Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethob
aktív tag
válasz Stauffenberg #39561 üzenetére
De ha amúgy is áttöltöd a gépen belül megfőzött fotót a telefonodra, hogy tovább küldd, akkor nem mindegy, hogy gépen belül vagy már a telefonodon történik az AI-okosítás?
Nyilván ha nem kéne, nem szarakodnék azzal, hogy áttoljam a képet a telefonra, és ott "szerkesszem". Nem kéne hozzá az a minimális tudás sem, hogy ha áttolom ott van varázspálca, amivel automatizálhatom az utómunkát. Mindent megold a gép maga.
A fényképezőgépben paraméterezhetően ott lenne a digitális utómunka aszisztens, és az exponálást követő pillanatban elvégezne mindent. Full autóban nyilván paramterezni sem kell. A JPG/HIEF fájlban én már a végeredményt látom.
A végeredmény meg megy a kívánt felhőbe, vagy mondjuk AirDrop-on a kameráról is át tudom tolni bárkinek a telefonjára, neadj isten van egy e-mail klines, aminek elég bediktálni a képhez tartozó e-mail címet, ahova aztán elküldhető a fotózás után. (Felismeri a hang memóból, hogy azt ígértem elküldöm az alanynak a portréját.) Stb. Olyan lehetőségek tárháza van, amire még nem is gondoltunk.Most sem kell vele matatni, belövöd a megfelelő filmszimet vagy receptet és a kieső Jpeg is már elég jó. Idejét nem tudom mikor babráltam utoljára rendezvény fotókat és ehhez még Fujifilm sem kell, még a hírügynökségi munkában is ez teljesen bevett gyakorlat, hogy (például) sporteseményeken dolgozó fotósok felvételei módosítások nélkül mennek ki, idő sincs rá, meg igazán igény sem.
Nekem nagyon más a tapasztalatom, de tény, én nem dolgozom az "iparban". Minden esetre az AI-nak pár minta albummal megtaníthatod a saját stílusod, vagy éppen másokét, ami tetszik. Ha paraméterezed az elkészült 938 fotóból kiválogatja és utómunkázza azt a 150-et, amit át akarsz adni, ha kell más más feltételekkel csinál akárhány külön albumot. Értékeli, javítja, vágja a fotókat, és ha megmondod neki, hogy ki az a rokon aki egyiken sem lehet rajta, akkor azokat a képeket kihagyja, vagy ha alkalmas rá a kép, leszedi róla az "ünneprontót"...
Aztán csinál montázst az album borítóhoz, meg be is rendezi a nyomtatandó fotókönyvet, megrendeli, kifizeti, postázza a megrendelőnek, stb...
Nem kell ebből minden a gépen történjen, sőt első körben valószínű nem is ott fog, inkább a felhőbe feltolt adatokon.
Értem és megértem az ellenérzéseidet. Részben nekem is vannak. Ugyanakkor amelyik márka ebből kimarad, az könnyen lehet, hogy süllyesztőben végzi. Fujiéknál meg egyenlőre az a realitás, hogy 1.5 hónapja rendeltem X100VI-t, de még közelítőleg sem tudják megmondani, mikor fogják, egyáltalán fogják-e szállítani. Szóval itt ezen a ponton be is fejezem az álmodozást, és ránézek a hétvégi képtermésre. Egyenlőre nekem kell kiválogatni ami marad...
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- ASUS routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest