- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
asvald
senior tag
"Már homályos az emlék,
De sokszor visszatér.
Álmaimban ott van,
Csak néz rám s nem beszél."Szóval ennyi volt
-
asvald
senior tag
válasz
Ricsiii1992 #22896 üzenetére
üdv a klubban , szerintem a tudásához képest olcsóért jutottál hozzá , azért nem minden 3-4éves kártyáról lehet elmondani megbirkózik a mai játékokkal .
Kaszas19: komolyan beszéltem , ha elviszik a kártyát , márpedig úgy fest , akkor oda adom,(Nem tart rá igényt a jövendőbeli tulaj)de kell hozzá csavarokat venned majd , mert amik megmaradtak , az előzőgazdája igencsak szétbaszta őket , gondolom nem volt hozzá rendes csavarhúzója . De majd privátban megbeszéljük , ha itt az ideje
-
Ricsiii1992
tag
Csatlakoztam a klubbhoz
25e-ért sikerült vennem egy Zotac gtx480-at. Még poénból 3 éve írtam egy hírhez, hogy majd 3 év múlva nekem is lesz talán...és lett xD.Alulfeszeltem 0,95V-ra, és egyáltalán nem olyan vészes a fogyasztása.
Bf4 single alatt 385W konnektor felől egy 3,7GHz-re húzott FX8120-al, maga a gép kb. 330Wha a táp hatásfokát is belevesszük. Úgyhogy röhögve viszi a VX450-es táp, bár az a táp átalakító halmaz ami rajta van...
-
bim
veterán
Szerintem is teljesen rendben van és jó árban is vettem a 480-am. Zajszint nem érdekel.
Nálatok is van hogy kilép hibával vagy épp csontra fagy a COD ghost? Driverhiba vagy játékhiba lenne? -
asvald
senior tag
sok a jelentkező ,de még senki se tette le rá a zsét
-
bim
veterán
válasz
LLKobe #22887 üzenetére
Egész jól elmennek a mostani játékok is rjta. Mióta kinyomtam a HT.-t a procin a BF4 is szépen mikrolag nélkül fut Ultrán. Egyébként van valahol a neten olyan képsorozat ahol Ultra képek vannak fent a BF4-ről? Nem hiszem el hogy ilyen csúnyán néz ki ez a játék.
Ha elég erős lenne a tápom hozzá tavasszal lehet vennék még egyet mellé hogy sokáig elég legyen. Annyit nem játszok hogy a fogyasztás érdekeljen, de amikor játszok akkor nem szeretem ha szaggat vagy low.-on van a grafika. -
Speed®
titán
-
LLKobe
veterán
Bezony... De ha őszinte akarok lenni, teljesítmény szempontjából nem érte meg lecserélnem a 480-at.
Legalább is én szinte csak BF3-at tolok, és a javulás szinte nulla.Ami miatt megérte: a 480-nak nagyon esik az ára, már most is fele annyiért tudtam eladni mint vettem egy éve, valamint a mostani egy jó 100W-al kevesebbet eszik.
-
-
bim
veterán
Szépen fogyatkozunk.
-
apollo12
veterán
búcsúzom a klubból megvették 480 sli-t, 770 re cseréltem
-
LLKobe
veterán
válasz
asvald #22881 üzenetére
Nem, BF3
Sose voltam nagy multis, nemrég bepróbáltam a 3-at, és egész frankó. Nekem se volt bajom a 480-al, csak sokat evett, és azért elég sokszor behullámzott a kép, mert beesett akár 50 fps alá is.
Meg ideje volt eladnom, mert most még valamennyit kaptam érte, bár már most sem túl sokat. -
LLKobe
veterán
Nos Uraim, ma lecseréltem a 480-am, uh kilépek a klubból
Találkozunk a 670 topikban
-
Otrodon
csendes tag
Sziasztok!
Tudom ez nem az a topic, de ez áll a legközelebb hozzá.
Lenne egy Nvidia Geforce GTX 650-es vidikarim és az utbbi időkben problémák akadtak vele. Azóta hogy felraktam az új drivert (a 331.93-ast) videók nézésénél (ritkább esetekben a játékok menüjében is, de játék közben még nem) a kép elkezd akadozni majd elsötétül a kép, aztán visszajön és azt írja ki hogy: Az Nvidia Kernel Mode Driver nem érzékelte a képernyőillesztőt, majd helyeállt (vagy valami ilyesmi). A fent említett driver egy BATE driver szóval feltettem egy régebbit (a 331.82-est), de ezzel is felmerült a fent említett probléma.
Ha kellene:
- HDMI csatlakozás
- LG 22MN43 a monitoromNagyon zavaró, kérlek segítsetek!
Ha tudod, hogy nem ez az a topik, miért nem oda írsz, ahová való? 650 topik.
[ Módosította: Speed® ]
-
apollo12
veterán
válasz
Taifa Díaz #22875 üzenetére
akkor maradnak a gyárik
-
apollo12
veterán
heló eladó sorba került a két vgám és sajna vízzel nem nagyon akarják megvenni így a léget szeretném vissza tenni mekkora gap padot kell rá raknom?
amik most vannak ek blokkon azok jók?
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Kérdezném hogy kb mennyiért lehet ne eladni az MSI 480 twin frozr ii hűtését??? nagyon nagyon keveset futott talán 2 napot,csak azért mert nincs rá szükségem mivel vizezve van a kártya.
G-pad nincs hozzá mert levételkor az egyik meg sérült ezért leszedtem mindet róla. -
Madn!ght
addikt
válasz
Taifa Díaz #22865 üzenetére
Az EK szerint 1 mm-es vastagságú kell mindenhova.
-
Taifa Díaz
őstag
Kellene pótolni gap pad-eket egy referencia GTX470-esen, de nem tudom, mennyire lenne szükségem, és milyen méretekben, így szívesen venném a téma szakértőinek a segítségét.
A vram és vrm mellett ezen kell még valahova tenni gap pad-et? -
asvald
senior tag
válasz
Taifa Díaz #22859 üzenetére
Azért arra is kíváncsi lennék , hogy driveres támogatást meddig kapnak ezek a kártyák még ?!
-
apollo12
veterán
válasz
Taifa Díaz #22859 üzenetére
tegnap este frissítettem le
-
apollo12
veterán
válasz
Taifa Díaz #22856 üzenetére
fps nincs gondom full grafon 49-60fps most vissza állítottam 850mhz és nem csinálja, lehet hogy az nvidia driver omlik össze így újra indul a gép
-
kaszas19
senior tag
válasz
vakond5 #22855 üzenetére
Volt intelem is most FX-em van, de azt tudom hogy ha tuningolja az ember az intelt akkor játék alatt jön ki leghamarabb ha kevés lenne a beállított feszültség.
Nem egyszer jártam úgy hogy Stabilnak véltem de egy játék amit épp akkor próbáltam ki megfektette pedig előtte játszottam több órát is komolyabb játékokkal. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
apollo12 #22851 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de az Assassin's Creed 4 az év egyik legoptimalizálatlanabb játéka lett az eddigi vélemények alapján, nagyon magasan kvalifikált konfigurációkat is megfingat - talán az új Radeon R9-es kártyákkal fölszerelt gépeket kivéve. És a játék úgymond nem hivatalos forrásokból származó verziójában mindez hatványozottan van jelen.
Mielőtt még védekezni kezdenél, ne tedd, nem állt szándékomban azt sugallni, hogy nem rendelkezel a játék eredeti példányával, isten őrizz... -
kaszas19
senior tag
válasz
vakond5 #22853 üzenetére
Bocsánat
telefonon nem egyszerű írni tudom nem mentség nem veszem sértésnek nem is sértődöm meg
A tápnak nem szabadna kevésnek lenni-e azzal nem lehet gond.
Azt erősen vitatom amit írtál hogy "nem elég neki a fesz" - "Ha nem lenne elég, akkor más esetben is elszállna a gép, például netezéskor." mivel ha nem kap elég feszültséget akkor újra indul a gép mint nála meg is történt, de ez akkor jön elő ha a Processzor le van terhelve és netezés közben nincs csúcsra járatva.
Lehet hogy nem az a hiba de ki kel próbálni. -
vakond5
őstag
válasz
kaszas19 #22852 üzenetére
Engedd meg, hogy építő jelleggel, a te érdekedben javítsam amit írtál!
"tápodnak simán ki kellene hajtani a VGA-át" - Táp nem hajt ki vga-t.
"nem elég neki a fesz" - Ha nem lenne elég, akkor más esetben is elszállna a gép, például netezéskor.
Valamint javaslom hogy olvasd el az üzenetet amit írsz, mielőtt elküldenéd, mert az ilyen "VGA-át", és "CPU-út" formák valami borzalmasak. Ha esetleg nem lenne egyértelmű, leírom fonetikusan: "végéaát", "cépéuút". -
apollo12
veterán
hali néhány hete bf4 miatt fel tekertem a vgakat 880/4000mhz re most ac4 ek és random ba be akad néhány másodperce a hang és újra indul gép, eddig úgy voltam vele hogy proci emeltem mindent és ugyan ugy, most a vgan emeletem feszt és 2perc sem kellet és gép resit kaptam, előfordulhat hogy elfogyott a táp?
-
InHell
senior tag
-
Taifa Díaz
őstag
Dögös a Playclaw5, tegnap hallottam róla először, ki is próbáltam, és nagyon fáin a videórögzítés is. Közben tömörít, tehát nem neked kell utólag valamivel, mint a Fraps-nél, és így sem döcög közben, a minőség meg hibátlan. A monitorozó résszel sincs gond, és van benne magyar nyelv, hogy a menüben se kóvályogjon az ember fia, ha nem tud külfődiül.
-
-
asvald
senior tag
látom itt a tél ,és megélénkül a topik .
Amúgy BF4ben, hogy teljesít a kártya? Sajna nem tudtam még megnézni , mert nincsen meg ,Én meg nem warezolgatok , inkább megveszem ,de nincsen 10 rugóm már rá , majd karira megajándékozom magam vele. -
Speed®
titán
Az milyen már, hogy anno első körben 1200ra húzott 7850el alig fogtam be a 480at benchekben, most meg cimbimnek vettem egy 7790et, ami alapon lelépi..BF3ban persze odaver a microlag, de nem én fogom használni
-
bim
veterán
Az mitől lehet hogy BF4. és COD ghost alatt nincs AB. OSD.-M?
-
kaszas19
senior tag
Na ma feltettem a Windows 8.1 Pro verziót és gyorsan mértem egy Benchmarkot van javulás nem is kicsi
ezek szerint a windows 7 hiába a FX patch akkor se tudja jól kezelni a Bullt.
-
asvald
senior tag
-
asvald
senior tag
válasz
asvald #22818 üzenetére
szétkaptam a kártyát , kicsit gyurmáztam (még jó hogy a gyerkőcnek van) leszedtem pici darabokat majd ráraktam a ram/vrm ezt követően összecsavaroztam /szétszedetem és ha minden igaz ram 0.4 -0.6mm vrm szintén 0.4 - 0.6 mm közé préselődött ...
Csak azt nem tudom hogy a boltba amit árulnak SZÜRKE padokat ,miért olyan kemény? Ezért nem tudott úgy préselődni mint a gyári pad ...
-
asvald
senior tag
-
asvald
senior tag
Heló Urak!
Lenne egy kérésem
, ha valaki a napokban szétkapja a 480 -át pasztázás céljából megmérhetné a gap.padok vastagságát a memóriákon / VRM-n
Sajnos amit vettem 1mm padot az nem jó legalábbis vastagnak tűnik , mert amikor összecsavarozom a kártyát nagy hézag keletkezik a nyák és a hűtés között, amint ráakarom húzni a csavarokat egyből görbíti a nyákot is .
megérzésem szerint 0.5ös pad kell a ramokra a vrm-re meg 1 mm ,ezért is kérném ,ha valaki letudná majd mérni nekem annak nagyon hálás lennék -
Speed®
titán
válasz
kaszas19 #22814 üzenetére
Ha nem kell azonnal elkapni az ujjad, akkor még nem lehet vészes ;p Ha viszont a VRM nem meleg, nézz utána, mitől droppol akkorát..lehet kevés a fázis..igaz, 8+2esnek van hirdetve, de simán lehet marketing és valójában 4+1 "duplázva"..ezt alátámasztani látszik,hogy "csak" 140W TDPig támogat procikat, ergó simán lehet, hogy ez korlátoz. A lehető legkisebb fesszel próbálj feljebblépkedni tuningban. Egyébként olyan fura nekem, hogy generációváltás is volt AMD oldalon, aztán mégis ugyanazok a feszek kellenek..anno a C3 Denebem is 1.35 körül kért 4GHzen. Tudom, csíkszélesség és felépítés is különböző, de akkoris. Az már a szinteket jelzi, hogy a 2500Km ugyanezt 1.15V körül hozza..és akkor hol vannak még az Ivy/Haswell értékek..jó lenne, ha egy picit CPU oldalon is megrázná magát az AMD, ha már VGA fronton ilyen jó jövőképük van, köszönhetően a konzoloknak.
Node, off az OFF ;p -
kaszas19
senior tag
válasz
Speed® #22813 üzenetére
meg néztem és VRM rész éppen meleg az NB nagyon nem is tudom rajta tartani a kezem sokáig
volt már giga lapom és az is melegedet szóval újra kel pasztáznom és levizezni minél hamarabb hogy ne legyen fagyásaim.Bosszantó mert kiadják így és basznak rá hogy rosszul van pasztázva.
-
Speed®
titán
válasz
kaszas19 #22812 üzenetére
Ezért ajánlok kifejezetten ilyen rendszerekhez top-down hűtéseket..persze ha valaki vizez, az nem akar direkt légáramot +ventivel..akkor viszont marad, amit írtál, le kell vizezni azt is..aztán lehet tépni a bajszát. Kicsit azért bosszantó a hozzáállás a lapgyártók részéről, tudnak a problémáról, de nem tesznek ellene..miközben az árszabás nem azt mutatja, hogy spórolnának..persze vadlapitalizmusban mit várunk, ugye..
-
kaszas19
senior tag
válasz
Speed® #22811 üzenetére
sajnos szenzor nincs így manuális tudom kitapogatni hogy mennyire meleg, de olvasgattam több fórumot köztük külföldit is és sokan panaszkodtak hogy nagyon melegszik a VRM rész és terhelés (prime95,linx) szereti eldobni és lecsökken a feszültség.
Légáramlás az van mert 2 db 20cm-es CM venti van befújásra 2db a radiátoron ami felül van és még egy hátul megint elszívóként egy.
Már megbarátkoztam ezzel szóval nem feszgetem a lap határaitlehet majd csináltatok rá blokkot és levizezzem azt is
-
Speed®
titán
válasz
kaszas19 #22810 üzenetére
Nézz utána, nem-e a lap fogy el betáp téren, melegedős a táprészleg, ha nincs légáram a környékén, simán lehet az az ok. A tapasztalt "kihajtási" gond pedig tipikus, fanságtól függetlenül, ezért jobb a konkurencia, magasabb /szál teljesítménnyel jobban "kihajcsa" a VGA lelkét. Amit tehetsz (a proci további tuningján túl), a kártyát dolgoztasd meg képjavítókkal..gyorsabb nem lesz, de tempóvesztés nélkül rátolhatsz +AAt vagy valami..persze csak ha nagyon zavar, hogy nem teker 100on
-
kaszas19
senior tag
válasz
Madn!ght #22809 üzenetére
aha akkor ezért volt neked ismerős
jól csináltad mert jól hűt bár inhell is újrapasztázta mikor eladta nekem.
Na ma tesztelgettem egy picit 4,2ghz-ig feltornásztam a cpu-út 1,41v helyet max 1,328v-tot kap cpu-z szerint az elején kap 1,396v-tot de aztán fogja és leesik a fesz mint ha nem tudná tartani a beállított értékeket na mindegy.
Játék Benchmark alatt néztem a CPU GPU kihasználtságot és nem teker a cpu maxon az f1 2013-ban meg a GPU és 70-89%-kon megy a CPU 50-60% ezért hiába emelem nem lesz több FPS-em se. -
kaszas19
senior tag
na hát az alaplapom olyan módon lefele droppol hogy az nem igaz
beállítottam 1,45-re és linx egyből elszáll kék halállal de néztem cpu-z és nem kap csak 1,4-et szóval elég keményen droppol lefele a lap
-
kaszas19
senior tag
na nyomtam bcnchmarkokat Metro 2033,Dirt 3,Grid 2,F1 2013,
egy valamire rá jöttem hogy 830-ra húzva a 480-ast nem tudja kihajtani 4ghz-en a 8120-asommikor 700 1848 után 830 2000-ren mértem akkor majd nem ugyan azok az FPS-ek.
Nem hiába írták hogy lusta dög a 8120-as csak 4ghz felet indul be.
1030-on viszi ezt már inhell kitesztelte ezért könnyű dolgom volt
Alap órajelen 950mv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- Android szakmai topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Formula-1 humoros
- PlayStation 5
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest