Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
Stauffenberg #40074 üzenetére
Még kezdőnek se mondanám magam DaVinci használatban, úgyhogy ezzel elleszek egy ideig
Premiere-t is alapszinten használom, de azt legalább már átlátom. Sony Vegast nagyon szerettem, de végül áttértem Premiere-re egy konkrét dolog miatt, amit ráadásul azóta nem is használok. Eterna LUT egyébként borzalom. Én mindig a natural look-ra lövök, sosem hajszoltam a különböző cinematic profilokat. Ahogy nézem Tanaris T3/T4-re csinálta a LUT pack-eket. Az nem biztos, hogy a legideálisabb X-S20-ra. Van eltérés színkezelésben.
Mindenesetre idővel megnézem, köszönöm a leírást!
Más: holnap vagy szerdán már A7C II is lesz az X-S20 mellett. Nagy elvárásaim vannak vele szemben, többek között az új 33MP-es szenzor, a döbbenetes AF teljesítmény, a 4K 60fps 4:2:2 10bit videófelvétel (+ új S-Cinetone képprofil) miatt. Azért titkon remélem, hogy csalódni fogok és marad az X-S20
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Stauffenberg #40074 üzenetére
Fontos adalék, hogy a CST használatakor a Resolve "non-colormanaged" módban fut, minden automata színkezeléstől mentesen.
Nekem az F-Log anyagokhoz gyakran keveredik Sony is, így CST-vel egyszerűbb matchelni őket.
Ha ez túl bonyolult, akkor maradj a LUT vonalon, csak keress olyat, ami jobb színeket ad neked, ez nagyon egyéni preferencia. De én ezzel sem szívnék, hanem eleve valamelyik szimpatikus filmszimmel venném fel a videókat. Sokat nem buksz vele, az F-Log előnye többnyire amúgy is csak akkor jön ki, ha nem váltod át azonnal a feldolgozás elején Rec709-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Háztartási gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- NBA és kosárlabda topic
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (980 vagy 1600 expoval! )
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Sony 20mm 1.8 G objektív
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest