Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Amúgy a vállalatok maguknak is köszönhetik, hogy kezdenek elszabadulni a munkavállalói bérigények. Mesterségesen felfújták az árakat (lásd: greedflation), mert volt mire hivatkozni (covid, chiphiány, ukrajna, gazdasági válság). Egyre több jegybank, elemző, közgazdász áll be amögé, hogy a vállalatok kapzsisága okozza az elszabadult inflációt.
Az így szerzett többlet profitról nem hajlandók lemondani, így ha több a bérköltség, mert az alkalmazottak nyögik az inflációt, tovább emelik az árakat, ha pedig vagyonadó emeléssel fenyeget egy kormány, egyszerűen elköltöznek máshova. Mint a norvég szupergazdagok, akik sérelmezték, hogy már 1,1%-ra (!) emelték a vagyonadó felső határát (az alsó amúgy 0,7%) és sípolnak a sajtóban, hogy "felelős cégvezetőként" nincs más választásuk, mint adóparadicsomokba költözni a fojtogatás elől.
Blöee...
-
mikrofon
veterán
Igen ezt olvastam a t3 - ról annak idején. Ott emiatt mindig be volt kapcsolva. Az aksi bírta. Most az e3-on soha nem volt még bekapcsolva és mégis jól elvagyok....
Ezért is kérdeztem hogy mit vesztek.
Köszi a válaszokat!Mondjuk egy dolog feltünt. Mostanában próbálgattam az x raw stúdiót a film szimulációk miatt. Feltünt hogy nagyon lassú. Az t3-mal nem volt ilyen. Holnap ki is próbálom hogy előtte átállítom high-ra hátha ezt is befolyásolja. végülis ilyenkor fontos igazán a proci órajele.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Nem akarok hülyeséget mondani, de pont nyaralás előtt frissítettem a 18-55-öt, és nekem úgy tűnt, mintha az AF nehézkesebben működött volna végig, de legalábbis szenvedősebbnek tűnt végig a fotózás, mint korábban.
Én arra fogtam, hogy béna vagyok, és még gyakorolnom kell sokat, meg hogy a fények sem voltak a leg ideálisabbak, de lehet, hogy az fw lesz az oka?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát, az a helyzet a karcokkal, hogy tökre semmit nem befolyásolnak a gyakorlatban, kipróbáltam direkt. Ha homogén fehér felületet fotózol vele, akkor f10 táján kezd derengeni a képen, f11-től látszik meg, de valóságban egyrészt soha nem tekertem el f11-ig a blendét, másrészt meg másfél év alatt nem is tudom már hány koncertet fotóztam ezzel, és soha senki nem panaszkodott a képminőségre (sőt)
-
Mr.Csizmás
titán
értékcsökkenés vö. 16-ban talán? 130-ért vettem okosba dobozos új 35 1.4R-t, elment 120-ért akkor de azóta is stabilan 105-125 között megy a használt, attól függ mennyire van hóvége az eladó személynek, hiába rohadt el a csodás árfolyam.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Tua
tag
Próbáld ki, hogy mennyire jön be ez a 85-90mm gyújtáv, szerintem ahhoz elég kezdésnek egy Viltrox. Még az is lehet, hogy nem akarsz majd utána Fujit, mivel azért sokan szeretik a Viltroxot is. Ha nagyon bejön, ráfizetéssel még mindig vehetsz utána egy 90-es Fujit. Szerintem én is így fogok tenni jövőre
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, az a Pro3-on van, de amúgy is elég passzentos a bajonett, szorul nagyon állítólag. Én olyantól hallottam, aki nem Pro3-on próbálta.
Azt tegyük azért hozzá, hogy ez klasszikus portré objektív, amit nem 60 centiről szokás használni Szerintem amúgy pontos az közelre is, csak ha nagyon a közelpont közelében egyensúlyozol, akkor könnyű belecsúszni oda, ahol már nem talál fókuszt.Amúgy meg olyan obit vegyél, amit szeretsz használni. Mert akkor lehet az évi 4-600 képből lesz 1-2000 vagy több. Ha meg olyat veszel, ami kényelmetlen, vagy nem az igazi, akkor meg lesz belőle 100-200, és úgy az olcsóbb sem érné meg.
[ Szerkesztve ]
-
Tua
tag
Ha hosszútávra veszed, szerintem megéri a felárat. A Viltrox mögött egyelőre nincs normális szerviz hálózat (legalábbis én nem tudok ilyenről), csupán gari alatt cserélik ha itthon veszed. A Fujinak viszont bármi baja lesz, lesz hova vinni. De nyugodtan javítsatok ki ha tévedek
-
soldier2
őstag
A Viltroxot nem ismerem, de a 90/2 az egy rendkívül jól sikerült darab. Egyik kedvencem, nagyon nem bántam meg.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
t.imi
addikt
- ért = ezt = - ennyit a telefonról
Képminőségben közel egyforma. Photographyblogon 3.5 kapott képminőségre, ennél sokkal ótvarabb képminőségű obik / feltöltött képekkel 4-4.5-öt kapnak ott. Mindenesetre elég meggyőző szerintem ilyen árban, főleg használtan.
Fényerő most hogy 5.6 - 6.3...jobban mutasson f8-ig meg kell húzni, úgy meg mindegy -
Muerte68
addikt
az 50-230-egy nagyon jó tele főleg ilyen árban egy gyengéje van a fényerő.ha az nem olyan fontos akkor nagyon megéri.
Én közeli képekhez is használtam virág ,bogár stb,, mert jó háttérmosása van,sőt még utcai fotózásra is legalább nem látták hogy fotózom őketLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
törölt tag
-
s4tch
veterán
Az optika és a fókuszmotor elvileg valóban ugyanaz, de az XF 35 f2 WR azért apróságokban többet ad. Én az XF-et vettem, az alábbiakért:
- van dedikált rekeszgyűrű; az XC-n nincs
- fém ház vs műanyag; előbbi tartósabb
- időjárásálló; remélem, sosem lesz rá szükség, mindenesetre megnyugtató, hogy ha elkap egy kisebb zápor, akkor sem kell félteni az üvegetAz XC előnye a kisebb tömeg (40 grammal könnyebb) és az alacsonyabb ár.
Ez az egyetlen XC fix, az XC zoomoknak nincs XF párja.
-
sasNAXO
aktív tag
Nem a presetet ("custom setting", C1, C2, stb.) nyomtad el? Q menü bal felső sarok alapból. Ha ott akárcsak véletlenül is görgetsz, akkor minden megy arrébb.
Illetve akku százalék tudtommal nincs, vagy legalábbis első 3 generációban nem láttam még.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
törölt tag
Csak olyan helyről rendelek így, ahol lehet Paypal fizetést választani, ha nem jön meg, akkor visszakapom az árát. Ráadásul nem adok meg bankkártya adatokat mindenféle oldalakon a neten, mert még ha amúgy a bolt megbízható is, nem jelenti azt, hogy ne tudnák feltörni az adatbázisukat.
Persze benne van a pakliban, hogy ha dispute-ra kerül a sor, akkor az eltarthat pár napig-hétig, de ez őszintén szólva itthon is előfordulhat. -
Alabástrom
senior tag
-
törölt tag
Ja, hogy te magyar árakat nézel? E-infinity olyan 600€-ért adja a 16-80-at. Persze úgy sem kimondottan olcsó, de azért megfizethetőbb. Fujin a 150-600 lenne problémás, arra nincs jelenleg igazán semmi alternatíva (hacsak nem egy 100-400+TC2.0).
Szerintem érdemes használt obikat nézegetni, meg e-infin és eglobal árakat, úgy jobban kijössz anyagilag. -
s4tch
veterán
https://www.opticallimits.com/fuji_x
Itt nézhetsz méréseket. A 18-135 ez alapján nem váltja meg a világot, a felhasználói visszajelzések alapján ennyire nem gáz, utazó zoomnak sokan használják elégedetten. Ha van fb-d, lépj be ebbe a csoportba, és olvasgass, ill. nézz képeket: https://www.facebook.com/groups/1767107096916109/search/?q=18-135
Egyébként ez sem egy olcsó üveg, a 16-85 és a 18-135 között az e-infinen nincs 100 euró sem. -
törölt tag
Nekem pontossággal nem volt még gondom Fujin (meg előtte Olympuson sem). Én amúgy azt csinálnám, hogy megpróbálni ezt a rendszert, és ha jobban bejön, akkor erre építkezni, a másikat meg leépíteni. Hosszú távon szerintem két rendszer sem nagyon éri meg, és adapterezés sem annyira.
A 15-45 amúgy kb az egyik leggyengébb lencséje a Fujinak, szóval ha az is ilyen jó kritikát kapott, akkor a többivel sem lehet nagy gond (és amiket próbáltam, azokkal nem is volt). Nekem amúgy nem szimpi az elektronikus zoom, bár csak boltban próbáltam, de túlságosan emlékeztet a régi kompaktos meg bridge-es nyekergésre De ne tántorítson ez el, ha neked amúgy bejön.
18-135 szerintem óriási, relatív drága és nehéz, szóval én nem kimondottan szívesen vinném kirándulni Ott van amúgy a 16-80 is, ami jó átfogású, de az sem túl kicsi. -
Alabástrom
senior tag
Szerintem a Fuji rendszerének pont az objektívpark az egyik legnagyobb előnye. Relative kicsi, könnyű, szép rajzú obik teljesen korrekt áron. Én nem adapterezgetnék rá Canon üvegeket.
Illetve nem tudok róla, hogy létezne a 18-55-nél jobb kitobi (amúgy szvsz a dpreview nem szereti a Fuji-t, bántja ahol csak tudja. Nem kell túl komolyan venni.).Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
törölt tag
Ha nem kell a gyors és pontos AF, akkor ez működő megoldás, de azért az adapterezett cuccok nem olyan jók általában. Mondjuk ezt egy XF90/2-höz nem is lehet hasonlítani, az annyival gyorsabb. De ha ráér az ember fókuszálgatni, akkor működik ez is persze.
-
Muerte68
addikt
És mi bajuk volt a 18-55-el?
Én 90%-ban azt használom szerintem nagyon jó univerzális obi,sőt a műanyag kit obi is jó darab.
Általában jobb minőségűek az obik mint az átlag még a pancake is jobb mint általában a motoros zoom obikLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
törölt tag
A 150-600 kivételével van natív megfelelője ezeknek (illetve 70-300 az csak jönni fog valamikor a következő bő fél évben), ha esetleg később ilyesmi elképzeléseid lennének. Hosszabb távon érdemes lehet, mert elég jók a Fuji üvegek, és megspórolhatod az extra súlyt és méretet.
Én elég sok használt obit vettem már, szerintem nem probléma, csak meg kell nézni a vételkor lehetőség szerint, hogy meghirdetettnek megfelelő állapotban van-e.
18-55 szerintem jó obi, kitobik közül talán a legjobb (bármilyen rendszert nézve). -
cousin333
addikt
"3k összegig X-T20-on kívűl van alternatíva?"
Esetleg X-H1. Gyakorlatilag mindenben többet tud, mint az X-T20 (de nagyobb a mérete) és van benne képstabilizátor, ami jól jöhet, ha az objektívben nincs. 1/8000 mechanikus záridő (1/32000 elektronikus zárral)... stb. LINK
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
dqdb
nagyúr
Ezért az állapotért nem olyan nagyon jó ár ez. Ez a kit (X-E2 + XF18-55) 2016. júliusában 250e forintért futott ki (és hetekig meg lehetett venni ennyiért, ugyanis én hetekig gondolkoztam, mielőtt léptem). Eltelt azóta 2,5 év, a váz a képen viseltesnek tűnik, ehhez képest a legutolsó árához képesti 40e engedmény nem tűnik túl soknak.
Ha van egy kis türelmed, akkor egy használt, jó állapotú X-E2 XF18-55 kit + új XF35/1.4 eGlobalról vagy használt X-E2 váz + új XF18-55 eGlobalról + új XF35/1.4 eGlobalról simán belefér a korábban említett 300e-be.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
gorgo
őstag
Aha. Sztem vegyél egy Fujit, használd, ha megszereted tartsd meg, ha nem add el. Egy XE2 más lesz, van miben jobb, van miben kevésbé, de 1 próbát megér! Igazából kell hozzá egy (két, sok) jó üveg, 35-ös pl. hogy ráérezz!
Az m43 is alkalmas mindenre. 12-40 ér annyit, használtam sokat, máig hiányzik.
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Várjunk, várjunk, kollegák hamar rávágták a fölöslegest. Az hogy mellé még tán oké is lehet. De hogy helyett, ezt szimplán nem is értem...
Nem ismerem a gx80-at, biztos jó kis gép. De mire használnád mellett/helyett?"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA