Új hozzászólás Aktív témák
-
smatte
tag
pi 3560-nál silent módot valaki használta már? Hogyan lehet előcsalogatni?
-
-
-
-
RBJ
addikt
válasz hejesírásó #10193 üzenetére
Semmi nincs oldalt csak középen egy ablak.
1. cd dvd meghajtó
2. hdd
7. lan kapcsolat alapján boot olásígy van. sehol nem látom hogyan lehetne módositani a sorrendet.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Valdez
őstag
Megvan nekem is a pi3560, nagyon jó eddig
-
válasz hejesírásó #10188 üzenetére
És letrehozni egy újjabbat azoknak amiken még Fujitsu-Siemens szerepel?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
RBJ
addikt
aprócska kérdésem lenne.
az pi 3560 nál F 12 a boot menu de már elfelejtettem , hogyan kell állítani a sorrendet.
anno rájöttem mikor feltelepítettem a rendszer de most nem tudok variálni a sorrendekkel.
help.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
hejesírásó
senior tag
a fujitsu siemens már nem csak simán fujitsu csak mert most vettem egy pi3560-at és azon csak fujitsu felirat van.
ha így van akkor át kéne nevezni a topicot.
-
f.pistee
csendes tag
-
DeFranco
nagyúr
Szia!
Bocs' hogy csak most válaszolok, eltűntem pár napra teljesen. A hűtő leállás pontosan akkor jelentkezik, amikor az Op. rendszer (légyen az XP, vagy valami "live" cucc) betöltött. DOS, FreeDOS, Memtest és BIOS Setup alatt megy a venti rendületlen.
Nem írnék le részletesen még egyszer mindent (ne vedd tiszteletlenségnek, csak nem akarom teleszemetelni a topicot), ezen a linken minden infót leírtam összefoglalva. Ha bármilyen ötleted lenne, nagyon megköszönném!@buherka: köszönöm, közben másik kolléga leszállította az infót, ami kellett
-
válasz f.pistee #10183 üzenetére
Hát az, hogy te hallod a mit a mikrofonba beszélsz, és az, hogy téged hallanak a vonal másik végén 2 különböző dolog. Nem véletlen van a keverőn 2féle csúszkasor (felvétel/lejátszás). Attól, hogy te a mikrofon "lejátszását" némítodd, attól még a "felvétel" működik. És a "felvétel" beállításaitól függ, hogy pl. az msn milyen jelet visz át. (mikrofon, vagy vonalbemenet+ ezek hangereje). A mikrofon "lejátszását" meg pont azért kell tiltani, mert összegerejed.
[ Szerkesztve ]
-
f.pistee
csendes tag
igen, ez jó ötlet. De ha a mikrofonra is szükség volna? (például msn...) akkor úgy már nem biztos, hogy jó ötlet... De azért majd kipróbálom, hátha müxik.
Esetleg a win7 regisztrációjával tapasztalat valakinek?ha valami nemm megy.... vegyél elő egy nagyobb kalapácsott....
-
KubanitoS
veterán
-Az órajelük azonos
-T9400: 6 mega cache, 35w fogyastás
-P8700: 3 mega cache, 25w fogyasztás.Magyarán teljesítményben a T9400 a jobb, fogyasztásban a P8700.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
BBBandi
csendes tag
Sziasztok!
Amilo pi1536-os gépemre mai nap folyamán telepítettem a windows7 operációs rendszert.Mivel nem egy mostani gépröl van szó,ezért nem találok hozzá sehol sem drivereket.Videokártya,hangkártya lenne fontos számomra.Ha valaki valamilyen segítséget tudna adni azt megköszönném.
-
Mui
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Páromnak vettünk egy Amilo L7320GW notebookot használtan, abszolút megkímélt alig használt gép volt.
Feltelepítettem neki rá mindent ami kell, simán ment benne az Xp lemez, az Office, a driver cd, és még egy írott dvd film is. Rá fél órára elvitte a munkába, és nála semmi lemez nem indul! Mi lehet a gond?
Ha esetleg csere lenne a meghajtó, milyet érdemes bele venni, persze nem túl drágán?!
üdv mui -
Lajkó
őstag
válasz Valdez #10175 üzenetére
Az egésszel csak arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy nem ér annyival többet, mint amennyivel drágább... Bár az álltalam elsőnek linkelt oldalon jobbnak bizonyult. Ott közel 700 eredmény van minkét oldalon.
Ahogy nézem, a p8700 azért minden második, vagy harmadik tesztben megszorongatja a T9300-at.
Viszont majdnem egy 10-essel olcsóbb!Eddig úgy jött le a dolog, hogy Te is akarsz cserélni.... Lehet hogy rosszul értelmeztem valamit! Mondjuk ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Nem tudok mit kezdeni ezzel a felsorolással, nem is tudjuk milyen cucc van ezek mellett a procik mellett.
Én innen írtam azt amit:
mobile core 2 duo procikHát én szekszárdi vagyok, bp tőlem is messze van. Közel levő nagyobb város csak Pécs.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lajkó
őstag
Azért ennek örülök, hogy akadt olyan ember, akit ugyanúgy izgat a téma mint engem!
Ha kis ráfizetéssel cserélődnek a ramok, akkor már nem is gond azaz 1066. Szó-szó! Eddig a P8700 van a legjobb árfekvésbe ami 27.000. Ellenben a T9400 (ami kicsit gyenguszabb) más 35.000! -
Valdez
őstag
Ömm, pontosítanék, a chipkészlet támogatja a ddr2-öt és ddr3-at, de hogy milyen ramot tudsz rátenni az nyilván a foglalattól függ
Ez igazából csak azért probléma mert 800-as ddr2-ök vannak benne és azt tudjuk h 1066-os proci mellett is 800-on megy a ram. Viszont 800 és 1066 közötti fsb emelésre valszeg a memória órajele is növekedne és nem tudom mennyit bírnak ezek a hynixek, visszaosztás csak 1066-nál lesz legközelebb.
Persze ez mind csak feltételezés, lehet hogy nem így van ám -
ko9
addikt
válasz Valdez #10165 üzenetére
Háát az alaplap az támogatja az 1066-os FSB-t, sőőt a DDR3as ramokat is! A foglalat már más kérdés
Az viszont igaz, hogy Core2Duo proci, és jól húzható, de azt mondjuk kétlem, hogy 2933Mhz-ig fel lehetne rángatni biztonsággal. Mondjuk egy 2,5-2,6ot még eltudnák képzelni.
Ez a xar Google Chrome 3madik írás után küldi el
Szerk.: Lajkó, ha tudnál küldeni a alaplapról egy nagyobb felbontású, és éles képet, megmutatnám, hogy merre keress
[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Valdez
őstag
Nemnem, 3560. Itt egy teszt róla:
pi 3560 p7450 procivalAmúgy lényegeben a 3560 megegyezik a 3660-al csak a kijelző mérete más, de belül ugyanaz minden.
A biosuk is egységes, tehát ugyanazt a biost kapják mindketten, mivel ugyanaz az alaplap is.Amúgy a másik topikban írtam a problémádra egy választ, persze konkrét megoldást én sem tudok
[ Szerkesztve ]
-
Lajkó
őstag
válasz Valdez #10165 üzenetére
Igen! Mégpedig ott, hogy szerintem ismét a problémás bios lép életbe! Ehhez kellene annak is támogatnia. Amit Te láttál, az szvsz 3660!
Érdeklődtem már bios-os, és alkatrészes topikban is, de nem nagyon akadtam konkrét válaszra.Egy helyen találtam ilyen procival eladót, de ez 3660, és 800 Angol font! (240.000Ft)
-
Valdez
őstag
Semmi baj
Amúgy gondoljuk már végig... Ezt a notit szerelik p7450-es procival is ami 1066-os fsb-s és mellette is 800-as ram van. tehát ha a t6600-at felhúzom 1066-os fsb-re akkor nem lehetséges hogy 800-on marad a ram?
Az igaz hogy akkor már 2933 lenne a proci órajel, de mivel feszemelés nem lesz és bírja (ha bírja) akkor miért ne? R0 steppingből 2.66ghz-es a legnagyobb amúgy.
Hibázik valahol a gondolatmenet?
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
Most vettem észre h írtál
De sok volt, azért hagytam abba a húzást. És vissza is vettem alapra.
A képeket miest tudom küldöm! Csak kölcsönadtam a gépet, és kb hétvégén kerül vissza.
PLL: Egy kis kristály az alaplapon, a déli híd környékén elvileg. Ilyen egy AMD-s lapon, de Intelesen is így néz ki. A rajta lévő szám az érdekes.
[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz Valdez #10158 üzenetére
Hali!
Hááát akkor nem nagyon fogod tuningolni... Max ha voltmodolod az alaplapot... Akkor tudsz feszt emelni, máskor nem...
Esetleg a SETFSB-vel el lehetne szórakozni, ha valaki szedi szét a Pi3560-asát mostanság akkor leolvashatná az órajel-generátor számát az alaplapról Akkor énis próbálkoznék egy kicsit--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Igen, arról beszélek Mondom megkeresem a screeneket! Énse hittem el, de mikor láttam... pfűűű
Am a hűtés: kb fél sec után pörgött mint az állat, de mértem a kifújt levegő hőmérsékletét, és azt volt 60fok
Ja és azt meg kell jegyezni, hogy az adatok csak tájékoztató jellegűek, lehet, hogy csak kifogtam egy jó példányt, de ennek örülök Am egyszer sikerült elérnem, azóta nem is próbálkoztam, nem akarok szétnyúzni
-
Lajkó
őstag
válasz Valdez #10153 üzenetére
Sajnos nem lehet kapni.
Egyébként volt már neked notid? A tuning iránti túlfűtöttséged miatt kédezem...smatte: Ha rca csatis digitális bemeneted van, akkor az Coaxális. Erre jelet nem tud küldeni a Fusi Pi sorozat egyike sem. Viszont tud Optikai jelet küldeni az S/PDIF-en keresztül! Feltéve, ha alapértelmezett eszköz-nek kiválasztod a Realtek Digital Output-ot.
Viszont a legelterjedtebb optikai csatolás EZ, úgyhogy figyelj oda ha venni akarsz optikai kábelt, mert neked olyan kell aminek az egyik vége 3.5-es jack alakú. A helyedben inkább vennék egy ilyen átalakítót (sok helyen adapternek nevezik), és egy "sima"(aminek mindkét vége négyszög alakú) kábelt. Így a későbbiekben is kompatibilis marad mindenféle cuccal!ko9: Most egy Pi3560-as notinak a GT240M-jéről beszélsz? A hűtése hogy bírta?
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz Valdez #10153 üzenetére
Hali!
Én rángattam is a végletekig EVGA Precisionnal. A 650-es GPU nekem volt 672 is, meg a memória is volt 1008, de akkor már egy-két artifact-ot mutatott a ATITool... Ami a meglepő, hogy a 3DMark06-ban nem született nagyon kirívó eredmény a húzott és az alap közt... Viszont a Resident Evil 5-ben jött pár plusz FPS (minden fullon, 4x-es élsimítással 40körüli FPS-t simán produkált). De alapon is simán elfut a COD6:MW2 maxon, 4xAA-val, effektív felbontáson
Valahol vannak screenjeim is róla, nemtom hol...A CPU-t BIOSból nem lehet húzni, ez nemis nagyon meglepő, SETFSB-vel nem próbáltam, mert nem tudom az órajelgenerátor típusát, hasraütni meg nem akarok, mert elég hamar el tudnám füstölni vele, és azt nem igen akarom
Üdv: Ex
Szerk.: a GT330M szintjét simán hozza teljesítményben! Nagyon jól össze van rakva a lapi, csak az a ku*va Win7 ne vágná haza Nagyon tud idegesíteni, mikor a WoW nem tölt be egybűl, meg kerreg a vinyó feleslegesen...
Vki rakott már WinXP-t, vagy MacOS-t Pi3560-ra???
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Amúgy a 3660 mellett a 3560 16"-os változatát sem lehet itthon kapni? Sehol sem találtam. Pedig 16-osra fájt volna a fogam
-
Valdez
őstag
Nekem is pi3560am lesz a héten (4gb, t6600, win7 home pre 64bit).
Várom már nagyon Az lenne a kérdésem, hogy tuninggal próbálkozott-e valaki?Azt tudom hogy a gpu-t benne elég jól lehet húzni, egy tesztben az alap 550/1210/790 -ről 650/1700/790-re húzták. A gpu memóriáját viszont nem húzták, ezt nem próbálta valaki meddig lehet?
Mindenesetre a gt330m szintjét szvsz simán el lehet érni, mivel ez ugyanaz a gpu csak minimálisan nagyobb órajellel, viszont lényegesen nagyobb memória órajellel( 575/1265/1066).
A másik kérdés a proci, jó lenne kicsit meghúzni majd, mivel legfőképpen prociigényes játékkal fogok majd játszani rajta. Setfsb-t vagy clockgent próbálta valaki?
[ Szerkesztve ]
-
-
smatte
tag
Egyébként a gépről, aki egy pi3560-as vásárlásán gondolkodik:
Bár nincs nagy tapasztalatom, de szerintem jól sikerült kis gép. WLAN, játékok tökéletesen mennek, gyors, halkan működik.
Amit laikusként észrevettem: nagyon jól össze van szerelve. Nem nyiklik-nyaklik, nem recseg, jó anyagból rakták össze. Ez a súlyából is látszik, nem egy könnyű laptop.
Az akksi jó, sokáig bírja (kb. 3 órát), bár nagyon függ az felhasználástól is, COD4 közben gyorsan merül...
Talán a kamerája csalódás, nagyon lassan "frissít", nagyon robotszerű a mozgás, bár lehet ez is beállítás kérdése (ha valakinek van ezzel kapcsolatban 5lete, nyugodtan ossza meg).
Szerintem jó vétel, árkategóriájában mindenképpen az elsők között van.[ Szerkesztve ]
-
smatte
tag
Köszi a választ!
Nem egy nagy "vaszizdasz" a hangfal, de korábban jobban szólt, most viszont a gyengébbnél is gyengébb. Próbáltam szoftveresen állítgatni, majd végül alapra raktam, de sehogy sem jó.
Majd még megpróbálom fülessel is, csak azt hittem, valamit elrontottam.Az s/pdif-t valaki már használta? gondolom jack--> rca átalakító kell hozzá, ha 5.1 hangfalszettel akarnám összekötni...vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
válasz smatte #10148 üzenetére
Milyen hangfal? Mást (pl. mp3 lejátszót) rádugva is gyengusz a hangja? Mert lehet a hangfal rossz, vagy csak ennyit tud. A hangkártya beállításait is megnézheted, nincs-e beállítva vmi "hangkörnyezet".
-
smatte
tag
-
-
f.pistee
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, amire már több napos googlizás után sem találtam választ. Ezért gondoltam arra, hogy megkérdezlek benneteket, hátha tudjátok a választ.
Karácsonyra vettem egy li3710-es notit. Nagyon bejött, még eddig nem sok gond volt vele. Csupán a napokban rá dugtam egy fejhallgatót, és azóta annyi a gond vele, hogy fejhalgató nélkül nagyon gerjed a gép, és ha a hangerőt 50% körülire viszem, akkor brutálisan sípol, stb... Próbáltam kideríteni, mi okozhatja, de semmi! Ha esetleg tudnátok segítení, hogy mi okozhatja, hálás lennék érte!
A másik.
A napokban kaptam kézbe a Win7 update cd-jét. hamar fel is pakoltam rá, és azóta is ismerkedem vele. (egyenlőre jobbam be jön mint a vista! észre vettem viszont valami furit, amit nem tudok mire vélni. A windows regisztrálására volt még kb egy hónapom. Viszont gondoltam, had toljuk rá most, mért várni vele egy hónapot. Az első meglepi akkor jött, mikor jött az üzi, hogy a megadott regisztrációs kód, nem alkalmas.... Na sebaj, rányomtam, hogy rag. kód beszerzése onlline. És lás csodát, méni gurítás után, ki is irta, hogy pöpec, és köszi, hogy jogtiszta szoftvert használsz, stb. Na, gondoltam magamban, megy ez!
de másnap, mikor vissza nézek, mit látok? huszonegynéhány nap van még a regisztrálásig... Akkor most mi van? Megtörtént a regisztráció, vagy nem?
találkoztatok már ilyesmivel?Hálás leszek minden segítségért, és észrevételért.
ha valami nemm megy.... vegyél elő egy nagyobb kalapácsott....
-
buherka
addikt
válasz KubanitoS #10105 üzenetére
Ez is ilyen volt...le lehetett húzni egyben. Azért is kezdtem meg az elejét, hogy látszódjon milyen vastag.
Amúgy valami eszméletlen hangja volt a ventinek., és így használták nem kevés ideig...sajnos.
Annyira nem volt szétkopva a csúszócsapágy, de már finoman billeget a kicsike. Végül is 5 év az öt év...nincs mit tenni.Ezért is érdemes egy kis pénzt áldozni egy sürített levegős aeroszolra, hogy legalább negyed évente, az ember kifújkálja a lerakódott port. Sok bosszúságtól megkímélve ezzel magunkat.
(#10104) Doki16....ja bocs...valami Celeron volt a gépben. Már nem emlékszem mekkora. Talán Dothan magos...
(#10106) DeFranco...ha jól emlékszem olyan 50-53 fok körül volt a proci, mikor bekapcsoltam a takarítás után. Ezt a hőmérsékletet tartotta is a venti alacsony fordulat mellett.
De ha jobban érdekel a dolog, akkor utána érdeklődök neked, hogy mik a pontos értékek
Hátha tudok ezzel segíteni.[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
buherka
addikt
Bocsi srácok, hogy eltűntem, de dolog volt...
(#10104) Doki16...Nekem egy ThinkPad T500-am van, miben egy P8600-as proci honol. Ez a FuSi gépecske nem az enyém...hanem az egyik kollégámé. Csak megjavítottam neki.
Szoktam néha notit javítgatni...de amúgy nem értek hozzá, csak hobbi szintem csinálom.[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni: a párom barátnője elhozta a notiját, hogy nézzem meg valami baja van: Amilo M 1450G. Néhány napja váratlanul kikapcsolgat, tegnap óta annyit tud, hogy bekapcsolást követően a tft meg sem nyekken, csak 4 piktogram világít zölden, ezen kivül semmi reakció. Van valami tippetek mi lehet a baja, vagy inkább irány a szervíz?
-
smatte
tag
Vettem egy 3560-as gépet, mindent szépen feltelepítettem, deskupdate-tel sikerült minden hardvert megfelelően beállítani.
Kíváncsiságból azonban ismét be akartam lépni a deskupdate-be, de azt a hibaüzenetet írja ki, hogy "No HTTP Connection". Valaki találkozott már ezzel a problémával? -
Mezso
tag
válasz netmesterke #10139 üzenetére
Szia!
Én is igényelnék de a kitöltés után hibaüzenettel kidob az oldaluk. Neked sikerült?Üdv. Zsolt http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mezso
-
netmesterke
aktív tag
Igényelt már közületek valaki fusi fészek karit? Ingyenes és hasznos. Olcsóbban vehetsz vele fusi noteszt (több 10e ft-al) meg ilyenek. Csak kíváncsi vagyok mikorra jön meg
-
Lajkó
őstag
válasz DeFranco #10083 üzenetére
Ahogy látom jártál már más topikban is...
Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor bios frissítésen, és chipset driver újrarakásán már túl vagy.. (ha nem jól értem, szólj) Ezeket javasoltam volna én is első körben.
A Ventillátor direktre kötése nem rossz ötlet, de csak ideiglenes megoldás. Hosszú távon nem javasolnám. Viszont amíg kiteszteled, és valóban meggyőződsz arról, hogy aza baja ami, addig megteszi. Ha tudsz szerválni valahonnét kölcsön alkatrészt, akkor mindenképp ess neki, hogy ki tudd szűrni pontosan a hibát.
A Procit meg mindenképp ajánlott újrapasztázni, mert tuti hogy agyon van már keményedve. Emiatt nem hiszem, hogy akár a negyedét átadná annak a hőnek amit kell.
Ez a hűtő leállás pontosan hogy, és mikor jelentkezik? Úgy értem, hogy hány másodpercel a bootképernyő után/előtt?
Ezekből az apró infókból is lehetne következtetni egy-smásra!buherka: Pedig azt gondoltam, hogy ki van takarítva, hiszen ez az ALAP!
Goatman: Nekem is volt egy halk ciripelésszerű hangocska, de amiótta kicseréltem a winchit azóta megszünt ez a jelenség. Egyéb álltalad felsorolt jelenséggel nem találkoztam.
-
-
perec26
csendes tag
Az1.06-os BIOS miben különbözik az 1.05-östől?
Nem találtam leírást. -
ko9
addikt
Hali!
Rövid kérdés: Sikerült már valakinek egy Fujitsu Amilo Pi3560-ra valamiféle MacOSX-et rakni?
Köszi!
Üdv: Ex
-
RBJ
addikt
válasz fireman808 #10128 üzenetére
használj média player classic home cinema t 64 bites is van.
próbáld ki kis lánglovag.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Lassan két hónapja van nekem is meg a pi 3560.
Gondom nincs csak kicsi olyat tapasztaltam mintha tényleg zajosodna a gép.
pl bekapcsoláskor semmi zörej nem hallatszott anno most mikor bekapcsolom azon nyomban hallom kerregni a cd olvasót amit régen nem. tudom , hogy bootoláshoz végig megyen a meghajtókon de akkor se hallottam kerregni régen a gépet.
egyéni dolog ? vagy másnál is így van ? amúgy meg eddig szuper a gép.
pl az aliens vs predator max beállításon megyen és meg se nyikkan neki.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
fireman808
csendes tag
Halihó! Én is boldog tulaja vagyok egy Pi3560-nak. Nagyon meg vagyok vele elégedve, csak egy apró hiba idegesít: Ha a neten nézek egy videót és kiteszem nagyképernyőbe, egy idő után a kép lefagy , de a hang megy tovább. Viszont ha visszateszem normál ablakba, akkor a videó is megy rendesen. Flash Player telepítve, Internet Explorer, valamint Firefox alatt ugyanaz az eredmény. Eredeti Fujitsu (64 bit) drivereket használok. Mi lehet a prücök?
AZ EMBER TUDATLANNAK SZÜLETIK, NEM BUTÁNAK. BUTA CSAK AZ OKTATÁSTÓL LESZ.
-
csigavadasz
csendes tag
válasz KubanitoS #10126 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót! Sajnos szintén hasonló következtetésre jutottunk, de nagyon a szívünkhöz nőtt ez a gép. Ez az első - remélhetőleg nem az utolsó - notebookunk. Sajnálni fogom, ha csak ezt tudjuk tenni, ám egy tökéletesen működő gépet kívántunk akkor is vásárolni és azt akarjuk most használni.
-
KubanitoS
veterán
válasz csigavadasz #10125 üzenetére
Egy kiváló gép tulajdonosai vagytok, de sajnos úgy tűnik egy hibás példányt fogtatok ki. Az én Pi 3560-asommal a világon semmi gond sincs, igaz csak kb három hete van meg, de azóta gyakorlatilag éjjel-nappal megy Windows 7 64bites op rendszerrel. Látogassátok meg a boltot, ahol vásároltátok és éljetek a garanciával.
-
csigavadasz
csendes tag
Sziasztok!
2009 december 04-től Pi3560 tulaja vagyunk a párommal. A kezdeti nehézségek - fuji support, kék halál - sokáig nem volt különösebb gond, de most ismét megjelent két probléma és remélem ti tudtok segíteni!
Elöljáróban annyit, hogy pc-t használunk, a noti heti 1, max 2 alkalommal megy.
Elsőként említeném, hogy a billentyűkombinációk Fn+.... nem mindig jelenik meg grafikusan, mármint lenyomáskor a grafika. Működik a háttérben, mert hangerő, kamera, fényerő is megfelelően változik, de akkor már zavaróvá kezd válni, mikor egy másik billentyűkombira Alt+F4 nem csinál semmit. Nem értem miért csinálja! Előjött ez másnál is?
Másodsorban ami ennél is zavaróbb, hogy bekapcsoláskor nem indul automatice a win7, hanem a rendszerellenőrzési ablak megjelenik, mondván a rendszeridővel baja van. Cmos nem nyugszik rendesen. Ezt mi okozhatja? Cserélnem kellene a kicsikét? Nem értem!!
p.s.: kék halálos képernyő sztori egyszer volt mikor a párom szüleihez elvittük januárban vagy december végén a gépet és nem volt hajlandó bekapcsolni, majd ki sem, aztán egyszerre bekapcs és leállt. Re haza akkor ugyanez és kékhalál...picinyt ideges lettem, mert nem értettem mi okozhatta. Supportot felhívtam: javaslat win7 újra és okés lesz. Azóta ez nem jelentkezett, da a másik kettő igen.
Ha van ötletetek illetve tanácsotok szívesen veszem, vesszük.
Sokáig spóroltunk a notira és szeretnénk hosszan használni és jó tapasztalatokat szerezni vele. Ha tudjátok a megoldást a kérdéseimre kérlek osszátok meg velünk.Üdv:
csigavadasz -
tomsics
senior tag
-
válasz tomsics #10122 üzenetére
Esetleg próbáld meg a Vista-s drivert, mivel a W7-et nem támogatja ezen a típuson az fs.
-
válasz Zacskin #10118 üzenetére
Lehet az LCD hátérvilágítása megadta magát. Köss rá 1 külső monitort, és úgy kapcsold be. Elméletileg ekkor automatikusan a külső moncsi lesz az alapértelmezett kijelző. Így láthatod ,hogy a gép maga elindul-e vagy sem. Sajna egy LCD csere 30-40k is lehet (www.laptopalkatreszek.hu), ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy megéri-e megjavítatni. Legrosszabb esetben veszel egy USB-s winyókeretet, és abba átrakva a merevlemezt használhatod külső tárként ill. a rajta levő adatok nem vesznek el.
-
Zacskin
csendes tag
Van egy 3 éves fujitsu pi kategóriájú laptopom, az a gáz vele, hogy bekapcsolkáskor nem műkszik a képernyő, sípolás hallatszik, a kattogás hallatszik, azok a zölden világító bigyuszok a monitor alatt összevissza villognak... Ha valaki tud némi infót adni a problémáról, annak nagyon örülnék...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Doki16 #10116 üzenetére
Szerintem semmi különbség nem lesz, a 400-as is csak 333-on menne, ha annyit tud a gép. Jól jársz vele egyébként, meghálálja a plusz RAM-ot. Én 1 GB-ig bővítettem, ebből ugye lejön a videokártyára osztott rész.
A linkelt bejegyzésbe teszem bele a képet, hogy mi hiányzik nekem.
-
Doki16
addikt
válasz DeFranco #10113 üzenetére
Nem tudom mire akarod, de használd
Nézegettem neten de mindenhol a 333-at írtál, ezért már olyat rendeltem, na mind1 gondolom nagy különbség nincs köztük. Igazándiból azért akarnék biost frissíteni, mert egy pentium m-es procit szeretnék "beleerőltetni"
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Doki16 #10112 üzenetére
Zsír. Everestben nálam hiányzik a CPU, SpFanban az ACPI 0,8 C. Érzékelő hiba.
A BIOS-t innen tudod letölteni, a típus kiválasztása után. Válaszd a Flash BIOS (ISO CD Image)-t, told ki CD-re, és bootolj arról. Bejön egy FreeDOS, parancssorral, innen flash.bat-ot indítva lefut a flashelés.
Ennyi, de nagyon régi az utolsó verzió is, és nem sok újítást hoz. Olvasd el a release notes-t, én csak utolsó esélyként frissítettem.
szerk: a kérdésedre: én 400-as RAM-ot tettem bele a másik mellé, és teljesen rendben működött.
szerkszerk: felhasználhatom a screenshotodat?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz Doki16 #10108 üzenetére
Nem látom, tiltva van az imageshack. Megtennéd, hogy feltöltöd ide?
Akkor elbizonytalanodtam, mi lehet a gond, biztos voltam benne, hogy az érzékelő ment ki. (bővebben:link) van valami ötleted?
-
Doki16
addikt
-
DeFranco
nagyúr
válasz buherka #10103 üzenetére
Te vagy az én emberem Megtennéd, hogy megnézed az Everest-tel, és/vagy a Speedfan-nal, hogy milyen hőmérsékletekről ad visszajelzést a laptopod?
Nekem úgy néz ki, kiment a proci hőmérsékletének érzékelője (a hiba leírása itt található) nem mutatja, csak a HDD-t, meg valami ACPI-t, és a venti fordulatszámát sem.
Sokat segítene, ha meg tudnád nézni, nálad mit lát ez a két program.
-
KubanitoS
veterán
válasz buherka #10103 üzenetére
Ez a porréteg a harmadik képen nagyon baba. Régebben egyszer nekem kellett kitakarítanom édesapám régi acer laptopját, mert örökké maxon forgott a ventilátor és marha hangos volt és nem tudtuk miért. Na én is hasonló porréteget találtam, azzal a különbséggel, hogy annak meg tudtam fogni a végét és lejött az egész egy darabban. Komolyan olyan volt, mintha egy jobb minőségű filc anyag lenne benne a hűtőbordák lenyomatával. Recés filcréteg.
-
buherka
addikt
Na sikerül szétkapnom azt a csudálatos FuSi L7300-as jószágot.
Ilyen venti van benne...Valamint a melegedésnek is megvolt az okozója.
Kis porocska összegyülemlett a hosszú évek alatt. ...sok levegő nem szellőztette a lamellákat.Most szétszedtem a ventit és kapott egy adag szilikon-zsírt....egy ideig biztos kussban lesz, mert szépen elhalkult a gépecske.
Kérdés, hogy meddig?Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
-
tomsics
senior tag
hello
az miért van hogy most raktam újra a laptopot(win7 ultimate) és nem látja a videokártyát csak valami standard vga-t ami 8mb-os.Na ez most miért van?Elötte is win 7 volt és ott letöltötte win updateról a driverét a video kártyának.
Valaki valami ötlet░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 11
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- TV antenna és jelerősítés
- Synology NAS
- Windows 10
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest