- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
Rover623 #1523 üzenetére
A memória órajelét felére véve 300 pontos esést nem neveznék drámainak, ezért nem láttam komolyan értelmét kártyagyilkos tempóra húzni a vasat, mert sztem nem éri meg a kockázatot. Természetesen tudom, hogy a GPU-t is lehet húzni. Sztem írtam is róla eleget, teszteredményben 500-ra húzva mem 740-en 3220 pontot csinált, alapból pedig 2698. Ez is közel 20% és még nem mentem el a határig. Azonban ha valaki megmondja hogy egy Gainvard 7800GS+ mennyit csinál a plussz pipe-jaival, akkor szerintem ennél jelentősebb javulás predesztinálható.
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
AusWolf #1518 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Én is lefuttattam a tesztet 300-ra visszavett órajellel, és akkor kaptam 2300 körüli pontot, szóval valószínű, hogy mégis normális a kártya, csak valamiért semelyik program sem a jó órajelet detektálja vagy nálam vagy nálatok.
Azért tartsátok nyitva a szemeteket, mert ezek szerint(2300->2600) a húzással nem lehet komoly ugrást elérni a teljesítményben, de ha lenne mód a pipe-ok kilockolására, vagy helyreállítására akkor tuti nagyot ugrana a teljesítmény.
Egyenlőre persze ez is elég lesz, igaz nem tudok mjindent kimaxolni sajna ahogy vártam de már néhol tudok AA-t kapcsolni élvezhető framerate mellett, és már ez is valami.
-
Sennalacy
aktív tag
Először próbáltam egy 9x.xx drivert, de a pontosság kedvéért visszamentem 84.21-es legutóbbi fullos verzióra. Játékoknál annyira nem szenved, de nem is megyek igazán nagy felbontásokra AF/AA meg többnyire nincs is bekapcsolva. Tehát így nem is csoda. Nyilván ha feltolom, problémák lennének. NFS MW most nincs fent. COD2-t jól vitte viszonylag a 9800Pro-mhoz képest.
Engem azért aggaszt ez a memória lassúság, és fontolgatom, hogy eladom inkább még most.
Na, 600-as effektív órajellel próbálta már valaki? AusWolf?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sennalacy
aktív tag
válasz
AusWolf #1490 üzenetére
Visszavinni nincs értelme, ha az alapspecifikáció ilyen (lásd: techpowerup) Még ha olyan elvetemültek lennének és kicserélik a következő is tuti ennyit tudna sztem úgyhogy semmi értelme. Max megkérnék valakit akinek sima 7800GS-e van 375/1200-as órajelekkel, hogy vegye vissza a memóriaórajelet 600-ra, és mérjen úgy egy 3Dmark06-ot, hogy lássuk, hogy a viszonylag normális eredményeim adódhattak-e így is? Előre is köszi!
-
Sennalacy
aktív tag
A dobozon nincs semmi sebességérték természetesen...
A 3Dmark06 eredményeimet én is írtam. Alábbi configgal 2680 alapból, és húzva 480/740eff-re 3220(1451/1401/833) Ha a techpowerupos táblázatot nézed akkor elvileg minden 7800GS-nek 375/300-nak kéne lennie... úgyhogy nem tudom mennyire low-end modd, vagy a többinél esett meg a gyártók szíve szerencsétlen felhasználón?
-
Sennalacy
aktív tag
Ennyi, a már húzott memóriaórajellel... Alapból 300 és 600eff.
És G70 ahogy látom
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya nVIDIA GeForce 7800 GS AGP
GPU kódneve G70GSAGP
PCI eszköz 10DE / 00F5
Tranzisztorok száma 302 millió
Gyártási technológia 0.11 um
Busz típusa AGP 8x @ 8x
Memória mérete 256 MB
GPU órajele (Geometric Domain) 275 MHz
GPU órajele (Shader Domain) 275 MHz
GPU órajele (ROP Domain) 275 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 16
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 6 (v3.0)
Pixel árnyalók 1 (v3.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0c
Pixel Fillrate 4400 MPixel/mp
Texel Fillrate [ TRIAL VERSION ]
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 256 bit
Valódi órajel 351 MHz (DDR)
Effektív órajel 702 MHz
Sávszélesség [ TRIAL VERSION ]
Egyéb:
Ventilátor-sebesség 79% -
Sennalacy
aktív tag
Everest milyen verzió lenne jó? Mert a honlapjukról nem tudtam letölteni a legújabbat. 2.80, csak valahonnan a netről egy 2.20-ast.
600 a valós, és 1200 eff jó lenne, de épp azon siránkozom, hogy én a 300, 600 eff.-t kellett hogy kikapjam, ha a driverben nálatok nem a 600 szerepel. Mert a driver nem hinném, hogy nekem másképp nézné, mint mindenki másnak. Emellett a techpowerup GPU adatbázisában is 300-al szerepel a 7800GS! [link] Ez így elég gáz! -
Sennalacy
aktív tag
Nekem a Rivatuner G71-et ír ki. Mondjuk lehet hogy a program nem jól detektálja, de akkor mondjon valaki egy hitelesebb progit, és megnézetem avval is. Gpu leforrasztás kissé meghaladja a képességeimet, így szóba sem jöhet, ha tényleg ez kellene hozzá.
Viszont ahogy itt látom az imént feltöltött 3Dmark eredménynél a driver panelen az alapórajel GPU:375Mhz, ami nálam is annyi(volt), viszont a memória órajel nálam alapból 600 volt csak, és amikor az Optimális fekire rákerestem akkor is csak 741-ig állította be. Akkor tényleg igaz lehet hogy ezen a kártyán csak 300Mhz-es ramok vannak (600Mhz effective)? Mert ha ez így van és a többinél nem, akkor ne vegyen senki ilyet.
[Szerkesztve] -
Sennalacy
aktív tag
válasz
Rover623 #1469 üzenetére
1. Visszavettem kicsit ''3400+''-ról ami csak a teszteléshez kellett, de mindegy.
2. Úgy értettem nem akarok beletenni olyasmit G71-be ami alapból nincs benne. Mellesleg lézeres cut-ot is láttam már áthidalni processzoroknál.Ettől még lehet hogy itt nem műkszik semmiféle hardmodd sem. De hátha valami szakértő megoldja ezt is.
3. Nem a magyarokkal van bajom, hanem több véleményt is meghallgatok, és az alapján dönök. Indokot viszont még mindig nem láttam tőled, hogy honnan vagy ilyen jólértesült? Hány kártyát láttál már lecsupaszítva lézerrel átvágva stb?
4. Korai 7800 GS-ekben még G70-es core volt, nem?
5. Egyébként köszi a válaszokat. -
Sennalacy
aktív tag
válasz
Rover623 #1467 üzenetére
Remélem így már jó lesz.
A G71 magot nem is akarom piszkálni, mert alapból tud eleget.
A kérdés az, hogy milyen módon lett lekorlátozva. Lézerrel át lettek vágva a nem kívánatos részek, vagy csak szoftware-es tiltás van? Külföldi fórumokon, is folyik erről a vita. Ezért nem értem, hogy Te honnan veszed ilyen határozottan, hogy teljesen reménytelen bármivel is próbálkozni? A kérdés az, hogy ez egy hibás 7900-as G71-es mag, és azért adják el 7800GS-ként lekorlátozva a hibás részeket, vagy jó és csak le lett butítva valahogy.
-
Sennalacy
aktív tag
A Gainward kártyák lényegi különbsége tudtommal azon kívül amit leírtál, hogy 20/8 ill a + esetében 24/8 pipe működik. A ''sima'' így az én kártyámnál is csak 16/6 van. De ezt lehet hogy meg lehetne piszkálni Rivatunerrel, erre kérdeztem rá, mert eddig régóta Ati-s voltam, és nem értek a Rivatunerhez, illetve nem tudom, hogy egy kilockolási kísérlet valóban taccsra vághatja-e az egész kártyát, vagy egy kis artifact megfigyelés után (ha hibás) vissza lehet állítani a letiltást? A 84.21-es driver van fent, ott sikerült beüzemelni a ''detect optimal frequencies'' gombot aminek 444/741 lett az eredménye. Amit a tegnapi ATitool-os bohóckodás után(522Mhz) bátran 480/741-re módosítottam. Így 3220 pontom lett 3Dmark06 ban (SM2:1451, SM3:1401, CPU:833)
-
Sennalacy
aktív tag
Ez a 300Mhz-es ram érték kicsit fura... A techpowerup gpu adatbázisában is ez szerepel. [link] De most néztem a rivatunerben, és ott 600, effective 1200-at ír. Csak ennyi az update. Továbra is érdekel a vélemény a lockolással illetve a rivatuneres esetleges teljesítmény vagy képminőségjavító lehetőségekkel kapcsolatban.
-
Sennalacy
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit fejetlenül beleugrottam a videokari vásárlásba, és vettem(Gainward helyett..) egy ilyen Club3D-s verziót(~60eFT), gondolván hogy úgyis referencia. SOKK!!! Órajelek: 375 GPU 300 RAM!!!!(ez utóbbi nagyon kevés, az olvasott 1400-1600Mhz-ekhez képest.) A 3Dmark2001-ben nem is volt nagy javulás a 9800SE@9800Pro-mhoz képest amit 15ért passzoltam el. Mondhatom, eléggé csalódott voltam. A Rivatuner szerint.(amit most próbálgattam először életemben) G71-es mag van rajta, ami nem lenne rossz, ha igaz. Nem igazán tudom, hogy lehetne megpróbálni kilockolni a további pipe-okat, és ennek milyen tényleges kockázata van, mert a Rivatuner szerint tönkre is vághatja a kártyát, ezért nem mertem bevállalni így elsőre.Atitoollal 520 ig vitte a GPU-t, de onnnan tovább nem is nézte, de addig nem volt hiba. A ramnál viszont felment 380 körüli értékre, és onnantól egyfolytában újraindult a számolás, és visszament már 225-ös értékre, ahol vöröslő fejjel abortáltam neki, mert alapórajel alatt is hibázna azt már nem hiszem el(GPU közben 275ös alap 2D-s értéken csücsült, szóval az sem lehetett az ok) Nem nagyon értem, hogyha ezen is GDDR3-memória van akkor hogy lehet ilyen alacsony az órajele??? Valami ötlet erre az unlock próbálkozás dologra is jól jönne. A Rivatuner egyébként a 16-os verzió. Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megújult a PROHARDVER!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest