- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
orkester #1603 üzenetére
Munkanélküli segély már nem létezik, munkahelykeresési támogatásnak vagy mifenének hívják mostanság. Bár a többiek elég lelombozó választ adtak szvsz megér egy telefont megereszteni a munkaügyi központ felé, hátha tudnak valami bíztatót mondani. Mindenesetre elég nagy kitolás lenne ha tényleg semmit nem adnának...
Más:
Holnap félévzárás - keresztkérdés: ez azt jelenti, hogy holnap még lehet a jegyeket az ETR-ben rögzíteni vagy már nem? (Van egy tantárgyam amiből 20-án voltam vizsgázni de jegy még nincs a rendszerben, a tárgyfelelősnek pedig holnap délután van fogadóórája.) -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1533 üzenetére
Hát ha azt nézem nekem is ez a 7. évem, igaz nagyrészt meló mellett + 1 év halasztással. Mindamellett baromi lusta is vagyok, szóval könnyen összejöhet az.
Csak azért volt furcsa, hogy a 2002-esek méltányossággal is most decemberig végéig csinálhatták, számtech a szigorlati anyagban meg tuti hogy a 2002 előttieknek van.
Erről a 2/3-ról jut eszembe hogy ált. isk-ban diktáljuk be a jegyeket hogy a matektanár beírja a naplóba, mondom hogy 4/5-öd. Erre ő meg hogy maga rosszabb jegyet kapott mint 1? Azt úgy kell mondani, hogy 4-5.
Az már megint más kérdés hogy akkor miért nem tudott 4-re vagy 5-re osztályozni...
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1531 üzenetére
Ratkóval úgy zajlott a dolog, hogy gyorsan kimentem a gazd. stattal, azt végignézte, és annyit mondott hogy 1-2 képlet még nem ártott volna
, pedig írtam nagyobb részéhez (jó, 2-3 helyre nem). Erre kaptam egy 3/4-et. Szinte bele se kérdezett, csak végigolvasta.
Matekból mentem ki utána, na ott kb. a tétel felét nem tudtam (szerencsére a bonyolultabb, második felét, afelett mindig átsiklottam tanulás közben), abba belekérdezett itt-ott, magyarázott is egy kicsit, kaptam egy 2/3-ot.
Szóval Ratkó korrekt és jó fej volt, néha megeresztett 1-2 poént is.
Ez az egész megvolt kb. 10 perc alatt (na meg amit közben vártam hogy ismét sorra kerüljek, de egybe is lehetett volna mondani a matekot és a gazd. statot), utána még szerintem jó egy órát vártam legalább arra hogy sorra kerüljek adatbázisból.Ahogy láttam ott eléggé ízekre lettek szedve jó páran, aki arra játszik hogy kipuskázza a tételt az ne tegye, mert nekem is kb. annyit csinált hogy ránézett a tételre, utána kb. felmondatta velem. Visszakérdezett, néha kihagyott szavakat próbált belőlem kihúzni, stb...
Tehát sokkal alaposabban lett számon kérve mint a másik két tárgy, de azért ő is jó arc volt, átengedett egy 2-esel. Sőt, amíg ott voltam szerintem senki nem bukott, ha jól emlékszem 3-an maradtak bent még utánam.Na szóval ismét sikerült egy litániát írnom, az eredeti kérdésre visszatérve ahogy észrevettem főképp akkor kérdezgetett, ha valaki nagyon keveset írt, nem tudta az anyagot, vagy valami totál mást írt.
Az a durva, hogy volt akinek még Számtech. volt a szigorlati anyagában, ő még pl. hogy a fenébe vizsgázhatott most is? -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1494 üzenetére
Akkor fogok még szívni az elkövetkezendő pár napban...
Mindenesetre Ratkó hihetetlenül jó fejnek tűnt ma, remélem szigorlaton se fog megszívatni.
Statisztikai szoftverekből ugyanis nem igazán tudtam készülni, mivel az a nyomorult Openstat állandóan azt a hibát dobta hogy ez nem lebegőpontos szám, akárhogy próbáltam állítani a dolgokat... Így vizsgán se mentem semmire tudás nélkül, viszont megengedte hogy hétfőig beküldjem a megoldást. -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1490 üzenetére
Kösz!
Nagyon-nagyon láma kérdés ha már szóba kerültek a képletek: gondolom képletgyűjteményt akkor itt nem lehet használni ha tételekről és nem számítási feladatokról van szó, ugye?
Legalábbis gazd. stat. vizsgán ezt óriási érvágásnak tartottam a matekvizsgákhoz képest.Én most akarok majd valami melót nézni, szerintetek mire van reális esély? Eddig IT asszisztensnek csúfoltak meló közben, nagyjából a felhasználóknak magyaráztam + a gépeket szervizeltem cégen belül. Egész kellemes meló volt amíg a kkv-t meg nem vette egy multi, na onnan se bérfejlesztés, béren felüli egyéb juttatások megvonása, stb...
Viszont amíg nincs meg a diplomám, addig pár helyen szóba se állnak velem, utána meg gondolom azért is furcsán fognak nézni, hogy miért csak most végeztem, ha 2002-ben kezdtem (szerencsémre átkerültem a 2003-as évfolyamhoz, amúgy már kampó lenne)
Na meg mint említettem igazán egyik területen se mélyültem el a tantárgyak közül, az sem ártana. -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1484 üzenetére
Hát a következő 6 napban akkor lesz a módszertannal dolgom...
Kösz az infókat!Ami még furcsa, hogy jó pár tárgyból nincs kiírva vizsgaidőpont, pedig pl. filozófián azt mondta a tanár hogy lesz még januárba kiírva... Úgy látom írhatom a rinyálós e-maileket...
Mai negatív meglepetés: dinamikus listáknál az etr-ben ránézek a nem teljesített vizsgákra, látom hogy ott van még az irodaautomatizálás, amit egyszer letettem már, csak más kurzuskóddal és kicsit eltérő névvel. Lényeg a lényeg hogy a 2003-as tematikához az passzol amit leraktam, ami ott feltűnt az még a 2002-es maradéka. Írtam is gyorsan Molnárnénak hogy segítsen már megoldani ezt a problémát is, ha a többi tantárgyduplikálódásban is segített.
A diplomamunka még nekem is egy nagy kérdőjel... Igazából valami olyanról lenne jó írni, amivel később foglalkozni szeretnék és van is benne perspektíva, lehet továbbfejlődni azon a téren. Mert pl. nagyon jó hogy rengeteg tantárgyból tudok valamennyit, de igazán pro-nak egyikben se mondanám magam, de legalább rengeteg dologra van rálátásom.
Na meg melót is jó lenne keresni, ha már aug. óta munkanélküli vagyok, így jó lenne ha nem maradna a következő félévre semmi vizsga hátra.Amúgy aki nem a mostani melója mellett csinálta a sulit és csúszott vele, annak hogy fogadták hogy mondjuk 5-7 évig végzett egy 3,5 éves szakot?
Mondjuk oké hogy majdnem végig melóztam is mellette így bele tudom magyarázni hogy azért is csúszott, de külső szemlélőnek elég lúzer dolognak tűnhet majd.
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1478 üzenetére
Hát nem igazán, eddig csak töredéke lett meg. Mondjuk biztos megvan már:
Diplomatervezési gyakorlat 1-2
Gazdasági statisztika
Üzleti informatikaA mai pénzügy szigorlat is meglesz szerintem, most se volt igazán variálás a dolgokon.
Holnap le akarom rakni a stat. szoftvereket, 15-én pedig a módszertant.
Módszertanból elég a tételeket vágni, vagy kell tudni alkalmazni is őket, pl. matekból konkrét példát megoldani? Ill. felmondani kell-e valamelyiket, vagy csak leírni és ott átnézik? Tudom hogy volt már róla szó, de még nem olvastam vissza.Ami van még hátra, és le kellene tennem:
Térinformatikai rendszerek : állítólag szopatós tud lenni ha vagy a programot vagy az elméletet nem ismered, még 1-szer se voltam belőle
Mesterséges intelligencia alapjai, szakértői rendszerek : erre mentem volna, de sikeresen elaludtam. Csak feladat van belőle, vagy elmélet is?
Infokommunikáció : ha jól emlékszem ez kb. ugyanaz mint a számítógép hálózatok csak kibővítve egyéb dolgokkal. Valakinek van tapasztalata?
Munkavédelmi ismeretek : erre se mentem el, mert nem csináltam meg a jegyzőkönyvet, anélkül meg állítólag egyből karó.
Biztonságszervezői menedzsment : erről fingom sincs, eddig össz-vissz 1-szer láttam vizsgát is kiírva belőle.
Filozófia : itt megváltozott a követelmény, kb. egy 60 oldalas anyagot kell megtanulni és azt kérdezik vissza. Sajna nem igazán vágtam mikor elmentem, épp gazd. statra készültem (vagy épp utána voltam)?
Kontrolling : állítólag megváltozott itt is az anyag, és sokkal könnyebb lett. Hát reméljük.
Döntéstámogató rendszerek : erről sincs még gőzöm se egyelőre.
Marketing közgazdászoknak : gondolom a szokásos melléduma
Informatikai rendszerek szervezése : gőzöm sincs
Amúgy ma kaptam pont levelet, hogy van lehetőség méltányos beiratkozásra még 1 félévre, de csak jún. 30-ig. Mindenesetre ha lehet nem venném igénybe (lassan valami új melót kellene keresni, aug. vége óta nincs ugyanis), max. úgy hogy 1-2 tárgy marad és akkor lehet diákom...
Na kb. ennyi a szitu. Te hogy állsz? Diplomamunka?
-
kew
senior tag
válasz
orkester #1402 üzenetére
Írtam nekik, majd mondom, hogy mit válaszoltak.
Apropó, a múltkor szidtam őket, hogy nem válaszolnak a leveleimre... a 4. mail-em után felhívtak, hogy ők már nemtom hányszor írtak, és nem értik, miért nem kapom meg. Kiderült, hogy nálam volt a gond, az a fiókom, amire írtak, nem forwardolta nekem a leveleket...
Elég égő volt, kértem is a bocsánatokat rendesen...
-
orkester
őstag
válasz
orkester #1283 üzenetére
Szóval Módszertanról késett kb. 5 percet Ratkó, majd ugye a szokásos 3 lap, amiből 2 teljesen üres volt, csak az egyik hátulján volt matek feladat (múltkor mindhármon volt). Kb. 14:45ig írhattunk, mire megjött Karácsony. Én kezdtem Nála, féltem nehogy Kupcsikné is megjöjjön, de nem jött. Hiába írtam le mindent, Karácsony szinte felmondatta a tételt (aggregáló fv-ek), majd kaptam egy gyakorlati példát, hogy kérdezzem le, hogy a táblázatból (az aznapi vizsgázók listája) mennyi az 2000, 2001 stb. évfolyamú. Nem mindig értettük meg egymást, de végül egy 3-assal elzavart, remélve, hogy a többi jobban megy majd.
Ratkó az első pár embert rendesen kikérdezte, így olyan 15:30kor még vagy 10-en voltunk hátra legalább nála, úgyhogy már csak kijavítgatta a matekot(esetleg belekérdezett 1-2be röviden), a statot meg egy megoldás mintáról 10mp alatt átfutotta.
Matekból meg nem tétel van, hanem konkrét dolgokra kell válaszolni(estemben ez lényegében az egész tétel volt - múltkor nem -, de segített, hogy nem magamtól kellett kitalálnom mi következik)
Ja kint egy lány azt mondta, hogy Ratkó csak a fogalmakra kíváncsi, nem szereti a képleteket. Ehhez képest nálam hiányolta néhol, pedig azért írtam párat. Egyébként nem is értem mi alapján ad jegyet, mert a stat majdnem hibátlan volt és arra is 3-ast adott. Matekra meg 2/3-ot.Puskázni meg ha szükséges nyugodtan lehetett, mert néha járt egyet Ratkó, de csak míg nem szóbeliztetett, utána senki nem nézett a többiek felé...nem kellett volna ennyit tanulnom.
Remélem mindent leírtam!
-
pjtr
aktív tag
válasz
orkester #1256 üzenetére
Életed leglassabb órája volt ugye?
Adalbert: Ha bemész gyakorlatra, akkor lehet házit kérni, amit majd 2 progival kell megcsinálni.
Elsőre csúnya feladat volt, de aztán ahogy csináltam úgy lett tiszta. A másik programmal is megcsináltam félig meddig, de ezt nekem befejezte az 1ik jány a suliból -
ágica73
csendes tag
válasz
orkester #1229 üzenetére
Fog az menni!!!
Szakmai angol????????? Majd államvizsga után. Bárcsak már ott tartanék.
pjtr: Nekem még hátra van: visual b., java1, angolok és a mesterségesből múlthéten voltam reménykedem, hogy egy kettes sikerült.KÉRLEK SEGÍTSETEK:
visual basic 6.0 -t honnan lehet ingyen megszerezni sűrgössen? 14-én vizsgáznék belőle. -
orkester
őstag
válasz
orkester #1215 üzenetére
Haza is értem.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire balszerencsém lesz, de így alakult. Matekból nem volt tételszám, csak kérdések, így a puskámmal vacakolhattam volna mire megtalálom. Stat-ból ugye az 1. 5 tételt tudtam...a 8.-at kaptam. Adatbázisból ment nagyjából mind, a 9-essel annyira nem voltam kibékülve...persze a 9-es szám virított a lapon. Pedig már kezdtem örülni, hogy az előttem levő is a 9-es tételt húzta, gondoltam nőttek az esélyeim, hogy már csak nem azt kapom.
A lapoknak meg term. csak az egyik oldala volt üres. Más infóval nem tudok szolgálni, mert pár perc után leléptem.
-
ágica73
csendes tag
válasz
orkester #1188 üzenetére
Helló!
Köszi mindenkinek a grat-ot!!!!
Hát nem volt azért olyan könnyű. 2 hétig minden éjszaka hajnal 3-4-ig tanultam. Kell valakinek az én puska rövidített változata, elküldöm.
Szóval Ratkó bejött egyedül, majd megadta matekból és gazdstatból a feladatokat. Mindenkinek mást. Utána adatb-ból választhattunk tételt.
/Én voltam adatbázisból szigorlatelőkészítőn./ .. Utána lehetett kidolgozni a tételeket. Elég vázlatosan leírni, azt megnézik és belekérdeznekm egy-két helyen. (mármint a Ratkó).
Félk óra után bejött a Karácsony és kérdezte ki akar sztech-ből menni hozzá. Én gyorsan mentem, bár nem küldött el, hogy nekem adatbázis van, és 3-ra levizsgáztam nála.Hozzá kell menni, mert ott azért van esély. Utána folytattam a többi tétel kidolgozását. Puskázni összesen talán 2 percet ha lehetett
, mert járkált a Ratkó. És azt is csak a legelején. Hál istennek utána jött Kupcsik, de az nagyon fingatta az embereket.
Szóval azt puskázd először, /mármint ha van lehetőség/, amihez gőzöd sincs. -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1190 üzenetére
Akkor még jó hogy felhoztam az öltönyöm...
Okica : pénzügy alap elmélet, váll. pénzügyek feladatok, nemzetközi pénzügyek elmélet, legalábbis az iliason ezt írta Varga. Azért az elméletekre én is kíváncsi lennék ennél jobban, elvégre a két könyv van vagy 600 oldal együtt, a feladatokat még viszonylag könnyen meg lehet tanulni... Én is 30-án megyek.
-
Shodan
őstag
válasz
orkester #1177 üzenetére
Ez kb szerintem annyira lehet komoly mint ez a csekk dolog. a + 1 félévet szerintem biztos megadják, IK-n már biztos külön formanyomtatvány is van rá
Az a sulinak is az érdeke hogy minnél többen lediplomázzanak.
Nem hiszem, hogy 3 tantárgyal a vége előtt azt mondanák hogy itt most vége, viszontlátásra. -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1175 üzenetére
Talán kérvénnyel még egy pótfélév, vagy újrafelvételi immár bsc-s rendszerbe, a tárgyakat meg gondolom csak beszámítanák...
Amúgy kibaszás ez a 11 félév, régen nem úgy volt, hogy a képzési idő kétszerese? Ami akárhogy is számolom 14 félév kellene hogy legyen...
Mindenesetre én is parázok a 1x vizsgám és 2 szigorlatom miatt...
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1161 üzenetére
Mármint a kérelemhez tartozó csekket fizetted be, vagy a 10k/tárgy csekket?
Mert én még csak a 6k-s kérelemhez tartozó csekket, az úgy látszik már az etr-ben is hogy kiegyenlítve, viszont a 10k/tárgyas csekket még meg se kaptam, fent sincs az etr-ben sem.
Viszont a kérelmes tantárgyon kívül az összes többi látszik a vizsgára jelentkezés menüpont alatt. -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1159 üzenetére
Mármint fizetős az összes tantárgy amit felvettél vagy csak amit harmadjára?
Mert nekem az összes az lenne, fel is tudtam jelentkezni vizsgára, de csekket még nem kaptam, és az etr-ben sincs a kiegyenlítetlen tételek között az ezekre a tárgyakra vonatkozó bejegyzés.Viszont az az 1 tárgy amit meg harmadjára vettem fel még mindig nincs ott a vizsgára jelentkezésben, csak a többi.
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1134 üzenetére
Te mikor tetted le ezt a tárgyat?
Mert ahogy most nézem, már házidogát is kell beadni belőle, és pont az ilyeneket akarom elkerülni.
Most nézem Iliasban a tervezett vizsgaidőpontok excel táblát... Hát remélem azt nem gondolják komolyan, hogy módszertanból 11.17-én lesz az utolsó vizsga, 09.29-én meg az első.
Persze gazdasági statisztika nincs is a felsorolt vizsgák között, anélkül meg nehéz lenne módszertanra elmenni. -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1114 üzenetére
Kösz!
Holnap be is megyek elintézni + még a MSZCS-val is lesz megbeszélni valóm, állítólag még kell pluszba fakultatív tárgyat felvennem, mivel a jelenlegiekből nincs meg a 12 kredit (szopás, mert 2002-esként mikor felvettem őket megvolt, csak azután az egyik tárgyból kötelezőt csináltak a 2003-asoknak).
Ivory : szerintem ha átnézed az adatbázis könyveket pdf-ben, akkor 2-esel át lehet csúszni... Én inkább majd a szigorlattól fogok félni aminek része az Adatbázisok is.
-
adalbert1
veterán
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1097 üzenetére
Fúú, szerencsére idén nem kellett ilyet beadnom... Legalábbis az IK-n azt mondták, hogy nincs semmi olyan tárgy, amit harmadjára kellene felvennem, remélem nem fognak beszívatni ( Molnárnéval még a nyáron összefésültük a régi 2002-es és 2003-as évfolyamhoz tartozó tárgyaimat, hogy csak a 2003-asok maradjanak benne... Így gondolom hogy amit már kétszer felvettem de eltérő tantárgykóddal az nem fog játszani).
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1084 üzenetére
Már előzőleg is valami ilyen móka volt, ha jól emlékszem... Viszont akkor simán odamentem ez a szutyok nélkül, és nem volt probléma a fentieknek...
Engem inkább az zavart, hogy nagyon lassan ment a sor, és hogy k. meleg volt...
Mondjuk még viszonylag időben érkeztem, ugyanis előttem 5-6 fő volt, mikor meg már kijöttem állt sorba vagy 30. -
adalbert1
veterán
-
fv82
tag
válasz
orkester #1065 üzenetére
Nekem is megjött és közölték, hogy 2004-esként már költségtérítéses leszek. Remélem, hogy nem egy félévet akarnak velem fizettetni egy tantárgy miatt, de igazából sejtem, hogy tantárgyankénti 10 rugóra gondolnak. Kicsit nehéz lesz megoldanom nekem is a beiratkozást, mert melzom akkor
-
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1036 üzenetére
Nekem a melót elfogadták simán szakmai gyakorlatnak.
Így melóval kapcsolatban már kicsit bánom, hogy nem mentem át távosra, előadáson úgyse voltam már vagy 3-4 éve.Okica : elméletileg az összes vizsga + szigorlat letétele, szerintem a TVSZ-ben leírják pontosabban is... Vagy talán a szakmai gyakorlat is benne lenne?
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1027 üzenetére
Én is jövő félévben végezni szeretnék, de azért jó lenne tisztába tenni valahogy a dolgokat, az IK-s nő olyasmit mondott, hogy nem mindenkinek adják meg azt a pótfélévet, ez nem igazán tetszett...
Szigorlatot amúgy kb. minden hónapban írnak ki? Csak mert Módszertanhoz még nincs meg a gazd. statom, nem tudom hogy úgy beengednének-e rá... Ha meg abból b*sznak vizsgát kiírni majd, akkor nem szeretném hogy emiatt ússzon a szigorlatom.
Amúgy a Molnárné jó fej, és ami még fontosabb segítőkész? Talán ha egyszer beszéltem vele telefonon évekkel ezelőtt, így nem igazán emlékszem rá.
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1024 üzenetére
Én is utáltam világ életemben tanulni, ami érdekel az úgyis megragad, ami meg nem, azt úgyis elfelejtem egy idő után...
Hétfőn mindenesetre az lesz az első hogy megpróbálom elérni Molnárnét, kíváncsi vagyok, hogy akkor mi merre...
ágica73 : na ez engem is érdekelne... Nem tudnád bescannelni ezt a levelet, mert szerintem én nem találkoztam ilyennel... Ill. nem tudom hogy neked hogy jöhet ki az aug. 31, mikor nekem jan 31-et mondanak.
, vagy hogy akkor melyik lehet a tuti...
Esetleg nem volt passzív féléved? Ha jól tudom, az nem számít bele. -
ágica73
csendes tag
válasz
orkester #1022 üzenetére
Sikerült az adatbázis!!!!
2-es!!!
Köszi a SOS-et.
Most nézem mit írtok...én is 2003-as gazdaságis vagyok, de én úgy tudom, mármint az információs irodán azt mondták, és a kiküldött (tavaly nyári) levélben is az szerepel, hogy 2009. augusztus 30-ig kell leabszolválni. Most akkor mi is van?Na jó, pénteken megyek még vizsgázni és akkor mégegyszer megkérdezem....az inf irodán.
Vagy valaki értelmestől...
Ha tudok valami infót ezzel kapcsolatban megírjam? -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1022 üzenetére
Nekem is visszaírták az IK-ról ezt, azzal együtt, hogy 36 vizsgám van...
Erre egyből telefon rájuk, kiderült, hogy ők a 2002>2003 tematikaváltás miatt látnak annyit..., és helyes az általam számolt 15+2 szigorlat.
Elméletileg nem lehetetlen megcsinálni, ha ebben a félévben is biztos megvan már 12. -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #987 üzenetére
Nekem JAVA-val a következő van :
Mivel 2002-esként kezdtem, lett volna elmélet és gyakorlat is, elméletet leraktam, gyakorlaton nem is voltam... Átraktak a 2003-asokhoz, ott meg már csak tematika szerint A programozás alapjai vizsga van, amivel egyező nevűt már leraktam, gyakorlat nincs külön.
Szerintetek ki lehet valahogy bulizni hogy beszámítsák a régebbi elméleti vizsgámat, vagy nem? -
pjtr
aktív tag
válasz
orkester #976 üzenetére
olvastam hogy sikerült a jávád
Mikor bementem a suliba kiszaladt egy kb 175 cm magas kopasz kolléga, akinek 3-as let a jávája. Nem Te voltál az? Csak mert sztem olyan sokan nem kapnak 3-ast, és a nap is stimmelt. Ha Te voltál, akkor találkoztunk, mert én odamentem megkérdezni hogy mi volt a vizsgán
gratulálok ha Te voltál, ha nem -
K3NZO
senior tag
válasz
orkester #962 üzenetére
Oooh bárcsak a pénzen múlna, már nem érdekel mert akármit csinálsz a suli lehúz. Így vagy úgy de a nem létező tandíjat bevasalják. Komolyan mondom ha mondanának egy összeget, amit ki kell fizetni és odaadják a diplomát kifizetném . . . De így, hogy fizetni kell és még szivatnak is cserébe, kicsit már nehezen viselik az idegeim.
-
Okica
csendes tag
válasz
orkester #951 üzenetére
Az a legkissebb problema, hogy regen voltak. A nagyobb az, hogy adatbazisbol joforman csak SQL-t kerdeznek nem tudom milyen aprolekosan es a statisztikabol is a tomor elmeletre kivancsiak. es hiaba vannak a matek tetelek mat 1 es 3bol megis az analizist kerdezik ami a mat2. Ez a legrosszabb szigo mindkozul. Meg a penzugy is piskota mellette vagy akar a szamvitel. Ezt is eltorolhetnek mint a programozas szigot.
-
K3NZO
senior tag
-
K3NZO
senior tag
válasz
orkester #942 üzenetére
Ilias-ban a taneszköztárolóban van. Itt a link, ha be vagy jelentkezve egyből nyitja.
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #799 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire szabályszerű ez a megoldás...
Viszont hogy nem etikus az is biztos... A 200 főre, senki nem jelentkezett, gondolom nem ül ott mindenki minden este és reggel nyomkodva az F5-öt a browserben....
De szerintem ennek úgy kellene mennie, hogy minimum egy héttel előtte kint van már az időpont...
Az meg tök jó, ha nem is lesz már másik a félévben (vagy ugyanilyen trükkösen lesz kiírva), akkor ismét valami amire kidobtam 10k-t ebben a félévben...szerk.: nagyon vissza kellett fognom magam, hogy csak annyit írjak be az iliasba, hogy ugye ez valami vicc?
-
-
K3NZO
senior tag
válasz
orkester #648 üzenetére
Ne búsulj egy percig sem ha nem itt akadályoznak az előrejutásban akkor másképp mint engem. Jelen pillanatban fel vagyok függesztve mert állítólag nem fizettem be a tárgyújrafelvételi díjat amiről senki nem tudott senki nem tájékoztatott stb. . . Ez a GDF nem is értem miért van ilyen híre.
-
adalbert1
veterán
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #638 üzenetére
Hatalmas grat!
Én is most fogok majd menni 28-án, el is kezdek lassan készülni...
Hülye kérdés, de a könyv mennyire érthető/értelmezhető?
Olyasmi feladatok vannak, amik a példatárban is?
Mit lehet használni vizsgán?A csaj meg sajnos max. akkor, ha legközelebb is összefutunk valamelyik vizsgán...
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #613 üzenetére
Kösz az infót! És hogy ment? Nekem is lassan el kellene kezdeni készülni rá, ha még ebben a félévben le akarom nyomni...
Viszont a szervezési és vezetési alapismeretek meglett, ennek örülök, még 1 töltelék tantrágyal kevesebb.
Holnap meg megyek batch filet írni, így jár az aki halogatja a dolgokat.Most néztem, hogy teszt rész már nincs, helyette van 37 batch fileos feladat, bohóckodás total commanderrel, virus buster, tömörítés, valami mail klienses feladat... Szóval nem valami nehezek, de azért inkább átnézem őket, szar lenne valami apróságon elcsúszni...
-
orkester
őstag
válasz
orkester #612 üzenetére
1. ÉCS levezetése egy 500eFt-os gépre, 5év, 0Ft maradványérték, tervezett üzemóra 40000. Egy táblázatban: a, lineáris; b, 75% fix kulcsú degresszív; c, évek száma; d, teljesítményarányos módszerekkel kellett levezetni. Majd leírni, hogy melyik a legelőnyösebb és miért. 22p
2. 2db értékpapírt veszünk 130eFt-ért. névérték 60eFT/db. (Kamat, talán 24%.) Majd jövőre (1 éven belül) eladjuk 129eFt-ért a kettőt. Ezt lekönyvelgetni. 9p
3. Bérfeladás, bérelszámolás, hosszú, mert 2 hónap van, különböző adatokkal. 22p
4. Van kisker., nagyker termékünk, anyagkészlet, késztermék és ezeket adjuk-vesszük, némelyeket(már nem emlékszem melyiket) FIFO, másokat csúsztatott átlagárral tartjuk nyílván. Van kis-és nagykerből is "árrés" számlánk. Idősorosan könyvelni kell az eseményeket. Majd végén a készletek értékét kiszámolni, (meg még valamiket, már nem emlékszem), legvégül leírni, hogy szerinted melyik termékféleséggel érdemes foglalkoznia tovább a cégnek. 37p
5. Táblázat, Xelgetni kellett, hogy pl. a gázszámla AKTÍV(bevétel, ráfordítás, halasztott ráfordítás), vagy PASSZÍV(bevétel, ráfordítás, halasztott bevétel). Szóval 6 lehetőség közül kell választani. Volt még újságelőfizetés, idegen váltó, saját váltó, stb. Összesen 11db. 11p
Kb. ennyi. -
kew
senior tag
válasz
orkester #547 üzenetére
no érdekes módon mintha vége lenne a tárgyújrafelvételnek
már tudok is jelentkezni vizsgákra.. nem úgy vlt, hogy márc. 10-ig tart? Mindegy, legalább előbb el lehet kezdeni. Be is toltam magam matek szigóra meg matek 4-re, úgyhogy lassan kezdhetek újra nekifeküdni a dolgoknak
-
pjtr
aktív tag
válasz
orkester #542 üzenetére
Pista bácsinak jó kedve volt, megkértem hogy javiccsa ki előttem, és meglett a bélás
Pont 8 pont, de laszarom, soha többé deriválás, integrálásÉn 2002-ben kezdtem, és nekem nincs tantárgyúrjafelvétel, én látok minden vizsgát.
Márc8-án jáva vizsga seres van kiirva, nem a kacúr.
Hogy-hogy az uccsó lehetőség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest