- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dscholtz
tag
válasz
Csiborbogár #1404 üzenetére
Hát, 4 Ghz-en szívesen összemérem bármilyen húzott X2-vel...
Mindezt fele,vagy harmad áron... a 930 ára nagykerben most 37k + Áfa körül van csupán...
[Szerkesztve] -
dscholtz
tag
Wolfblind ma vett egyet, őt lehet kérdezgetni az eredményekről...
-
dscholtz
tag
Most már csak a 7800GS+ 512-őt lehet kapni, a ''sima'' 7800GS 512 kifutott típus. Ha érdekel, esetleg tudok szerezni neked.
A kérdés csak az, hogy megér e a 7900GT GPU és a +256 MB ram +25k-t...???
Ha a válaszod igen, akkor meg azon gondolkodj el, hogy ugyan miért nem spórolsz még egy kicsit és váltod le a konfigodat...? -
dscholtz
tag
válasz
wolfblind #1258 üzenetére
Aha, de írtam Stalker kollégának is, hogy ha kb. 80-at rádobott volna még a százezres kártyára, akkor lehetett volna egy P5WD2/930@4Ghz/2x512 Corsair 667@800/7900GT konfigja, persze a meglévő konfigja beszámításával. (alaplap,proci,ramok)
Én is ezt csináltam s nem bántam meg.Persze csak ha van +80k-ja erre a műveletre. Ha nincs annyi lé, akkor én inkább spóroltam volna még egy kicsit a helyében...
2500+-os Bartonom volt MSI lappal, gondolkoztam hogy vegyek e 7800GS-t hozzá... Nem vettem.
[Szerkesztve] -
dscholtz
tag
válasz
Stalker-2572 #1225 üzenetére
Gratulálok!
Sztem ilyen procival nagyon szép eredmények! Ha kicsit tudnád még húzni a procid, úgy 2400-2500 Mhz-re, elég erősen ütne...
Még 1x grat hozzá! (mondjuk ennyi pénzért cserébe el is vár az ember vmit...)
Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de ha dobtál volna rá még vagy kb 80-at, lehetne akár egy 930-as Intel procid 2x2Mb L2-vel 4 Ghz-en, ASUS P5WD2-vel, 2x512 Corsair 667-tel, Inno 7900 Gt-vel... ) Én is pont most váltok Bartonról a fenti konfigra, 185 körül lesz a vége, a mostani konfigom beszámításával. Sztem gondold meg...
[Szerkesztve] -
dscholtz
tag
Nem tudjátok hogy milyen Zalman v. egyéb extra hűtőt lehet a 7800GS-re rábiggyeszteni a gyári helyett?
-
dscholtz
tag
Szerintem 6800-as kártyákban már ne nagyon gondolkozz, hiszen elvavult a technológiájuk.
A 7800GS elég jó kártya, az ''alap'' referenciákat is elég jól lehet húzni, ha visszaolvasol.
Többek közt a Gainward is gyárt a ''normál''-tól eltérő 7800GS-eket, ezeken több ram (512MB) és 7900 GT garfikus processzor van 16 helyett 24 pipeline-nal, ilyet is vehetsz, ezek a kártyák 104.000 Ft körül vannak valahol (bruttó).
Ha veszel tehát egy ilyen kártyát és kicsit felpiszkálod a processzorodat, akkor remélhetőleg még 1-2 évig elleszel. Remélhetőleg... -
dscholtz
tag
Az Inno3D 7800GS-ről tudtok valamit?
Ahogy elnézem referencia, kérdés csak az, hogy mennyire lehet húzni, illetve hogy milyen GPU-hűtőt ajánlotok hozzá? Zalman VF700 vagy VF900? Vajon jó rá valamelyik? -
dscholtz
tag
Elhatároztam, hogy nem váltok. Van egy 2500+-os Bartonom (1833Mhz), gond nélkül megy 2365Mhz-en, ez kb. 3400+-nak felel meg, veszek hozzá egy Leadtek vagy MSI 7800GS-t, meg némi ramot, ezzel a konfiggal elleszek még másfél-két évig. Ugye?
Nincs kedvem két kilót kiadni egy új konfigra. Mert biza ha váltanék akkor ez ennyi lenne kb. (D805 vagy vmi 4 Ghz felett is stabil Intel CPU, Asus P5WD, 7900 GT, 2Gb DDR-II 800Mhz)... -
dscholtz
tag
válasz
Stalker-2572 #1081 üzenetére
Hajrá!!!
-
dscholtz
tag
válasz
Rover623 #1075 üzenetére
Ja, de 17.-e után már csak az 512+os lesz. Vmi 22 db-ot hoznak be jövő hétre belőle, ebből 11-et megrendelésre, a másik felét meg lehet elkapkodni!
Mondjuk viccet félretéve: tényleg nem olcsó a kari, de szerintem kb. 25k-val több egy sima mezeinél, viszont cserébe 1,4ns-os ramok vannak rajta, 7800 helyett 7900 GPU és 16 helyett 24 pipe. Szerintem ezek a ''kis'' pluszok megérik azt a 25 ezer felárat. És ráadásul még húzható is. -
dscholtz
tag
Igen, de AusWolf-nak S754-es MSI-je (és procija) van. Ha PCI-E-es lapra vált és az AMD-nél marad, akkor nemigen kap már olyat amibe jó a procija.
Illetve kapni még lehet ilyet, de én személy szerint procit is cserélnék, mondjuk vmi 939es 3700ra. Az már kihajtja a húzott 7900Gt-t is.
[Szerkesztve] -
dscholtz
tag
válasz
AusWolf #1071 üzenetére
Na jó, de a 7800GS+ 512-n is 7900 GPU dolgozik... ha meg PCI-E-es alaplapra cserélsz, akkor ahhoz új proci is kell. Az pedig szintén nem olcsó.
Szerintem ha valakinek 3-3,4 Ghz-es procija van, egy ilyen karival és egy kis húzással még kb. másfél két évig kibírhatja. Jóesetben... -
dscholtz
tag
Hát, nem tudom hogy te milyen árakat néztél, vagy hogy honnan vásárolsz, de én ezeknél az áraknál jóval olcsóbban ADOM őket. ( kb. 6.000 + Áfa-val )
A másik, hogy már ''sima'' 7800GS 512-őt nem lehet rendelni, csak +-ost, kivéve ha esetleg van még raktáron, amit kétlek.
Egyébként nem írtam hülyeséget, utána is néztem előtte, de azért nincs harag. -
dscholtz
tag
Most kaptam egy hírlevelet, 11.-étől lehet rendelni a ''sima'' Gainward 7800GS 256-ot (375/1200) [link] , s a lényeg, hogy kb. 5-6 ezerrel lesz olcsóbb mint a Leadtek.
Persze csak akkor, ha a Leadtek árát nem csökkentik addig gyorsan ...
Van már itt vkinek Gainward 7800GS 512+ -a ? -
dscholtz
tag
válasz
Stalker-2572 #1036 üzenetére
Tudtommal nincs már ''sima'' Gainward 7800GS (kifutott modell), a 7800GS+ viszont kétféle ''kiszerelésben'' kapható (256 MB és 512 MB), 7900GT GPU-val, 1,4 ns-os Ramokkal.
A kettő közt 5 ezer Ft különbség van, szal nem hinném hogy lenne olyan, aki a 256-os modellt venné...
Jó kérdés viszont az, hogy vajon megér e 20 ezer Ft-tal többet a +256 MB Ram és a +8 pipe...? Mondjuk így leírva, szerintem egyértelmű hogy igen!!! -
dscholtz
tag
Szerintetek akkor vajon melyik gyártó 7800GS-ét érdemes megvenni? MSI? Leadtek? Gainward? Vagy egyéb gyártóét?
Mondjuk a Gainward kicsit húzósabb áron van, viszont cserébe ott a 7900-as GPU...
Nos, mit gondoltok? -
dscholtz
tag
Hát, mi kapcsolatban állunk az importőrrel, ők azt mondták hogy lesz, ha jól emlékszem május közepét mondtak rá. (7900 GX2 1024MB-tal kb. egyidőben)
Ha jól tudom, a GS+-on 1.4 ns-os DDR3-as ramok lesznek, húzhatóság szempontjából pedig kecsegtető, hogy 450+/1250+ írnak asszem a mag/memória sebességekre.
Ja, és ha jól emlékszem, akkor a ''sima'' Bliss 7800 GS 512-höz képest kb. 10-12 ezerrel lesz drágább, persze ha lesz nálunk egyáltalán...
zolisz83 most vett nemrég egy 7800GS Bliss 512-őt, sztem érdemes megnézni a kezdeti eredményeit, meglátszik az a 20 pipe... (meg a 4 gigás proci is...)
[Szerkesztve] -
dscholtz
tag
válasz
Stalker-2572 #948 üzenetére
Tényleg igaz
-
dscholtz
tag
válasz
Stalker-2572 #943 üzenetére
Hát, szerintem ehhez a procihoz kicsit sok lesz az a Gainward..., nem fogja kihajtani sztem.
-
dscholtz
tag
Köszi a tippeket! A procim húzásával csupán egyetlen probléma van: alapállapotban is tűzforró! Pedig vettem már rá nagy hűtőt, ami szabályozható fordulatszámú, cseréltem már szilikonpasztát is rajta, de alapban 55-60 fokos (!), játék után közvetlenül 70 (!) fölé is megy néha.
Hát még ha húznék rajta! Nem tudom, nem szeretnék komplett gépet cserélni, mert szeretem ezt a konfigot, viszont túl sokáig nem lesz életképes ebben a formájában. (Asus Ti4200-am van).
Szal akkor lemondok a 7800GS-ről.Nem éri meg ilyen konfigba. Nézek vmi kisebb GS-t vagy X800 GTO-t...
-
dscholtz
tag
Egyébként...szerintetek 2500+os barton és 1 Gb ram mellé érdemes 7800 GS-t venni, és ha nem, akkor mi mást érdemes? Ja, teljes konfigcserén nem is gondolkodom...
)
-
dscholtz
tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, tudtommal már lehet kapni azt a bizonyos Gainward 7800GS-t 512 MB-tal és 20 (!!!) futószalaggal, rendelésre. ( GPU alapból 425 Mhz-en, memória 1200-on ketyeg ).
Kicsivel több mint 100 E Ft. a kisker bruttó ára. Viszont állítólag nagyon lehet húzni!
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest