- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BIOS frissítés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszas19
senior tag
válasz
Clapaucius #23201 üzenetére
talàn ha még nem volt,egy bios update is mehet mèg esetleg,ha akkor is ezt csinàlja akkor kártya gond. Gondolom meg se tudos nézni hànyfokos a kártya?
-
kaszas19
senior tag
válasz
vakond5 #23047 üzenetére
Nézegettem a 660TI-t meg a 760-t mindenképp a zöld vonalon akarnék/akartam maradni kártya vételnél.
De a 660-as alig hoz valami + a Ti meg sokkal drágább nem biztos hogy megérné ráfordítani a + lóvét.
Mint ahogy írtad is itt lényeges előre lépés amit észre is vesz az ember az 670-680-tól kezdődik.
Ezek után annyit szűrtem le hogy bitang erős a 480-as még mindig jó választás volt a csere, én egy 6950/70-es Asus DCII-tőt adtam el és vettem meg ezt ugyan annyiért mint amennyiért a másikat elpasszoltam. -
kaszas19
senior tag
válasz
vakond5 #23045 üzenetére
Mikor vettem volt választék de most szinte 0 ami nincs jegelve az meg túl drága és azért nem ment még el.
Ma komolyan elgondolkoztam azon hogy ha össze jön a kess és ne agy isten eladom a kártyát akkor veszek egy kicsit komolyabbat.
De hamar rá kellett jönnöm hogy amiket meg tudnék venni azzal aztán sokkal előrébb nem lennék max kevesebbet fogyaszt.
Szóval csak erre kel szereznem egy jó hűtést és tunigolni a kicsikét és használni,a fogyasztás meg másodlagos hisz nem járatom egész nap csúcson a kártyát. -
kaszas19
senior tag
Ma nézegettem hogy mennyiért mennek most a 480-asok és meglepődve láttam hogy nagyon kevés van itt aprón ami van az is jegelve van
ennyire kapós lett?
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Múltkorában kiveséztük az arctic extreme iii hűtést hogy a hozzá kapott ram sünik nem sokat érnek.
eztmeg a Peter2-test néztem még hogy elég masszívnak tűnnek meg tán jól hűtenek is.
Néztem képeket és láttam hogy nem muszáj használni a hozzá kapot ram süniket mert a gyári hűtés alatta elfér csak a ventilátort meg a gpu felett lévő bordát kel eltávolítani.
Valakinek valami tapasztalata??
a kép a felszerelés után. -
kaszas19
senior tag
válasz
odorgg #22980 üzenetére
Oda figyelek más nem meg kérdezem hogy biztos legyen
asvald
a hangsúly nem a gpu hőn van most, hanem a vrm-n
Próbáld csak ki furmarkal vagy tökmind1 mivel ,és tapogasd meg a kártyának a hátulját , garantálom nem sokáig marad ott a kezed . Olvastam is más külföldi oldalakon , hogy képes az a borda szétégetni a vrm-et.
Egyrészt ezért nem is használtam csak kb 1-2órát , másrészt a garanciális volt a, vga, és emiatt nem akartam szétvágni a refhűtést
És ha nézek valami jobb bordát ami elfér a hűtő alatt meg jól illeszkedik a vrm-re akkor az jó lesz? nem akarom szabdalni a hűtést ha nem muszáj.
Amúgy min kel változtatni hogy rá menjen úgy ahogy te használtad? -
kaszas19
senior tag
válasz
Papa18 #22973 üzenetére
Nézegettem külföldi teszteket R290-en re tették rá aminél a VRM rész a legmelegebb és ha nincs rendesen hűtve vissza veszi az órajeleket a kártya.
Nézve az eredményeket ezzel a hűtéssel teljesített a legjobban a kártya,ebből azt vonom le hogy csak lebírja hűteni gondolom. -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Kérdezném hogy valaki használt már ilyenhűtést 480-ason?? és ha igen mik a tapasztalatok? -
kaszas19
senior tag
Ha valaki netán vizezné a kártyáját eladó a Blokkom
elnézést a hirdetésért.
-
kaszas19
senior tag
válasz
FatalEror #22941 üzenetére
Nagyon jó kártyák ezek nem hiába veszik mostanában megint jobban bár az ára is indokolhatja.
Ha valaki vizezi az meg pláne jól jár vele mert halk,hűvös,bitang erős kártyája lesz amit ha szépen meg húz még a mai kártyákat is meg közelíti, szóval nagyon nem lemondott példányok ezek még. -
kaszas19
senior tag
Sziaszto.
Asvald-tol megérkezet tegnap a hûtő mégegyszer köszönöm neki.
A kérdésem pedig hogy hol lehet kapni csavarokat vga-k hoz? -
kaszas19
senior tag
válasz
Logicman86 #22901 üzenetére
Nem hiába tették rá a 8 pines csatlakozót, nem azért mert milyen jól néz ki rajta
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Kérdezném hogy kb mennyiért lehet ne eladni az MSI 480 twin frozr ii hűtését??? nagyon nagyon keveset futott talán 2 napot,csak azért mert nincs rá szükségem mivel vizezve van a kártya.
G-pad nincs hozzá mert levételkor az egyik meg sérült ezért leszedtem mindet róla. -
kaszas19
senior tag
válasz
vakond5 #22855 üzenetére
Volt intelem is most FX-em van, de azt tudom hogy ha tuningolja az ember az intelt akkor játék alatt jön ki leghamarabb ha kevés lenne a beállított feszültség.
Nem egyszer jártam úgy hogy Stabilnak véltem de egy játék amit épp akkor próbáltam ki megfektette pedig előtte játszottam több órát is komolyabb játékokkal. -
kaszas19
senior tag
válasz
vakond5 #22853 üzenetére
Bocsánat
telefonon nem egyszerű írni tudom nem mentség nem veszem sértésnek nem is sértődöm meg
A tápnak nem szabadna kevésnek lenni-e azzal nem lehet gond.
Azt erősen vitatom amit írtál hogy "nem elég neki a fesz" - "Ha nem lenne elég, akkor más esetben is elszállna a gép, például netezéskor." mivel ha nem kap elég feszültséget akkor újra indul a gép mint nála meg is történt, de ez akkor jön elő ha a Processzor le van terhelve és netezés közben nincs csúcsra járatva.
Lehet hogy nem az a hiba de ki kel próbálni. -
kaszas19
senior tag
Na ma feltettem a Windows 8.1 Pro verziót és gyorsan mértem egy Benchmarkot van javulás nem is kicsi
ezek szerint a windows 7 hiába a FX patch akkor se tudja jól kezelni a Bullt.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Speed® #22813 üzenetére
meg néztem és VRM rész éppen meleg az NB nagyon nem is tudom rajta tartani a kezem sokáig
volt már giga lapom és az is melegedet szóval újra kel pasztáznom és levizezni minél hamarabb hogy ne legyen fagyásaim.Bosszantó mert kiadják így és basznak rá hogy rosszul van pasztázva.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Speed® #22811 üzenetére
sajnos szenzor nincs így manuális tudom kitapogatni hogy mennyire meleg, de olvasgattam több fórumot köztük külföldit is és sokan panaszkodtak hogy nagyon melegszik a VRM rész és terhelés (prime95,linx) szereti eldobni és lecsökken a feszültség.
Légáramlás az van mert 2 db 20cm-es CM venti van befújásra 2db a radiátoron ami felül van és még egy hátul megint elszívóként egy.
Már megbarátkoztam ezzel szóval nem feszgetem a lap határaitlehet majd csináltatok rá blokkot és levizezzem azt is
-
kaszas19
senior tag
válasz
Madn!ght #22809 üzenetére
aha akkor ezért volt neked ismerős
jól csináltad mert jól hűt bár inhell is újrapasztázta mikor eladta nekem.
Na ma tesztelgettem egy picit 4,2ghz-ig feltornásztam a cpu-út 1,41v helyet max 1,328v-tot kap cpu-z szerint az elején kap 1,396v-tot de aztán fogja és leesik a fesz mint ha nem tudná tartani a beállított értékeket na mindegy.
Játék Benchmark alatt néztem a CPU GPU kihasználtságot és nem teker a cpu maxon az f1 2013-ban meg a GPU és 70-89%-kon megy a CPU 50-60% ezért hiába emelem nem lesz több FPS-em se. -
kaszas19
senior tag
na hát az alaplapom olyan módon lefele droppol hogy az nem igaz
beállítottam 1,45-re és linx egyből elszáll kék halállal de néztem cpu-z és nem kap csak 1,4-et szóval elég keményen droppol lefele a lap
-
kaszas19
senior tag
na nyomtam bcnchmarkokat Metro 2033,Dirt 3,Grid 2,F1 2013,
egy valamire rá jöttem hogy 830-ra húzva a 480-ast nem tudja kihajtani 4ghz-en a 8120-asommikor 700 1848 után 830 2000-ren mértem akkor majd nem ugyan azok az FPS-ek.
Nem hiába írták hogy lusta dög a 8120-as csak 4ghz felet indul be.
1030-on viszi ezt már inhell kitesztelte ezért könnyű dolgom volt
Alap órajelen 950mv. -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Csatlakozom hozzátok egy msi gtx 480 twin frozr ii kártyával amin EK FC vizes blokk van így tuning alatt sem megy 50C fok fölé terhelve.
Egy kis eredmény.
3,6ghz-en a cpu alapon a vga.
3,6ghz cpu gpu 830 2000mem.
4ghz cpu gpu 830 2000mem
egy szó mint száz a 8120-ast 4ghz-re kel húznom hogy egy meghúzott 480-ast kiszolgáljon de bitang erő van benne az már szent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest