- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha a vid kari gpujat lehutom vizzel, a memoriaknak eleg, ha rarakok par sunit, plusz oldalt megfujatom 12 cm ventivel?
-
attamero81
senior tag
válasz
Taifa Díaz #13494 üzenetére
Hello!
Hasít a 470-es?Game-lsz sokat? -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Speedhs #13495 üzenetére
Nehéz eldönteni, hogy jó-e az a 65C fok vagy sem, mert oldalt egy szoba venti van, a 24-30fok az elég tág intervallum.
Írdmeg pontosan, hogy Pl:
- a szobában 25C fok van
- az oldalsó szoba ventimaxiimum azaz 3-as fokozatban süvít
- a vgan lévő hűtőn a ventik maxon mennek
-a kombustorral/FurMarkal/ezzel a gaméval teszteltem(#33674)chab7: Te a gyári venti vezérlést használod?
-
Speedhs
őstag
válasz
Robi BALBOA #13488 üzenetére
Szoba 24-30 ..
xD este 17 mert légkondi. A ház egy régi cucc, de ventillátor kihozza a levegőt. a ventik mind 12 voltról mennek. Most ezt nem tudom, hogy zárt-nak vesszük-e de ilyen : [link]
De a gtx 480 nem egy hűvös kártya.. lazán felfűti az egész házat, ha nincs a venti bekapcsolva. -
apollo12
veterán
válasz
Robi BALBOA #13491 üzenetére
crysis, bfbc2, nél nézegettem, de kombustor 30 perc nél is még 72Cfokon ment 60%ventinél
-
Laraxior
titán
10ből megvan a csatik, CPU-blokk, szivattyú... mégiscsak megéri a víz
gyorsan kerítek egy GPU blokkot és a végén kiszállok plusz 15el a bizniszből
Azért nem semmi hogy léghűtésről vízre váltani +10-15k-val kiszállni -
apollo12
veterán
válasz
Robi BALBOA #13488 üzenetére
nálam az MSI TF2 25Cfokos szobában 70Cfokon még 50%,egy ventim 2-3 óra játék alatt is
-
Pala
veterán
válasz
Laraxior #13477 üzenetére
Jah nem, én csak azért kérdem, mert ki akartam deríteni, hogy az Xtreme Plus II egyáltalán rámegy-e... Mert az csak referencia nyákos karikra szerelhető.
Speedhs: Bahh, ne viccelj, én összetenném a két kezem, ha ilyen hőfokaim lennének. Illetve az idle 45 az megvan most is.
-
Speedhs
őstag
Hali, a 480nak a tdpje 250 W körül van nem ? Én vettem még rá Ac extreme plus-t aminek 250 W a max tdp amit bír hűteni. Nekem a hőfokok ilyen 45- terhelve 65 . Ez nem sok ezzel a hűtővel ?
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #13477 üzenetére
mivan??????
már hogyne lenne? csak kicsit más alakja és kisebb, mint a refé, de kb. azzal egyenértékű.
első 2 képen az van. (csak már némi kezelés közben, után...)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Laraxior #13474 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy 1 blokk a gpu-ra egy alaplapi FET blokk ráműtve a vrm-re és a memóriákra pedig külön-külön hűtőbordák(van itthon egy pár darab extra ragadós) és erre rá egy 12V-os venti ami hűti a memóriákat és az egész nyákot.
A TF2-nek csak egy baja van, hogy lapos így nem fér alá egy komolyabb vrm/vram hűtés.
-
Laraxior
titán
válasz
Robi BALBOA #13473 üzenetére
ha ref VGAd van akkor elég a GPUblokk. A többihez meg elég a venti. De az MSI TF2nél más a helyzet onnan ugyanis hiányzik az a hűtőborda ami a refen rajta van... nem egyszerű a dolog.
-
Laraxior
titán
próbáltam anno, de nem hoz semmit,mert a blokk minden melegedő alkatrészt lefed. Esélye nincsen a levegőnek odajutni, max annyi hogy beviszi alá a port... 2 hónap múlva lehet szétszedni. Egy VGAnál nem is olyan gáz,de SLi-t szétszedni... nem kívánom senkinek, anno GTX280nál volt benne részem, tiszta kínlódás
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Fail3D! #13466 üzenetére
nincs. ez marási kérdés. ha általam ismert szakiparoshoz elviszed, aki tököl vele egy fél napot, majd elkér 3500 ft/órát. egyszerűbb, ha megveszed. vagy veszel használtan.
nah. megkerestem, megtaláltam.
ez kell neked.
nem ismerem, de neked egy próbát megér... (hát még nekem) -
-
Pala
veterán
válasz
szab.tam #13464 üzenetére
Köszi!
Persze jobb lesz, ha tényleg utánanézek, nehogy befürödjek. Elméletileg jónak kell lennie. Pár napja láttam is a neten egy tesztet, ahol 480-ra szerelték és nem írtak semmi problémáról. Sajnos most a linket hirtelen nem találom. 3 slotos, tehát SLI-hez is jó lesz (persze a felső kártyának nem lenne túl sok hely, de szerencsére a ventik oldalról nyitottak.)
-
szab.tam
nagyúr
én értem, amit mondasz, de járd jól körbe, mert nem annyira egyértelmű.
az lehet, hogy adnak hozzá egy halom kis bordát, amiből mindegyik típusra elég kell legyen, de a lefogató is jó kéne legyen hozzá. akkor ezek szerint van belőle ati és nvidia kiadás? mert ezt sem látom.mindegy. én nem fogom megfejteni, de járj utána, mielőtt megveszed. talán az a legtutibb, ha felhívod a boltot, amit linkeltem. engusz csinálja egyébként a PC Gear-t, vásároltam már nála. pont az accelero plus-t, és még 2.5-ös scythe quiet drive-okat is szerzett, ami igencsak hiánycikk. a kis qd-k beszerzésével elévülhetetlen érdemeket szerzett nálam az ember...
-
szab.tam
nagyúr
a pluszhoz meg kellett veni a vr004-es kit-et. az való a GTX480, GTX570, GTX580 típusokhoz.
és így sorban:
VR002 NVIDIA GeForce GTX 285,280,275,260+,260
VR003 NVIDIA GeForce GTX 470,465
VR004 - NVIDIA GTX480, GTX570, GTX580
VR005 - NVIDIA GTX460 és GTX560 Tigondolom a plus II-nél ugyanzez van....
felfogató van rajta egy, de az nem 480-hoz való volt, így azt is le kelett szednem, és áttenem a kitben lévőt...ez írva is vagyon, csak nem eléggé hangsúlyos helyen, így a tájékozatlan user keönnyen átugorja az infót..
a kit ára 1400-1600 ft...hogy benne van-e, és ha igen, akkor micsoda, még itt is ellentmondásos....
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Robi BALBOA #13459 üzenetére
Szerintem nincs gond a gyári fet meg ram bordákkal...
-
Pala
veterán
válasz
Robi BALBOA #13459 üzenetére
Külön meg kell venni? De hiszen adnak hozzá mindent.
[link]
Vagy ezeknél a kis szürke gumóknál van sokkal jobb? -
Robi BALBOA
őstag
A hűtő maga nem rossz(Arctic Xtreme Plus II), de külön kell még venned hozzá fet és ram hűtést (ránézésre nem valami vaskos darabok), úgyhogy nem sokkal vagy előrébb, mert az oké, hogy a gpu hűsölni fog, de vrm és a memória nem sokkal lesz hűvösebb, pedig ezek meghűtése lenne a fontosabb.
-
Pala
veterán
válasz
Reibek #13457 üzenetére
Ennek ellenére még gondolkodom rajta. Legfeljebb visszamondom a novemberi "nyaralásomat".
Egyébként a TF2 refnyákos, igaz? Az itt lévő 480-as blokkok közül melyik a legjobb? Pár ezer forint csak az eltérés köztük, de gondolom hővezetésben nem egyformák. -
Pala
veterán
válasz
Reibek #13453 üzenetére
Hát igen, ez így egy vagyon.
Ha 50-60 körül kijött volna az egész, akkor belevágtam volna, de így még mindig azon vagyok, hogy mindkét kártyára egy-egy Arctic Xtreme Plus II, az megvan 30k körül és nagyon halk. Csak kérdés, hogy vajon mennyivel lenne hűvösebb a mostaninál!?
Mert ugye az sem vezeti ki a házból a meleget. Még filózom továbbra is.
Oric, neked is köszi a választ!
-
Reibek
senior tag
válasz
torma1981 #13451 üzenetére
A MORA2-n nekem 4db 18cm-es van 700rpm-es és semmit nem hallok belőle ha játszok nem zavart eleve mert 5.1 elnyomja de mikor neteztem nagyon idegesített eddig 9db 12-es volt rajta 1200rpm-es most váltottam és csöndes minden. a pumpákat érdemes még vmi megoldással elhalgattatni de ahogy Erdei is írta a D5 az tud halk is lenni csak hát az se 5k.
-
Reibek
senior tag
Sokba kerül hát nézzük:
2 blokk a VGA-ra kb 50k
pumpa: DDC itt ph-n kb 4-6k
tartály: nem kell vmi überbrutál használtan is jó: 4-8k
Radi: egy Quad elég lenne neki vagy vmi normálisabb tripla: kb 20-25 itt nem érdemes spórolni ha szerencséd van MORA is akad ennyiért
Szóval nem olcsó mulatság de ha már ennyit beleölnél akkor egy proci blokk is értelmes lenne: kb 10-15k
Cső: kb 2-3kattamero81 igen a rossz emlékek miatt lett bevizezve
-
-
Reibek
senior tag
válasz
attamero81 #13446 üzenetére
Most már normálisan hűtve vannak a fetek meg a ramok is nincs mitől félni nálam már csak az a mondás él hogy az számít hány mhz hideg van
-
Reibek
senior tag
Én megkínáltam vízzel mind2 GTX 480-at most már azok is hüsölnek a procival együtt MORA2-vel Idle->38C Load->50-55C sok idő volt mire nekem is egy "normális" vízes rendszerem lett (meg sok pénz) de megérte mert kuss van és hideg
Tuningot nem néztem végül a hétvégén sok fesztivál
Este jövők megnézem megy e az a 900mhz. -
Pala
veterán
válasz
apollo12 #13437 üzenetére
És ez így van, én pont tegnap éreztem igazán. Eseteflé olyan 25 fok lehetett a lakásban. Kivéve az én szobámban, ahol volt vagy 35 (nem túlzok!), mert éppen Crysis 2 multiztam. Zárt ház mellett 94 és 90 fokosak voltak a gpu-k! A lábamról patakokban folyt a víz (ott van mellette a ház).
-
Pala
veterán
válasz
Robi BALBOA #13435 üzenetére
Amióta a gépemben van ez a két darab kályha, azóta valahogy én is jobban várom a telet.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
kicsipapucs #13407 üzenetére
Nem lehet nehéz eltörni, tesómnak sikerült egy Zalman CNPS7700-CU ventijét eltörni ami ehez képest egy vaskos monstrum.
Már alig várom a telet, jó kis -10-20C fok, kinyitom az ablakomat hagyom a szobát jól lehülni (0-5C fok
) aztán én is megnézem mit megy a GTX480-am, sajna nincsen pénz full cover blokkra így marad az úgynevezett tél hűtés!
-
-
válasz
Laraxior #13417 üzenetére
hat en most elszamoltam magam az sli vel meg ezzel a hazzal
bar a cegem is felelos ... elfejtett kifizetni kb 25000 ft-t es ssak kov honapban kapom meg... a tobbi elmardasrol ne is beszeljunk
de teny hogy ahoz kepest hogy azthittem a 480 sli nel megalok mar nezem min lehetne meg finomitani
jobb mint a drog de draga es bno ennek sem tud orulni
-
apollo12
veterán
válasz
kicsipapucs #13424 üzenetére
én még nem tudtam eltörni, mondjuk ventik hez soha nem nyúltam még
-
Laraxior
titán
válasz
kicsipapucs #13424 üzenetére
7500RPM-el azért csak óvatosan. Ha az lemászik a VGAról ledarál mindent. Ha meg nem mászik le akkor a rezonancia fog valamit hazavágni a gépben.
Csak óvatosan..elég oda két normális 8as venti is. -
-
Laraxior
titán
válasz
szab.tam #13422 üzenetére
csak kipróbáltam volna
orichalcos: Közel sem biztos hogy tetszeni fog a BF3. Kíváncsi vagyok rá, de már régen játszottam taktikai FPS-t, BC2 is megy 100+FPS-el..annyira nem foglalkoztat hogy nem toltam fel minden csúszkát. Szépnek szép..beállítást meg se néztem hogy milyenre van állítva
Inkább az MW3..azt biztos hogy megveszem, az menni is fog szépen.
Az a 480 meg vígan megy most 810/1620/3900on. Teljesen elég mindenre.#13426: ha elmegy a Noctua, tiéd a TRUE.. odaadom mellé a mostani lefogatóm
-
válasz
Laraxior #13408 üzenetére
A HR-02-s modom után nyilván látod, h nem fog stopolni egy ilyen.
Csak elgondolkodtat. Így az asztalra kib***va a gép nem pálya. Legalább egy tálca és hátlap kell, mert így nagyon sérülékeny minden. Túl sok minden romlik el a gépemben mostanában ahhoz, hogy jókedvűen szerelgessem. Komolyan mondom, gyomorgörccsel gépezek, mikor hal meg még vmi benne.
Más irányban gondolkozom: házba rakom az egészet és khm...víz... khm.
EK fullcover blokk piszok drága, használtan nincs is.
Még esz a fene a gépbe víz nem való elvem miatt, de már engedek, csak mennének el a léghűtőim...
Ha minden borul: 2db delta szerverventi megy rá, 80x80x25mm, 7500rpm.
Nagy sok végkimeneteli lehetőség van, de már elvitte minden erőm.
apollo12: és amilyen könnyen törik, nyilván nem az utsó. Minden joggal gondolsz rendetlen embernek, pedig nagyon vigyázok ám a hardware-re, alig értem a lapáthoz és elrepedt, 2 forgás után pedig letört. -
Laraxior
titán
Speedhs: köszönöm, sajnos mint mondtam már semmi nincsen meg belőle
orichalcos: nemnem...hűtőn kívül nem vettem semmit a gépbe. (SSD.. de a másik meghalt, azt muszájból, abból is a legolcsóbbat)
felesleges költeni gépre, nincsen játék amivel játszanékElég volt
ez a 480 betart még egy évig biztosan. -
Laraxior
titán
válasz
Fail3D! #13415 üzenetére
előtte azért nézd meg mire képes az a szivattyú, nehogy azt is kelljen venni.. mondjuk az 5k...
orichalcos: se ház, se sli, se vízhűtés..
viszont nincsen kiszámolva fillérre a pénzem hónap végéig.. mint egy drogos.. gyógyultnak nyilvánítom magam
ház az lesz..meg víz is, persze csak okosan hogy nekem is megérje -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #13410 üzenetére
ha nem írta miből áll akkor nem értem az irományod.
nekem is egy slim tripla vitte a két GTX280at és egy q9550et... vettem mellé mégegyet később..de elbírta.
-
válasz
Cybertrone #13410 üzenetére
tripla radi
de ez a gyari haz en gondoltam megnezted milyen hazam van
[link]
-
Cybertrone
veterán
válasz
Laraxior #13406 üzenetére
"pont a leghozzáértőbb embert sikerült kifognod"
Nem kell nagy hozzáértés ahhoz hogy egy olyan vizes rendszerre ne bízza rá a 480 sli-t...
Nem írta miből áll a rendszere a víznek de ha a házhoz adták akkor nem egy quad méretű radit képzelek el hanem mondjuk egy duplát... de nekem mind1 végül is csak nehogy csalódás érje! Kb ugyan ezt fogják neki mondani a vizes topikban is.... -
apollo12
veterán
válasz
te vagy a második ember aki eltöri a lapátját
-
Laraxior
titán
válasz
szedd le mindkét ventit és tegyél a helyére másikat. Nehogy ez gondot okozzon
-
válasz
Robi BALBOA #13402 üzenetére
Hát most már semmin nem tolom, eltört egy lapátja a ventimnek, hogy b***** meg.
A linkelt eredmény 17-18 fokos ambient mellett készült, pincében volt a gép a lakás festésének idejére. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
kicsipapucs #13300 üzenetére
Milyen szobahőmérsékleten tolod 5-10C fok?
-
válasz
Cybertrone #13390 üzenetére
a pumpa a rossz vagy a radiator vagy ugy minden?
meg a cso is?
szamomra tok nagy radiatornak tunik ..
ha a 2500k linx alatt 45 fok akkor nem igazan ertem meirt olyan rossz ez az egesz
mind1 olcson volt az egesz szoval nem panaszkodom
bar ezekszerint ne koltsek erre inkabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- EA Sports WRC '23
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Politika
- Xbox Series X|S
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest