- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Monitor hiba topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miskó
csendes tag
válasz
AusWolf #1648 üzenetére
Hi
Szóval nem akartam egy teljesen új configot, mert szeretem ami most van, nem is lett volna píízem erősebbre (csak a PCX változott volna), így próbáltam megkeresni az AGP-s kártyákból a legbikábbat!(Most mindjárt jön egy srác és kapok egy 6x erősebbet
) Úgyhogy kispóróltam a Gainward Bliss 7800GS+ 512MB-os kártyáját
A riva 24/8-at is ír, de nekem az a furcsa, hogy a memóriát érdekesen mutatják a progik hol 625, hol 312,50 még nem találkoztam (amire már úgy várok) 1250Mhz
Összegezve nem csalódtam a teljesítményébe és aki 7800gs vásárlása elött van vegye számba ezt is mert jól járhat vele!! (persze ár és teljesítmény szempontjából nem biztos!) De én imádom már most -
Speed®
titán
válasz
AusWolf #1604 üzenetére
Álj,tőlem a legfrissebbhez kért linket,én ahoz adtam,az nem volt a kérdésben hogy melyik a legjobb
-=shitty=- Egyébként meg a 3DMark06ot vagy a FutureMak oldaláról vagy a Guru3Dről is le lehet szedni /meg még vagy 100 helyről,miért nem használod ezt ha kell vmi? [link] -
Rover623
félisten
válasz
AusWolf #1546 üzenetére
Mert annyi...
A tied/tietek a jó...
De minden valószínűség szerint a progikkal van a gáz...
Ha megfigyelted, a legújabb kártyatípusok felbukkanásáig az NVIDIA driverek (és a független progik is) az effektív órajelet írták ki mindenhol.
Újabban néhány chip ill. driver verzió esetén ''befigyel'' a fizikai órajel kijelzése...elképzelhető hogy a látszólag felezett órajelű kártyákon más chipekből butított változatok vannak mint a ''normális'' kártyákon...
Előbb-utóbb rendeződni fognak a kijelzések ezeknél a kártyáknál is... -
Tithian
őstag
válasz
AusWolf #1538 üzenetére
Pedig megéri, én csak a Hyperthreading kihasználását lehetővé téve nagyon sokat nyertem, egy óra optimalizálgatás után megdupláztam a sebességet (játszhatatlanról elfogadható szintre), pedig nem csökkentettem a látható részletességet.
Ha gondolod, nézz utána az Oblivion topikban, egy 7800GS-nek 1024-ben AA és AF nélkül egészen élvezhetően kellene teljesítenie.
[Szerkesztve] -
Sennalacy
aktív tag
válasz
AusWolf #1518 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Én is lefuttattam a tesztet 300-ra visszavett órajellel, és akkor kaptam 2300 körüli pontot, szóval valószínű, hogy mégis normális a kártya, csak valamiért semelyik program sem a jó órajelet detektálja vagy nálam vagy nálatok.
Azért tartsátok nyitva a szemeteket, mert ezek szerint(2300->2600) a húzással nem lehet komoly ugrást elérni a teljesítményben, de ha lenne mód a pipe-ok kilockolására, vagy helyreállítására akkor tuti nagyot ugrana a teljesítmény.
Egyenlőre persze ez is elég lesz, igaz nem tudok mjindent kimaxolni sajna ahogy vártam de már néhol tudok AA-t kapcsolni élvezhető framerate mellett, és már ez is valami.
-
Hitman
aktív tag
válasz
AusWolf #1512 üzenetére
Ez a 1008 MB számomra is fura, everest szerint pl 1022 MB van
[link] párban vettem a ramokat, együtt tesztelték...hát érdekes
(egyeseknek a vidkari rendetlenkedik másoknak a rendszermemória)
A hűtésről meg annyit, hogy Én részemről kibírom míg megjelenik vmi hivatalosan is erre a karira szánt cuccos, aztán jöhet a csere...(csak beférjen a házba) -
Hitman
aktív tag
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
AusWolf #1490 üzenetére
Visszavinni nincs értelme, ha az alapspecifikáció ilyen (lásd: techpowerup) Még ha olyan elvetemültek lennének és kicserélik a következő is tuti ennyit tudna sztem úgyhogy semmi értelme. Max megkérnék valakit akinek sima 7800GS-e van 375/1200-as órajelekkel, hogy vegye vissza a memóriaórajelet 600-ra, és mérjen úgy egy 3Dmark06-ot, hogy lássuk, hogy a viszonylag normális eredményeim adódhattak-e így is? Előre is köszi!
-
Egon
nagyúr
válasz
AusWolf #1283 üzenetére
Nekem a gép összes zajforrása a következőképpen néz ki: leghalkabb a két S-FEX 12 cm-es házhűtő, aztán jön az Enermax Noise Taker táp (minimumra lecsavarva használom), ezeknek igazából nincs (zavaró) hangjuk. Ezután következik a procihűtő (Thermalright XP-90-es borda, amit perpill. méltánytalanul egy Zalman ZM-F2-vel hűtök (a hozzá adott halkító ellenállással leszabályozva): zajszint (és hangszín) szempontjából ez már határeset. Kb. ezzel van egy kategóriában (talán még halkabb is) a ''jobbik'' vinyóm (120 GB-os 7200.7-es Seagate PATA), aztán jönnek a zavaróan hangos, vagy zavaró hangú cuccok. Először is a vga-ra vett Arctic Cooling NV Silencer 5 rev. 3, aztán a gép leghangosabb zajforrása, a tököm 160 GB-os SATA Hitachi). Hát ennyi.
Mindez egy gyárilag hangszigetelt AcoustiCase házban, a vinyók gumialátéttel felrakva, a házhűtők ''gumiszögeken''. Ez van.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
válasz
AusWolf #1280 üzenetére
Én most ráköltöttem egy vagyont a ''halk'' gépre (azért még lenne mit halkítani), mert már nagyon idegesített. Hangszigetelt ház, 800-as fordulatú S-FEX ventik, stb. Ha nem lenne baromi hangos az egyik vinyóm, meg ez a szar AC vga-hűtés, akkor egész jó lenne...
Mondjuk ma, amikor bekapcsoltam a gépet (billentyűzetről), és nyitva volt az ablak, rá kellett néznem a házra, hogy világít-e a power led, mert tényleg semmi hangja nem volt...
-
Egon
nagyúr
-
bLL^
senior tag
válasz
AusWolf #1273 üzenetére
Mivel LCD monitorom van elsőnek megpróbáltam 1280*1024-be jáccani és max grafon átlag 5fps-el van kevesebbem mint közepesen
(10-15-20 fps helytől függően) Így azért jól megvan dolgoztatva a 7800GS, de olyanokat is olvastam h az Oblivion nagyon cpu függő szóval nem várok túl nagy javulást kisebb felbontáson v holnap vga tuning után.
-
Swingboy
tag
-
Csiborbogár
őstag
válasz
AusWolf #1212 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam más kártyáknál, hogy a Coolbits adottságaival majdnem biztos, hogy az az érték, amit elenged a tesztjén, az nem fog hibázni Markok közben.
Én eddig minden rekordomat driverből állított órajelekkel értem el, igaz nem vagyok egy tuningbajnok, de a Rivával sem tudtam jobb eredményeket elérni.
Qru:Nem semmi eredmény! És a procit sem húztad még...
Gondolom nem referenciakártyáról van szó.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
AusWolf #1201 üzenetére
3DMark06:
Valóban fel lehetne tüntetni...de régebben sem tüntettük fel (sem én, sem pedig más ilyen jellegű listák) a 3DMark-ok részeredményeit...
Persze ez vmilyen szinten fogyatékosság, de hát így alakult...a következő 3DMark-nál - ha még élek - majd a kezdettől fogva gyűjtjük azt is...de most már lehetetlen összesszedni mindenkitől...
Balhéztak már itt sokan hogy nem ''tisztességes'' a dual-core procisokat együtt szerepeltetni azokkal ''akiknek csak egymagosra telik''...
Gondolom, a te kérésed mögött is hasonló indok húzódik meg...
Megpróbálom nem elragadtatni magamat (mivel már ezerszer megpróbáltam elmagyarázni)...de ez egy faszság...
Akkor a PCI-e rendszerek is tisztességtelenek mert potenciálisan jobbak mint az AGP-sek (általában újabb chipset, modernebb architektúrájú procik, stb.)...meg azok se szerepelhetnek a ''csórikkal'' együtt, akiknek telik jobb tápra, jobb hűtésre...
Tessék már felfogni: a 3DMark06 ún. GAMER BENCHMARK...! Azt próbálja egy mérőszámmal jelölni, hogy az adott konfig mennyire ''alkalmas'' játékra...a játékok futtatásában pedig a VGA-n kívül a procira is szükség van...és ez így is marad...
Egyszerű példa, de talán mindenki megérti: az öttusában is az összpontszám alapján rangsorolnak, az alapján osztanak érmet...megtapsolják ha vki jól úszik vagy fut, de az összesített eredmény a lényeg...
Ráadásul ez a táblázat az enyém...nem szponzorál senki, nem kell regisztrálni, nem kötelező senkinek adatot szolgáltatni...én gyűjtöm az információkat...
Ergo én határozom meg a játékszabályokat...természetesen figyelembe véve a fórumozók kívánságait (több ízben módosultak a táblázatok, gyakran a vélemények hatására), de ezt a kérést sem most, sem később nem fogom teljesíteni...
ATI:
Lásd fentebb...engem nem érdekelnek az ATI kártyák...magánemberként sem volt soha ATI kártyám és a munkám során sem használok komolyan (max. R92xx, X300, X5xx kaliberű kártyákat...szerverekbe, irodai gépekbe ha véletlen nincs az alaplapon VGA vagy DVI-re van szükség)...ugyanúgy ahogy AMD processzort sem...
Ez az én dolgom...az én dilim...
Ráadásul van elég dolgom a GF6 és GF7 karikkal is bőven...van már annyi mint égen a csillag...
Csináljanak maguknak az ATI kártya tulajdonosok...zetorg elkérte tőlem a ''licensz''-et és csinált pl. az X800GTO/GTO2 tulajoknak:[link]...nagyon sajnálom az ATI-t hogy a sok véresszájú ATI fan között nincs több igazán elkötelezett user...
De különösebben nem izgat a dolog... -
Rover623
félisten
válasz
AusWolf #1198 üzenetére
Javaslom egy új táblázat készítését a honlapodon, amiben 3DMark06 SM2/CPU/SM3 pontok lennének külön és mondjuk SM3 pont alapján lehetne rangsorolni.
Megmondom őszintén, nem sok értelmét látom...
De fejtsd ki...
Ja és szerintem ATi kártyák sem ártanának bele.
Ezt meg nem értem...
Hogy jönnek ide az ATI kártyák... -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AusWolf #1160 üzenetére
Igen, szerintem befolyásolja, főleg, hogy volt közte ATi és nVidia driver váltás. Azok tényleg negatívan bofolyásolhatják a rendszert. De hangsúlyozom csak kevés javulást lehet elvárni! Pár pontot Mark-ban. Ezért nem érdemes újra rakni a wint.
Szerk: Vagy ha tesztelő kedvű vagy:
Ha van +1 winyód, (vagy másik partícióra) felpakolsz egy új ugyan olyan win xp-t, nem rakod fel csak a legszükségesebb drivereket (alaplapi chipset drivert, vga) és lefutatsz egy 3DMarkot! Akkor nugyan az a hw környezet és csak a sw környezet a különböző.
Meglepődnék ha nem verne rá a régi win-edre az új!!!!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
AusWolf #1158 üzenetére
Swingboy: Coolbits-el a ram skála nekem is csak 1440ig tart! Azt hittem régebbi coolbits-em van de nem, ez a 2es ver számú! Csak nem megírtad a coolbits 3-at?
AusWolf: 509-ig én is tudtam húznia GPU-t... Igaz nem mindig engedte át a teszt, de 2x-3x megpróbálva áldását adta rá végülis. Persze nem ilyen magas órajelen használom csak egy teszt erejéig próbáltam ki. Született is egész szép eredmény belőle!
win reinstall után, elvileg kaphatsz jobb eredményt, mert egy szűz win gyorsabb mint egy többet használt. Nincs a registry tele fölösleges bejegyzésekkel, stb + ha uninstallálsz egy szoftvert akkor sem távolítja el teljesen, a registryből és esetleg akaratod ellenére is lassítják a rendszert. Szóval elméleti síkon új winel lehet tapasztalni gyorsulást. Persze nem túl jelentőset. -
dscholtz
tag
válasz
AusWolf #1071 üzenetére
Na jó, de a 7800GS+ 512-n is 7900 GPU dolgozik... ha meg PCI-E-es alaplapra cserélsz, akkor ahhoz új proci is kell. Az pedig szintén nem olcsó.
Szerintem ha valakinek 3-3,4 Ghz-es procija van, egy ilyen karival és egy kis húzással még kb. másfél két évig kibírhatja. Jóesetben... -
-
-
zolisz83
tag
Ja a szokásos dolgokat tehet ilyenkor. Haver gépe, újra installalgatások, stb. ill. ha tört a játék az se biztos, hogy jó neki.
Nem hiszem, hogy 500fölé sikerülhet vinni, de most már csak azért is kérek egy maxot. Ha jól emlékszem VIC20 coolbits-cel érte el szal. viszonylag biztonságos kereteken belül.
Ebben nem vagyok biztos, de valahol olvastam, hogy a HSI chip 500-ig engedi max. az órajelet. Ez utóbbiban kérek megerősítést v. cáfolást mielőtt hülyeséget terjesztenék... -
zolisz83
tag
Szerintem is természetesen. ((asszem most nem értelek
)) Én VIC20 hsz-t kiegészítve írtam ezt a linket, amit champinonnak írt. ''Nézd meg a Guru3d (vagy 3dguru, mittomén ) tesztjét!'' A linken a teszt.
A hsz.-em meg pipirinek adott válasz volt, a tévedésből adott első linkkel összefüggésben ahol GT-chipes GS-t tesztelik. (Lehet kicsit zavaros a fogalmazásom, ha érdekel valami ami nem derült ki, írj nyugodtan pü-t válaszolok)
-
Scream007
őstag
és azt meg hogy a francba?
megint nem voltam elég szemfüles és........
GT-ből nem lesz agp, a GS meg egy kula.
Szóval 7xxx agp téma bezárul ezzel a karival.
Vagy fizetsz horror árat vagy cserélsz pci-ere de ugyanennyi ráköltésből ilyne szintü karit nem fogsz kapni a pci-e rendszeredbe.
Ez az ami 101%
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Call of Duty: Black Ops 6
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Le Mans Ultimate
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest