni kártya vételnél.
De a 660-as alig hoz valami + a Ti meg sokkal drágább nem biztos hogy megérné ráfordítani a + lóvét.
Mint ahogy írtad is itt lényeges előre lépés amit észre is vesz az ember az 670-680-tól kezdődik.
Ezek után annyit szűrtem le hogy bitang erős a 480-as még mindig jó választás volt a csere, én egy 6950/70-es Asus DCII-tőt adtam el és vettem meg ezt ugyan annyiért mint amennyiért a másikat elpasszoltam. -
porto1992
tag
nem rég vettem itt ph-n egyet 29 ért + posta ki jött 31500-ra de megérte végül is . adja amit tudnia kell ezt a kártyát még az idő sem fogja meg egy hd 7850-et keresztbe le nyel , onnan tudom ezt mert volt olyanom is
-
vakond5
őstag
válasz
kaszas19 #23046 üzenetére
Teljesen jogos! Újabbal jelen árak szerint tényleg nem járnál jobban, max ha ráfordítasz még pár tízest, de az meg már bőven plusz költség. Aki szeret kompromisszumok nélkül játszani, és 480-ról vált mostanában, szerintem 680 alá ne adja. ..vagy ha nem pont 680, akkor teljesítményben hasonló kártyát érdemes venni.
-
kaszas19
senior tag
válasz
vakond5 #23045 üzenetére
Mikor vettem volt választék de most szinte 0 ami nincs jegelve az meg túl drága és azért nem ment még el.
Ma komolyan elgondolkoztam azon hogy ha össze jön a kess és ne agy isten eladom a kártyát akkor veszek egy kicsit komolyabbat.
De hamar rá kellett jönnöm hogy amiket meg tudnék venni azzal aztán sokkal előrébb nem lennék max kevesebbet fogyaszt.
Szóval csak erre kel szereznem egy jó hűtést és tunigolni a kicsikét és használni,a fogyasztás meg másodlagos hisz nem járatom egész nap csúcson a kártyát. -
kaszas19
senior tag
Ma nézegettem hogy mennyiért mennek most a 480-asok és meglepődve láttam hogy nagyon kevés van itt aprón ami van az is jegelve van
ennyire kapós lett?
-
vakond5
őstag
válasz
menalcas #23041 üzenetére
...meg a melegedése is, persze normális keretek közt.. (vagy egyszerűen nem a 680-amhoz kéne hasonlítani?
) Lényeg a lényeg, nekem azalatt a bő másfél év alatt, míg megvolt a 480, 800/4000-en használtam, 1000mV-tal, és a 70 fok fölé sose ment.
Szerintem max 50-55 fokon fogod látni a karit.
-
menalcas
őstag
Köszi a válaszokat, remélem estére be is lesz lőve a rendszer, majd dobok fel képet, annyi nyűgöm van hogy nincs kedvem szétbontani a vizet, de amit muszáj ...
-
menalcas
őstag
Szerintetek egy Gigabyte Odin PRO 550W (80+) elvisz egy 480-ast 800/4000-en ?
szerk.: mivel 4 fele van bontva a táp, arra gondoltam ha 2 külön ágat adok a vga-nak az már 36A elég kéne hogy legyen -
asvald
senior tag
válasz
Papa18 #23031 üzenetére
igen , talán mintha tényleg húzná a nyákot is kicsit , de szerintem azért ,mert nagyon feszesre van húzva a hűtő . Mikor nálam volt nem bikáztam le a csavarokat ,inkább lötyögősre hagytam , a kívánt hatásfokot így is elérte .
Sajna a vrm része nagyon gyér , és még garanciális volt a kártya ,ezért nem módosítottam a vrm bordát ,inkább eladtamkaszas19 . az is vaskosnak néz ki
-
asvald
senior tag
Valakinek esetleg ? van hozzá lefogatókeretem
-
porto1992
tag
köszi a választ
-
Papa18
tag
Üdv.
Szerintem 800/4000-ből baj nem lehet. -
porto1992
tag
msi tf2 -es gtx 480 -at meddig lehet tuningolni gpu terén?
-
Speed®
titán
válasz
kaszas19 #23023 üzenetére
Ezért kell kéz alól venni,nekem anno 8ban megállt. TFIIre felment,tippre refre is,de mivel nem vagyok biztos benne,ezért kell várni a VF3000 ügyben..ha rá tudom tenni a refbordára a Petert,szabad a Zalman
Ha esetleg nem,de a Zalman jó a reffel,akkor is viheted,jóárasítva persze ;p Ennek örülnék leginkább, mert szívesebben látnám a Zalman bordát a Peter alatt. Ha minden jól megy, 7végén jelentkezek a konkrétumokkal..addig kell kibírnod. Ha gép elé jutok, azért utánanézek, mobillal tré :S
Egyébként a Peter nem feltétlenül a legjobb, helyigénye okán..ventikkel brutáldrabál
A Zalman ilyen téren jóval kultúráltabb és ő is csendesen megfogja 70 alatt OCzva. Persze a Peter jobb, de az is ventifüggő. Nálam 2xAC F9/PWM setuppal szintén 70 körül volt az előző példányom. Igaz,hangja nem volt, 1000 alatt tekertek. És ami külön jó volt, a kártya vezérelte őket átalakítóval. Ez pl. Zalmannal venticsere+átalakítóval megy csak sajnos. Persze erre csak akkor van szükség, ha nem tetszik a konstans fordulat, ami kell neki a normális terhelt értékhez (~2000rpm). Teljesen korrekt hangja van amúgy ezen a fordulaton, csak én vagyok elvetemült csendfetisiszta
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Múltkorában kiveséztük az arctic extreme iii hűtést hogy a hozzá kapott ram sünik nem sokat érnek.
eztmeg a Peter2-test néztem még hogy elég masszívnak tűnnek meg tán jól hűtenek is.
Néztem képeket és láttam hogy nem muszáj használni a hozzá kapot ram süniket mert a gyári hűtés alatta elfér csak a ventilátort meg a gpu felett lévő bordát kel eltávolítani.
Valakinek valami tapasztalata??
a kép a felszerelés után. -
Papa18
tag
Nekem a 320.49 jött be legjobban.
-
JEDI22
csendes tag
Ti melyik drivert használjátok? Melyik a leghasználhatóbb?
-
JEDI22
csendes tag
Megrendeltem a 6 pin to 8 pin adaptert, aztán majd beszámolok, hogy így megjavult e a tápom hangja
-
Papa18
tag
Egy corsair vx450 elviszi 4 magos procival is, de ha biztosra akarsz menni, szerintem tx650.
TX650-el nekem az a bajom, hogy drága volt, simán viszi a rendszert, de ha akarok mégegy kártyát, már nem hiszem hogy elég lenne. -
JEDI22
csendes tag
Akkor úgy elvileg jó lesz ha veszek egy 6 to 8 pines adaptert?
Mert most molexról van felalakítva 8 pinre, szerintem ez lesz a bajSzerintetek rendeljem az alakítót?
Mert ha így se lesz jó, akkor inkább veszek valami komolyabb tápot -
Speed®
titán
válasz
Madn!ght #23011 üzenetére
Anno azért mentem rá, mert reméltem, kultúrált a hűtése és jó tuningban..hamar rá kellett ébredjek, a külsőséggel tudják eladni vérpistiéknek, a mögöttes tartalomért veszik az elvetemültek. Minimum víz kell rá, hogy meg lehessen neki adni, amit kényelmesen bír..combos nyák/táprész, lehet neki adagolni a feszt..anno láttam nitrós 1400MHzes eredményeket is valahol
-
Speed®
titán
válasz
JEDI22 #23009 üzenetére
Jellemzően a toroidok nyenyeregnek a nagy átfolyó áram okán..sok mindent nem lehet vele kezdeni, max nyakonönteni pár réteg lakkal, ami rögzíthet..de inkább csere normálisabb tápra..az a 4 részre osztott 12V nem valami masszív. Próbáld átrendezni az átalakítókat, hogy több árgól kapja a delejt, hátha..jellemzően túl van feszelve a Lightning, simán bekér 25At 12Von üvegre terhelve. Mondtam, hogy nem fogsz elájulni a hűtéstől..ez a kártya állatkodásra van kitalálva, nem normális üzemre
-
JEDI22
csendes tag
Most kiderült, hogy nem is a vga a ludas....A tápomból jönnek ezek a hangok (TT Qfan 650W)
Nem lehet az a baj, hogy egyszerre két átalakító van bekötve egymásba?Először: Molex---->2 molex és abból bemegy 2 Molexbe-----> 8 pin
Lehet hogy 6 pin---> 8 pin adaptert kellene vennem hogy ne zizegjen?
-
JEDI22
csendes tag
Ahh ilyet játszani
Nagyon félek hogy romlik, egyszerűen rossza hallani
-
JEDI22
csendes tag
Nem tudom mi a fene a baj, de ma betettem a Lightningot, és terhelés vagy melegedés esetén elkezd ciripelni mint az állat és ez sztem rohadtul zavaró.
Furmark 85 foknál áll meg, de akkor már 100 százalékon forog a venti
a ciripelést a meleg okozhatja?
-
Kuni0169
csendes tag
Szevasztok, mesélnék egy rövid történetet, hogyan jártam az én EVGA 480 superclocked kártyámma. Egyszer játék közben furcsállottam hogy milyen halk a kártya, megnéztem az EVGA precision programmal és 103-105 fokon üzemelt a kártya közel 15 perce, a hiba az volt,hogy véletlenül fix 40 százalékra volt beállítva a ventilátor...
Bónuszként még egyszer ez megtörtént, de akkor hamarabb észrevettem, azóta eltelt közel másfél év, kapott egy társat MSI 480 és azóta is megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Célegyenesben a Yettel TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Facebook és Messenger
- Kuponkunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest